Şimdi Ara

Grafik kartını sildim görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Casper excalibur model bilgisayarım gün içinde kendi kendine ekranı kapandı. Bilgisayara güç geliyor ancak ekran gelmiyor excalibur yazısı silik bi şekilde çıkıp kayboluyordu. Hdmi ile monitöre bağladım kontrol için ve görüntü aldım. Ancak sonrasında bi tanıdığım ile revo uninstall programından nvidia ya ait grafik kartı sürücüsü ekran kartını silmemi istedi yeniden başlatınca otomatik indirir dedi. Sildim ancak otomatik gelmediği gibi hdmi la bağlı monitörde de görüntü gitti. Güvenli modda açmayı denedim ancak açılmıyor. Bios ekranı da deniyorum olmuyor. Ekran kartında bir sorun olabilir diye düşünmüştük ancak şunda hiçbir ekranda görüntü alamıyorum ne yapmalıyım yardım rica ediyorum

• Hey Allahım ya sürücü silmek nedir. Basit bir tuş kombinasyonu ile sürücü yenileme yapılabiliyor zaten. Bence servisin yolu sonuna kadar açılmış size ama anlamadığım mevzu şu ekrandan (laptop olduğunu varsayarak) görüntü almamaktan kastınız nedir onu anlamadım silik görüntü mü yoksa hiç mi yoktu belki sadece ekran flexi yerinden çıkmıştır? Masaüstü olsa bios pilini ve ekran kartını söküp takmak ardından güvenli kipte başlatmayı tavsiye ederdim ancak laptopta durum ne olur bilemiyorum
  • Böyle olmaması lazım normalde.

Teknik servise gidecek gibi görünüyor.

• Dobraokuyucu D kullanıcısına yanıt

Ekran siyah ama parlak yani görüntü yok. Driverı silmeden önce hdmi ile monitörde görüntü geliyordu. Laptop evet. Tuş kombinasyonları ile recovery yapmak istedim ama driverı sildiğimden hdmi ile de görüntü yok. Sorunu nedir sizce? Bu driverı en azından evde tekrar kurtarma durumum varmı? Güvenli modu falan denedim ekrana gelmiyor. Sadece excalibur yazısı silik bir şekilde geliyor gidiyor. Driver olmasa bile kurtarma ekranı yada bios ekranı gelmesi gerekmezmiydi onlar da gelmiyor. En azından sistem geri yükleme yapıp drivera ulaşmamın yolu varmı yada başka bilgisayardan aktarma?

• Merhaba forumdaş,

Bilgisayarın tamamen kapandığından emin ol, güç düğmesine basılı tut. Çıkarılabilir batarya ise hatta çıkar.

Sonra düğmeye bas, açılırken sürekli F11'e bas. (Basılı tutma ama, yarım saniye aralıklarla gibi) Böylece Kurtarma ekranı gelecek...

Yine de olmazsa başka bir bilgisayar kullanarak Windows ISO'su yazdır USB'ye. Kurulum yapmadan oradan da mevcut sisteminin için kurtarma seçeneklerini açabilirsin.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Hdmi taktığım monitörden görüntü alabiliyordum driverı silmeden önce şimdi alamıyorum. Kendi ekranında zaten görüntü yok o yüzden kurtarma ekranı her iki monitörde de görünmüyor.

Usb ye ıso yu indirip nasıl kurulumunu yapacağım o modda açamıyorum. Bunu indirince doğrudan o modda mı açılacak bilgisayar?

• buseeeozsoy B kullanıcısına yanıt

Evet hocam, yani Casper'ın özel bir çabası yoksa standart görüntü driverları ile pekala kurulum USB'lerini kullanabilme hakkın vardır. Ayrıca herhangi bir monitör bağlı olmasın, genelde çalışmaz HDMI üzerinden illa ki driver gerektirir.

Windows ISO'sunu yazdırırken Rufus tercih edebilirsin (Veya da Yumi, özellikle birden fazla ISO eklemek çok pratik oluyor, hatta Hiren's BootCD iso'su indirip eklemeni de öneririm, çok güçlü bi kurtarıcı)

Yumi:

https://portableapps.com/apps/utilities/yumi-exfat-portable

Rufus:

https://github.com/pbatard/rufus/releases/download/v4.4/rufus-4.4.exe

Hiren's BootCD:

https://www.hirensbootcd.org/files/HBCD_PE_x64.iso

Yine de bu işe girmeden önce söyleyeyim, F8 veya F11'e basarak denemelerini yap iyice.

Edit: Bozuk linki düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 18 Şubat 2024; 1:58:43 >

bunları usb ye atıp sadece bilgisayarı mı açacağım yapmam gereken farklı bir işlem var mı pek hakim değilim konuya o yüzden soruyorum.

Kendi ekranımda bir sorun var ekran bağlantılarında sorun olabilir orjinal ekranından görüntü alamıyorum bu belki boardı ile ilgili olabilir. O yüzden hdmi ile yapabileceğim bir işlem değil ise boşa uğraşmış olurum. Zira kendi ekranında görüntü yok.

Şöyle;

Öncelikle Windows ISO'su edin.

Bunu doğrudan USB'ye koyamazsın. Bi uygulama gerekiyor. Yumi veya Rufus... Birinden birini seç, Ben YUMI öneririm, özellikle yine gelen Ventoy desteği ile çok kolay bir şekilde, ISO'yu kopyala yapıştır USB'ye koyabiliyorsun...

Rufus da tercih edilebilir.

Bu uygulamalarda ISO yazdırırken dikkat et; GPT veya MBR seçeneği oluyor. Bilgisayarın çook eskiyse MBR seç. Değilse muhtemelen GPT olacak.

Hiç mi görüntü alamıyorsun? Örneğin BIOS da mı görünmüyor? Eğer öyle ise bir bakıma, "monitörün kırılmış" gibi düşünelim.. Geçen konuşulmuştu, böyle bir senaryoda şu forumdaşın yaptıklarını deneyebilir misin bilemedim:

https://forum.donanimhaber.com/hdmi-den-bios-gorme-windows-sifre-sifirlama--157723415

O tabi orada sanırım format da atmış oldu...

Verilerin önemli ise içindeki HDD/SSD'yi çıkar, dönüştürücü ara kabloyla veya HDD kutusu ile başka bilgisayar üzerinden dosyalarını kurtar.

• f1'den başla f12'ye kadar bütün tuşları dene. hiçbir şekilde bios'a giremiyorsan eğer, çek fişi kapat pc kapağını yat uyu. saat zaten 02 olmuş.  

Depolama aygıtını uyumlu başka bir laptopa takın eğer görüntü gelirse güvenli kipte başlatın bunu yapmamızın sebebi sürücü çakışmasını önlemek. Ardından görüntü aygıtının sürücülerinin dosyalarını depolama aygıtına atın sonra cihazdaki tüm şifreleri kaldırıp sesli erişim modunu etkinleştirin ardından depolama aygıtını kendi laptopunuza takın ve sürücüyü sesli erişim yardımı ile kurun tavsiyemdir sürücü yazılımını kolay ulaşılacak bir yere koyun mesela hızlı başlat menüsüne ya da masa üstünde yalnız başına. Ha depolama aygıtını taktığınız diğer cihazda mı aynı hatayı verdi o zaman geçmiş olsun servis yolu göründü
  • Dobraokuyucu D kullanıcısına yanıt

Evet hocam. Aslında en büyük hatayı, o yanlış yönlendiren arkadaşı vermiş. Belli ki iç monitör arızalanmış, hazır bi fırsat görüntü 2. monitöre aktarılmış, onu da driver silme marifetiyle kaybetmişler.

Söylediğin şekilde ilerleme sağlanırsa HDMI üzerinden çalışan, bir laptop elde edilebilir, ama iç monitör arızası donanımsal her türlü servise gitmesi şart olur.

Yeri gelmişken, ben servislere hiç güvenmiyorum, kesinlikle dosya çalma durumları oluyordur, o yüzden mutlaka önemli dosyalarımı alır üzerine yazarak formatlarım diski.

Açıkçası bende güvenemiyorum servislere bazen elmahkum kalıyoruz maalesef
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.