Şimdi Ara

Grand Scenic III Paylaşım Platformu (462. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9.362
Cevap
56
Favori
696.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 460461462463464
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    5 gişilik grand scenic alsam,
    2. sıradaki 3 koltuğu çıkarıp, 2 tane espace koltuğu taksam diye düşünüyorum.
    espace koltuğu 180 derece geriye yatabiliyor.
    yatık halde mümkün olan en geride konumlandırayım diye düşünüyorum.
    4 kişilik ama 4 yetişkininde şehirler arası yolda uyuyarak seyehat edebileceği bir aracım olmuş olur.
    ama acaba yükseklikten kurtarırmı ne dersiniz? böyle birşey yapılabilir mi?
  • melodramm kullanıcısına yanıt
    merhabalar
    2 gün önce 2012 makyajlı kasa grand scenic aldım bütün opsiyonlar mevcut ancak aracın eski
    sahibi kullanma klavuzunu kaybetmiş elinizdeki klavuz makyajlı kasanınsa banada gönderebilir misiniz.
    ses sistemini henüz çözemedim. yedek anahtar yeni yaptırılmış servis araca tanınmamış sanırım bunlar için klavuza ihtiyacım var. iyi akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: oozzi

merhabalar

2 gün önce 2012 makyajlı kasa grand scenic aldım bütün opsiyonlar mevcut

ancak aracın eski sahibi kullanma klavuzunu kaybetmiş

elinizdeki klavuz makyajlı kasanınsa banada gönderebilir misiniz.

ses sistemini henüz çözemedim.

yedek anahtar yeni yaptırılmış servis araca tanınmamış sanırım bunlar için klavuza ihtiyacım var.

iyi akşamlar

Elimdeki kılavuz 1. faz GSIII e ait.

Ancak çok ciddi değişiklik olmamıştır, yine de işinizi görecektir.

İyi forumlar...

• melodramm kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler
    nette scenic 2 dışında bulamamıştım büyük ölçüde sorunumu çözecektir
    iyi akşamlar
  • Arkadaşlar Merhaba, GSIII lerde 5 koltuklu versiyonlar ile 7 koltuklu versiyonların arka kısımlarında nasıl bir fark var, 5 koltuklu bir modeli, orjinal 3. sıra koltuklardan takarak 7 koltuklu hale getirmek mümkün mü? (Ruhsat kaydı, muayene sıkıntısı vs gibi resmi işlemlerden bahsetmiyorum, fiziki olarak mümkün olup olmadığını öğrenmek istiyorum). Her iki versiyonu da bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: feraklit

Arkadaşlar herkese selam;
    2011-2012 grand scenic almayı düşünüyorum. Daha önce megane ım vardı.Araçtaki rahatlık beni büyülüyordu. Sanırım grand scenicde bu bir üst kademede. Özellikle şehirlerarası yolda kullanıcam.
    Bütün forumu okudum.Sanırım burda herkes almamı tavsiye edecek. ama benim kafam daha önce ford grand cmax takılmıştı.
    Ford grand cmax değil renault grand scenic demek için sebeplerimiz neler yazabilirmisiniz?

NOT: birde aracını satmayı düsüşünen varsa alıcıyım :)))

5 Kişilik var, 7 kişilik almak için satmayı düşünüyorum veya 7 kişilik satanlarla takas yapabilirim.
  • Renault Scenic team : https://www.facebook.com/groups/592535617560028/

Arkadaşlar nihayet beklenen an geldi. :) Renault Scenic &Grand Scenic TR sayfası kurulmuştur.RENAULT SCENİC E gönül veren , seven herkezi sayfamıza mutlaka bekliyoruz.
    Artık Scenic gibi prestijli bir otomobilin hatta bu segmenti kuran bir markanın artık aktif bir sayfası vardır.
    NASIL Kİ 5008 , C4 Picasso , zafira verso, c-max ın aktif bir sayfası varsa artık bizim de Scenic için aktif bir sayfamız vardır.
    Herkezi mutlaka bekliyoruz.

Renault Scenic team : https://www.facebook.com/groups/592535617560028/

• wolfien W kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar şu sesli arama işni bir arkadaş detaylarıla anlatırsa çok memnun olurum.aracım 2012 model full prıvılage.şimdiden teşekkür ederim @wolfien
  • Günaydın arkadaşlar,
    Yaz lastiği bakıyorum, GS III için. Aracın üzerinde 215/55 R17 lastikler var, bunlar çok pahalı.
    205/55 R16 taktırsam sorun yaşar mıyım? Sorun yaşamayacağım ucuz alternatif lastik önerebilir misiniz?
  • Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    Jantları değiştirmek gerekmeyecek mi?
  • Lastik almaya param çıkışmıyor, lütfen bir de jant değiştirmeyelim
  • Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    Ben de onu diyorum zaten.

Yazdığınız ebatın sonundaki R 16 jantin çapına denk geliyor.

Sizin elinizde 17 inch jant varken aradığınız lastik 16 inch jant.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: typhoone

Ben de onu diyorum zaten.

Yazdığınız ebatın sonundaki R 16 jantin çapına denk geliyor.

Sizin elinizde 17 inch jant varken aradığınız lastik 16 inch jant.

17 " jant için daha uygun bir ebat veya aynı ebatlı uygun fiyatlı bir lastik yok mu?
    Petlas'ın spor modeli ve diğer bazı markaların performans modeli var. Genel kullanım için bu modeller sorun yaratır mı?
  • @typhoone
    sana pm attım bakabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iNsTiGaToR -- 23 Mart 2015; 14:16:20 >
  • Merhabalar,
    2011 1.5 dci, edc privilege grand scenic arcımın orjinal lastikleri beklentimden çok kötü olarak 40000 km çatlaklar ve yanakta balonlama nedeniyle değiştirmeye karar verdim. 40000 kilometre yolu ağırlıklı şehirler arası yolda kullandım. Dunlop 205/55 R17 91V FASTRESPONSE modelini (2015 yılına ait) kampanyalı 270 tl aldım. 4000 km ıslak ve kuru zeminde yol yaptım(7 gün içinde). Continental contact 2 den bir fark göremedim. Fren mesafesi A sınıfı bana güven verdi. Goodyear , Michelin, Bridestone gibi markaların fiyatları 400-500 TL arasında dolaşıyordu. Continantal contack5 205/55/R17 yüksek fhız modelininin en uygun fiyatını 430 liraya bulmuştum. Dunlop Türkiye'de üretime önümüzdeki aylarda üretime başlayacak. Fiyat performans olarak oldukça mükemmel. Lastik değişimi gelenlere duyurulur. Aracımız arazi aracı olmamakla birlikte edc şanzumanı bene oldukça başarılı en son mucur ve taşlık yeni açılan bir yolla 2880 metrelik bir tepeye çıktım bir çok araç bu yüksekliğe yol şartlarından dolayı çıkamadı. Dik inişleri her zaman manuel olarak inerim otomatikte motor freninden 3000 devire kadar yararlanılıyor daha sonra üst vitese geçiyor ve motor frenin gücü azalıyor. Manuelde 4500 devirden sonra bir üst vitese geçiyor. Yine mekaniği fazla zorlamamak adına dik inişe başlamadan önce vites küçültmekte fayda var. Kazasız günler diliyorum.

• Son tatil yakıt özeti,
    2011 edc dci 1.5 GS 40748 km olan aracımı tatil öncesi yakıtı tam doldurdum. Araçta 3 kişiyiz ve 3 büyük bavul ve bol miktarda abur cubur yük var.(GS'nin hakkını veriyoruz). Antalya, Eskişehir, Yozgat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Tokat, Eskişehir, Afyon yolunu kullanıyoruz. Afyonda tekrar taşırmacasına depoyu dolduruyorum. 100-150 km bildiğin toprak yollarda, 3 kez 2000 metreye kadar tırmanış (birinde tamamen kırma taştan oluşmuş yayla yoluyla bizim araba dışında araba yoktu). Zaman kısıtlı olduğu için ve sadece bir kez tarafik polisine rastladığımdan, onaylamama rağmen güvenli gidilebilecek en yüksek hızlarla seyrettim. Genelde duble yollarda 120 km/h geçmezdim. 3586 km yolu 193 litre prodizelle yaptım, ortalama tüketim 5,38 L/100 km, ortalama hız 78 km/h değerleri elde ettim. Daha önce bu hızlarda yaptığım yolculuklarda 6 L/100 km ortalaması çıkıyordu. Bu yolculukta şaşırdım beklentimden az çıktı. yine yakıt tüketiminde etkili olan bir unsur klima % 80 açıktı. Sağlıklı günler diliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ant26

Son tatil yakıt özeti,
    2011 edc dci 1.5 GS 40748 km olan aracımı tatil öncesi yakıtı tam doldurdum. Araçta 3 kişiyiz ve 3 büyük bavul ve bol miktarda abur cubur yük var.(GS'nin hakkını veriyoruz). Antalya, Eskişehir, Yozgat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Tokat, Eskişehir, Afyon yolunu kullanıyoruz. Afyonda tekrar taşırmacasına depoyu dolduruyorum. 100-150 km bildiğin toprak yollarda, 3 kez 2000 metreye kadar tırmanış (birinde tamamen kırma taştan oluşmuş yayla yoluyla bizim araba dışında araba yoktu). Zaman kısıtlı olduğu için ve sadece bir kez tarafik polisine rastladığımdan, onaylamama rağmen güvenli gidilebilecek en yüksek hızlarla seyrettim. Genelde duble yollarda 120 km/h geçmezdim. 3586 km yolu 193 litre prodizelle yaptım, ortalama tüketim 5,38 L/100 km, ortalama hız 78 km/h değerleri elde ettim. Daha önce bu hızlarda yaptığım yolculuklarda 6 L/100 km ortalaması çıkıyordu. Bu yolculukta şaşırdım beklentimden az çıktı. yine yakıt tüketiminde etkili olan bir unsur klima % 80 açıktı. Sağlıklı günler diliyorum.

İlginç, ben de Gümüşhane-Kayseri-Antalya-Uşak-Kütahya-Eskişehir-Bursa-Yalova-İstanbul-Kocaeli-Ankara-Çorum-Amasya-Giresun üzerinden Gümüşhaneye ulaştım.
    Gittiğim yerlerdeki şehir içi yolculuklar dahil 5,3 Litre/100 km ortalaması elde ettim. Benim de ortalama hız verim 78 km/h. Oysa kış lastikleri ile 6,9 Lt/100 km
    görmüştüm kışın. Yeni lastikler Goodyear Efficient Grip. Lastikler farkını amorti etti diye düşünüyorum. Bir de sıcak havanın yakıt ortalamasına etkisi var.

• 2011 1.5 dci, privilege grand scenic arcımın orjinal lastikleri beklentimden çok kötü olarak 40000 km de aynen arkadaşınki gibi çatlaklar ve yanakta balonlama nedeniyle değiştirmeye karar verdim. 40000 kilometre yolu ağırlıklı şehir içi yolda kullandım. Petlas 205/55 R17 sport modelini (2015 yılına ait) 220 TL den aldım Pirelli yi 340 dan bulmuştum ama almadım. Umarım petlasdan menun kalırım.
  • akirafes kullanıcısına yanıt
    Petlas'ın 205/55 R17 lastiği üretimde yoktu. Sizin cant 16 inch'mi? Petlas bence iyi olabilecek lastiklerden benim için en önemli kriter fren mesafesi olduğundan petlası tercih etmedim ayrıca üretiminin olmadığını da sonradan öğrendim. Orjinal lastiklerinizden daha dayanıklı olacğını düşünüyorum.
  • Petlas'ın 205/55 R17 17 jant benim lastiğimde orijinal olcusunde 17 jant . lastiğin üzrindede tarih yeniydi bayinin elindede daha vardı Bayrampaşa bayisinden aldım.
  • 
Sayfa: önceki 460461462463464
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.