Şimdi Ara

Grafik sistemi ustalardan onay bekliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: N.Aksel

quote:

Orijinalden alıntı: Kartal_vatan
    Direk bunu al işte
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl9q-16gbzl-16gb-(4x4gb)-ripjawsz-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=57864
    Kartal, Ram'leri 1155 pin için 2x8, 2011 pin için 4x4 yaparsın.

İkisinden biri olmalı:

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl10d-16gbxl-16gb-%282x8gb%29-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl10-1,5v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=62861
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-1600c9d-16gxm-16gb-%282x8gb%29-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=59079

Valla abi bende gördüm onları ama 1866mhz ve CL9 değiller diye koymadım benim dediğim gibide olur sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: tgaripozer

AMD FX X8 8350 SOKET AM3+ 4GHZ 16MB CACHE 32NN İŞLEMCI 422 TL
    PNY NVIDIA QUADRO 2000 2GB GDDR5 128BIT 384 CUDA PROFESYOneL GRAFIK KARTI (ikinci el 450 tl)
    MSI 990XA-GD55 AM3+ AMD 990X+SB950 DDR3 2133MHZ(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 260 TL
    GSKILL 16GB (4X4GB) RIPJAWSZ DDR3 1866MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM 374 TL
    CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 300R 80PLUS 600W MIDT ATX SİYAH KASA 288 TL
    SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK 149 TL
    CORSAIR 128GB FORCE GS SERISI SATA 3.0 SSD (560MB OKUMA / 535MB YAZMA) 297 TL
    ASUS 24.1" PA248QJ GENİŞ EKRAN IPS-LED MONİTÖR 1.253 TL

Toplam 3493 TL

tamamdır

• quote:

Valla abi bende gördüm onları ama 1866mhz ve CL9 değiller diye koymadım benim dediğim gibide olur sorun olmaz
    Dediğin gibi sorun olmaz da arkadaş birkaç sene sonra 3 boyutlu tasarım işine merak salarsa, eldekileri satıp 4x8 almak zorunda kalacak.
    Bir tasarımcı olarak daima iki slotu boş bırakma taraftarıyım ben. 2x8 1600Mhz CL9 var elimde, 1866 olarak çalışıyor X.M.P ile. Ağustos'ta aynısından bir takım daha kardeş geliyor.

• quote:

PNY NVIDIA QUADRO 2000 2GB GDDR5 128BIT 384 CUDA PROFESYOneL GRAFIK KARTI (ikinci el 450 tl)
    MSI 990XA-GD55 AM3+ AMD 990X+SB950 DDR3 2133MHZ(O.C) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 260 TL
    GSKILL 16GB (4X4GB) RIPJAWSZ DDR3 1866MHZ CL9 1.5V DUAL KIT RAM 374 TL

Toplam 3493 TL

Tamam, aynı bu listedeki gibi toplat sistemi arkadaşım.. Gayet iyi, güçlü bir sistem olmuş..

• quote:

quote:

Dediğin gibi sorun olmaz da arkadaş birkaç sene sonra 3 boyutlu tasarım işine merak salarsa, eldekileri satıp 4x8 almak zorunda kalacak.
    Bir tasarımcı olarak daima iki slotu boş bırakma taraftarıyım ben. 2x8 1600Mhz CL9 var elimde, 1866 olarak çalışıyor X.M.P ile. Ağustos'ta aynısından bir takım daha kardeş geliyor.

siz bu şekilde daha iyi performans alıyorsunuz sanırım

• quote:

quote:

aynen abi bende hiç önermem 4 slot dolmasını 1600mhz CL10 diye önermedim o ramleri....Tabi bu işin ustası sensin tasarımcı olarak...işine karışmıyım sen daha iyi bilirsin abi

Ama oyun bilgisayarlarında bana rakip olmanı tavsiye etmem

• quote:

Al oyun bilgisayarları senin olsun kardeşim.
  • quote:

Tavsiyem şudur,
    kendimi ve işleri geliştiririm diyorsanız: Dediğim Vatan'da yok ancak, Ram'leri Corsair Vengeance ya da Gskill olarak 2x8 - 1866Mhz - CL9 alın. Fakat bizim ülkede yok şu an satışta, bulamadım link. CL 10 olarak altta verdiğim alınabilir. İleride güncelleme adına -benim gibi- aynısından 2x8 daha alıp takabilirsiniz.
    sadece Photoshop, Corel serisi, Illustrator beni keser, daha fazla ram ihtiyacım olmaz diyorsanız arkadaşların söylediği ram'i alın, 4 slotu doldurun ve keyfinize bakın.

Bilgisayarı "oyun bilgisayarı" adı altında sürekli güncellemeyeceğinizi hesaba katarak söylüyorum bunları. En azından ileride ram satıp yeni ram almak yerine, eski ram'lerin yanına yenisini takarsınız. Ekonomik olarak daha uygundur.

Edit: http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl10d-16gbxl-16gb-%282x8gb%29-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl10-1,5v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=62861

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N.Aksel -- 23 Nisan 2013; 15:24:25 >

• Anakartı değiştirebilirsin bu anakartta çok sorun yaşayan arkadaşlarmız var .

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-990fxa-gd65-990fxa-gd65-am3+-amd-990fxsb950-ddr3-2133mhz-(oc)-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56108
    bunu tercih edebilirsin .
  • quote:

quote:

Al oyun bilgisayarları senin olsun kardeşim.

• quote:

quote:

Tavsiyem şudur,
    kendimi ve işleri geliştiririm diyorsanız: Dediğim Vatan'da yok ancak, Ram'leri Corsair Vengeance ya da Gskill olarak 2x8 - 1866Mhz - CL9 alın. Fakat bizim ülkede yok şu an satışta, bulamadım link. CL 10 olarak altta verdiğim alınabilir. İleride güncelleme adına -benim gibi- aynısından 2x8 daha alıp takabilirsiniz.
    sadece Photoshop, Corel serisi, Illustrator beni keser, daha fazla ram ihtiyacım olmaz diyorsanız arkadaşların söylediği ram'i alın, 4 slotu doldurun ve keyfinize bakın.

Bilgisayarı "oyun bilgisayarı" adı altında sürekli güncellemeyeceğinizi hesaba katarak söylüyorum bunları. En azından ileride ram satıp yeni ram almak yerine, eski ram'lerin yanına yenisini takarsınız. Ekonomik olarak daha uygundur.

Edit: http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl10d-16gbxl-16gb-%282x8gb%29-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl10-1,5v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=62861

hocam peki monitor için bilginiz varmı tasarım işi yaptığınız için söylüyorum

• quote:

hocam peki monitor için bilginiz varmı tasarım işi yaptığınız için söylüyorum
    CL9 olarak bunları buldum: http://www.bilendenal.com/Urunler/kingston-hyperx-16gb-ddr3-1866mhz-cl9-predator-per.bellegi-kit%282x8%29-khx18c9t2k2-16x-2490.html

Gönül ister ki bunu alalım: https://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-mx279h-27-mx279h-genis-ekran-ah-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=63655
    Fiyat olarak uygunu 23" olanı: https://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-mx239h-23-mx239h-genis-ekran-ah-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64393

Henüz kullanmadım ancak çevremdeki tasarımcıların çoğu bu ürünleri çok methediyorlar. Renkleri olduğu gibi gösteriyormuş.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ramptha

Katalog için prof. ekran kartı alınmaz.
    Monitördeki 16.7 milyon renk yeter mi. Çok profesyonel bir iş ise yetmez. 1B renk seçenekli monitörler varken.
    Yapacağın işi tam olarak yazar mısın?

ekran kartı fiyatı 450 tl oyun oynanmayacak sadece iş için 100 sayfalık corel katalog hazırlanacak biraz kasacak yani sizin öneriniz varsa değiştirelim ama bu fiyata pro bir ekran kartı uygundur diye düşündüm
    monitör olarak daha iyisi varmı bilmiyorum gerçekten IPS olması gerekli ama doğru renkleri yakalamak için yani baskı rengiyle ekran rengi bir olması gerekli o yüzden böyle pahalı bir ürünü seçtim ama tavsiyesi olan varsa önerilere açığım

Ram için önerilerinizi dikkate alıcam hemen

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-14900cl9d-8gbxl-8gb-%282x4gb%29-ripjawsx-ddr3-1866mhz-cl9-15v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=58035

İkinci el alacağını görmedim. 2.el'de güvenilirse alınır zaten bunu da dikkate al derim.
    Ancak sıfır alacaksan 400-450 TL'lik nVidia ekran kartları da bu programlarda benzer performansı verir. Corel için prof. ekran kartı almaya gerek yok. Ama 450 TL'ye bu ekran kartını alabilirsin.

• 2D grafik programlarında quadro karta hiç gerek yok. ortalama bir 256bit 1veya 2gb bellekli kart rahat rahat iş görür. bu programlar için işlemci intel olmalı. ram 2133mhz tavsiye ederim. 16gb ideal. 1600 ile 2133 arasında ciddi fark oluşuyor. monitör mümkün olduğunca yüksek çözünürlüklü ve 23inç veya üzeri olmalı. marka olarak bu iş için en ideali viewsonic. samsung veya philips de olabilir ancak benim tercihim viewsonic olurdu (şu an kendime almak için 30inç 3D olan modellerini bekliyorum mesela) ssd 128lik gayet yeterli olur. vertex4 olabilir. bu programlar için en önemli parça ramler. heleki photoshop için...

hem imac hem pc kullanan, 2D ve 3D programları kullanan prof fotoğrafçı ve endsütriyel tasarım öğrencisi olarak şahsi görüşlerimdir. bütçeyi 5000TL üzerine çıkarma imkanınız varsa imzamdaki sistemi almanızı öneririm, ancak 3D işlerle hayatta uğraşmam diyorsanız 1155 soket ve i5 yeterli olacaktır. dediğim gibi 2D uygulamalar da en önemli parça ram. çoğu kullanıcının çok da önemsemediği bu parçayı siz ciddi şekilde önemsemelisiniz.

• sabahın bu saatinde jeton biraz geç düşüyor benim. i5 21 inç imac 4000tl altında. sonuçta prof olarak kullanacak ve para kazanacaksınız. 500 fark büyük para değil f/p ve stabilite açısından bakıldığında. hele ki profesyonel kullanım için alınacaksa. en basitinden 2 taksit fazla ödersiniz ve karşılığında asla sorun yaratmayacak, kitlenmeyecek, iş gücü kaybı yaşatmayacak bir sistem sahibi olursunuz. tabi ki bunu sadece 2D program kullanacağınızı düşünerek söylüyorum. 3D ve video için yetersiz kalır. ayrıca şöyle bir gerçek var apple her zaman "toplama pc" den performanslıdır, tabi aynı zamanda daha pahalı. şöyle ki bir imac ve bir kasa pc düşünün. (imac laptop parçaları içerdiğinden aslında dezavantajlı olması gerek mantıken) işlemci ram vb.. parçalar birebir aynı olsun. kesinlikle imac daha performanslı. hem windows hem mac os olarak. bunun sebebinden emin olmamakla beraber anakart yüzünden olduğunu düşünmekteyim. az önce de söylediğim gibi sadece 2D uygulamalar kullanacaksanız bunu tercih edebilirsiniz. aksi takdir sizin için f/p ürünü olmaktan çıkar ve yetersiz kalır. ayrıca kullandıkları ramler 1600mhz olmasına rağmen oldukça hızlı. nedenini yine anakarta bağlıyorum. renk konusuna gelirsek de piyasa alacağınız en kaliteli monitörden (led tvlerden değil sadece bildiğimiz monitörlerden bahsediyorum) bile daha gerçekçi renkleri yakalarsınız. özellikle yeni seri bu konuda çok başarılı.

ram slotlarını boş bırakma fikrine kesinlikle katılıyorum. ileri de "keşke" demektense şimdi 50 lira 100 lira fazla vermek daha mantıklı. bir de parçalarınızı imac parçalarına bakarak seçmenizi tavsiye ederim. sonuçta nasıl quado kartlar render/modelleme için üretiliyorsa bu cihazlar da grafik tasarım için üretiliyor ve şüphesiz en iyileri.

NOT: türkiyede 21inç i5ler 8gb ram ile satılmakta ancak yanlış hatırlamıyorsam 300tl gibi bir farkla 16 yapılıyor. bu da 3500-4000TL arasına denk geliyor. istanbuldaysanız mecidiyeköyde uygun fiyatlı ve güvenilir bir yer var.

• quote:

Arkadaşlar çok takip etmemekteyim birkaç günlük araştırmalarım sonucu bunlara karar verdim bana önereceğiniz bişey varsa yardımlarınızı bekliyorum

PNY NVIDIA QUADRO 2000 2GB GDDR5 128BIT 384 CUDA PROFESYONEL GRAFIK KARTI (ikinci el 450 tl)
    GIGABYTE 990XA-UD3 AMD 990X/SB950 AM3+ DDR3 2000MHZ (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 ANAKART 226 TL
    CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL10 KIT RAM 255 TL

Toplam 3340 tl

Sana baya uzun tavsiye yazmıstım kahretsin ki elektrık gıttı ups de yetemedı anlık oalrak pc me.
    Baştan almaya calsıacagım ve kısaca.
    1:O işlemciye en azıdnan bir fx chıpsetlı 990 serili bır anakart al.
    2:Ramlerın mhzlerı yuksek cl lerı dusuk olsun. ornegın 1866 cl 10 alacagına 1866 cl 9 al. veya 2133 cl 10 al. tabı 2133 ıcın oc etmek gerekır bu da stabılıteyı bozar ısıne gelmez. 1866 almalısın. Tavsiyem 4*4 al sonuc 16 veya 32 olsun 8 de kalma ram doluyor iş görmez oluyor.
    3:SSD olarak force gt yerıne vectör serisi tavsiye ediyorum vectör vaad ettiği hızları sağlıyor için rahat olsun force gt ise anlık o hızlara ulaşıp düşmeler yaşıyor.
    4:Ekran akrtın çok düşük quadro alacagına git gtx 460 al bio at olsun sana quadro 4000 gibi alet. O kadar para bayılma quadroya. Sebebine gelecek olursan quadro 2000 ın paralel cuda ıslemcı sayısı 192 iken gtx 460 ın paralel cuda işlemcisi bulunur bu da renderini daha hızlı almanı sağlar.
    5:Monıtor çok gereksiz masraflı fotograf veya grafıkte onemlı olan led mı cld mı degıl renklerı ve cozunurlugudur. Led genel oalrak kullanılmaz kı kullanıcıyı yanıltır. Şöyle ki sen kendı led ınde renklerı ayarlayıp projenı bıtırırsın. Sonra müşterine goturmek ıcın baskıya verirsin bi görürsün ki renkler mat halbukı sen parlak ayarlamıstın? Bu led ın goz yanıltmasından kaynaklanıyor. Baska bır pc de baktıgında bıle sorun oalcaktır. Eğer kı matbaa ve renk palet kodu bılgın varsa renksız monıtordede yapsan kafan rahat olur ama bılgın yoksa sıkıntı yaşarsın. Bu saatten sonra sana lcd al demıyecegım zaten almazsın en azından şu monıtoru al da renk paletını sıradan kullanma daha kalıtelı goruntu al. Viewsonic 2770 LED: 750$

Bu monıtorun ozellıgı 2k cozunurlukte olması ki sneın ıcın en onemlı olay cozunurluk bır dıger artısı ıse renk paletı sıradan led lerınkı gıbı degıl cok cok kalıtelı. Kullanıldığı konu bu.
    Bak mesut ab bile göremeyeceğin renk yok diyor hatta :D

• quote:

Orijinalden alıntı: kaaa vnn

sabahın bu saatinde jeton biraz geç düşüyor benim. i5 21 inç imac 4000tl altında. sonuçta prof olarak kullanacak ve para kazanacaksınız. 500 fark büyük para değil f/p ve stabilite açısından bakıldığında. hele ki profesyonel kullanım için alınacaksa. en basitinden 2 taksit fazla ödersiniz ve karşılığında asla sorun yaratmayacak, kitlenmeyecek, iş gücü kaybı yaşatmayacak bir sistem sahibi olursunuz. tabi ki bunu sadece 2D program kullanacağınızı düşünerek söylüyorum. 3D ve video için yetersiz kalır. ayrıca şöyle bir gerçek var apple her zaman "toplama pc" den performanslıdır, tabi aynı zamanda daha pahalı. şöyle ki bir imac ve bir kasa pc düşünün. (imac laptop parçaları içerdiğinden aslında dezavantajlı olması gerek mantıken) işlemci ram vb.. parçalar birebir aynı olsun. kesinlikle imac daha performanslı. hem windows hem mac os olarak. bunun sebebinden emin olmamakla beraber anakart yüzünden olduğunu düşünmekteyim. az önce de söylediğim gibi sadece 2D uygulamalar kullanacaksanız bunu tercih edebilirsiniz. aksi takdir sizin için f/p ürünü olmaktan çıkar ve yetersiz kalır. ayrıca kullandıkları ramler 1600mhz olmasına rağmen oldukça hızlı. nedenini yine anakarta bağlıyorum. renk konusuna gelirsek de piyasa alacağınız en kaliteli monitörden (led tvlerden değil sadece bildiğimiz monitörlerden bahsediyorum) bile daha gerçekçi renkleri yakalarsınız. özellikle yeni seri bu konuda çok başarılı.

ram slotlarını boş bırakma fikrine kesinlikle katılıyorum. ileri de "keşke" demektense şimdi 50 lira 100 lira fazla vermek daha mantıklı. bir de parçalarınızı imac parçalarına bakarak seçmenizi tavsiye ederim. sonuçta nasıl quado kartlar render/modelleme için üretiliyorsa bu cihazlar da grafik tasarım için üretiliyor ve şüphesiz en iyileri.

NOT: türkiyede 21inç i5ler 8gb ram ile satılmakta ancak yanlış hatırlamıyorsam 300tl gibi bir farkla 16 yapılıyor. bu da 3500-4000TL arasına denk geliyor. istanbuldaysanız mecidiyeköyde uygun fiyatlı ve güvenilir bir yer var.

Xd toplama bilgisayardan nasıl daha performanslı oluyor arkadaşım 4000 liralık bir masaüstü bilgisayara 3930k işlemci koyarsin 16 gb bellek isteğe göre en üst düzey amd yada nvidua kart yaparsın yada quadro kart alırsın sen neyin performansından bahsediyorsun stabilizasyon istiyorsan asusun çok iyi. Workstation anakartlari var onlardan tercih edersin ama imac masaustunden fazla performans verir demen yanlış olurr ayrıca çok iyi panelli asusun monitorleri çok iyi profesyonel manada iyi monitorleri var yeterki düzgün tercih yapilsin iş bilgisayarı parasını çıkartır ucuza kaçmaya hiç gerek yok performans konusunda söylediklerinize katilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr1818 -- 25 Nisan 2013; 7:48:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

quote:

sabahın bu saatinde jeton biraz geç düşüyor benim. i5 21 inç imac 4000tl altında. sonuçta prof olarak kullanacak ve para kazanacaksınız. 500 fark büyük para değil f/p ve stabilite açısından bakıldığında. hele ki profesyonel kullanım için alınacaksa. en basitinden 2 taksit fazla ödersiniz ve karşılığında asla sorun yaratmayacak, kitlenmeyecek, iş gücü kaybı yaşatmayacak bir sistem sahibi olursunuz. tabi ki bunu sadece 2D program kullanacağınızı düşünerek söylüyorum. 3D ve video için yetersiz kalır. ayrıca şöyle bir gerçek var apple her zaman "toplama pc" den performanslıdır, tabi aynı zamanda daha pahalı. şöyle ki bir imac ve bir kasa pc düşünün. (imac laptop parçaları içerdiğinden aslında dezavantajlı olması gerek mantıken) işlemci ram vb.. parçalar birebir aynı olsun. kesinlikle imac daha performanslı. hem windows hem mac os olarak. bunun sebebinden emin olmamakla beraber anakart yüzünden olduğunu düşünmekteyim. az önce de söylediğim gibi sadece 2D uygulamalar kullanacaksanız bunu tercih edebilirsiniz. aksi takdir sizin için f/p ürünü olmaktan çıkar ve yetersiz kalır. ayrıca kullandıkları ramler 1600mhz olmasına rağmen oldukça hızlı. nedenini yine anakarta bağlıyorum. renk konusuna gelirsek de piyasa alacağınız en kaliteli monitörden (led tvlerden değil sadece bildiğimiz monitörlerden bahsediyorum) bile daha gerçekçi renkleri yakalarsınız. özellikle yeni seri bu konuda çok başarılı.

Xd toplama bilgisayardan nasıl daha performanslı oluyor arkadaşım 4000 liralık bir masaüstü bilgisayara 3930k işlemci koyarsin 16 gb bellek isteğe göre en üst düzey amd yada nvidua kart yaparsın yada quadro kart alırsın sen neyin performansından bahsediyorsun stabilizasyon istiyorsan asusun çok iyi. Workstation anakartlari var onlardan tercih edersin ama imac masaustunden fazla performans verir demen yanlış olurr ayrıca çok iyi panelli asusun monitorleri çok iyi profesyonel manada iyi monitorleri var yeterki düzgün tercih yapilsin iş bilgisayarı parasını çıkartır ucuza kaçmaya hiç gerek yok performans konusunda söylediklerinize katilmiyorum

1) 3930K kullanıyorum. bu işlemci 1500TL bahsettiğim imac 3500den biraz fazla. Şimdi bu paraya monitörü hddsi vs.. herşeyiyle birlikte, 3930k içeren mantıklı darboğazı olmayan bir pc toplar mısın?,
    2)Alıntıladığın mesajımı doğru düzgün okumamışsın bile. Tekrar okuyup öyle cevap vermeni rica ediyorum. Umarım 2. okuyuşunda i5 imac ile 4000TLlik toplama bilgisayarı kıyaslamadığımı, herhangi bir imac ile daha ucuza mal edilebilen aynı parçalara sahip toplama bilgisayarı kıyasladığımın farkına varırsın.

Ayrıca sadece grafik tasarım için kullanılacaksa tabi ki imac. Bu marka takıntısı filan değil. Hali hazırda son iki nesil 3 farklı imac (ikisi i7 biri i5) ve imzamdaki sistemi kullanmaktayım. Grafik ve fotoğraf işler için imac, 3D için PC kullanıyorum. İmzamdaki sistemin maliyeti de sadece kasa ki o da harddiskler hariç yaklaşık 5500TL. 1155 bir makinayı 2011 yapayım desen sadece anakart ve işlemci değiştirdiğin zaman ortalama 1000TL fark çıkıyor. 4000TL altına herşeyiyle 3930K içeren ve darboğaz yapmayan bir sistemi nasıl toplayacağını heyecanla bekliyorum.

Tepkim biraz sert gelmiş olabilir, bunun nedeni doğru düzgün okumadan cevap vermiş olman. Yoksa burası bilgi paylaşımı için, tabiki herkes fikrini paylaşıp başkalarını eleştirebilir.

Monitör konusunda ise asus kullanmadım ancak 27inç 3D modelini (ki bildiğimi kadarıyla asusa ait henüz bir model var bu şekilde) inceledim. açıkçası oldukça başarılı geldi gözüme. Ancak teşhir ürünüydü ve herhangi bir referans yoktu elimde. (dijital baskı veya doğru kalibre edilmiş farklı bir monitör gibi) bu nedenle asus olmaz diyemem olur da diyemem. Viewsonic ve philips kullandım. Bunlar dışında farklı monitörler de kullandım. (apple cinema displayler de dahil) bunlar içinde ve kendini dünyaca kanıtlamış f/p ürünü olarak en iyisi viewsonic. dediğim gibi asus kullanmadığım için net bir şey söyleyemem.

Neden Imac?
    Çok basit. Sorun yok, virüs yok, sistem çöktü kitlendi vs.. hiç birşey yok. Nerdeye hiç bir ürünün sürücüsünü yüklemeye gerek bile yok. Tak çalıştır. Ses yok, ısınma yok... daha bir çok şey eklenebilir. Profesyonel bir kullanıcı performanstan bir miktar feragat edebilir ancak stabilite ve sorunsuzluktan asla edemez bana göre.

• Yazılım olarak haklısın. Mıcrosoftun dandık wındowsu acılana kadar... Eskıden matbaada kullanıyorduk sorunsuz yss tek kelımyle.. Ctrl+alt nedır bılmıyor onsan kullanırken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

quote:

1) 3930K kullanıyorum. bu işlemci 1500TL bahsettiğim imac 3500den biraz fazla. Şimdi bu paraya monitörü hddsi vs.. herşeyiyle birlikte, 3930k içeren mantıklı darboğazı olmayan bir pc toplar mısın?,
    2)Alıntıladığın mesajımı doğru düzgün okumamışsın bile. Tekrar okuyup öyle cevap vermeni rica ediyorum. Umarım 2. okuyuşunda i5 imac ile 4000TLlik toplama bilgisayarı kıyaslamadığımı, herhangi bir imac ile daha ucuza mal edilebilen aynı parçalara sahip toplama bilgisayarı kıyasladığımın farkına varırsın.

Ayrıca sadece grafik tasarım için kullanılacaksa tabi ki imac. Bu marka takıntısı filan değil. Hali hazırda son iki nesil 3 farklı imac (ikisi i7 biri i5) ve imzamdaki sistemi kullanmaktayım. Grafik ve fotoğraf işler için imac, 3D için PC kullanıyorum. İmzamdaki sistemin maliyeti de sadece kasa ki o da harddiskler hariç yaklaşık 5500TL. 1155 bir makinayı 2011 yapayım desen sadece anakart ve işlemci değiştirdiğin zaman ortalama 1000TL fark çıkıyor. 4000TL altına herşeyiyle 3930K içeren ve darboğaz yapmayan bir sistemi nasıl toplayacağını heyecanla bekliyorum.

Tepkim biraz sert gelmiş olabilir, bunun nedeni doğru düzgün okumadan cevap vermiş olman. Yoksa burası bilgi paylaşımı için, tabiki herkes fikrini paylaşıp başkalarını eleştirebilir.

Monitör konusunda ise asus kullanmadım ancak 27inç 3D modelini (ki bildiğimi kadarıyla asusa ait henüz bir model var bu şekilde) inceledim. açıkçası oldukça başarılı geldi gözüme. Ancak teşhir ürünüydü ve herhangi bir referans yoktu elimde. (dijital baskı veya doğru kalibre edilmiş farklı bir monitör gibi) bu nedenle asus olmaz diyemem olur da diyemem. Viewsonic ve philips kullandım. Bunlar dışında farklı monitörler de kullandım. (apple cinema displayler de dahil) bunlar içinde ve kendini dünyaca kanıtlamış f/p ürünü olarak en iyisi viewsonic. dediğim gibi asus kullanmadığım için net bir şey söyleyemem.

Neden Imac?
    Çok basit. Sorun yok, virüs yok, sistem çöktü kitlendi vs.. hiç birşey yok. Nerdeye hiç bir ürünün sürücüsünü yüklemeye gerek bile yok. Tak çalıştır. Ses yok, ısınma yok... daha bir çok şey eklenebilir. Profesyonel bir kullanıcı performanstan bir miktar feragat edebilir ancak stabilite ve sorunsuzluktan asla edemez bana göre.

emin ol 4000 tlye 3930k lı bir sistem toplanır merak etme perdormans olarak masaüstü performanslı olacagını savundum ben yok hacklendı ısındı bılmemne bunlra bir şey demedim sadeceperformans olarak bahsettimki bunu kabul etmelisin aynı fiyata alacagın masaüstü bilgisayar her konuda daha performanslı olacakdır sadece ben bunu savundum sen yanlıs anlamıssın sanırım ayrıca dedigim gibi inceleme şansı bulursan asusun çok iyi kalibreli profesyoneller için hazırlanmış çok üst seviye monitörleride var fakat bence o kadar abanmasına gerek yok biraz internette göz atarsanız görebilirsiniz ayrıca 3930k vatan indirimi ile 1200 tlye geliyor geri kalan parayada sistem rahat toplanır merak etmeyin o konuda emin olun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.