Şimdi Ara

GPU performansına hükmetmek mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

GTX 970M li bir adet canavara sahibim.Bu günlerde witcher 3 oynuyorum.
    Beni rahatsız eden konu, eğer makinayı fişe takmazsam rahat 25-30 fps stabil bir şekilde oyunu oynayabiliyorum.
    Ekran kartının ısısı mis gibi 55-60 derece ve ekstra fanlar çalışmadan gürültüsüz oynayabiliyorum.
    Fişe takınca 45-55 fps arasına yükseliyor fakat hem gpu ısısı 80e tavan yapıyor birde çok gürültülü oluyor.
    Ya bunu bir şekilde ayarı fln var mı? Mesela 65-70 derecede ısıyı tut, boşu boşuna harlama gpu yu diye bir müdahalede bulunabiliyor muyuz?
    Yazık birde boşu boşuna da bilgisayarı yormak istemiyorum

• Güç seçeneklerinden dengeli yapıp işlemci güç yönetimi en yüksek işlemci durumu düşürerek size bağlı %50 %80 gibi performas azalır ısınma ve fan sesi azalır haliyle.

Şuan bende fan sesinden şikayetçiyim benim sorunum oyunlarda değil sistem boşta iken fan hiç durmaması. Boşta ve internette dolaşıyken fan çalıştıktan sonra isterse dünyanın en iyi laptop olsun benim için bi anlamı yok. Tulpar T7 2.6 da boşta güç tasarruf getirdim 30 dereceleri indi sıcaklık ama fan durmadı. 30 dereceden 60 derece kadar aynı seviyede çalışıyor fan ve odanın öbür ucuna gitsem bile duyuyorum fan devri çok yüksek aynı odada uyumam mümkün değil.3-4 fan devirli bi sistem yapmışlar 60 dereceye kadar fan devri 60-75 arası 75+ ve turbo mod oda heralde 85-90 çıkınca çalışıyordur o kadar çıkmadı. Oyuncular dowload yapar online oynayan adam gece bırakamaz o fan sesiyle. Yazılım gerekli bios güncellemeri gerekli 50 derece altındaysa sıcaklıklar hiç çalışmamalı fan 50-60 arası çok düşük seviyede çalışmalı. Sonrası tabi çalışacak fan ama hiç gerek yokken soğuk hava üflemenin ne anlamı var. Nasıl turbo fan var ekstra bi tuş koyup fan kapatmak gibi tabi bu derece bağlı olmalı oyunlarda fan çalıştırmamak değil 60 derece altında fan durdurna tuşu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi royalfth -- 7 Haziran 2015; 15:24:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.