Şimdi Ara

GT 1030 vs RX 570

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımın donanımı:
    - AMD A10-7870K
    - A68HM-E33 V2 MSI anakart
    - 480 GB Gigabyte SSD
    - Focusrite Scarlett 2i2 ses kartı
    - 1080P monitör
    - 500W PSU
    - 16 GB RAM 1866 MHz (aslında RAM'ler ve anakart 2133 MHz destekliyor ama anakart üzerinde BIOS güncel olmasına rağmen nedense XMP açınca PC donuyor ve açılmıyor. Ben de müdahale etmeden kullanıyorum mecburen)

Ben bu sistemi ev stüdyomda müzik prodüksiyonu yaptığım için almıştım. Malum sanal enstrüman pluginleri aşırı bir RAM tüketimine sahip ama işimi gayet güzel görüyor. Arada sırada da oyun oynuyorum, arka planda da sürekli YouTube açık oluyor ve bu konuda bazı sorunlar yaşıyorum. Bu sorunlar şöyle;

- YouTube açtığımda fare ile videonun zaman çizgisi üzerinde gezinirken çıkan ön izleme resmi çok gecikmeli ve takıla takıla gözüküyor, aynı zamanda video ses ayarı ya da çözünürlük ayarları gibi kısımları açmak istediğimde de takıla takıla tepki veriyor. Videoyu tam ekran yapmak istediğimde ya da tam ekrandan çıkartırken bu işlem 3-4 saniye sürüyor neredeyse.

- Yüksek çözünürlüklü videoları izlerken hele hele bunlar 50-60 kare saniye ise görüntü takıla takıla oynuyor. Görev yöneticisini açıp baktığımda CPU'nun %99 çalıştığını fakat GPU'nun 7-8'lerde olduğunu görüyorum. Google Chrome'un donanım hızlandırma özelliğini aktif ettiğimde bir nebze rahatladı fakat yukarıda bahsettiğim fareye geç tepki verme durumu devam ediyor. Bu olay o kadar can sıkıcı ki arkadaşlarımın benimkinden çok daha eski bilgisayarlarında bile olmayan saçma sapan bir durum.

- Bu sistemi GTA 5 oynatıyor diye almıştım fakat GTA 5'i kesinlikle 1080P olarak oynayamıyorum. En düşük ayarlarda bile ekran kartı belleği dolduğu için 1080P açamadığını söyleyen bir uyarı veriyor ve 720P olarak oynatıyor o da zar zor işte. Halbuki incelemelerde benim sistemle 1080P gayet akıcı oynuyorlar, herhalde bana bozuk işlemci falan denk geldi anlamadım.

- League of Legends oynuyorum bir yandan da, bu oyunda dahi FPS 50-70 civarında geziniyor yüksek ayarlar olmamasına rağmen. Aksiyonlu sahnelerde drop yiyorum ve bu bazen oyunda beni ciddi anlamda geri düşürebiliyor.

2 Haftadır araştırıyorum ve ekran kartı almaya karar verdim. Artık konforlu bir deneyim yaşamak istiyorum. Çok oyun oynamıyorum ve grafikler Ultra olsun demiyorum ama en azından YouTube açıkken videoyu tam verimle izleyebileyim. LOL gibi bir oyunda drop yemeyeyim istiyorum. Bunlarla ilgili araştırma yaparken işlemcinin birçok ekran kartıyla darboğaz yaşadığını ve zamanında sistemi alırken çok yanlış seçim yaptığımı öğrendim.

Şimdi sorum şu. Elbette bu işlemci RX 570 ile darboğaz yaşıyor. Belki de düşükte olsa GT 1030'da da darboğaz yapacak. 2.el ekran kartını da kesinlikle almayacağım ne şekilde kullanıldığını bilmediğim ve garantisi olmadığı için. GT 1030 düşük özellikli fakat ek güç istemeyen yapısı, birçok api desteği ve nispeten yeni nesil sayılabilecek özellikleri olduğu için mantıklı geldi. Zaten işlemcim daha üst kartlarda darboğaz yaşayacak.

RX 570 ise elbette benim işlemcimle darboğaz yaşayacak. Sıfır fiyatlarına baktığımda GT 1050 ya da 1050 Ti ile hemen hemen aynı fiyatlarda fakat onlara göre daha iyi bir kart. Acaba diyorum almışken bunu alsam ileride daha iyi bir bilgisayar topladığımda hem o bilgisayarda da tam verimiyle kullanırım.

Aralarındaki fiyat farkı hemen hemen 300TL. Para önemli değil fakat yanlış bir karar vermekte istemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Okuyan ve cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• İlerisini düşünerek RX570 alman bir nebze daha mantıklı, tabi imkanın varsa elindeki anakart işlemci ve rami satarak ryzen 1600 rev2- b450 anakart ve 16gb 3000 ram yapabilirsin.
  • Me[S]uT kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Sizce güç kaynağım Rx 570 için yeterli olur mu? İleride toplayacağım bilgisayar yüksek donanımlı olsun istediğim için ryzen önerinizi pas geçmek durumundayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PinHim

Cevap için teşekkürler. Sizce güç kaynağım Rx 570 için yeterli olur mu? İleride toplayacağım bilgisayar yüksek donanımlı olsun istediğim için ryzen önerinizi pas geçmek durumundayım.
    Kaliteli bir ürünse yeterli olur hocam.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. RX 570 harici bir tavsiyeniz olursa onu da alabilirim.
  • rx570 ezer geçer

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.