Şimdi Ara

GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.863
Cevap
57
Favori
112.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu cihaza SSD takıcam ama şu an msata olarak piyasada fazla seçenek yok ve diğer sata'lara göre daha pahalı ürünler.
    Acaba HDD'yi iptal edip onun slotuna SATA 3 SSD alsam olur mu?
    Bildiğim kadarıyla cihazda SATA 2 girişi var, buna SATA 3 uyumlu diye biliyorum.
    Çünkü 120gb Msata SSD fiyatına nerdeyse 240gb SATA3 SSD var.
    Fazla depolamaya da ihtiyacım yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albati

Arkadaşlar ben bu cihaza SSD takıcam ama şu an msata olarak piyasada fazla seçenek yok ve diğer sata'lara göre daha pahalı ürünler.
    Acaba HDD'yi iptal edip onun slotuna SATA 3 SSD alsam olur mu?
    Bildiğim kadarıyla cihazda SATA 2 girişi var, buna SATA 3 uyumlu diye biliyorum.
    Çünkü 120gb Msata SSD fiyatına nerdeyse 240gb SATA3 SSD var.
    Fazla depolamaya da ihtiyacım yok.
    Sata 3 ürünü sata 2 çalıştırır fakat SSD'ye herhangi bir konuda depolama yapmanızı önermiyorum. Ben Msata SSD aldım. 120 Gb Kingston Uv500 msta ssd Trendyol'da Mega20 kodu ile 189'a geliyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hun Göktürk Uygur

Sata 3 ürünü sata 2 çalıştırır fakat SSD'ye herhangi bir konuda depolama yapmanızı önermiyorum. Ben Msata SSD aldım. 120 Gb Kingston Uv500 msta ssd Trendyol'da Mega20 kodu ile 189'a geliyordu.

Alıntıları Göster
    Cevap için teşekkürler.
    Şu an o kod çalışmıyor, aynı ürün n11'de 209 TL (çekle 199TL)
    www.n11.com
    Kingston Uv500 Suv500ms/120g 2.5'' 120 Gb Msata Ssd - n11.com
    https://www.n11.com/urun/kingston-uv500-suv500ms120g-25-120-gb-msata-ssd-616649?magaza=Elmac%C4%B1k

PC'yi ilk alanlardanım. Eşim için almıştım, pek fazla kullanmadı. Kullandığı zaman da yavaş diye hep benimkine geçti.
    Geçen bir müzik falan açayım dedim disk sürekli %100'de çalışıyor, chrome açana kadar 5 dakika geçiyor, tepemin tası attı.
    Basayım bir upgrade dedim.

Baştan beridir okudum konuyu.Hala kararsızım.
    Sata 3 alıp HDD'yi iptal mi etsem (sata3 ssd ilerde lazım olur falan diye düşündüm)
    Yoksa eski teknoloji demeden herkes gibi msata mı alsam? (eski teknolojinin daha pahalı olması da ayrı bir ironi!!)
    İkinci pc olarak kullanılacak, oyun oynanmayacak, en fazla ofis, müzik, sörf yapılır.

• quote:

Cevap için teşekkürler.
    Şu an o kod çalışmıyor, aynı ürün n11'de 209 TL (çekle 199TL) https://www.n11.com/urun/kingston-uv500-suv500ms120g-25-120-gb-msata-ssd-616649?magaza=Elmac%C4%B1k

PC'yi ilk alanlardanım. Eşim için almıştım, pek fazla kullanmadı. Kullandığı zaman da yavaş diye hep benimkine geçti.
    Geçen bir müzik falan açayım dedim disk sürekli %100'de çalışıyor, chrome açana kadar 5 dakika geçiyor, tepemin tası attı.
    Basayım bir upgrade dedim.

Baştan beridir okudum konuyu.Hala kararsızım.
    Sata 3 alıp HDD'yi iptal mi etsem (sata3 ssd ilerde lazım olur falan diye düşündüm)
    Yoksa eski teknoloji demeden herkes gibi msata mı alsam? (eski teknolojinin daha pahalı olması da ayrı bir ironi!!)
    İkinci pc olarak kullanılacak, oyun oynanmayacak, en fazla ofis, müzik, sörf yapılır.

Alıntıları Göster
    Eski teknoloji olarak bakarsak Sata 3'de M2 teknolojisine göre daha eski kalıyor :) . Açıkçası ben fotoğraf gibi depolama yapıldığı için M1 SSD tercih ettim. Laptop çalıştığı sürece kullanılacağından da Sata 3 takarım, çıkarırım diye bir şey düşünmüyorum. Ekstra olarak uygun bir fiyata denk getirirsem 8 GB DDR3 ram takıp ;

GHOST SPECTREyoutube
    WINDOWS 10 - COMPACT / SUPERLITE COMPACT [GAMING EDITION] [1909] [19H2] [x64/x86]
    https://www.youtube.com/watch?v=guS5ovEdISQ&feature=youtu.be

Videodaki Windows'u kurmayı düşünüyorum.

Sizin depolama yaptığınız bir başka bilgisayar veya harici diskiniz varsa ve hep önemsiz dosyalar olacak diyorsanız Sata 3 SSD alabilirsiniz. Hayırlısı olsun :) .

Düzenleme: Eski teknoloji fiyatları sürekli arttığından 4 sene sonrasında upgrade etme kararı aldım. Maalesef fiyatlardan ben de şikayetçiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hun Göktürk Uygur -- 26 Kasım 2019; 1:40:44 >

• Hocam 120gb msata fiyatına nerdeyse 240gb sata3 ssd alabiliyosun. Zaten üzerindeki hdd 300gb civarı, depolama için evde 6 tb aşkın hdd var.
    Randuman alamazsam söker diğer pcye takarım dedim en azından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam 120gb msata fiyatına nerdeyse 240gb sata3 ssd alabiliyosun. Zaten üzerindeki hdd 300gb civarı, depolama için evde 6 tb aşkın hdd var.
    Randuman alamazsam söker diğer pcye takarım dedim en azından.
    fiyatı düşecek msata'nın satılmadığı zaman ellerinden çıkarmak için ucuzlayacak
  • 1080pHD 1 kullanıcısına yanıt
    bende msata 64 gb almayı düşünüyorum içine android ve windows 8.1 kuracam 8 gb rama gerek yok sanırım . yazılanları okudum bu pcye hiç gerek yok diyorlar :)
  • işlemciyi değiştirebilir miyiz öğrenebilir miyim pek anlamam nasıl bulunur

• Aşağıdaki SSD'yi 170tl'ye alıp taktım.
    www.n11.com
    Sandisk Ssd Plus Sdssda-240g-g26 2.5" 240 Gb Sata 3 Ssd - n11.com
    https://www.n11.com/urun/sandisk-ssd-plus-sdssda-240g-g26-25-240-gb-sata-3-ssd-66126?magaza=tekno-center

Win 7 ultimate kurdum. Açılış bariz hızlandı, %100 disk hatası da kalmadı ama hala chrome'da 3-4 sayfa açınca ram %90lara vuruyor ve kasmaya başlıyor.
    Tarayıcı dışında diğer basit uygulamalarda sıkıntı yok. Oyun falan oynamadığım için denemedim.
    Sanırım 4 GB ram alıp tekrar deniycem. Hala gözle görülür hızlanma olmazsa çok da hoşuma gitmeyen win 8.1 'le devam edicez.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnesSinan

işlemciyi değiştirebilir miyiz öğrenebilir miyim pek anlamam nasıl bulunur
     GRUNDIG GNB 1150 B1 N2 Trendbook Kullanıcıları Kulübü
  • quote:

Aşağıdaki SSD'yi 170tl'ye alıp taktım.https://www.n11.com/urun/sandisk-ssd-plus-sdssda-240g-g26-25-240-gb-sata-3-ssd-66126?magaza=tekno-center

Win 7 ultimate kurdum. Açılış bariz hızlandı, %100 disk hatası da kalmadı ama hala chrome'da 3-4 sayfa açınca ram %90lara vuruyor ve kasmaya başlıyor.
    Tarayıcı dışında diğer basit uygulamalarda sıkıntı yok. Oyun falan oynamadığım için denemedim.
    Sanırım 4 GB ram alıp tekrar deniycem. Hala gözle görülür hızlanma olmazsa çok da hoşuma gitmeyen win 8.1 'le devam edicez.
    Sanal belleği ssdye aktardınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hun Göktürk Uygur

Sanal belleği ssdye aktardınız mı?

Alıntıları Göster
    Sadece SSD var.
    aşağıdaki gibi yaptım ama pek değişen bişey olmadı.

• Fan artık yaşlanmaya başladı bende bazen çalışmamak için inat ediyor iki tıklayınca çalışıyor:d vede gurultusude arttı maalesef:(

• Merhaba

Oğlan bilgisayar kullanırken şarjı bitirmiş. Şarj ettim.
    POWER tuşunu basınca yeşil ışık 2 kez yanıp sönüyor ama açılmıyor.
    sorunu nasıl çözebilirim. yardımlarınızı bekliyorum
  • 8 GB ram aldım taktım PC açılmadı . 8 takan nasıl calistirdi

• EnesSinan E kullanıcısına yanıt
    8 gb dd3L olmasi lazim 1.35 volt ceken normal 8 gb acmiyor dd3 degil dd3L

• quote:

Orijinalden alıntı: gcanturk

Merhaba

Oğlan bilgisayar kullanırken şarjı bitirmiş. Şarj ettim.
    POWER tuşunu basınca yeşil ışık 2 kez yanıp sönüyor ama açılmıyor.
    sorunu nasıl çözebilirim. yardımlarınızı bekliyorum
    bataryasız, yani kablolu şekilde çalışıyor mu cihaz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-279634539

Fan artık yaşlanmaya başladı bende bazen çalışmamak için inat ediyor iki tıklayınca çalışıyor:d vede gurultusude arttı maalesef:(
    temizleme vakti gelmiş olmasın
  • dekareme kullanıcısına yanıt
    Yok aynı durumda. Sanırım besleme entegresinde sorun varmış. Bir bilgayar servisine verdim. Bekliyorum
  • BarvaArtena kullanıcısına yanıt
    Hadi ya :( boşuna aldık desene

• 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.