Şimdi Ara

GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 2400Mhz CL11 1.65V Dual Kit Ram Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yeni bir apu sistem topladım, sıfırdan işletim sistemiyle beraber(win10 64bit) biosun en güncel sürümü update ederek 2400mhz bandına ramleri OC ettiğimde 10-15dk kullanımdan sonra mavi ekran hatası almaktayım. 2133mhz hızda hiçbir sıkıntı yok. Anakart 1.65v desteklemiyor mu ? Öyle olsa DOHCP profil1 ayarına aldığımda biostan 1.65v ve 2400mhz bandına ramleri kendi çekmezdi sanırım. En tuhafı da Biosta her iki slotta 2x8gb ayrı ayrı görmesine rağmen total memory kısmında 16gb yerine 8gb göstermesi. Tek tek ramleri deniyorum sorun yok. Slotta veya ramlerde sorun olsa 2 slotta da 8gb ramleri görmezdi sanırım. CPU-Z den bakıyorum dual yazması gerekirken single yazıyor ama total ram 16 gb gösteriyor. İlk açılış siyah bios ekranında da ramleri 16gb olarak görmekte.Ama biosun içine girdiğimde total memory 8gb. Bu işte bi enteresanlık var ama anlayamadım... Sıkıntı ramlerde mi anakart da mı ona göre değişim yapmak gerekecek sanırım.

Güç Kaynağı; 600W CoolerMaster (80Plus)

Ramler bu; GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 2400Mhz CL11 1.65V Dual Kit Ram Sorunu
    http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-ripjawsx-ddr3-2400mhz-cl11-1-65v-dual-kit-ram.html#yorumlar

Anakart bu; ASUS A68HM-K;https://www.asus.com/tr/Motherboards/A68HMK/

NOT: Parçaları ilk taktığımda 16gb total memory görünmekteydi fakat sanırım bios update'den sonra total memory 8gb'e düştü. Eski sürümüde çektiğim halde değişen olmadı.
    İşletim Sisteminde'de Yüklü ram miktarı 16 fakat kullanılabilir 8gb gösteriyor.

Kağıt üzerinde hiçbir sıkıntı olmaması gerekirken aldığımdan beri saçma sapan sorunlarla karşılaştım, hevesim kursağımda kaldı diyebilirim. Yardımcı olabilecek arkadaslara şimdiden tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stanga -- 10 Ocak 2017; 15:36:11 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.