|
Gskill flare x Ram Ryzen uyumsuzluğu
-
-
System Memory
System Memory Specification
Up to 2667MHz
System Memory Type
DDR4
Memory Channels
2
İşlemcin max 2667 mhz destekliyor. islemcini ram ile uyumsuzluk cikariyor. 1.35v docp degilde manuel 2667 de el ile ayarlayarak daha düşük timinglerle kullanabilirsin. 3200 dedigin anda islemci rame uymak için stabiliteyi bozuyor.
-
Yardımınız ve yorumunuz için teşekkür ederim.Benim manuel ayarlama kısmıyla ilgili bilgim bulunmuyor.Bunun ile ilgili bir öneriniz veya bir rehber mevcutmu ? -
o konuda da ramlerin 2667 da kac timing calisacagini bilmedigim icin üreticisinin sitesine bakman ve oradaki ayarlari yapman faydalı olabilir. yada direk docp degilde 2667 de calistir. arada ucurum fark olacagini sanmiyorum.
-
Dün akşam D.o.c.p kapalı şekilde.
2933 mhz 16 17 17 37 geçikme değerleronde
DRAM Voltage 1.350
VDDCR Soc Voltage 1.125 ayarlamıştım.Oyundan atmalar ve mavi ekran sorunu çözülmüştü.Buğün sabah bilgisayarı açmak istediğimde windowsu başlatamadı ve üst üste reset attı.
Oyunda veya islemlerde sorun düzeldi lakin windows başlatırken sorun yaşar oldum. -
Dediğim gibi 2667 den yukarısı sıkıntı. işlemciyi 2xxx yada 3xxx serisine cevirin. istediginiz hizda kullanın.
-
Tavsiyen ve yardımın için teşekkür ederim.Maddi yeterlilik sağladığımda yapacağım ilk iş islemciyi degiştirmek.
Ayrıyeten şuan 2666 mhz 16 16 16 36 olarak ayarladım yarın ola hayrola. -
Oyundan atmalar ve mavi ekran sorunu çözüldü lakin bu seferde bilgisayar 2 saat ve üzeri kapalı kaldığında ilk seferde açılmıyor.Windows yükleme ekranından sonra siyah ekranda kalıyor ve reset atınca düzeliyor.
Bugün bir seferlikde ilk açılışta açıldı ama masaüstü gelince birden kapandı bilgisayar, tekrar açtığımda sorun yaşamadım.
Açılış ile ilgili bir öneriniz varmı ?
Şuan
DRAM Voltage 1.200
VDDCR SOC Voltage Auto
Açılış sorunu voltaj değerlerinden olabilir mi ? -
Evet voltaji 1.35 kullanman lazım. Buna ilaveten üretici sitesinde mutlaka timing leri en azından yaklaşıkları yazması gerekiyor. şu voltajda bu hızda calisir diye. 2667 de sıkıntısız çalışacaktır. Tabi birde gskill olayı var. Gskill intel ram i diyebiliriz. Amd ile çok kişi kullanıyor ama ben daha stabilite yakalayamadım gskill ile Keşke kingston corsair , geil gibi ramlere bakmak daha akıl karı olabiliyor
-
Tavsiyen ve yardımların için tekrar teşekkür ederim.
Bizi yanıltan nokta bu ramlerin Ryzen uyumlu olarak lanse edilmesi oldu.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X