Şimdi Ara

Green Card (göçmenlik başvurusu) yapanlar burada toplanalım [SON GÜN 3 KASIM] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
727
Cevap
80
Favori
59.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Haşin_ErKeK

Diyelim green carda başvurduk çıktı kazandık amerikada neyapacağız nereye gideceğiz , nerde kalıp çalışacağız ? diyelim lise mezunuyuz ingilizcemizde yeterli değil ! yani benim merak ettiğim kazandıktan sonraki süreç ?

İngilizce bilmenize veya yüksek lisan bitirmenize gerek yok, hatırladığım kadarıyla(ki yasayı değiştirmedilerse) lise mezunu olmayanlar bile 2 yıllık çalıştığı kurumu göstererek de başvurabiliyordu.

Bunun dışında hadi size çıktı diyelim, 1 sene içerisinde kentucky'den mülakatlara da girip geçmeniz karşısında Green Card sahibi olarak artık Amerikan vatandaşı olmayı hak kazanacaksınız, Amerika'da o kadar çok İngilizce dilini bilmeyip çalışanlar var ki örneğini vermem yetmez, hindistanlı pizzacı ingilizce bilmeyen sadece bazı terimler ile yolları ezberleyen kişiler bile bu sayede geçimlerini sağlayabiliyorlar, verdiğim şey sadece ufak bir örneklerden birisiydi.

Green Card kazanmanız durumunda ortak olarak kazananlar ile iletişim halinde olarak plan program yapabilir, veya aracı kurumlar ile başvurduysanız onlara danışarak sizlere yön vererek konaklamanıza kadar yardımcı olmaya çalışabilirler(ücrete tabii olarak tabii ki).

Hayaliniz varsa gerçekten bulunmaz bir nimete sahip oluyorsunuz ama "başvuralım, çıkarsa bakarız" mantığı ile çetrefilli bir şekilde başvuru yapıyorsanız boşuna başkasının hakkını da yemenizi önermem doğrusu. :)

• Nasıl başvuru yapacağız ? Acentaların hepsi para alıyor 360 € falan geçen bir acenta aradı 30000 kişi alıyorlarmış 15000 i bizden gidiyor falan dedi hiç inandırıcı gelmedi açıkcası.
  • Oo amedra hayirli olsun konu. Su yeni göçmenlik yasasi ne durumda haberin var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl başvurular ne zaman, sitede sadece kazananların onay kodu girmesi lazım gibisinden birşey var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afr0oo

Nasıl başvuru yapacağız ? Acentaların hepsi para alıyor 360 € falan geçen bir acenta aradı 30000 kişi alıyorlarmış 15000 i bizden gidiyor falan dedi hiç inandırıcı gelmedi açıkcası.

Acentalar, aracı kurumlar, bunlara sakın kanmayın. Aracı kurumların geneli 1 Yıllık başvuru, 3 Yıllık başvuru, 5 Yıllık başvuru diye 50 liradan 300 liralara kadar para kopararak başvurunuzu otomatikman yapıyorlar. Hasbelkader aracı kurumlara bilgilerinizi girip adresinizle birlikte başvurdunuz diyelim, gönderilen postayı da almazsanız PTT'den onlara "Alıcı Kabul Etmedi" veya "Evde Yok" diyerek gidiyor ve şirket sizin gözünüzü korkutmak için yalan ihtarname altından tekrar posta yollayıp karşılığında avukatlık ücretlerini de beyan edebilecek şekilde sizin ödemenize doğru zorlamaya çalışıyorlar. Bazı kurumlar işi sıkı tuttuğundan dolayı bu işi toplu bir şekilde ihtarname'ye de gönderebiliyor ama kimsenin başvurduğu bir postayı alma gibi yükümlülüğü olmadığından artık yeni sistemle birlikte başvuruların çoğunda 3d secure tarzında otomatik kredi kartı ödemesi karşılığında elektronik olarak başvurunuzu alıyorlar.

Şimdi artı ve eksilerine gelelim bu kurumların;
    Artısı;
    Kaç yıllık başvuru alırsanız (1, 3, 5) her sene tekrar tekrar aynı zamanlarda bilgilerinizi otomatik olarak firmalar girip sizin başvurularınızı kolaylıkla yapıyor, en büyük artılarından birisi de sizi dvlottery gibi Green Card'ın ana başvurulan sitesinde kafanız karışmasın diye bu olayı yaparak paralıymış süsü verip kolaycana bilgilerinizi dolduruyorlar bu kadar.
    Eksisi;
    Yukarıda saydığım riskler diyerek artısını tartmanızı öneriyorum o kadar.

Türkiye'den 2008 döneminde hatırladığım kadarıyla 55 bin kişi alıyorlardı, hatta 2010 yılındaki dvlottery belirtilen başvuru tarihinden önce sistemi kapattığından ötürü 50 bin başvurunun %80'i heba olarak çok az kişi kazanmıştı diye hatırlıyorum. Bu nedenle başvuru yaparken mutlaka sona bırakmayın, ne olur ne olmaz gidin dvlottery sitesinden bizzat kendiniz elektronik olarak başvurunuzu yapmanızı öneriyorum.

• quote:

Nasıl başvuru yapacağız ? Acentaların hepsi para alıyor 360 € falan geçen bir acenta aradı 30000 kişi alıyorlarmış 15000 i bizden gidiyor falan dedi hiç inandırıcı gelmedi açıkcası.

Yalan, sakın para vermeyin öyle yerlere. Tamamen şans işi, tek bir faktör var belirleyici olarak, son yıllarda ülkelerden aldıkları kişilere göre oynama yapıyorlarmış. Mesela Türkiye'de geçen senelerde çok kişi gitti diyelim, bu sene biraz daha az gidiyor. Girin sitesine ücretsiz başvurun başladığı zaman.
  • Yoğun olduğumdan dolayı ilerleyen zamanlarda konuyu düzenleyerek katkıda bulunmaya çalışacağım arkadaşlar. Bende 2010'dan beridir pek Green Card'ın yeni yasasıyla ilgilenmiyorum, elimden geldiğince düzenli bir şekilde nasıl başvuru yapılır, neye dikkat edilmelidir, şu olursa ne olur tarzı soru cevap gibi açıklayıcı bir taslak oluşturacağım.

Başvuranlara bol şanslar diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 30 Mayıs 2014; 22:15:04 >
  • quote:

Diyelim green carda başvurduk çıktı kazandık amerikada neyapacağız nereye gideceğiz , nerde kalıp çalışacağız ? diyelim lise mezunuyuz ingilizcemizde yeterli değil ! yani benim merak ettiğim kazandıktan sonraki süreç ?

hic bir sey yapamazsin zencilerle gece sokaklarda köşe kapmaca oynarsin hadi çok sanslisin ingilizcesiz is buldun seni mudur falan yapmicaklar herhalde en iyi ihtimal wc temizliği şehir kanalizasyonu taksici olmak bile orda büyük mesele bu şekilde gidip cebindeki tüm parayi harcayıp türkiyeye dönmek için kendini sınır dışı ettirenler var

• Amedra kullanıcısına yanıt
    Başvuruyu şimdi yapabiliyor muyuz ?
  • quote:

Başvuruyu şimdi yapabiliyor muyuz ?

soruyu bana sormadınız ama cevaplamak geldi nedense,

ekim-kasım aylarında açılıyor başvurular
  • Afr0oo kullanıcısına yanıt
    ^

Aynen yukarıdaki arkadaşımızın belirttiği aylar arasında başvuru süreci başlamaktadır.

Detaylı olarak açıklamak gerekirse;
    ABD Dışişleri Bakanlığı’nınwww.dvlottery.state.gov adresinden ulaşılabilecek olan ve elektronik olarak doldurulacak başvuru formları sadece 1 Ekim 2014, Salı günü Doğu Gündüz Saatine göre (EDT) öğlen 12:00 (GMT –4) ile 2 Kasım 2014, Cumartesi günü Doğu Standart Saatine göre (EST) öğlen (GMT –5)
    12:00 saatleri arasında kabul ediliyor.

Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi yoğunluktan dolayı web sitesinde oluşabilecek gecikmeler nedeniyle başvuru yapmak için son haftayı beklememelisiniz.

Kanun, her bir kayıt döneminde, herkes için sadece bir başvuruya izin veriyor. Dışişleri Bakanlığı birden çok sayıda yapılmış kayıtları tespit etmek için gelişmiş bir teknoloji kullanmaktadır. Aynı katılımcıdan birden fazla başvuru alınırsa, o kişinin tüm başvuruları, kimin hazırladığına bakılmaksızın iptal ediliyor, bu nedenle de aracı kurumlar vasıtasıyla başvurunuzu çift girilme olasılığı bulunduğundan ötürü kendinizin bizzat başvurması daha mantıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

^

Aynen yukarıdaki arkadaşımızın belirttiği aylar arasında başvuru süreci başlamaktadır.

Detaylı olarak açıklamak gerekirse;
    ABD Dışişleri Bakanlığı’nınwww.dvlottery.state.gov adresinden ulaşılabilecek olan ve elektronik olarak doldurulacak başvuru formları sadece 1 Ekim 2014, Salı günü Doğu Gündüz Saatine göre (EDT) öğlen 12:00 (GMT –4) ile 2 Kasım 2014, Cumartesi günü Doğu Standart Saatine göre (EST) öğlen (GMT –5)
    12:00 saatleri arasında kabul ediliyor.

Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi yoğunluktan dolayı web sitesinde oluşabilecek gecikmeler nedeniyle başvuru yapmak için son haftayı beklememelisiniz.

Kanun, her bir kayıt döneminde, herkes için sadece bir başvuruya izin veriyor. Dışişleri Bakanlığı birden çok sayıda yapılmış kayıtları tespit etmek için gelişmiş bir teknoloji kullanmaktadır. Aynı katılımcıdan birden fazla başvuru alınırsa, o kişinin tüm başvuruları, kimin hazırladığına bakılmaksızın iptal ediliyor, bu nedenle de aracı kurumlar vasıtasıyla başvurunuzu çift girilme olasılığı bulunduğundan ötürü kendinizin bizzat başvurması daha mantıklı olur.

ablam 19 yaşında hocam ben 17 yaşındayım heralde katılıyamıyorum şimdi benim ablam açık lise okumaya devam etmekte o katılabilir mi?

• Amedra kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ettim hocam atıyorum 2014 ekimde başvurdum sonuçlar ne zaman açıklanıyor biliyor musunuz ? Sayfayıda sık kullanılanlara ekledim çok yardımcı ve yararlı şeyler paylaşmışsınız :)
  • Selam @Auckland;
    Ablanızın lisede son senesiyse başvurabilir sorun çıkmaz, zaten sonuçların açıklanması nereden baksak 1 seneyi buluyor. Hadi çıktı diyelim; mülakatlar vs derken o zamana kadar her şey ayarlanır, olmadı naylon olarak bir yerde çalışmış olarak gösterir o şekilde başvurusunu düzeltirsiniz ama Kentucky bu konularda katı kuralları olduğundan dolayı önceden doldurulmuş formu değiştirme olayını yapmayabilir ve kazanılan başvuruyu iptal edebilir. Hem yeni yürürlükte bir yerde çalışma olayı gerekiyor muydu hatırlamıyorum yakın zamanda Kentucky ile görüşüp bu konuda detaylı bilgiyi buraya ekleyeceğim.

Ek olarak size başvuru için şöyle bir önerim olacak; Hiç ablanızı, kendinizi katmayın, direk aile başvurusu yapın derim(çocuklu başvuru). Reşit olmayan kişiler başvurmak isterse ben her zaman aile vasıtasıyla başvurmalarını öneriyorum. Sonuçta 5 yılda da çıkabilir, 1 sene içerisinde de. Benim Green Card işinde çalıştırdığım elemanıma ilk başvurusunda çıkıp hemen oraya yerleşmişti, şans bu herkesi ummadık bir zamanda bulabiliyor.

@Afr0oo
    Geçen sezonu örnek vereyim;
    2 Kasım 2013 tarihinde katılımın sona erdiği DV 2015 Green Card çekilişi(Yeşil Kart Kurası) sonuçları 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren teyit numarası(Confirmation Number) kullanılarak internet üzerinden öğrenilebilmekte. Aynı şekilde diğer seneler için de bu pozisyonlarda belirlenip teyit numarası ile başvurunuzun sonucunu görebiliyorsunuz. Şu anda da dvlottery sitesinde başvuru sonucunu öğreniliyor zaten.

Kısaca; siz bu sezon ekim ayında başvuru kabulü başladığında, 2016 Green Card çekilişi için başvurunuzu yapacaksınız.

Rica ederim hocam, son günlerde yeni yeni paylaşım yapıyorum, normalde konu benim üzerimde değildi, arkadaşlar beni önerince konuyu devralmışım diyeyim. :)

Elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret ediyorum, dediğim gibi diğer arkadaşlar da dahil benden cevap alamazlarsa anlayın ki yoğunum, yakın zamanda geniş bir taslak hazırlayacağım.

• Arkadaşlar herkese Merhaba,
    Bir arkadaşım ile beraber ABD hayalimiz var bir çok kişinin olduğu gibi.Ben lise mezunuyum o ise açıkdan devam ediyor lakin elinde börek ustalığı var. Meslek sağlam yani :) benim sorum şu bizim banka hesabında para göstermemiz gerektiği söylendi. ben aynı zamanda çalıştığım için hesabım sürekli hareketli. Greencard ikimizede çıktı diyelim. Kendi ailem çalışıyor ve sigortaları var. ev bizim. arkadaşımında öyle. bunları göstermemiz sizce yeterli olur mu ? tabi ki uçak biletidir ilk zamanlar iş arama olayıdır falan diye bir meblağ biriktiricez. tek sıkıntım şuan para olayı kaç para göstermem gerekir. Ev göstermek ailenin sigortalı olduğunu göstermek yeterli olur mu ? Saygılarımla...
  • Merhabalar arkadaşlar. Öncelikle başvuru yapmayı düşünen herkese şimdiden bol şans diliyorum. Kazanıp gidenler de umarım hayallerine paralel bi hayat kurabilirler.

1994 Nisan ayı doğumluyum. Şu anda 20 yaşındayım ve 2015te 20yi doldurup 2016da 21i tamamen bitiriyorum. Başvuru yapmak iç yaş sınırı 21i doldurmakmış sanırım. Bu durumda başvuru yapıp kazandığım taktirde bilgilerimi güncelleyebilir miyim? Ya da 2015, 2016 çeklişlerini mi beklemeiyim?

Anadolu lisesi mezunuyum. Yani teknik eleman değilim, elimde de herhangi bir meslek yok ama diplomamda ingilizce ve almanca var(eğer ölçüt alıyorlarsa). Bu yıl üniversiteye gidiyorum. Çıkarsa okulu bırakıp amerikaya yereşmeyi düşünüyorum. Devam edebilirsem de ordan devam ederim.

Bir yerde çalışıyor görünme konusunda da şöyle bi formül uygulamayı düşünüyorum. Bizim süs hayvanları üzerine bi tesisimiz var. Tesis ablamın üzerine. Onun yanında çalışıyor gibi gösterebilirim yani kendimi. Bu şansı kullanabilir miyiz? (düzenleme:hatta tesisi üzerime alabilirim)

Taslak hazırlayacağınızı söylemişsiniz. Heyecanla bekliyoruz. Ama kısaca kazandıktan sonra ortalama ne kadar giderim olur, örnekleyebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynyrd22 -- 12 Haziran 2014; 17:22:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

quote:

İngilizce bilmenize veya yüksek lisan bitirmenize gerek yok, hatırladığım kadarıyla(ki yasayı değiştirmedilerse) lise mezunu olmayanlar bile 2 yıllık çalıştığı kurumu göstererek de başvurabiliyordu.

Bunun dışında hadi size çıktı diyelim, 1 sene içerisinde kentucky'den mülakatlara da girip geçmeniz karşısında Green Card sahibi olarak artık Amerikan vatandaşı olmayı hak kazanacaksınız, Amerika'da o kadar çok İngilizce dilini bilmeyip çalışanlar var ki örneğini vermem yetmez, hindistanlı pizzacı ingilizce bilmeyen sadece bazı terimler ile yolları ezberleyen kişiler bile bu sayede geçimlerini sağlayabiliyorlar, verdiğim şey sadece ufak bir örneklerden birisiydi.

Green Card kazanmanız durumunda ortak olarak kazananlar ile iletişim halinde olarak plan program yapabilir, veya aracı kurumlar ile başvurduysanız onlara danışarak sizlere yön vererek konaklamanıza kadar yardımcı olmaya çalışabilirler(ücrete tabii olarak tabii ki).

Hayaliniz varsa gerçekten bulunmaz bir nimete sahip oluyorsunuz ama "başvuralım, çıkarsa bakarız" mantığı ile çetrefilli bir şekilde başvuru yapıyorsanız boşuna başkasının hakkını da yemenizi önermem doğrusu. :)

Hocam green card yaşama ve çalışma izni veriyor, vatandaşlık vermiyor diye biliyorum ben

• Joseph55 kullanıcısına yanıt
    Green card sahibi olduğunuzda 5 sene yaşamanız doğrultusunda Amerikan vatandaşı olmaya hak kazanıyorsunuz. Bunun için 5 senesini dolduran müşterilerimin yemin töreni sonrası bu hakka sahip olduğunu söyleyebilirim.

Bunun için 5 sene yaşama karşılığında Amerika'da N400'e başvurup form dolduruyorsunuz veya Amerika'da foreing military görevinde bulunmanız karşılığında sınavdan geçerek vatandaşlığa girebilirsiniz. Green card genel olarak size Amerika'ya yerleşme ve iş imkanı konusunda açık bir kapı bırakmakta geri kalan kısmında orada geçirdiğiniz 5 senede dilerseniz vatandaşlık müracatı yaparsınız, dilerseniz green card sahibi olarak Amerika'da ikamet etmeye devam edebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chorumluum

Oo amedra hayirli olsun konu. Su yeni göçmenlik yasasi ne durumda haberin var mi?

Yasa hala temsilciler meclisinde bekliyor cumhuriyetçiler yüzünden
    Kısa vadede de kabul edilme ihtimali gözükmüyor

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.