Şimdi Ara

Gran Turismo 4 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
0
Favori
18.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Walla bendeki de orjinal değil 2.7 GB ve kesinlikle arabalar eksik... Bizzat baktım sesler vs hepsi duruyor.Hatta pist sayısıda aynı 50 tane ama orjinalinde Fiatta sürüyle araba warken bende en fazla 5 Fiat araba war.Yani gene tüm markalar war pist sayısıda aynı,müzikler sesler onlar da tamam Sadece arabalar yarıyarıya az.Bence bu korsancıların işi değil çünkü korsancının DVD nin dosyalarını kurcalayıpta arabaları silebilecek kadar profesyonel olacağını zannetmiyorum.Bence piyasaya daha önce sürülmüş bir GT nin birebir kopyası bu.Ben orjinalden direk Dual Layer kopya arıyorum hala eğer bulamazsam mecbur orjinal alacağım.Ama aldıktan sonra Dual Layer kopya görürsem walla çok yanarım onca bayıldığım paraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple -- 5 Şubat 2006 20:06:14 >

• Benim araba yarışları konusunda ayrı bi yeteneğin var genelde hep simulasyon oynuyorum f1 challenge 99-02 de rekorum var klavye ile ve gran turismoda da en sevdiğim ralli yapmak.Hele bi de swiss alps oynuyorum Allaaaaaah.Ama ralli dışında olan yarışlarda ben pek bi gerçekçilik göremedim açıkcası.Acaba ps2 yetersiz olduğundan mı fizik motorunu iyi yapamamışlar bilemiyorum ama bana pek gerçekçi gelmedi.Ama ralli hakikaten manyak zevkli oluyo arkadaşlarla oynuyorum bazen turnuva yapıyos.Aklıma geldikçe oynayasım geliyo yahu.Bu arada herkes gt 4 te en sevdiği araba markalarını yazsın.Ben başlıyorum

1-Ruf
    2-Nissan Pennzoil (Hastasıyımdır kendilerinin)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::Battousai::

Benim araba yarışları konusunda ayrı bi yeteneğin var genelde hep simulasyon oynuyorum f1 challenge 99-02 de rekorum var klavye ile ve gran turismoda da en sevdiğim ralli yapmak.Hele bi de swiss alps oynuyorum Allaaaaaah.Ama ralli dışında olan yarışlarda ben pek bi gerçekçilik göremedim açıkcası.Acaba ps2 yetersiz olduğundan mı fizik motorunu iyi yapamamışlar bilemiyorum ama bana pek gerçekçi gelmedi.Ama ralli hakikaten manyak zevkli oluyo arkadaşlarla oynuyorum bazen turnuva yapıyos.Aklıma geldikçe oynayasım geliyo yahu.Bu arada herkes gt 4 te en sevdiği araba markalarını yazsın.Ben başlıyorum

1-Ruf

Aslında söylediğinde bir mantık hatası var. Gt3 ve Gt4 rally bakımından yetersiz oyunlardır. Bunun sebebi de bu oyunların asfalt yarışı oyunu olmalarıdır. Yani rally 'rally' oyunlarının işi. Burda ise bir tat katmak için yapılmış bir olay. Her ne kadar rally hissini de çok başarılı vermiş olsalar da bu his gerçekçilik açısından asfalt ile karşılaştırıldığında çok zayıf klır. Yani senin rallyden çok zevk alıp diğerinden alamaman buna bağlanabilir, çünkü simülasyonda zevkten çok heyecan ve zorlanma ön plandadır. Simülasyondan aldığın zevk ile yarı simülasyon ya da arcade den aldığın zevk farklı olacaktır. Kısacası gt asfalt yarışlarında simülaston, rallyde ise daha acrade'e kaçar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 5 Şubat 2006 20:54:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Adventure

quote:

Benim araba yarışları konusunda ayrı bi yeteneğin var genelde hep simulasyon oynuyorum f1 challenge 99-02 de rekorum var klavye ile ve gran turismoda da en sevdiğim ralli yapmak.Hele bi de swiss alps oynuyorum Allaaaaaah.Ama ralli dışında olan yarışlarda ben pek bi gerçekçilik göremedim açıkcası.Acaba ps2 yetersiz olduğundan mı fizik motorunu iyi yapamamışlar bilemiyorum ama bana pek gerçekçi gelmedi.Ama ralli hakikaten manyak zevkli oluyo arkadaşlarla oynuyorum bazen turnuva yapıyos.Aklıma geldikçe oynayasım geliyo yahu.Bu arada herkes gt 4 te en sevdiği araba markalarını yazsın.Ben başlıyorum

1-Ruf

Aslında söylediğinde bir mantık hatası var. Gt3 ve Gt4 rally bakımından yetersiz oyunlardır. Bunun sebebi de bu oyunların asfalt yarışı oyunu olmalarıdır. Yani rally 'rally' oyunlarının işi. Burda ise bir tat katmak için yapılmış bir olay. Her ne kadar rally hissini de çok başarılı vermiş olsalar da bu his gerçekçilik açısından asfalt ile karşılaştırıldığında çok zayıf klır. Yani senin rallyden çok zevk alıp diğerinden alamaman buna bağlanabilir, çünkü simülasyonda zevkten çok heyecan ve zorlanma ön plandadır. Simülasyondan aldığın zevk ile yarı simülasyon ya da arcade den aldığın zevk farklı olacaktır. Kısacası gt asfalt yarışlarında simülaston, rallyde ise daha acrade'e kaçar

ya gerçekten çok iyi yapmışlar ve de çok zorlayıcı...
    hardda geçilmiyo yaw

• quote:

Orjinalden alıntı: GreatSoLdiER

Walla bendeki de orjinal değil 2.7 GB ve kesinlikle arabalar eksik... Bizzat baktım sesler vs hepsi duruyor.Hatta pist sayısıda aynı 50 tane ama orjinalinde Fiatta sürüyle araba warken bende en fazla 5 Fiat araba war.Yani gene tüm markalar war pist sayısıda aynı,müzikler sesler onlar da tamam Sadece arabalar yarıyarıya az.Bence bu korsancıların işi değil çünkü korsancının DVD nin dosyalarını kurcalayıpta arabaları silebilecek kadar profesyonel olacağını zannetmiyorum.Bence piyasaya daha önce sürülmüş bir GT nin birebir kopyası bu.Ben orjinalden direk Dual Layer kopya arıyorum hala eğer bulamazsam mecbur orjinal alacağım.Ama aldıktan sonra Dual Layer kopya görürsem walla çok yanarım onca bayıldığım paraya

ya dvd nin dvd9 veya dvd5 olduunu nerden anlıyabilioz bilen var mı?

• quote:

Orjinalden alıntı: volkanigde

quote:

Walla bendeki de orjinal değil 2.7 GB ve kesinlikle arabalar eksik... Bizzat baktım sesler vs hepsi duruyor.Hatta pist sayısıda aynı 50 tane ama orjinalinde Fiatta sürüyle araba warken bende en fazla 5 Fiat araba war.Yani gene tüm markalar war pist sayısıda aynı,müzikler sesler onlar da tamam Sadece arabalar yarıyarıya az.Bence bu korsancıların işi değil çünkü korsancının DVD nin dosyalarını kurcalayıpta arabaları silebilecek kadar profesyonel olacağını zannetmiyorum.Bence piyasaya daha önce sürülmüş bir GT nin birebir kopyası bu.Ben orjinalden direk Dual Layer kopya arıyorum hala eğer bulamazsam mecbur orjinal alacağım.Ama aldıktan sonra Dual Layer kopya görürsem walla çok yanarım onca bayıldığım paraya

Koy DVD Rom takılı bir PC ye boyutuna bak.4.7 GB dan fazla veri warsa içinde Dual Layer demektir.

• quote:

quote:

1-Ruf

Tamamen katılıorum sana Adventure

• geçen oyunda panoz benim arabamdı ama bu oyunda daha araba edinemedim
  • Kardeş simulasyon dediğin tamamıyla gerçekcilik demektir.Gerçeği sanla aktarmak demektir.Ve ben asfalt yarışlarını şahsen pek gerçekçi bulmadım.Sizi bilemiycem.Bi f1 challenge oynayın yada bi rFactor oynayın yada en azından bi live for speed oynayın ne demek istediğimi anlarsınız.Bu arada belki ben fazla ralli oynamadığım fazla da bi alakam olmadığı için gerçekçi gelmiş olabilir ona bişey diyemiycem.Ama asfalt yarışları bence yeterince gerçekçi olmamış.Çünkü oyunun adı bile real driving simulator diye geçiyo yani ki böyle olduğunda biraz daha dikkat edilmesi gerekirdi diye düşünüyorum.Tabi bunlar benim görüşümdür.

Polenik yaratmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Battousai:: -- 6 Şubat 2006 20:09:52 >
  • Polemiklik olay yok dostum, tartışıyoruz, muabbet ediyoruz güzel güzel

Valla dediğin doğru simülasyon demek tamamiyle gerçekçilik demek ama bunu tam olarak başarabilen bir oyun henüz yok. Live for speed iyidir ama o da beni mesela tatmin etmiyor. Kaldıki simülasyon sadece arabanın yoldaki davranışı değil tabiki, modifiyenin arabaya etkisi, detayları, yolların orjinaline benzerliğ, arabaların orjinallerine benzerliği ve en önemlisi de genel olarak verilen his. Tabi eksik var bence de oyunda gerek hasar modellemesi ve kokpitin olmayışı, gerek bazı detayların yetersiz olması gibi.. Ama genel olarak özellikle uygun direksiyonla oynandığında bence sürüş zevkini çok iyi veren bir oyun. Ben arba kullandığımda yaptığım hareketleri yapmaya çalışıyorum, aynı tepkileri veriyor valla oyun

Gt5 çıksında ps3'te o zaman baya bir yenilik ve detay olacak...

• ya bi de bana şu saçma geliyor...
    bilgisayar hep bir yarış çizgisi tutturuyor we ondan dışarı çıkmıyor yani hiç yolun dışına çıkıp spin attığını görmedim..
    bu bir mantık hatası bence
  • Hmm iyi bir nokta, bir gerçek varki gt4'ün yapay zekası pekte parlak değil. Az da olsa hata yapıyor rakipler ama hakkaten çok az. Bunların hepsi giderilir inşallah gt5'te, yoksa sony'ye mail atar fırça çekerim.

-Hasar modellemesi. (Olacak, söz verdi keratalar)
    -Kokpit görüntüsü. (Olacak, videosunu gördüm, keşke bulabilsem bir daha. El kamerasıyla çekilmişti, süperdi))
    -Kaput görüntüsü, yani baya bir kaput görünsün.
    -Geliştirilmiş yapay zeka.
    -Yağmur ve karın yağması.
    -Avrupa arabalarının da biraz daha dengeli seçilip japon markalarınnın 10'da biri kadar tutulmaması...

Şimdilik bunların olması gerektiğini düşünüyorum gt5'te. Bekliyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 6 Şubat 2006 20:37:40 >
  • quote:

Hmm iyi bir nokta, bir gerçek varki gt4'ün yapay zekası pekte parlak değil. Az da olsa hata yapıyor rakipler ama hakkaten çok az. Bunların hepsi giderilir inşallah gt5'te, yoksa sony'ye mail atar fırça çekerim.

-Hasar modellemesi. (Olacak, söz verdi keratalar)
    -Kokpit görüntüsü. (Olacak, videosunu gördüm, keşke bulabilsem bir daha. El kamerasıyla çekilmişti, süperdi))
    -Kaput görüntüsü, yani baya bir kaput görünsün.
    -Geliştirilmiş yapay zeka.
    -Yağmur ve karın yağması.
    -Avrupa arabalarının da biraz daha dengeli seçilip japon markalarınnın 10'da biri kadar tutulmaması...

Şimdilik bunların olması gerektiğini düşünüyorum gt5'te. Bekliyoruz...

inşallah olur bakalım görücez

• Ben GT 3 çıktığında GamePro da okumuştum.Gran Turismo 3 te başka hiç bir yarış oyununda olmayan bir yapay zeka olacağını söylemişlerdi ve bunun adı da AI idi.Açıklamalarında "diğer yarış oyunlarındaki gibi rakip sürücüler tek bir çizgiyi takip etmeyecek,şerit değiştirebilecekler" benzeri şeyler yazıyordu.Ben GT 3 oynamadım,gerçekten böylemiydi?

Ben GT 4 oynarken nadir de olsa rakibin pist dışına çıktığını görüyorum
  • quote:

Ben GT 3 çıktığında GamePro da okumuştum.Gran Turismo 3 te başka hiç bir yarış oyununda olmayan bir yapay zeka olacağını söylemişlerdi ve bunun adı da AI idi.Açıklamalarında "diğer yarış oyunlarındaki gibi rakip sürücüler tek bir çizgiyi takip etmeyecek,şerit değiştirebilecekler" benzeri şeyler yazıyordu.Ben GT 3 oynamadım,gerçekten böylemiydi?

Ben GT 4 oynarken nadir de olsa rakibin pist dışına çıktığını görüyorum

ama çok az ya hele bi de adamın altında audi rx8 warsa

• Gt3 çıktığı yıla göre devrim niteliğine bir oyun tabi. (2001) AI dedikleri de zaten 'yapay zekanın' kısaltılmışıdır. Yani gt3 oyununa özel birşey değil ancak geliştirilmiş olması muhtemel. Oyunu oynamayalı 1,5 yıl oluyo rahat. Ama hatırladığım kadarıyla sanki şerit değiştiren arabalar falan vardı gibi, yolunu falan kesiyorlardı...

Ancak gt serilerinin en güzel özelliklerinden biri, 1. gt'den beri kullanılan 'rüzgar tüneli' özelliği. Mesela bir arabanın arkasına yaklaşmaya başladığınız oranda rüzgar sesinin kesilip, bütün rüzgarı önden giden arabanın yemesi ve sizin onu sürtünme olmadığından dolayı, bir hamle ile geçebilmeniz. Ben özellikle gt3'te bu mantıkla çok araba geçtim. Ama gt4'te bunun üzerine kurulu yarışlar yaptı adamlar. Hatırlamıyorum yarışın adını ama bir yarışta arkasına takılıp rüzgarı kesmeden arabaları geçmeniz mümkün değil, yarışı ona göre kazanıyorsunuz. Bu müthiş bir detay bence... Tabi gt4'te rüzgarın sesini falan daha da güzel yapmışlar.

Bu teknik, nascar yarışlarında kullanılan en önemli tekniklerden birisidir. Ama daha çok takımlar kendi aralarında uygularlar. Arkadan gelen takım arkadaşı hızlanabilsin diye, çok zekice... Bu tekniği ve mantığı bilince izlemesi dehşet zevklidir nascar'ı. Yoksa dön baba dönelim yarışı gibi gözükür, ama değildir

• quote:

quote:

quote:

Koy DVD Rom takılı bir PC ye boyutuna bak.4.7 GB dan fazla veri warsa içinde Dual Layer demektir.

orası öyle de ben alırken nası anlayabiliriz diodum mesela ben bi daha almaya kalksam nası bilcem düzgün olduunu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

orası öyle de ben alırken nası anlayabiliriz diodum mesela ben bi daha almaya kalksam nası bilcem düzgün olduunu?

Arkadaşım korsanın DUAL LAYER olup olmadığını tabi ki anlayamazsın.Fakat orjinal oyunların arkasında "single layer" yada "dual layer" diye yazar bu sayede neyin ne olduğunu anlayabilirsin

• saol
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.