Şimdi Ara

Grafik tasarım için notebook tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Photoshop, InDesign, Illustrator, Corel Draw vs gibi programları sorunsuz takılmadan çalıştırabilecek bir notebook aramaktayım.
    Oyun oynamak gibi bir niyetim yok.
    Bütçe olarak da mümkünse 10 bini geçmesini istemiyorum.
    Ne kadar az o kadar iyi diye düşünüyorum.
    Macbook Prolar çok pahalı. Gerçekten bunun karşılığını veriyor mu ondan da emin değilim.
    Grafik tasarrım için hem windows hem mac kullanmış arkadaşlar da yorum yaparlarsa çok sevinirim.

Bunun dışında gaming laptoplar tasarım olarak pek hoşuma gitmiyor. Daha şık ve kibar görünümlü notebookları seviyorum.

Bir de alışveriş için uygun zaman diye bir şey var mı? Teknoloji marketleri takip eden arkadaşların yorumlarını da bekliyorum :)

• İndirimleri denk getirirsen bu cihazı 10K altına alabilirsin hocam. Tasarım öncelikli bir model. i7-9750 işlemci + RTX 2060 ekran kartı kombinasyonuna sahip. Kasası full metal ve ağırlığı 1.9kg.

• Selam,

Macbook Pro da kullanıyorum. Ama klavyesi sürekli sorun çıkartıyor ve çalışması kolay bir klavye değil. Onun haricinde işlemcisi sınırlı ki i9 var makinemde. :) Ekran kartları yeni nesil render uygulamaları ile uyumlu değil. Gerçi siz daha çok 2d boyut programları ile çalışacağınız için size yeterli gelebilir.

Bu arada piyasadaki fiyatlar aldığımız hiçbir ürünün karşılığı değil maalasef.

Ben MSI P75 kullanıyorum ama size 2 tane makine öneriyorum;

MSI PS63;

İşlemcisi U serisi ve 8. nesil ama size uzun süre yeter. Tasarımı TR'de bulunan cihazlar arasında en iyilerinden. Ram ve ssd yükseltmesi kolay.

MSI P65;

Daha çok iş odaklı. RTX 2060 ekran kartı var Max-Q versiyonu değil. O yüzden 2070 Max-Q'ya yakın performansı var. En büyük sıkıntısı RAM ve SSD yükseltmesi meşaketli. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morthor -- 18 Ağustos 2019; 13:23:2 >

• Arkadaşlar çok teşekkür ederim. MSI modelleri üzerinde durmuşsunuz. Cihazlar görüntü olarak ve kağıt üzerinde özellikler olarak gayet iyi görünüyor. P63 ve P65 arasında yaklaşık olarak 3 bin lira fiyat farkı var. Bu fark sizce değer mi P65 tercihi için?

Not olarak şunu belirteyim, yukarıda bahsettiğim Adobe programlarını henüz profesyonel düzeyde kullanmıyorum. Yani daha çok kendimi geliştirme amaçlı alacağım. Ama diğer taraftan da takılma, kasma, aşırı ısınma, gibi problemler de yaşamak istemiyorum.

Araştırma yaparken bu MSI modelleri benim de dikkatimi çekmişti açıkçası. Ama P65 modeli için şöyle dediğimi hatırlıyorum: "O kadar para verdikten sonra gider Macbook alırım." Sanırım bu şekilde düşünmemek gerekiyor.

Farklı model önerileri ve alışveriş zamanı için tavsiyeleri de alabilirim:)
  • Dostum oyun oynamayacaksan tavsiyem Monster Abra A5 V16.2 olacaktır. İşlemci olarak i7-9750H mevcut. Fiyatı da 5200 lira. Bu işlemciye sahip en uygun fiyatlı model konumunda. Her türlü çizim işini rahatça görürsün.

Eğer Windows 10 yüklü gelsin dersen de Monster Abra A5 V16.2.2 modelini öneririm. Bunun fiyatı 5700 lira. 10 bin lira vermeye gerek yok. Çünkü senin işin daha çok işlemciyle olacak. Ekran kartıyla değil. Her iki model de gayet ince kasaya sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 18 Ağustos 2019; 22:57:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazılım için laptop öneri
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.