< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
uyması lazım aslında firmaların çoğu ramlerin gerilim değerinin özellikle sandy bridge yonga setine göre ayarlı olduğunu belirtmek için yazıyor bu tarz şeyler.
Anladım ama ben yinede p67 ye döndüm yeni nesil deneyelim bide
Bu ramleri AMD Board ta kullanabilirmiyim yoksa sadece LGA1155 te mi kullanılır. sitede öyle bir yazmışlarki sadece intel için izlenimi uyandırıyor.
ramleirn sadece düşük voltajda çalışabileceğini söylemek istiyor orda sandy bridge 1.5v destekliyor. amd de kullanılmaz diye birşey yok.
Sandy Bridge ayarlılar birebir Amd ayarlı olmuyor. Voltaj arttırman falan gerekiyor ki benim 1.5v de 1600cl6'larda 1.65v'de yine memtest sorun buluyor 2 tur atınca ama çalışıyor. Fiyat performans açısından hiç cas değerine göre bakma, sadece frekans hızına göre seçersen daha kârlı çıkarsın.
peki 1.5v ram kullanmanın amd tarafında bir getirisi yada dezavantajı olurmu
İşte 1.5vde çalışmadı benimki, reseti yedim. 790x çipsetli anakart veya başka şeye kabahat bulabiliriz ki belleklerin 1.65v'de daha kararlı çalışması bu sonucu düşündürüyor. Reklama kanma hocam, son sözüm bu. 1066-1333-1600-1866-2133-2400mhz <seç.
Garip bi durum halbuki 1.5v da çalışması gerekir.Şimdi nasıl peki 1.65 de?Ve sizde clock zamanları nedir acaba şu anda?