Şimdi Ara

GTX 1070 VS RX 480 CROSSFİER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her İkiside 8GB Modül Olması Yönünde GTX 1070 2.000 TL ye yakın ve RX 480 de 1.000 TL ni çok az üstünde

Soru : Tek Modül GTX 1070 mi Yoksa RX480 CROSSFİER mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SxLevaN -- 29 Ağustos 2016; 15:12:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fps olarak 2x rx 480 geçebilir ama 2000 tl varsa 1070 al geç
  • Bu soruya cevap verilebilmesi icin, oncelikle sahip oldugunuz diger donanimlari belirtmeniz gerekli.

Guc kaynaginiz kac watt?
    Hangi islemciyi kullaniyorsunuz?
    Monitorunuzun cozunurlugu nedir?
    Anakartinizin modeli nedir?
    Kasaniz mid mi yoksa full tower mi?

• Şuandaki sistemim bu hocam r9 380 vardı ekran kartı patladı şimdi bu 2 ekran kartına bakıyorum tüm parçaları vatandan aldığım için şimdi bakıp yazdım 1 tane kasa o da sinerjiden almıştım

ANAKART: MSI B150 GAMING M3 Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 Anakart

İŞLEMCİ: Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci

SIVI SOĞUTMA: THERMALTAKE WATER 3.0 EXTREME SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

GÜÇ KAYNAĞI: CORSAIR CS SERİSİ 750W 80PLUS GOLD 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

RAM: Kingston 2x8GB 16GB Hyperx Fury Black DDR4 2133MHz CL14 PC Ram

• 2 tane 480 daha güçlü olur ancak stabil olması açısından tek kart alın. 1070 alın daha rahat edersiniz.
  • 1 adet 1070 şuan için daha iyi bir seçim. SLI ve CF gibi teknolojiler 1-2 sene daha sıkıntılı olacak gibi. 1070 alınıp kafa rahat gitmek daha mantıklı. Eğer bütçe kısıtlı ise şuan 1 adet 480 alıp ileride 1 tane daha 480 almak mantıklı ama bütçe sorunu yoksa 1070.
  • 2 adet 480 doğru tercih olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 Mİ GTX 1060 MI ?
    6 yıl önce açıldı
    SATILIK GTX 660Tİ VE GTX 970
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Crossfire ve SLİ olayına zamanında kafa yormus biri olarak bence uğraştığınıza değmez .Bence hic uğraşmadan direk tek kartlı bir sistem kurup kullanmanız.Yok driverdır,yok güç kaynağıdır,yok destekleyen oyunudur kafa yorduğunuza değmez bence.Artan paraya da güzel bi sofra kurup yiyin,için geçin :)
  • 2 Adet 480'in performansı 1070'den her türlü yüksek fakat günümüzde konsol portu oyunlar doluyken bırak 2. kartdan iyi scaling beklemeyi bazı oyunlar 2 gpu bile desteklemiyor bu yüzden her türlü tek kart daha iyidir.
  • Teoride evet ama pratikte bi moka yaramaz

• GTX1070 artık 1800 lira civarına alınabiliyor. (sanalmarketim.com'da evga gtx1070 sc 1820 TL)

RX480 için ise custom modelleri araştırdığım kadarıyla henüz Türkiye pazarında stoklarda neredeyse hiç yok. Şu an piyasadaki stock rx480 modellerinin fiyatları 1000 lira civarında. Muhtemelen msi, asus, evga gibi markalar 1200 lira civarına satılacaktır.

Bu da; RX480 Crossfire seçeneğinin size yaklaşık olarak 2300-2400 lira civarına mal olması demek.

Bu arada, RX480 Crossfire karşısına GTX1070 değil GTX1080 koymalısınız. Rx480 Crossfire, 1070'den daha yüksek performans sağlamaktadır.

Şurdan incelemesine bakabilirsin;

Fakat benim görüşüm; eğer 1080p monitör kullanıyorsan ve yakın zamanda değiştirmeyeceksen Rx480 crossfire yapmaya gerek yok. Gtx1070 daha yerinde bir seçim olacaktır. Hem 500-600 lira civarı paranı cebinde tutmuş olursun, hem de güç tüketimlerini göz önünde bulundurursak enerji tasarrufunda bulunmuş olursun.

Ama 2K monitör kullanıyorsan, beklentine göre bir seçim yapmalısın. Daha yüksek FPS mi, yoksa önce bütçe mi? Eğer önce bütçe diyorsan, yine Gtx1070 alabilirsin ve bu kartla 2K çözünürlükte seni memnun edecek performansı alırsın. Fakat 500-600 lira daha cebinden çıkarmak sorun yaratmıyorsa, RX480 Crossfire yaparak 2K çözünürlükte GTX1070'e göre daha yüksek fps değerleri alırsın.

Eğer seçimin crossfire olursa şunu da eklemek gerekiyor; yazılımsal problemlerle karşılaşabilirsin. Yukarıda bir kaç forum üyesinin de bahsettiği gibi, hala bu teknolojiyi desteklemeyen oyunlar bulunuyor. Bu nedenle crossfire için karar verirsen, satın almadan önce oynadığın oyun veya kullanacağın uygulamalarda crossfire desteği olup olmadığını ya da crossfire kullanıcılarının bu oyun ve uygulamalarda bir problem yaşayıp yaşamadığını araştırmanı tavsiye ederim.

• Crossfire veya SLI her oyunda çift kart varmış gibi aynı performansta çalışabiliyor olsa RX480 Crossfire al derdim. Maalesef şu an bir kaç arkadaşın da belirttiği gibi benzer güçteki tek kart daha sorunsuz ve daha verimli enerji açısından.
    Ayrıca yıllar geçmesine rağmen nasıl hala bu çoklu kartlı sistemlerle problem yaşayabiliyoruz, nasıl hala yapımcılar buna göre optimizasyonu beceremiyorlar anlam veremiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.