Arkadaşlar bu sabah D: sürücüsüne Ubuntu 10.10 Desktop Edition kurdum. (C: de Windows 7 var)
Sorun; Bilgisayarımın işletim sistemini GRUB'la değil de Windows Bootloader ile çalışmasını istiyordum. EasyBCD programını yükledim, Ubuntuyu ekledim. Bilgisayara res. attığımda ilk önce GRUB ekranı çıktı. Windows 7 yi seçtiğimde bu kez Win.Bootloader ekranı çıktı.
Sorum; GRUB ekranını nasıl kaldırabilirim ki ilk olarak Windows'un önyükleme ekranı açılsın ve Ubuntu'yu seçtiğim zaman direkt olarak Ubuntu açılsın?
Windows dvd sinden boot edip , onar seçeneğinden konsolu çalıştırıp, fixmbr komutuyla grup'u silebilirsin. Sonra Easybcd ile yine ayar yapabilirsin.
Ubuntu 10.10 kurulumunda sanırım böyle bir seçenek vardı Grub ile değil Win 7 bootloader ile açılmasını sağlayabilirsin ama tekrar kurman gerekli
şu anda benzer bir durumla karşı karşıyayım bilgisayarım direk grub4dos hatası ile açılıyor.boot a veya baska hiç bir yere giremiyorum lütfen acil yardım edin bana
quote:
Orijinalden alıntı: BurakGünaymak
şu anda benzer bir durumla karşı karşıyayım bilgisayarım direk grub4dos hatası ile açılıyor.boot a veya baska hiç bir yere giremiyorum lütfen acil yardım edin bana
Bilgisayarı Ubuntu Çalışan CD ile açıp, GRUB menu.lst dosyasını tekrar düzenleyin.
10.10 da menu.Ist dosyası yoktur Grub 2 kullanıyor çünkü. Çalışan cd'den Grub'u onar, şeçeneğini seç, ya da Windows DVD'sinden windws önyükleyicisini baştan yükle.
quote:
Orijinalden alıntı: Wolf_263
quote:
Orijinalden alıntı: BurakGünaymak
Bilgisayarı Ubuntu Çalışan CD ile açıp, GRUB menu.lst dosyasını tekrar düzenleyin.
nasıl olduysa boot a gırdı yenıden format attım bende :SSS bıde dvd problemı yasamasam cok rahat edıcemde galiba win7 yle samsung r522 dvd si pek anlasamıyor
Konu eski fakat şuan yaşayıp çözdüğüm bir problem olduğu için cevap yazmak istiyorum. Çünkü ilk linux deneyiminde grub ve win bootloader uğraşmak linuxten vazgeçiriyor insanları.
Windows üzerine usb boot ile linux kurulduktan sonra ilk etapta
Linux ilk kurulduğunda grub'dan advanced settings/ recovery'li olana girilince açılan listeden grub'ı seçip tekrar tarama yapıp windows'u bulması sağlanıyor.
Sonra windowsa girip easybcd indirdikten sonra, yalnızca windowsu tanımlı olduğunu göreceksiniz. Soldaki menüden ekleme yapabilirsiniz fakat burada grub2 ile otomatik algılama seçeneği seçip ekledikten sonra sol altta BCD menüsünden MBR yaz demek gerekiyor.
Bu saatten sonra windows bootlader'da açılıp, win/linux seçilebiliyor, linux seçilince direk linux açmıyor tabi, grub'a geçiyor. Oda başka bir ayar grub için ben birkaç deneme yaptım fakat daha yeni kurduğum için birkaç denemede grub bozuldu çalıştıramadım. Grubda beklemeden linux açması içinde burada bir arkadaş bu post altına ekleme yaparsa sevinirim. :)