Şimdi Ara

Grunge is not dead!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar,yaklaşık 80'li ve 90'lı yıllada popülaritesi artmış,fakat Nirvana adlı grubun dağılmasıyla hayran katsayısı giderek düşmüş müzik türümüze ait bir başlık açmak istedim.Aramalarda bulamadım buna benzer bi başlık.Benim gibi Grunge müzik severler burada toplanabilirler.Üye alımı olmadığı için tam bir fan club değildir bu.Her türlü tavsiye,bilgilendirme ve paylaşım yapılabilir tabii ki.Önce Grunge hakkında biraz bilgilendirme yapalım.

Grunge (bazen Seattle Sound olarak da adlandırılır) 1980'lerin ortalarında alternative rock'ın bir alt türü olarak Amerika'nın Washington eyaletinde özelliklede Seattle bölgesinde ortaya çıkan müzik akımıdır. Hardcore punk, heavy metal ve indie rock'tan etkilenmiştir. Grunge genellikle distorize edilmiş heavy metal vari gitar riff'leriyle özdeşleştirilir. Şarkı sözleri genelde agresif, içe dönük ve umursamazdır. Sözlük anlamı "kirli, dağınık, katıksız bok" olan grunge'ın isim babası ise Mudhoney solisti Mark Arm'dır.
    1980'lerin sonu 1990'ların başında popüler olan bu müzik akımı, 1991 ve 1994 yılları arasında en yüksek popülariteye ulaşmıştır. Amerika'da X Kuşağı ile ilişkilendirilmektedir. Grunge giyim tarzı yırtık yamalı kotlar, oduncu gömlekleri ve düzgün temiz saçlara inat dağınık ve yağlı kirli saçlar olarak gösterilir. Oduncu gömleği grunge giyiminin temel taşıdır bile denilenebilir. Müzik tarzı olarak grunge punk'dan daha ağır heavy metal'den daha melodiktir. Grunge'ın başkenti olarak Seattle kabul edilir. Soundgarden ,Alice in Chains, Nirvana, Mudhoney ve Pearl Jam gibi grupların doğuş yerleri Seattle'dır. Grunge'ın yükselişi Nirvana'nın popülerliğiyle olmuş ve dağılmasıyla birlikte hızlı bir düşüşe geçmiştir. Günümüzde grunge için post dönemi yaşanmaktadır ve grunge dörtlüsünden orijinal kadro kalan iki grup Soundgarden ve Pearl Jam'dir. Alice in Chains yeni bir kadroyla tekrar bir araya gelmiştir. Ayrıca Nirvana'nın dağılmasından sonra, Nirvana'nın davulcusu Dave Grohl'ün kurduğu Foo Fighters grubu da grunge müziğin 2000lerde icra edildiği bir gruplardandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Razzle-Dazzle

Evet arkadaşlar,yaklaşık 80'li ve 90'lı yıllada popülaritesi artmış,fakat Nirvana adlı grubun dağılmasıyla hayran katsayısı giderek düşmüş müzik türümüze ait bir başlık açmak istedim.Aramalarda bulamadım buna benzer bi başlık.Benim gibi Grunge müzik severler burada toplanabilirler.Üye alımı olmadığı için tam bir fan club değildir bu.Her türlü tavsiye,bilgilendirme ve paylaşım yapılabilir tabii ki.Önce Grunge hakkında biraz bilgilendirme yapalım.

Grunge (bazen Seattle Sound olarak da adlandırılır) 1980'lerin ortalarında alternative rock'ın bir alt türü olarak Amerika'nın Washington eyaletinde özelliklede Seattle bölgesinde ortaya çıkan müzik akımıdır. Hardcore punk, heavy metal ve indie rock'tan etkilenmiştir. Grunge genellikle distorize edilmiş heavy metal vari gitar riff'leriyle özdeşleştirilir. Şarkı sözleri genelde agresif, içe dönük ve umursamazdır. Sözlük anlamı "kirli, dağınık, katıksız bok" olan grunge'ın isim babası ise Mudhoney solisti Mark Arm'dır.
    1980'lerin sonu 1990'ların başında popüler olan bu müzik akımı, 1991 ve 1994 yılları arasında en yüksek popülariteye ulaşmıştır. Amerika'da X Kuşağı ile ilişkilendirilmektedir. Grunge giyim tarzı yırtık yamalı kotlar, oduncu gömlekleri ve düzgün temiz saçlara inat dağınık ve yağlı kirli saçlar olarak gösterilir. Oduncu gömleği grunge giyiminin temel taşıdır bile denilenebilir. Müzik tarzı olarak grunge punk'dan daha ağır heavy metal'den daha melodiktir. Grunge'ın başkenti olarak Seattle kabul edilir. Soundgarden ,Alice in Chains, Nirvana, Mudhoney ve Pearl Jam gibi grupların doğuş yerleri Seattle'dır. Grunge'ın yükselişi Nirvana'nın popülerliğiyle olmuş ve dağılmasıyla birlikte hızlı bir düşüşe geçmiştir. Günümüzde grunge için post dönemi yaşanmaktadır ve grunge dörtlüsünden orijinal kadro kalan iki grup Soundgarden ve Pearl Jam'dir. Alice in Chains yeni bir kadroyla tekrar bir araya gelmiştir. Ayrıca Nirvana'nın dağılmasından sonra, Nirvana'nın davulcusu Dave Grohl'ün kurduğu Foo Fighters grubu da grunge müziğin 2000lerde icra edildiği bir gruplardandır.

Hastasıyım

• Konunun amacı nedir ?
  • Amaç olması mı gerekiyor?
    Son günlerde herkes kendi dinlediği müzikle ilgili konu açmaya başladı zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havenless -- 28 Mart 2011; 0:34:03 >
  • Nirvana akarrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edizz13 -- 29 Mart 2011; 16:39:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

Amaç olması mı gerekiyor?
    Son günlerde herkes kendi dinlediği müzikle ilgili konu açmaya başladı zaten.

Grunge is not dead yazınca bende birşeyler anlatmaya çalışıyorsun sandım.Direk Grunge tarihinden bahsetmişsin.Grunge şarkıların paylaşıldığı bir konuya dönüştürsen sormazdım zaten soruyu hocam .

• Konuyu ben açmadım zaten.
    Ama iyi fikir grunge tarihini yansıtan bir şeyler konulabilir konuya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

Konuyu ben açmadım zaten.
    Ama iyi fikir grunge tarihini yansıtan bir şeyler konulabilir konuya.

Şimdi farkettim sen açmamışsın doğru.Özür dilerim dikkatsizlik.
  • arkadaşlar çocuk ne güzel grunge nin ne olduğunu nasıl oluştuğunu yazmış bu kadar telaşa gerek yok sakin olun Razzle-Dazzle nick li arkadaşımıza teşekkür ederim bizleri grunge hakkında bilgilendirdiği için Burda grunge yi yeniden canlandırmak istemiş.

Bende bir grunge severim favori grubum nirvana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edizz13 -- 30 Mart 2011; 16:19:19 >
  • Nirvana dışındaki en iyi grupları ve en iyi şarkılarını liste yapabilcek var mı
  • Öncelikle şarkı paylaşımı,tavsiyeleri olucaktır,bunu ilk yazımda da belirtmiştim. :) Amacım Grunge tarihinden bahsetmek değildi.Bu müziği diğer insanlara biraz daha tanıtmak amaçlı açtım.Herkes bu müzik türü hakkında paylaşım,tartışma veya tavsiyelerde bulunabilir.Okulda rock dinliyorum diyip de Grunge dediğim zaman "O ne lan?" diyen insanları gördükçe üzüldüm ve bu konuyu açıp insanları şu anda popülerliği zayıflamış ve fazla tanınmayan bu müzik türünü tanıtmak amaçlı yazdım o tarihçeyi.Bu arada destek olan herkese teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca Nirvana dışında benim en beğendiğim gruplar,Pearl Jam,Soundgarden,Alice in Chains,Foo Fighters,The Melvins gruplarıdır.Bunun dışında tavsiye ve konuşmaları da sizlerden bekliyorum.Paylaşımları da tabi. Konunun başlığına gelince de,bu müzik türünün ölmediğini,hala bi yerlerde bunun hayranları olduğunu göstermek amaçlı yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razzle-Dazzle -- 25 Ağustos 2011; 3:04:53 >

• pearl jam ve soundgarden nirvananın gölgesinde kalsada iyi gruplar ama ikisi arasında bence en iyisi pearl jam'dır
  • Pearl jam severim.eddie amcamiz sayesinde.

Not:Thrash metal dinlemeyi birak,o kafada yasayan bir adamim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRansilvania*

Pearl jam severim.eddie amcamiz sayesinde.

aynen
  • http://www.youtube.com/watch?v=kz1kgURrY7k Pearl Jam'ın mtv unplugged performansı. Nirvana'nın yerini dolduramaz ama...
  • Foo fighter 's halen daha götürüyor bu işi hemde en iyi şekilde grunge 'da dev şuan onlardır.
  • Ne kadat az insan bilincinde bu son bilinçli başkaldırışın, Seattle dan doğan...

Bu muhteşem ama sıradan bizden adamlardan, müziklerinden...

Bu da benden olsun.
    [DHTUBE=]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 30 Ağustos 2012; 19:32:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: urazs

Ne kadat az insan bilincinde bu son bilinçli başkaldırışın, Seattle dan doğan...

Bu muhteşem ama sıradan bizden adamlardan, müziklerinden...

Bu da benden olsun.
    [DHTUBE=]

Temple of the dog mükemmeldir bir an keşke bir albümden fazla cikarsalardi diye dusunuyorum sonra kendime geliyorum ve boyle cok daha ozel oldugunu dusunuyorum.Alice in chains favorimdir Layne Staleynin sesi ayridir.Rooster ve down in a hole şiddetle oneririm.Grunge ülkemizde pek bilinen bir müzik tarzi değil ama böyle olması daha güzel az ama öz olmasi her zaman iyidir.

• Biz bize yeteriz. Herkesin bilmesine gerek yok bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.