Şimdi Ara

Grammar In Use serisi (Essential/English/Advanced)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
6.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu seriyi almayı düşünüyorum ancak aklıma takılan bir kaç soru var.

1-) bu grammar in use serisinin kitapları birbirinin devamı şeklinde midir yoksa her kitapta bütün gramer konuları var ancak seviyeleri mi farklı?

yani örneğin ilk 5 gramer konusu essentialde, sonraki 5 konu ikinci kitapta ve son 5 konu advanced kitapta mı?

2-) bir de bu kitaplar içinde cd ile beraber geliyormuş heralde, ancak benim laptopumda cd rom yok. bu cd lerin içeriği hakkında bilgilendirebilir misiniz?

3-) bu kitaplar illa sınıf ortamında hoca ile beraber mi çalışılmalı yoksa kendim evde çalışabilir miyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Grammar in Use Serisi: İngilizce Dilbilgisini Geliştirmek İçin Eksiksiz Bir Kaynak

Raymond Murphy tarafından yazılan Grammar in Use serisi, İngilizce öğrenenler için kapsamlı bir dilbilgisi kitabıdır. Serinin üç seviyesi vardır: Essential, English ve Advanced.

Essential Grammar in Use

Essential Grammar in Use, İngilizce dil bilgisi temellerini öğrenmek isteyen yeni başlayanlar ve orta düzey öğrenciler için uygundur. Kitap, temel dilbilgisi kurallarını açık ve öz bir şekilde açıklamaktadır ve bol miktarda örnek ve alıştırma içermektedir.

English Grammar in Use

English Grammar in Use, orta düzey ve ileri düzey öğrenciler için tasarlanmıştır. Kitap, daha karmaşık dilbilgisi yapılarını kapsar ve İngilizce yazma ve konuşma becerilerini geliştirmeye yardımcı olan alıştırmalar sağlar.

Advanced Grammar in Use

Advanced Grammar in Use, ileri düzey öğrenciler için uygundur ve dilbilgisi konusundaki anlayışlarını daha da derinleştirmek isteyenler için idealdir. Kitap, nuanslı dilbilgisi noktalarını açıklar ve akademik yazma ve konuşma bağlamlarında dilbilgisinin nasıl kullanılacağına dair rehberlik sağlar.

Serinin tamamı PDF formatında Türkçe çevirileriyle birlikte mevcuttur. Bu, öğrencilerin İngilizce dilbilgisi bilgilerini kendi ana dillerinde pekiştirmelerini kolaylaştırır.

Hangi seviyenin sizin için uygun olduğundan emin değilseniz, dilbilgisi bilginizi değerlendirmek için çevrimiçi testleri kullanabilirsiniz. Essential Grammar in Use, en temel seviyeden başlar ve Advanced Grammar in Use, en ileri düzey konuları kapsar.

Grammar in Use serisi, İngilizce öğrenenlerin dilbilgisi becerilerini geliştirmek ve İngilizceyi etkili bir şekilde kullanmak için değerli bir kaynaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1.Aslında buna devamı demek yanlış olur.Kitaplar seviyelere göre düzenlenmiştir.
    Ve konular zorluk düzeyine göre doğrusal ve sarmal yaklaşıma göre düzenlenmiştir.
    CEFR uyumlu kitapların içerik düzenleme yöntemi farklıdır.

2.CD'lerde cümlelerin telaffuzları var.Ben kullanmadan çalıştım.

3.Kitaplar self study yani kendi başına çalışmaya ve sınıf ortamında kullanılmaya uygun.

Fakat bu kitaplar biliyorsun İngilizce anlatımlı.
    Dolayısıyla çalışırken Türkçe kaynakları yardımcı araç olarak kullanmak gerekiyor.
    Diğer türlü konuları anlamakta zorlanabilirsin.

Dünya kadar kaynak var ama bu kitaplar CEFR uyumlu.Yani tüm konular standartlaştırılmış anlatıma sahip.
    IELTS,TOELF gibi sınavlar bu CEFR müfredatına göre soru soruyor.
    Bu nedenle kitaplar pahalı.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    ilginize sağolun hocam. ben bu kitapların pdf lerini buldum internetten. yani kitaba para vermeye gerek yok diyorsunuz, pdf leri kullanayım en iyisi. (ayrıca kitabın orijinali türkiyede satılmıyormuş artık)
  • gelecegindoktoru44 G kullanıcısına yanıt
    Orijinal almanızı öneririm.Pdf ile çalışılmaz.Kitaplarda sorular var.
    Ayrıca orijinal alınca yanında telefon uygulaması var.Tekrar mekanizması daha etkili oluyor.
    Amazon da vardı.
    Tamamdır hocam. Sizi yakalamışken son bir soru sorayım
    Diğer konuda eğer sınava gireceksen grammar in useyi kullan, sınav yoksa grammar today kullan demişsiniz. Bunu demenizin sebeni grammar is usenin 3 kitabını da bitirirsem ulaşacağım seviyenin grammar todayın beni ulaştıracağı seviyeden daha yüksek olması mıdır? Yoksa grammar is use serisinin sınava yönelik, grammar today kitabının ise ingilizce öğrenmeye yönelik olması mıdır?
    Ayrıca ingilizceyi tamamen ingilizce bir kitaptan öğrenmek daha hızlı geliştirir, kafanın içinde ingilizce düşünmeni sağlar tarzı şeyler yazmışlar forumlarda. Ne derece katılıyorsunuz?

Sizi çok meşgul ettim ama gerçekten benim için çok önemli hocam. İlginiz için de tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelecegindoktoru44 -- 25 Mayıs 2020; 21:11:37 >

Hocam bende ingilizce öğrenmek için sizin programınıza baktım Türkçe dil bilgisi halledin demiştiniz ben Türkçeyi YouTubedan ve soru bankası ile hallettim . İngilizce grameri nasıl halledicem yardımcı olursanız sevinirim . Okulda hersene gramer kitabı alıyorduk ama anlamıyordum pek .Seviyem sıfır gibi düşünerek tavsiye ederseniz sevinirim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elimdeki kitaplar bunlar bazıları biraz dolu okuldan istedikleri kitaplar ama sizin önerdiğiniz başka bir kitap varsa alabilirim .
    Grammar In Use serisi (Essential/English/Advanced)

• gelecegindoktoru44 G kullanıcısına yanıt
    Eğer TOELF,IELTS gibi sınavlara gireceksen CEFR uyumlu kitaplar almalısın.Yani Grammar in Use.
    Çünkü bu içeriğe göre soru soruyorlar.
    Bu arada YDS için grammar in use almana gerek yok.CEFR müfredatı yok çünkü.

İngilizce'yi İngilizce bir kitaptan çalışabilirsin.
    Ama Türkçe kaynakları yardımcı olarak kullanmazsan öğrenme konusunda sıkıntılar olabiliyor.
    Bir de Türkçe ile bağlantı kopuyor.
    Mesela yeni öğrenmeye başlayanlar için İngilizce-İngilizce sözlük önerenler var.Tam komedi.
    Yeni öğrenmeye başlayan şunu nasıl anlayacak;
    Knowledge:an area of learning

Kısacası Türkçe kaynakları yardımcı olarak kullanmadan çok zor.
    Türkçe kaynak kullanınca da zorluklar oluyor.Her iki durumda da sıkıntılar var.
    Türkçe gramer ile İngilizce gramer arasında bağlantı kurabilmek gerek.
    Detaylar açtığım konuda var.

• ccmehmer C kullanıcısına yanıt
    Türkçe soru çözün demiyorum.Türkçe gramer konuları öğrenin diyorum.
    Şu konu gramer konularının listesi var;https://forum.donanimhaber.com/detayli-ingilizce-ogrenme-rehberi--142155041
    Bu listeye göre ilerleyin.Bazı ek konular var.

Türkçe gramerden sonra İngilizce gramer konularının listesi o konuda var.O listeye göre çalış.
    Konuları internette arayıp bulabilirsin.Parantez içinde İngilizce karşılıkları da var.
    Bu kitaplar coursebook tarzında ders kitapları.

Bu arada İngilizce'yi sınav için falan mı öğreneceksin.Ona göre tavsiye yazacağım.
  • Orjinallerini bulmak zor.Gittigidiyordan 70 TL civarına aldım ben tanesini.Renkli bir fotokopi kopyası ama zaten Türkiye'de bulamazsın orjinaini. CD isi de zor calismiyor gerek de yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Bu kitaplar coursebook tarzında ders kitapları.

Bu arada İngilizce'yi sınav için falan mı öğreneceksin.Ona göre tavsiye yazacağım.
    Hocam YDS için ingilizce kasıyorum şu an. Gramer In Use beginner ile başladım. Kitap hoşuma gitti zorlanmadan ilerleyebiliyorum. Bunun yanına grameri tam olarak oturtarak gidebileceğim türkçe bir kaynak önerir misiniz. Ya da farklı bir kaynak da olabilir.
    Hocam İngilizceyi ders ve sınav olarak değil konuşmak ve kendimi geliştirmek için istiyorum. Bunun için dediğiniz gramer konularına baktım ama dediğim gibi konu olarak nerden çalışacağım tam bilmiyorum YouTube veya bir konu kitabı öneri yaparsanız iyi olur .

• 4KiLL! kullanıcısına yanıt
    İnternette Türkçe olarak birçok kaynak görebilirsin.Kitaba gerek yoktur Türkçe kaynak için.
    Google'da konu ismini yazarak Türkçe kaynakları görebilirsin.
    Açtığım şu konuda gramer konularının çalışma listesi mevcut.
    O konuları google aramasıyla bulup çalışabilirsin;https://forum.donanimhaber.com/detayli-ingilizce-ogrenme-rehberi-guncel-konu--142155041
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.