Şimdi Ara

GTX 1050 Ti 4GB Overclock Performansı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
16.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ek güç girişi olmayan 1050ti ile oc yapanlar pci exp slotuna zarar verebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoNaR-X kullanıcısına yanıt
    Doğrusunu söylemek gerekirse güzel değerler yakalamışsınız , umarım bir problem çıkmaz ilerisi için
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Gtx 980 zaten yeterli bir kart pekde overclock yapmaya gerek yok abartmamak kaydıyla yapılabilir. Bu arada gördüğünüz her değerler size cesaret vermesin her kartın overclock potansiyeli aynı değildir denenerek test ederek yavaş yavaş ilerlemek gerek
  • Haklısın denemek biraz vakit ayırmak gerek ve ben zaten bu tarz konulara çokta ilgi duyan birisi değilim ama değerler abartı geldiğinden bir cesaret ve hevesle, en azından bu konuyla ilgili bir fikir sahibi olmak adına kısa süreliğinede olsa denedim haliyle küçük te olsa tecrübem bilgim oldu.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Elbette denemek tecrübenin yarısıdır

• Garanti süresince herhangi bir sorun oluşursa benim açımdan bir sıkıntı olacağını hiç düşünmüyorum, kartı alalı 1 yıla yakın oluyor haliylede en az 1 yıl kadar daha garantisi vardır ve ilk günlerde testler yapıp limitlerini zaten belirlemiştim ve yazılımla o değerlerde kullanıyordum standart power target ve voltajsız gpu 1566 bellekleri 8680 (+840 ile) olrk belirlemiştim, o zamanlarda da yine yazılımla 1500/8400 (+700) olrk ilk zamanlarda da kullanıyordum sonra bu şekilde kullanırken yazılım kurmak çalıştırmak yerine 4-5 ay sonra biosu editledim aslında ben biosu editlemeden öncede benzer hızlarda bu kartı kullandığımdan totalde belkide 1 yıla yakın bir süreçtir kartı bu şekilde kullanıyor sayılırım ve bir zararını görmedim kimbilir belkide şanslıyımdır.
    Belkide ama o kartın overclock performansı oldukça göz kamastirici, sıkıntı olursa ben o bios edit konusuna takildim kartin orjinal biosuna geri donebiliyor musunuz yasal yollarla mi yaptiniz bios editden kastiniz nedir?

• Şahsen Overclock'un uzun vadede Bu kadar hızlı kartlarda daha çabuk silikon yorgunluğuna sebep olacağını düşünüyorum. Bu yüzden genelde kartlarımı downclock ederek veya stok hızlarda kullanıyorum. 5 fps fazla alacağım diye kartı yormaya gerek yok

• Evet windows üzerinden komut istemcisi ile (CMD) kolayca eski biosa dönebiliyorum orjinal biosun yedeğini gpu-z ile almıştım o olmasa dahi hızları tekrar bios editör kolayca eskiye döndürebilirim biosu editlemenin nedeni hem o.c için sürekli 1 yazılım kullanmamış olunuyo hemde kartı hangi makinaya takarsan tak editlenen hızlarda çalışıyor olması ve editlemek çokta kolay, yasalmı kısmıyla çok ilgili değilim ancak değildir ancak hiç çalışmaz hale gelen kartın biosuna bakabilecek teknik serviste olduğunu sanmıyorum haa çalışma esnasında grafik bozulmalar yaşanan karta org bios kolayce geri yüklenip yine servisede yollanır yine çokta anlaşılır bir durum olmaz.

Aşağıdaki yazılımla gpu-z yazılımından aldığınız biosunuzu editleyebiliyorsunuz.
    https://www.techpowerup.com/download/kepler-bios-tweaker/

Aşağıdaki yazılımlada windows üzerinden komut istemcisi ile (CMD) kolayca modlu yada orjinal biosunuzu karta yazıyorsunuz, karta bios yazma kısmında aygıt yöneticisinden aygıtı çıkartmanız (devre dışı bırakmanız) gerekli yoksa yazılamıyor yani olay bukadar basittir.

https://www.techpowerup.com/download/nvidia-nvflash/

Düzenleme : Buraya GPU-z linkinide veriyorum belki kullanmıyor olabilirsin bu yazılımla biosunn yedeğini masaüzerine yada dilediğin yere alabiliyorsun daha sonra aldığın yedeğe sağ tıklayıp farklı biryerede 1 kopyasını alıp ya kopyaya yada ilk aldığın yedeğe bios editör ile müdahele edip (modlayıp) kartına nvflash ile yazabilirsin v.s..
    https://www.techpowerup.com/download/gpu-z/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNaR-X -- 21 Şubat 2017; 2:38:45 >

Evet yazilimla ugrasmaktansa mantikli, kart zaten ölürse neden öldüğü anlasilir biosa bakmalarina gerek yok, ama siz 5 6 aydir sıkıntı yok diyorsunuz problem yok o zaman tam potansiyeli bulmussunuz sanirim

• Başta bende herkes gibi msıafterburner yazılımıyla karta o.c yapıyor profil kaydediyordum ama sonra o yazılımın arkada çalışması formatta illede kurmam gerektiği gibi durumları sıkıcı ve fuzuli bulduğumdan kartın biosunu editlemeyi tercih ettim, evet dediğim gibi aslında totalde 5-6 aydan bile fazla birsüredir bu kartı o.c ile kullanıyorum bir sıkıntı görmedim ama sen bunu uygulamayı düşünürsen ve eriştiğin değerlere güvenemezsen eriştiğin değerlere biraz daha büyük bir miktar güvenlik payı bırakabilirsin, örneğin kartın gpu su +200 e çıkıyorsa sen biosa +180 değilde +150 yazarsın, bellek +600 den sonra zouluyorsa 550 değilde 500 yazarsın gibi mesela konu bellek olunca ben yazılımla +800 kullanıyordum ama biosu +700 olrk editlemişim max sorunsuz değer 840 olmasına rağmen fazlasıyla pay bırakmışım bellek tarafından herhalde ondan bu şekilde kullanırken bugüne kadar hiçte korkum olmadı.

• -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Aslında mevzu bir ekranda 5fps değil gpu+bellek o.c edildiğinde bu kartlarda 10fps kadar oynayabiliyo, bu durum 100fps alınan 1 oyunda 25-30fps yede çıkabiliyo kısaca %20 gibi bir artış elde edilebiliyor, 50fps ile gezdiğin ekrana yapılan o.c nin %20 yani 10fps koyduğunu düşün bu gayet getirisi olan bir durum 60 ile gezdiğinde 70 yapıyo haliyle vsync açıp rahat rahat oyunda dolanıyosun 50 ile gezdiğin 1 oyundaki 1 sahnede 5fps düştüğünde 45fps ye düşüyosun bu hareket birçok oyunda oynanışı etkiliyor ama bu şekilde o.c yaptığında alınan artış sayesinde hem zaten 50 ile gezmemiş oluyosun hemde 60 tan 53-55 e düşüyosun oynanış snn algılayabileceğin gibi yani 50 den 45 e düşerkenki gibi etkilenmiyo v.s.
    Eger siz zaten ciddi bir artis goruyorsaniz kartin imkani varsa nimetlerinden faydalanmak gerek performans artisi oldugu kesin bir durum. Zaten sistemi guncel tutmayi seven biriyseniz 1 sene sonrada zaten ekran kartini degistirirsiniz diye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

Tamam dostum dogru diyorsun yalniz +500 lerden +800 lerden bahsediyorsun oda bir zahmet birakta +5 fps getirsin. Sunuda dusunmek lazim tamam 800 koyabilirsin sorun olmuyordur ama uzun vadede onun sana sorun yaratmayacagini nerden bilebilirsin.

Gtx560ti i bilir misiniz?

6 tam yıldan beri kullanıyorum.

Kartı neredeyse bu süre içerisinde hep OC lu kullandım.

Ve bu oc kartın limitlerinde oldu hep.

Maaşallah hala kullanıyorum.

Kartın termal macunu/pedi, temizliği; kasa içi havalandırmaya dikkat edilirse, oc sorun olmaz(istisnalar kaideyi bozmaz)

Tabiki kartın kullanılan malzemenin kaliteside önemli...

• quote:

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

Şahsen Overclock'un uzun vadede Bu kadar hızlı kartlarda daha çabuk silikon yorgunluğuna sebep olacağını düşünüyorum. Bu yüzden genelde kartlarımı downclock ederek veya stok hızlarda kullanıyorum. 5 fps fazla alacağım diye kartı yormaya gerek yok

Omg

• poyraz_371 kullanıcısına yanıt
    Konu biraz saptırıldı sanırım overclock yapilmasin demedim,kartin potansiyelini limitlerini ,bilesen kalitesini bilmeyen insan, overclock nasil yapilir bilmeyen insan icin risktir buyuk rakamlar.

Evet o karti bilmem mi istesikce istiyor, ama 1080p de guncelleme zamani geldi sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

Konu biraz saptırıldı sanırım overclock yapilmasin demedim,kartin potansiyelini limitlerini ,bilesen kalitesini bilmeyen insan, overclock nasil yapilir bilmeyen insan icin risktir buyuk rakamlar.

Evet o karti bilmem mi istesikce istiyor, ama 1080p de guncelleme zamani geldi sanki

Eskiden ne oyun çıkarsa oynardım.

Şu anda oynadığım tek(bağımlısı olduğum) oyun world of tanks...

Bu oyun için şimdilik 1080p full ayarlarda 40-70fps arası bir performans alıyorum. Bu da şuanda bana yetiyor.

Bazen şeytan diyor ki git yenile sistemi...

• poyraz_371 kullanıcısına yanıt
    Gereksizse birak seytani dinleme

• Konu iyice dağılmış. 1900 mhzları deneyin ve çalışıyorsa bırakın kartınızda ek güç girişide yok zaten. Belleklere +300- 350 de bırakın. Belleklere soğutcunu o kart temas etmiyor sanırsam kaç derecede çalıştığınıda göremiyorsunuz. Bu yüzden dediğim değerlerin ötesine geçmeyin belki problem olmayacaktır fakat siz genede fazla artırmayın.

Bunlar oc mi peh .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 21 Şubat 2017; 11:19:54 >

• Vazgeçtim oc yapmaktan. Zaten yazın satıp amdye gecmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.