adam ekşi sözlükte sırf zırmalamak için ciddi saçmalamış. Fransızcayı sanki zimbabwece filan sanıyor herhalde aklıevvel. Her avukat boşanma davasına ya da ödenmeyen cep telefonu faturalarının icra takibine bakıyor sanıyor herhalde bu sözlük ağızı ezberlermiş arkadaş. En basitinden piyasada kaç tane fransızcası iyi birçok uluslararası firmaların uluslarararası hukuku için gerekli avukat var? Fransızca bilmek Türkçe ya da İngilizce bilmemek filan mı demek acaba?
Sizce?
quote:
Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah
quote:
Orijinalden alıntı: Akhunturk
adam ekşi sözlükte sırf zırmalamak için ciddi saçmalamış. Fransızcayı sanki zimbabwece filan sanıyor herhalde aklıevvel. Her avukat boşanma davasına ya da ödenmeyen cep telefonu faturalarının icra takibine bakıyor sanıyor herhalde bu sözlük ağızı ezberlermiş arkadaş. En basitinden piyasada kaç tane fransızcası iyi birçok uluslararası firmaların uluslarararası hukuku için gerekli avukat var? Fransızca bilmek Türkçe ya da İngilizce bilmemek filan mı demek acaba?
Sizce?
Abi naptının sen ya nasıl yazdın bu cumleyı
quote:
Orijinalden alıntı: HoXLeY
quote:
Orijinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah
quote:
Orijinalden alıntı: Akhunturk
Sizce?
Abi naptının sen ya nasıl yazdın bu cumleyı
Alıntıları Göster
MEZUNLARIN GÜNCEL DURUMU
1998 yılından bu yana Fakültemiz 212 mezun vermiştir. Kendisine ulaşılabilen mezunlarımızdan 138’i yurt içi ve yurt dışında yüksek lisans eğitimine devam etmiş, bunlardan 85’i yüksek lisans programlarından mezun olmuştur. 58 mezunumuz doktora eğitimlerine başlamış, 4 mezunumuz doktora eğitimlerini tamamlayarak doktor unvanını almıştır . Üç mezunumuz ise şu anda Yardımcı Doçent unvanıyla öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 112 mezunumuz avukat, 47 mezunumuz araştırma görevlisi, 3 mezunumuz Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Rekabet Kurumu’nda hukuk uzmanı, 1 mezunumuz banka müfettişi, 4 mezunumuz ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde hukuk uzmanı olarak çalışmaktadır.
adamların arasında bir tane hakim savcı yok olmaması da normal 2 yabancı dil, gs prestiji ve gelecek para adamlar kendilerini niye uğraştırsın
quote:
Orijinalden alıntı: trm97
MEZUNLARIN GÜNCEL DURUMU
1998 yılından bu yana Fakültemiz 212 mezun vermiştir. Kendisine ulaşılabilen mezunlarımızdan 138’i yurt içi ve yurt dışında yüksek lisans eğitimine devam etmiş, bunlardan 85’i yüksek lisans programlarından mezun olmuştur. 58 mezunumuz doktora eğitimlerine başlamış, 4 mezunumuz doktora eğitimlerini tamamlayarak doktor unvanını almıştır . Üç mezunumuz ise şu anda Yardımcı Doçent unvanıyla öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 112 mezunumuz avukat, 47 mezunumuz araştırma görevlisi, 3 mezunumuz Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Rekabet Kurumu’nda hukuk uzmanı, 1 mezunumuz banka müfettişi, 4 mezunumuz ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde hukuk uzmanı olarak çalışmaktadır.
adamların arasında bir tane hakim savcı yok olmaması da normal 2 yabancı dil, gs prestiji ve gelecek para adamlar kendilerini niye uğraştırsın
Alıntıları Göster
Gs Endüstri'den mezun olmak ile Marmara-İstanbul Üniversitelerinin Endüstri bölümlerinden mezun olmak aynı şey midir peki?(Kendini geliştirmek hariç..)
quote:
Orijinalden alıntı: OnUr_02
Gs Endüstri'den mezun olmak ile Marmara-İstanbul Üniversitelerinin Endüstri bölümlerinden mezun olmak aynı şey midir peki?(Kendini geliştirmek hariç..)
Elbette değildir..
quote:
Orijinalden alıntı: 00FFCC
quote:
Orijinalden alıntı: OnUr_02
Elbette değildir..
Alıntıları Göster
Ben şahsen gs hukuk okusam türkiye'de çalışmayı düşünmezdim. Fransızca ve ingilizceyi yalayıp yuttuktan sonra yurtdışına açılmak en mantıklısı herhalde orada okuyanlar için.
quote:
Orijinalden alıntı: John Coffey
Ben şahsen gs hukuk okusam türkiye'de çalışmayı düşünmezdim. Fransızca ve ingilizceyi yalayıp yuttuktan sonra yurtdışına açılmak en mantıklısı herhalde orada okuyanlar için.
Alıntıları Göster
Çoğu avukat olmayı tercih eder. Onların iş sorunu yoktur. Fransız şirketleri özellikle Renault gibi büyük kuruluşlarda çalışmaya başlarlar. Mükemmel bir hayat standartları vardır. 10.000 $ aylık alırlar vs.....
quote:
Orijinalden alıntı: xHannibalx Gs mezunlarının hangi bölüm olursa olsun iş bulma derdine düstüklerini sanmıyorum. Olsa olsa nasıl bir iş aradıkları konusunda farklılıklar olur.
Kuzenim mezun olalı birkaç sene oldu GS Hukuk'tan öğrenimi sırasında bikaç ülkeye gitti vs. notları zaten iyiydi son senesinde iş teklifi almaya başladı şuan hocasının yanında çalışıyor :)
quote:
Orijinalden alıntı: niyazi_91
Çoğu avukat olmayı tercih eder. Onların iş sorunu yoktur. Fransız şirketleri özellikle Renault gibi büyük kuruluşlarda çalışmaya başlarlar. Mükemmel bir hayat standartları vardır. 10.000 $ aylık alırlar vs.....
at yalanı s... inananı. hukuk bölümünün nesi bu kadar abartılıyor allahaşkınıza hayatınızda hiç hukuktan mezun olupta bu paraları alan adam gördünüz mü? neymiş 10.000 dolar. yok artık. hatta siz abartıp dersiniz ki bi de bu paraları girişte veriyorlar sonra zamanla artıyor... birazcık mantıklı sallayın ya. herkes tutturmuş hukuk da hukuk. biraz çevrenizi gözlemleyin kaç kişi bu kadar para kazanabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: alicho
quote:
at yalanı s... inananı. hukuk bölümünün nesi bu kadar abartılıyor allahaşkınıza hayatınızda hiç hukuktan mezun olupta bu paraları alan adam gördünüz mü? neymiş 10.000 dolar. yok artık. hatta siz abartıp dersiniz ki bi de bu paraları girişte veriyorlar sonra zamanla artıyor... birazcık mantıklı sallayın ya. herkes tutturmuş hukuk da hukuk. biraz çevrenizi gözlemleyin kaç kişi bu kadar para kazanabiliyor.
Alıntıları Göster
Benim bahsettiğim kişi hocamın arkadaşıdır. Türkiye'de hukuk fakültesi kontenjanlarının sayısı her geçen yıl artıyor. Bu artan sayıyla birlikte iş bulma sıkıntıları da elbette artıyor. Hatta yeni mezun olanlar asgari ücretle avukatlık yapıyorlar. Benim bahsettiğim üniversite GS Üniv. Hukuk Fakültesi orayı kazanan en sonuncu kişi ÖSS de 65. olmuş dikkatini bu noktaya topla biraz ve de Fransızcayı ve İngilizceyi anadilleri gibi konuşabilen uluslararası ilişkilerde yabancı öğretim üyelerinden aldıkları derslerle iyi bir hukuk bilgisine sahip olan kişiler. İlk başlayan bir kişiye elbette bu kadar ücret vermezler benim bahsettiğim kişi 45 yaşlarında. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. İstatistikleri incele o üniversiteden mezun olan kişilerin şu an ki pozisyonlarını bir araştır. Sonra tartışırız. Ben bütün Türkiyedeki hukuk fakültesi mezunlarının ne kadar kazandıklarını veya kazanamadıklarını yazmadım. Konu başlığında yazan üniversiteden mezun olanlar kişilerden bahsettim. Konuyu saptırma. Sen daha konu başlığını, içeriğinin ne olduğunu gözlemleyememişsin çevreni nasıl gözlemliyorsun merak ettim doğrusu.
quote:
Orijinalden alıntı: gsüh
Benim bahsettiğim kişi hocamın arkadaşıdır. Türkiye'de hukuk fakültesi kontenjanlarının sayısı her geçen yıl artıyor. Bu artan sayıyla birlikte iş bulma sıkıntıları da elbette artıyor. Hatta yeni mezun olanlar asgari ücretle avukatlık yapıyorlar. Benim bahsettiğim üniversite GS Üniv. Hukuk Fakültesi orayı kazanan en sonuncu kişi ÖSS de 65. olmuş dikkatini bu noktaya topla biraz ve de Fransızcayı ve İngilizceyi anadilleri gibi konuşabilen uluslararası ilişkilerde yabancı öğretim üyelerinden aldıkları derslerle iyi bir hukuk bilgisine sahip olan kişiler. İlk başlayan bir kişiye elbette bu kadar ücret vermezler benim bahsettiğim kişi 45 yaşlarında. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. İstatistikleri incele o üniversiteden mezun olan kişilerin şu an ki pozisyonlarını bir araştır. Sonra tartışırız. Ben bütün Türkiyedeki hukuk fakültesi mezunlarının ne kadar kazandıklarını veya kazanamadıklarını yazmadım. Konu başlığında yazan üniversiteden mezun olanlar kişilerden bahsettim. Konuyu saptırma. Sen daha konu başlığını, içeriğinin ne olduğunu gözlemleyememişsin çevreni nasıl gözlemliyorsun merak ettim doğrusu.
Alıntıları Göster
Kız arkadaşım gs endüstride okuyor.Daha bugün bu konuyu konuştuk.
Dediğine göre hukukda bir çok ders türkçeymiş.Yani öyle her şeyi fransızca görmüyorlar.Artı olarak bu kişiler iyi fransızca ve ingilizce biliyor.Gs üniversitesi Türkiye'de saygı duyduğum nadir okullardan biridir.
quote:
Orijinalden alıntı: CThirty
Kız arkadaşım gs endüstride okuyor.Daha bugün bu konuyu konuştuk.
Dediğine göre hukukda bir çok ders türkçeymiş.Yani öyle her şeyi fransızca görmüyorlar.Artı olarak bu kişiler iyi fransızca ve ingilizce biliyor.Gs üniversitesi Türkiye'de saygı duyduğum nadir okullardan biridir.
Alıntıları Göster
tr üniversiteleri önce dünyayla yarışmalı.o zaman benim gözümde yücelirle şu anda hepsi aynı benim gözümde.
quote:
arkadaşım, öyle bir yazmışsın ki sanki çıkar çıkmaz 10bin dolar alıyorlar, apar topar baş avukat oluyorlar falan dercesine yazdım. her bir adam elbetteki 45 yaşında çok çalışırsa bir yerlere gelecektir. Ayrıca sana şunu söyleyeyim o adamın iş hayatında össde 65. olması vs hiç bir işe yaramayacak, girdiği, kazandığı davalara vs. bakacaklar, veya ne bileyim şirketlerdeki pozisyonlarına bakacaklar bana göre gs hukuk fakültesinin tek dersi BAZI derslerinin fransızca olması ve ilk işe girmelerde yaratacağı fark haricinde pek bir fazlası yok. Neden mi? çünkü T.Cnin hukuğu ayrı diğer ülkelerin ayrı işler. bu adam bu fakülteye girerse ve aklını kullanıpda uluslararası hukuğa doğru yönelirse üniversitenin farkı ortaya çıkar. yoksa vandaki hukuk fakültesiyle burada göreceği hukuk dersleri aşağı yukarı aynıdır. senin yazış stilin türkiyede nasıl avukatlık yaparlarsa yapsınlar her türlü diğerlerinden iyidir gibi bir izlenim verdi bana. yani adam ankara hukuktan mezun hakimlik sınavlarına girecek ama gs.dan mezun bir başka adamla karşılaştırıldığında sanki gs hukuktan mezun olan sınavda her türlü daha çok yapacaktır gibi yazmışsın. önceki mesajımda biraz sert cevap vermişim kusura bakma.
quote:
Orijinalden alıntı: John Coffey
Buna gerçekten inanıyor musun ? Hukukçuların en son bilmesi gereken şey yabancı dildir. Türkiye hukuku okuyup Avrupa'ya açılmak mı ?
quote:
Başarılı bir avukat el kapısında maaşlı çalışır mı?Kendi bürosunu kurar.Avukatlığın mezun olduktan ilk 5 yılı ölü zaten ismin duyulmaya başlandığında kazanmaya başlarsın.
quote:
Orijinalden alıntı: Indigo
quote:
Başarılı bir avukat el kapısında maaşlı çalışır mı?Kendi bürosunu kurar.Avukatlığın mezun olduktan ilk 5 yılı ölü zaten ismin duyulmaya başlandığında kazanmaya başlarsın.
Alıntıları Göster
Senin gibi zekice düşünenler sayesinde bu ülkenin ekonomisi de böyle zaten. Düşün bakalım neden ? El kapısı dediğin koskocaman Renault ayrıca bu tür şirketler çok zora kalmadıkça işlerini şirket dışındaki bir avukata yaptırmazlar. Kendi bünyelerinde işi halletmek isterler ve bunun bir sürü nedenleri daha var neyse uzatmak istemiyorum. Bir daha bir şey yazmayacağım zaten. Sırf mesaj sayım artsın, sitedeki derecem yükselsin diye saçma sapan cevaplar yazma. Mantıklı düşün, bilgini de ortaya koyarak, dolu mesajlar yazmaya çalış. Böyle bir yere varamazsın. İyi günler
quote:
Orijinalden alıntı: Augias
Kaçırdığınız bir nokta var , Avrupa insan hakları mahkemesi gibi kararlarının uluslar arası olan geçerliliği olan yargı kurumları Fransızca ve İnglizce dillerini kullanıyorlar. Bunun Gs mezunlarına sağladığı avantajı görmezden gelmek çok acımazsızca olur.
uluslararası hukuk eğitimi veren bilidğim kadarıya birtek gs üni
alicho
kullanıcısına yanıt
10bin dolar bi avukat için fazla mı??
quote:
Orijinalden alıntı: ovamaltine
10bin dolar bi avukat için fazla mı??
İster kötü üniden isterse gs'den mezun olsun ilk önce avukat denilen insan adam olmalı adam . Avukatlık hele ki hukuk çok kutsal bir meslek. Herkes yapamaz , vicdanı olan yapabilir bu işi . bu özelliği olmayan insanın diploması önemli değil
quote:
Orijinalden alıntı: ` quaD.
İster kötü üniden isterse gs'den mezun olsun ilk önce avukat denilen insan adam olmalı adam . Avukatlık hele ki hukuk çok kutsal bir meslek. Herkes yapamaz , vicdanı olan yapabilir bu işi . bu özelliği olmayan insanın diploması önemli değil