Şimdi Ara

GT330 ve GT 420M yada HD 5730 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
6.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ANTHYPATHY

Elbette. Fark varki farklı modeller...
    :)
    Ama düşünülmesi gereken maliyetleri bu durumda.

Arkadaşım , olaya maliyet noktasından yaklaşılırsa benim de tercihim HD 5650'den yana olacaktır.Ancak aradaki fiyat farkının göz ardı edilip-edilmemesi kişisel tercihe bağlıdır diye düşünüyorum.

@kubilay190789
    Arkadaşım,kusura bakmayın.Konuyu dağıtmak istemezdim.Karşılaştırılmasını istediğiniz ekran kartları içerisinde HD 5730'lu ve uygun fiyata bulmanız durumunda notebook tercih edebilirsiniz.Güncel oyunları rahatlıkla oynarsınız.Oyunlarda performans beklentiniz hangi düzeyde bilemiyorum ama üst düzeyde performans beklentiniz varsa ekran kartı tercihini gözden geçirmeniz gerekiyor.Buda takdir edersinizki + maliyet demek.Yok benim için orta düzeyde ekran kartı yeterli olur diyorsanız HD 5650'de ihtiyaçlarınıza cevap verebilir.Tabiki bunlar benim kişisel görüşlerim.Tercih size ait.
    Konuyu 2 Ekim 2010 tarihinde açmışsınız.Sonradan farkettim.Bahsettiğiniz Lenovo Y560A notebooku aldınız mı ? Aldıysanız hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre4232 -- 28 Ocak 2011; 21:42:11 >

• Yani o seviyede kartlara bakınca maliyet boyutunu hesaba katmış bulundum. Elbette ülkemiz için üst seviye olarak bahsedeceğimiz bu sınıf kartlar aslında orta sınıf olarak geçiyor. Yani neticede baktığınız cıhazlar 5000 liralık cihazlar değil. Bütün oyunları orta yada üst seviyede oynamak yeterli olacaktır. maksimum AA ve en yüksek detaylarda bahs, geçen hiçbir kart performans vermeyecektir. FPS'ler düşecektir.
    Sonuçta verdiğiniz paranın üzerini beklemek haksızlık olur. Zaten gerçekten yüksek performans istiyorsanız masa üstünü her zaman öneririm. Örneğin benim bundan 1 yıl önce topladığım e 5400 işlemcili ve 9600 GT 1 GB 256 bit ekrankartlı masaüstümde (o zaman için 1150 liraya toplandı) bazı işlemlerde yavaş kalsada neredeyse tüm oyunları en yüksek detaylarla oynayabiliyorum.
    Yani değerlendirme kriterleri kişiye göre çok değişecektir elbette.

• tabiki 5730 her yönden çok daha iyi bir karttır ayrıca a42ja alırsanız ek olarak 2 gb hafıza ile çok daha iyi bir performans alırsınız
  • ben toshiba 5650 li aldım. ssd taktım 45snde açılan notebok şimdi 15 snde açılıyor. siz isterseniz maliyeti hesaba katmadan alın 5730da görim.

üstelik ssd takarsanız sadece oyun değil bilgisayar komple hızlanıyor. yani bir yanda sadece ekran kartı için az bir fark için 200 tl vermek var diğer yanda herşeyin hızlanması için 5650 alıp ssd takmak var. ki notebook eskidiği zaman çıkart ssdyi diğer yerlerde kullan.
  • @ cabriyo
    SSD meselesi çok ayrı bir konu. Meseleyi biz SONY e serisi forumunda çok defalar tartıştık. Ancak şu şekilde mantıklı geldi. Ya momentus xt denen bir hibrid disk var ki ne kadar normal 7200 RPMlerden hızlı olsada SSD ğerformansıya yaklaşamıyor. Ancak kapasite olarak bakılınca 500 GB gibi bir boyuta sahip. Yani biraz mantıklı geliyor. Yada ikinci bir seçenek mevcut. Bilgisayardaki DVDrom dan vazgeçip SSD yi normal disk yerine takıp DVDrom yerine Artık 5400 mü olur 7200 RPM mi tercih size kalmış ama tercihen üzerindeki 5400 ler sessizlik olarak mantıklı disk takmak. Yani çift HDD ile kullanmak. İşte bu durumda nadiren kullandığımız DVDromu hariciye çevirmek durumunda kalacağız.
    Şahsen ben 200 liraya sadece performans olsun diye bilgisayarımın 500 GB olan kapasitesini 60 gb a düşürmeyi tercih etmiyorum. Tabi bu kişisel tercih meselesidir. Zaten daha yüksek kapasiteli SSDler de uçuk fiyata sahipler sadece ülkemizde değil malesef bu fiyatlarda.

http://cgi.ebay.com/2nd-HDD-SATA-Hard-Drive-Caddy-Sony-Vaio-VGN-FW235J-/400175707845?pt=PCC_Drives_Storage_Internal&hash=item5d2c54b6c5

DVDromu hdd yuvasına dönüştüren aparatımızın linki. Henüz ülkemizde yok ama gelir muhakkak.

• valla noteboktan çıkan harddiski harici olarak kullanabiliriz. bu daha kolay. tabi 2 oyun anca sığar. ki kimse 3 oyun bir arada oynamaz. her zaman oynadığınız bir oyun vardır birde bitince yenisini yükleyip oynadığınız oyun vardır. zaten çoğu oyunun 6 ayda bir yenisi çıkıyor yani 500gb her an hazır olmasına gerek yok bence.

yani her allahın günü oynamadığımız oyunları bu diske atmayız. hem pil ömrü hem sessizlik hem ısınma problemi ssd de yok. yani 7200rpm bence az performasns için ısı ses ve para maliyeti getiriyor.

ancak dediğin gibi dvdyi hddye çevirmekte iyi fikirmiş. bence yinede hddyi harici olarak kullanmak daha mantıklı
  • Sonuçta tercih meselesi ondan sonrası artık. Ama ben bir ara bilgisayarımda 2 tane cod 2 nfs ve artı oyunlar yüklü geziyordum. Oyun meselesi konusunda haklı olabilirsin aslında gereksiz o kadar yüklemek ama alışkanlık işte.
    Ama şu açıdan bakarsan birde her şeyi hariciden kullanacak da olursak zaten USB 2.0 hızıyla her evrağa filme vs erişim sağlayacaksak SSDnin açılışı hızlandırmasından başka ne mantığı olacak ki? Bu konuda SSD ler şu an çok tartışmalı bence acele etmeye gerek yok. Tabi kullanıcı tercihleri bunu belirleyecektir elbette. Sonuç olarakta kabul etmek gerekir bilgisayara inanılmaz bir performans verdikleride gerçek. Ama öenrğin benim kullanımım için en az 160 yada 250 gb hdd olmasını tercih ediyorum.
  • HD6570M
    şu hepsinin yerine geçicek sanırım performansı 5730 dan birazcık daha iyi gdrr5 destekli hemde
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriyo

hd 5650 hepsinden daha iyi. windows puanı 6,7. hd5730un windows puanı 6,2

hadi canım hangi film o bizde izleyelim
    6.9
    5730
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

quote:

6.9
    5730

adam post kasmak ıcın yazmıs belli

• Arkadaşlar 10 güne yakındır geceli gündüzlü oturup laptop bakıyorum artık onun şu hatası onun bu bilmem nesi derken çıldırmak üzereyimBana 1.800'e kadar iyi ekran kartı olan oyunları rahatlıkla oynayabileceğim bi laptop tavsiye edemezmisiniz..Gerçekten yardıma ihtiyacım..Teşekkür ederim:=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi küpp -- 4 Şubat 2011; 15:11:03 >
  • Valla arkadaşlar, laptopta hiç oyun oynamak gibi bir alışkanlığım olmadığında hiç bu tür tartışmalara girmiyorum, gt425m ekran kartlı laptop aldım yeni, istediğim video convert işlmelerinde, video editing işlemlerinde bana hız katsın yeter...
  • SONY vaio e serisi...
    Asus yada lenovoda olur. Ama ekran kartı olarak önerim 5650 yada 5730 olucak. Aralarında çok fark mevcut değil ancak sisteme göre seçim yapabilirsin...
  • Hocam dürüst olmak gerekirse sony pahalıdır diye kafadan silmiştim hiç bakmadım bile.ekran kartlarını filan araştırdım filan doğru diyorsun hocamda sanırım 5730 daha iyiymiş ama onunda vaio'da yok e serisinde en azından peki hangisini öneriyorsun e serisinde i5 olanlardan??
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

quote:

6.9
    5730

ya şakamısın puana göremi bakıyosun? şuan laptop 4650 ekran kartı var oc ile 6.6 dan 6.8e çıktı

5730 en iyisi beyler
  • Arkadaşlar elbette 5730 iyi bunu tartışmaya gerek yok. Ancak 5650 en azından bizim SONYlerde OC ile 5730 un standart hızlarında çalışıyor. Zaten üzerlerindeki GPUlar aynı. Sisteminize ilave bir soğutmada alırsanız 5650 den 5730 verimini almanız çok sıkıntı değil. Zaten incelersenizde iki kartın aynı GPU vs ile üretildiğini hatta 5730 un 5650 üzerine geliştirildiğini görebilirsiniz. Temel yapı olarak aynı kartlar. Bu durumda zaten 5650 nin daha iyi olmasını bekleyemezsiniz.
    Burda mühim olan 5730 alacağınız sistemin fiyatı nedir 5650 ile alacağınız sistemin fiyatı nedir?
    yani arada vereceğiniz fark alacağnız performansa değer mi? Elbette aradaki fiyat farkı minimum düzeyde olursa 5730 almanızı öneririm. Ancak test değerlerine benchmarklara bakarsanız 5650 ninde 5730 un çok gerisinde olmadığını göreceksiniz.
    Yani neticede 5730 5650 den elbette daha iyi bir kart. Bu kesinlikle tartışılmaz. Ancak 5650 ninde 5730 dan çok fazla bir eksiği yok hatta bazı uygulamalarda aralarında kayda değer fark yok.
    @ küpp
    i5 olduktan sonra gerisi önemli değil. i5 ve 5650 kartlı bir bilgisayar seni çok götürür. İstersen bu konuyu sen bizim sony vaio e serisi kullananlar başlığımız var forumumuzda oraya yazabilirsin. Orda daha detaylı bilgisayarın avantajlar dez avantajları hakkında bilgi edinebilirsin.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.