Şimdi Ara

GRUP İNDİRİMİYLE TV ALMAK İSTEYENLER GRUBU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya da neyse kimseyi zor durumda birakmak istemem paylasmiyim bu fiyat listesini : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 18 Kasım 2011; 2:00:09 >
  • bosver paylasma shafter bir ürünü alabiliyosak alırız alamıyosakta alamayız .ama sony artık cin de uretim yapmıyomu fiyatlar daha uygun olmalı dıye dusunuyorum ps2 aldıgımda bıtek makına made ın japan yazıyodu kollar cındı ps3 u aldım herseyi cin.bence artık butun hersey cinde uretılıyo yani cogu sey hatta giydigimiz adidas nike puma hersey.neyse bakıcaz versınler bakalım bi fiyat ne olucak bu arada sony de tvlerin hepsi kampanyada nsl olcak ooo.ben anladım cok fazla kısıde toplayamıycaz zaten cumartesi gidicem izmire dolasacam bakam bütün hertarafi gorecez kalıteyi ozaman ben kaliteli mali iyi secerim.
  • valla acikcasi bana 55hx920 yaklasik 5200 tl gibi bir rakama mal oluyor ben sadece sizler icin iyi bi fiyat arastirmasi yapmak istedim..ama en azindan bikac gun bekleyip forumda daha cok alici cikarsa yine bir fiyat isteriz sony yetkili bayilerinden.
  • Merhaba,
    Konuya ilginiz, detaylı anlatmınız ve verdiğiniz açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim. Mesajınızın başında ve sonunda belirttiğiniz gibi Toptan Fiyat adı altında belli sayıda sipariş verebilirsek bir indirim olabileceği konusunda hemfikiriz. Esasında bu başlığın en çok ilgilendiği ve duymak istediği nokta bu.
    Ürünün fabrika-distribütör-bayi-tüketici zincirindeki anlatımlarınız çok açıklayıcı ve doyurucu bilgiler içermekle birlikte rakamlar konusunda her ne kadar sektöre sizin kadar yakın olmasam da basit hesaplar sonucunda çelişkiler doğduğu kanısındayım. %2 kar ederek açacağım bir Sony bayisiyle 4 kişilik ailemi geçindirmek için yıllık 50.000 TL(çok iyimser davranmaya çalıştım) gelir elde etmek için sizin hesabınıza göre 2.5 Milyar TL (eski ifadeyle 2.5 Trilyon) satış yapmam gerekir. Bu bana pek samimi bir hesap gibi gelmiyor. Diğer taraftan küçük çapta bir fiyat karşılaştırması yapalım;
    46EX720 modeli:
    Sony Avrupa bayisinde: 3134 TL
    Sony Avrasya bayisinde: 3123 TL
    Teknosa.com:3849 TL
    Vatan Bilgisayar: 3864 TL
    Üst değerle alt değer arasında 740 TL kadar fark var. Sizin fiyatınızla üst değer arasında 730 TL fark var. En ucuz satan yer %20 kar yapıyorsa, bu ürünü 2498 TL'e mal ediyor demektir. En pahalı yer %20 kar yapıyorsa 3098 TL'e mal ediyor ve siz Sony bayileri zarardasınız o zaman.
    Kendi adıma 46HX720 modeli için iyi bir fırsat arayışı içerisindeyim. Açıkçası ne PS3 teklifi, ne SkypeCam hatta iyi bir indirim alabileceksem 3D gözlük dahi alışveriş sepetimden çıkarabileceğim ürünler. Bu noktada daha önceki mesajımda bahsettiğim hesaba göre(bu noktada izninizde 4416 TL olan sizin fiyatınız yerine 3916 TL olan Sony Avrasya fiyatını kendime baz aldım)
    600 TL Sony PS3, 230 TL Skype Cam, 200 TL BR250 gözlük hediyeleriyle birlikte bu ürün 2890 TL bedel taşıyor. Kampanya olarak lanse edilen ürünler fabrikadaki robotların hediyesi olmadığı gibi, bahsettiğiniz Ar-Ge, Lojistik, Distribütör süreçlerinin hepsinden geçiyor. Bu noktada satıcı kar hayaliyle belirlediği fiyat politikasında satış gerçekletiremediğinde sürüme yönlenmesiyle kar hedefini rasyonalize etmekte.
    Ben "satıcı kazanmasın", "hep kazık atıyorlar" benzeri agresiflikte olmadığım gibi kendi haddimi bilerek mevcut ekonomik şartlarım doğrultusunda en doğru kararı vermeye çalışıyorum.
    Teşhir ürünler ile ilgili de konuşulabilecek durumlar var ama konudan çok sapmak istemem. Sadece hatırlatmak isterim ki bayilerde de teşhir ürünleri var, bunların çöpe gittiğini hiçbirimiz düşünmüyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ricketsia -- 18 Kasım 2011; 7:31:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ricketsia

Merhaba,
    Konuya ilginiz, detaylı anlatmınız ve verdiğiniz açıklayıcı bilgiler için teşekkür ederim. Mesajınızın başında ve sonunda belirttiğiniz gibi Toptan Fiyat adı altında belli sayıda sipariş verebilirsek bir indirim olabileceği konusunda hemfikiriz. Esasında bu başlığın en çok ilgilendiği ve duymak istediği nokta bu.
    Ürünün fabrika-distribütör-bayi-tüketici zincirindeki anlatımlarınız çok açıklayıcı ve doyurucu bilgiler içermekle birlikte rakamlar konusunda her ne kadar sektöre sizin kadar yakın olmasam da basit hesaplar sonucunda çelişkiler doğduğu kanısındayım. %2 kar ederek açacağım bir Sony bayisiyle 4 kişilik ailemi geçindirmek için yıllık 50.000 TL(çok iyimser davranmaya çalıştım) gelir elde etmek için sizin hesabınıza göre 2.5 Milyar TL (eski ifadeyle 2.5 Trilyon) satış yapmam gerekir. Bu bana pek samimi bir hesap gibi gelmiyor. Diğer taraftan küçük çapta bir fiyat karşılaştırması yapalım;
    46EX720 modeli:
    Üst değerle alt değer arasında 740 TL kadar fark var. Sizin fiyatınızla üst değer arasında 730 TL fark var. En ucuz satan yer %20 kar yapıyorsa, bu ürünü 2498 TL'e mal ediyor demektir. En pahalı yer %20 kar yapıyorsa 3098 TL'e mal ediyor ve siz Sony bayileri zarardasınız o zaman.
    Kendi adıma 46HX720 modeli için iyi bir fırsat arayışı içerisindeyim. Açıkçası ne PS3 teklifi, ne SkypeCam hatta iyi bir indirim alabileceksem 3D gözlük dahi alışveriş sepetimden çıkarabileceğim ürünler. Bu noktada daha önceki mesajımda bahsettiğim hesaba göre(bu noktada izninizde 4416 TL olan sizin fiyatınız yerine 3916 TL olan Sony Avrasya fiyatını kendime baz aldım)
    600 TL Sony PS3, 230 TL Skype Cam, 200 TL BR250 gözlük hediyeleriyle birlikte bu ürün 2890 TL bedel taşıyor. Kampanya olarak lanse edilen ürünler fabrikadaki robotların hediyesi olmadığı gibi, bahsettiğiniz Ar-Ge, Lojistik, Distribütör süreçlerinin hepsinden geçiyor. Bu noktada satıcı kar hayaliyle belirlediği fiyat politikasında satış gerçekletiremediğinde sürüme yönlenmesiyle kar hedefini rasyonalize etmekte.
    Ben "satıcı kazanmasın", "hep kazık atıyorlar" benzeri agresiflikte olmadığım gibi kendi haddimi bilerek mevcut ekonomik şartlarım doğrultusunda en doğru kararı vermeye çalışıyorum.
    Teşhir ürünler ile ilgili de konuşulabilecek durumlar var ama konudan çok sapmak istemem. Sadece hatırlatmak isterim ki bayilerde de teşhir ürünleri var, bunların çöpe gittiğini hiçbirimiz düşünmüyoruz.

Merhaba,

İzniniz olursa bahsettiğiniz konular üzerine yazıma ekleme yapmak isterim:

Öncelikle yılda şehrin merkezinde, ortalama bir yerde bulunan bir Sony Bayii'si 2.2 milyon TL ciro yapamayan (aylık 185.000 TL ciroya tekabül eder) cebinden (sermayesinden) para harcamış olur. Evet mağazanız belki daha ufak çaplı bir şehirde, daha düşük kiralarda ise zaten kar marjınız 1-2 puan artabileceğinden bu cirolara çıkmaya gerek kalmaz. ( hele ki zincir marketlerin olmadığı, kiraların düşük olduğu, istediğiniz gibi at koşturabileceğiniz bir yerde mağazanız var ise, üzerine de çok büyük indirimler yapmadan malınızı satabileceğiniz bir kitle var ise yıllık 1.2 milyon bütçe dahi yapsanız para kazanabilirsiniz, ama bizim açımızdan bu söz konusu değildir).

%2 kar marjı ile kalırsanız, yatırım yapamazsınız ve bir süre sonra küçük balık büyük balığı yutar. Ancak yılı kurtarabilirsiniz.

Evet ilk bakışta yıllık 2,5 milyon TL ciro gözünüzde çok büyük gözükebilir, ancak sattığınız bir panel ortalama 2000 TL iken, bir laptop 1500-5000 TL arasında değişiyo iken, marka bazlı değişmek üzere kamerasıydı, fotoğraf makinesiydi, beyaz eşyasıydı, playstation'dı, bunların dışında kar marjı biraz daha yukarı çekebilmek amaçlı satılan aksesuar ürünler, sehpalar, duvar askı aparatları derken bu cirolar inanın yapılabilen cirolardır. Hatta size yılda 3,5 milyon TL ciroyu geçebilen bayiilerin (yani mağazaların) olduğunu söylesem? Ama bu ciroların yakalanması için, kar marjları dipte tutulmalıdır. Ancak bu şekilde sürüm yapılarak bu cirolar elde edilebilir.

Dediğiniz gibi 46EX720 modelini ele alalım:

Bu fiyat farkı size daha yukarıda da bahsettiğim gibi "İYİ FİYAT NASIL OLUŞUR? - 4" grubuna girmektedir.
    Bayii kar marjını inanılmaz düşürmüş, üzerine ürün bazlı Sony'den Destek alıp, alış fiyatına belki de altına satmaktadır bu ürünü. Belirli bir sürece ve de stoğa dayalı bir kampanyadır. Fazla uzun sürmez, bayii'ye cirosal anlamda haraket kazandırır. Belli ki 46EX720 modelinde her iki bayiide destek almışken, 46HX720 için elindeki stok kadar Sony Avrasya Bayiisi koruma almış bulunmaktadır. Biz ise bu hafta daha çok NX720 serilerinde kampanya uyguladık.

Bunun dışında bahsettiğiniz gibi ürün yanında verilen PS3'tü Skype Kameraydı ya da 3D gözlüktü gibi hediyelerin fiyattan düşülmesi bizim elimizde değildir. Bu ürünler ya paket halinde Sony'den alınmıştır, ya da kampanyayı direk birebir Sony Türkiye düzenlemektedir. Burada paketi bayii olarak bozmam için, öncelikle yanında verilen ürünlere aldığım stok kadar tekil müşteri bulmam gerekir, bunun dışında bu tip paket ürünleri Sony elindeki stokları eritmek amaçlı düzenler. Yani bahsettiğiniz şekilde bir uygulamaya gitmek, bir hayli zordur. Fiyat politikasındaki köklü değişimleri ancak Sony Global müdahalesi ile değiştirebilirsiniz.

Teşhir ürünlerle ilgili yardımcı olabileceğim bir konu var ise, bu konuyu fazla dağıtmadan PM'den konuşabiliriz.

Saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

valla acikcasi bana 55hx920 yaklasik 5200 tl gibi bir rakama mal oluyor ben sadece sizler icin iyi bi fiyat arastirmasi yapmak istedim..ama en azindan bikac gun bekleyip forumda daha cok alici cikarsa yine bir fiyat isteriz sony yetkili bayilerinden.

Merhaba,

55Hx920'yi 5200 TL gibi bir rakama Sony Türkiye Garantisi altında, "Teşhir veya Spot ürünü olmadan", Kapalı kutu ve ambalajlı şekilde mal edebiliyorsanız, o firmanın iletişim bilgilerini bana da yollarsanız sevinirim. Kişisel olarak bende bu televizyon fiyatından yararlanmak isterim

Saygılar,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avrupatr

quote:

valla acikcasi bana 55hx920 yaklasik 5200 tl gibi bir rakama mal oluyor ben sadece sizler icin iyi bi fiyat arastirmasi yapmak istedim..ama en azindan bikac gun bekleyip forumda daha cok alici cikarsa yine bir fiyat isteriz sony yetkili bayilerinden.

Merhaba,

55Hx920'yi 5200 TL gibi bir rakama Sony Türkiye Garantisi altında, "Teşhir veya Spot ürünü olmadan", Kapalı kutu ve ambalajlı şekilde mal edebiliyorsanız, o firmanın iletişim bilgilerini bana da yollarsanız sevinirim. Kişisel olarak bende bu televizyon fiyatından yararlanmak isterim

Saygılar,

Hakikaten bu yurtiçi mi yoksa bir şekilde yurtdışından alım mı? 5200TL ise kredi felan çekip almayı düşünebilirim

• Valla arkadaşlar ben ürünün yanında verilen herşeyi isterim. Mesela 3D özelliği var ise gözlüklerden neden kısayım ki. İçinde onlar da olsun. Hatta yanında fazladı da olsun. PS3 indirim için etkili olduğunu zannetmiyorum. O zaten ekstra bir kampanya ve bu konu sonuçlanıncaya kadar o kampanya da biter.

Neyse sonuç olarak ben de yaza evleneceğim ve o zamana kadar min. 46 olmak kaydıyla maks. 3000-3500TL civarına alabileceğim en iyi ürünü almak istiyorum. En son baktığım ürün 46D7000-8000 idi. Çok acelem de yok. O nedenle Sony de olabilir. Zaten ya Sony ya da Samsung tercihim olacak. ekstra olarak ses sistemi de ekleyebilirim sisteme.

Eğer iyi bir sonuç olacaksa beni de uzun vadeli olarak ön görebilirsiniz. 46-55 arası hx720 ve üstü bir modelle dahil olabilirim.

şimdiden emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avrupatr

quote:

Merhaba,

Saygılar,

merhaba urunu sonyavrasya.com dan 7400 tl ye satin aldigimda:
    yaninda 400 tl ye verilecek olan s tableti daha simdiden 850-900 e alacaklar mevcut.burdan 500 tl kar
    sony p3 icin zaten tam 800 tl verip almak uzereydim.simdi 200 tl ye aliyorum.600 tl burdan kar
    kendi isletmem oldugu icin tv yi demirbas olarak gosterip ay sonu kdv sini vergiden dusebiliyorum.yaklasik 1100 tl kdv si var 55hx920 nin.
    toplamda 2200 tl gibi bir kar soz konusu oluyor.
    7400 - 2200 = 5200 tl civari bir fiyata bu tv yi almis oluyorum..

• bahçeli nin 40. yıl hesabına benzemiş bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: D C X L

bahçeli nin 40. yıl hesabına benzemiş bu

Videosuz olmaz yalnız, en sevdiğim cover ı;

• merhaba arkadaşlar 55HX920 listesine beni de ekleyebilir misiniz? yalnız benim acelem yok iyi bir fiyat yakalarsak alalım derim
  • ekledım dostum seni yalniz ümitlenmeyın bu ıs ıcın pek rabet gormedı.en az 30-50 kısı olmamız lazım ozaman bazı arkadaslarımız bu kadar kısı ıcın konusmalar yapıcak.adını lısteye ekletmek ısteyenler ya pana pm den msj atsın yada bu msjdan alıntı yaparak cevap yazsın almak ıstedıgınız tv yıde yazın en fazla paranızın alabılecegı fıyatın 500tl uzerındekı tvlerı yazın.
  • 55HX920 den bu sene ümidim yok zaten, ama 2012 içinde bişleyler yakalarız diye umut ediyorum, neticede alamazsak başka modellere yönelicez yapacak bişi yok, her alanda birlikte hareket etmek çok önemli denemekten bişey çıkmaz, dün ben de şans eseri gördüm, tv almak isteyipte beklemede olan çok insan vardır bu mesajı okumamış olan, zamanla destek artacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagokhan35

ekledım dostum seni yalniz ümitlenmeyın bu ıs ıcın pek rabet gormedı.en az 30-50 kısı olmamız lazım ozaman bazı arkadaslarımız bu kadar kısı ıcın konusmalar yapıcak.adını lısteye ekletmek ısteyenler ya pana pm den msj atsın yada bu msjdan alıntı yaparak cevap yazsın almak ıstedıgınız tv yıde yazın en fazla paranızın alabılecegı fıyatın 500tl uzerındekı tvlerı yazın.

Arkadaşlar ben de haziranda evleniyorum. Çok acelem yok anlayacağınız. Gözüme kestirdiğim bütçe 3500 civarıydı TV için ancak iyi bir indirim alacaksak o zaman ben de

46HX920

için sıraya girerim. Beni de ekleyin listeye. Olay senin dediğin ciddi boyutlara çıkarsa da 4000 kişilik şirkette çalışıyorum. İlan açarım. Çevremde eş-dosta da sorarım. Eğer 30-50 kişilik böyle kendimiz getirtiyor gibi bayağı maliyet azaltmamız olacaksa kendi adıma sayıyı arttırma ihtimalim var :)

Not: normalde 46HX720 isterdim ama zaten şu anki bütçemle evlenmeye yakın çok çok rahat alırım o fiyatlara. Kampanya vs. daha aza bile gelir bana. Ama duruma göre bütçede oynama yapıp 55inch lik bir modele bile atlayabilirim(55HX920 veya daha alt bir seri). Tek olay sayı ve indirim mevzusu.

• dostum daha bısey bellı degıl boyle yetkılılerle konusulursa indirim alırmıyız bilmiyorum alırsakta bence oda tvnın modelıne gore en fazla maxsımum 500tl gıbı bı ucuzlama olurdıe dusunuyorum ozellıkle bu orantıyı ben hx serısı ıcın dusunuyorum.arkadasa soyledım ben konusurum demıstı donanım haberden bır arkadas zamanı gelınce yanı ama 5-6 kısı ıcın konusulmazdıyor bı 30-50 kısı olalım ondan sonra konusurum dedı.yani anlıycan ortada bısey yok daha grupca alabılırmıyız bılmıyorum ındırım nekdadar alırız bunuda bılmıyyorum.ama soyle soylıyım sonyavrasyayı aradım soyle dedım 46hx720 ordakı fıyatı 3900tl gıbı bır fıyatı var peşin para alıcam dedım bu modelı nekadara bırakırsınız en son dedım hıc tereddut etmeden adam bısey yapamayız dedı en uygun fıyatlarda burda yanlız onuda belırtıyım.sonra pekı grupca cok fazla sayıda tvalsak ozaman bırsey yapabılırmısaınız dedım burda tekıl satıyoruz dedı topluca satmıyoruz dedı.sayı bır artsında 30-50 ondan sonra konusucak arkadaslarımız var.yalnız cok umıt baglamayın sonra bızıde bosu bosuna beklettın demeyın.durum buuu

• quote:

Orijinalden alıntı: sagokhan35

dostum daha bısey bellı degıl boyle yetkılılerle konusulursa indirim alırmıyız bilmiyorum alırsakta bence oda tvnın modelıne gore en fazla maxsımum 500tl gıbı bı ucuzlama olurdıe dusunuyorum ozellıkle bu orantıyı ben hx serısı ıcın dusunuyorum.arkadasa soyledım ben konusurum demıstı donanım haberden bır arkadas zamanı gelınce yanı ama 5-6 kısı ıcın konusulmazdıyor bı 30-50 kısı olalım ondan sonra konusurum dedı.yani anlıycan ortada bısey yok daha grupca alabılırmıyız bılmıyorum ındırım nekdadar alırız bunuda bılmıyyorum.ama soyle soylıyım sonyavrasyayı aradım soyle dedım 46hx720 ordakı fıyatı 3900tl gıbı bır fıyatı var peşin para alıcam dedım bu modelı nekadara bırakırsınız en son dedım hıc tereddut etmeden adam bısey yapamayız dedı en uygun fıyatlarda burda yanlız onuda belırtıyım.sonra pekı grupca cok fazla sayıda tvalsak ozaman bırsey yapabılırmısaınız dedım burda tekıl satıyoruz dedı topluca satmıyoruz dedı.sayı bır artsında 30-50 ondan sonra konusucak arkadaslarımız var.yalnız cok umıt baglamayın sonra bızıde bosu bosuna beklettın demeyın.durum buuu

Arkadaşa mesajla da yazdım. Burada da tekrarlayayım.

Şunu söylemek istiyorum. 30-40 kişilerden bahsediyorsak benim de 500TL indirim alabileceğim hatta 4000TL civarında PS3+tablet kampanyalı bir TV için kalkışmayalım. Zaten dediğim gibi acelem de yok. 30 kişilik rakamlara öyle 1hafta-1ayda da ulaşamayız. 3500e 46HX720 alacaksak zaten hiç kalkışmayalım bu yola.

Ama benim mantığım şunu der. Sabırlı davranır ve iyi organize olursak, zatel doğal sürecinde 6000TL lik TV bundan 4-5 ay sonra normal olarak en az 1000TL civarında ucuzlayacak. Piyasa yeni girmiş bir 46inch TV den bahsediyoruz. Üstüne Samsung E serileri de gelecek. Yapmayın arkadaşlar bu işin süreci budur. Üstüne de biz bir indirim yaptırabilirsek, toplu alımda 46HX920 yi bundan 4 ay sonra neden 4000TL-4500TL seviyelerinde almayalım. 300-500TL için bu yola çıkarsak zaten kampanyaların bol olduğu ülkemizde biraz boşa kürek çekmiş gibi oluruz.

Son olarak ben 3500TL bütçem var dedim. Ama daha üstüne de çıkabilirim. Bu alacağımız indirim vs. üzerine değişir. Sonuçta haziranda evleniyorum. Acelem yok. Benim gibi acelesi olmayan insanların bir araya gelmesi elimizi daha da güçlendirir. Üstüne belki aramızda ses sistemi vs vs alacaklar da çıkabilir. Başlığa SONY markası da eklenebilir. İlk mesajı tekrar değiştirip organize birşey yapabiliriz.

• benimde gozum zaten hx920 de tamam dedigin gibi olsun.
  • 55HX920

ama alamazsak 55NX720 için 2. sırada alınabilecek tv olduğunu okuyorum forumdan sony için, onun fiyatı daha makul görünüyor, ben de himpton ile aynı görüşteyim acele etmemize gerek yok, yılbaşından sonra yeni modeller ve nano led ler bi çıksın piyasaya fiyatlar kırılacaktır bu tvler için. yaza kadar beklenebileceğini düşünüorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gladyo1907

55HX920

ama alamazsak 55NX720 için 2. sırada alınabilecek tv olduğunu okuyorum forumdan sony için, onun fiyatı daha makul görünüyor, ben de himpton ile aynı görüşteyim acele etmemize gerek yok, yılbaşından sonra yeni modeller ve nano led ler bi çıksın piyasaya fiyatlar kırılacaktır bu tvler için. yaza kadar beklenebileceğini düşünüorum.

ALLAH ALLAH ILGINC 46hx720 özellık olarak daha gelısmıs bır tv ama zaten son serı hx serısı buda hx serısının ilk tv sı sanırım her neyse farklılıklar söyle hx720 motionflow400hz nx720 200hz goruntu ıslemcı nx x realty hx x realty pro.nx ın hx ten ustunlugu goruntusu daha ınce ve gorılla glass tıp tv estetık yonden cok guzel herneyse nano full ledler gelmeye basladı bıtane gordum.satısa sunulmus.cok yakında butun markalar dokulur nano full ledlerını dıye dusunuyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.