Şimdi Ara

GTX 1070TI Ekran Kartinin Ideal Fiyati Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu dediğiniz iyi olmadı. Ben en fazla bir ay bekleyebilirim. Her malzemeyi aldım. Ekran kartı yok. Spesifik olarak Asus Rog Strix 1070 TI istiyorum...

Parça parça stok gelse keşke en azından.

2000 serisi çıksa keşke ama daha çok sürer. O kadar beklemem imkansız.

Bir de daha iki hafta önce fiyatlar normaldi. Yine 2800 civarına bulunabiliyormuş bu kartlar. Bilgisayar toplayacak en kötü zamanı bulduk.

Bitcoin çökse bile yine değişen bir şey olmayacak benim için galiba. Ancak ikinci el kartlarda patlama yaşanır ki ben asla ikinci el ürün almam zaten.

Kimse ithal etmiyor mu kartları? Asus'un distribütör'ü kim ki? Fabrikalar yeni kartlar üretmiyor mu?
  • Pweck5 kullanıcısına yanıt
    Son olaylardan ders çıkarmadınız mı? Piyasaya çıktıktan sonra artık en ucuz alabileceğimiz zaman piyasaya çıktığı gün olacak. Biraz bekleyelim de ucuzlaşsın devri geride kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

Son olaylardan ders çıkarmadınız mı? Piyasaya çıktıktan sonra artık en ucuz alabileceğimiz zaman piyasaya çıktığı gün olacak. Biraz bekleyelim de ucuzlaşsın devri geride kaldı.

Vallahi sizinle aynı durumdayım sistem hazır ekran kartı yok. 2-3 Ay önce 1070 alabliecegim paraya da 1060 almak istemiyorum. 2binden aşşağı zor düşer bu gidişle.
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    Sürekli olarak DailyTech, The Verge, ,Ars Technica gibi yabancı kaynaklı haber sitelerini de takip ediyorum uzun zamandır. Topladığım genel bilgiler doğrultusunda özetlemek gerekirse;

-Amazon gibi yerlerden pek ümit beklemeyin, amazon prime gibi üyelikler ile pre-order gibi öncelik tanıyayarak Prime müşterilerine öncelik sağlayarak kartlar gönderiliyor.

-Bazı madencilik ŞİRKETLERİ evet onlara şirket demek lazım çünkü çok çok büyük ölçekli bu işi yapan firmalar var. Adamlar direk olarak chip üreticisinden sipariş geçecek konumdalar. Hani adamlar toptancı, perakendeci falan onları aşmış direk olarak chip üreticisinden sipariş geçecek konumdalar. Gidip Asus dan, MSI dan falan değil ama Nvidia nın sipariş verdiği yongaları üreten şirketlerden sipariş geçiyorlar artık.

-Şuan için idare edecek 1050 gibi bir kart alıp (kolayca bulunuyor) bunu kullanmanız en mantıklısı.. 2016 - 2017 yılında madencilik patlama yaptığı için Rx 4 -5 gibi seriler ve Gtx 10xx serilerini asla ikinci elden almayın. %80'i madenci kartı bunlar. 2-3 ay içerisinde elinizde kalır. İkinci el piyasası bu kartlar için öldü düşünün.

-Neden üretilmiyor veya stoklara girmiyor sorusuna ise, Nvidia üreticilere ürün yetiştiremiyor. GDDR üretiminde de aşırı sıkıntı var. Yani bir ekran kartı kaç yongadan oluşuyor düşünün ve 1 tanesinin bile üretiminde aksama olması tüm karta yansıyor. Talep karşılanamıyor. Nvidia eline geçen ürünleride belirli partnerlerine öncelikli olarak gönderiyor. Bunlar daha kargodayken tükeniyorlar.

Dediğim gibi arkadaşlar 10xx serisini unutun. Kaç ay sürer bilemem ama asla eski fiyat olmaz, yediğiniz kazık 300 400$ dan aşığı asla olmayacak. Ya yeni seri bekleyeceksiniz ya da üreticilerin madenciliğe bir engel koymasını.

İşin en kötü tarafı ise bu durumun dokunduğu tek kesim pc oyuncu kesimi. Kim takar dünyadaki oyuncu tayfasını..

AMD mutlu yok satıyor
    Nvidia mutlu kasaları doldu taştı
    Microsoft mutlu - ortada kart yok 4k için gelsin xbox siparişleri
    Sony'de mutlu konsol satmayı bekliyor deli gibi
    Oyun üreticileri.. e onlarda yakın zamanda mutlu olacak. keşke herkes konsola dönsede crack falan uğraşmadan satışlarımız tavan yapsa diye
    Kısaca herkes mutlu bu durumdan. Yakınan firma yalandan yakınıyor. Hepsinin kasası dolaylı olarak doluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 31 Ocak 2018; 9:18:53 >

• Olması gereken fiyatı 1600TL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada'yı takip edin. Geçen hafta sınırlı stoktan GTX1060 6GB çıkardılar. Piyasa fiyatlarının 300-400TL altından. Tabi yinede ederinin üstünde fiyat maalesef. Daha önce kdv indirimi ile aldığım 1060'ın 2 katı fiyatına almak durumunda kaldım.

Düzeltme: Hepsiburada'nın kendi depo ürünleri bu dediğim.

Sınırlı stok yazarken aldım. Sanırım son ürünü aldım. Ondan sonra başka mağazadan 300-600TL kadar daha fazla fiyat çıktı aynı ürüne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 31 Ocak 2018; 15:57:34 >
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    İyice kudurdular. MSI GeForce GTX 1070 Ti ARMOR 8G, 8GB Ekran Kartı'nı N11'de 5200'e satıyorlar. Böyle giderse haftaya 10.000 lira olacak.

Bir ay takip edeceğim bakalım bu kartı olmazsa alternatifler bulmaya bakacağız mecbur ama ucuz kartlar da zamlanmış. Kara delik gibi bütün kartları içlerine çekiyor madenciler.

Asıl şeytan Bitcoin değil bu arada. Ethereum. Bitcoin düşse bile bu düşmediği müddetçe hiç ümit yok. Bir sene önce 11 dolarmış. Şimdi 1000 dolara düşmüş!?
  • Kıyamet kopacak sanırım. Çünkü en kısa sürede en çok değer yitiren bilgisayar parçasıdır GPU. Normal şartlarda en iyi 1070 TI kart şu an 1700 lira civarında olması gerekirdi.

Dolar kuru fiyatları vurdu diyorduk ama bu kripto paralar resmen ırzına geçti. Dolar 5 lira olsaydı şu durumdan daha iyiydi.
  • Yeni seri için Nvidia çakal olup tavsiye edilen fiyatı şişirip piyasaya sürürse hiç şaşırmayın. 1080 ilk çıktığında tavsiye edilen fiyatı 699$ idi sanırım (799 da olabilir) bunu yeni seri çıkacak kartlarda direk 999$ olarak belirlerse kimse bir şey diyemez. Zaten piyasaya sürdüğüm anda madenciler tarafından hücum edileceğini bildiği için pazarın kaymağını yemek için yapar bunu.

Yine dediğim gibi bence en güzel çözüm kullanıcı sözleşmesini yenileyerek madende kullanılan kartı garanti dışı bırakmak. Ciddi oranda çoğu kişi bırakır madenciliği. Ama 500 milyar $ lık coin piyasasında izin vermezler buna. Nvidia gibi bir şirket bile coin borsasında küçük lokma. Satın alırlar firmayı =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 31 Ocak 2018; 13:16:22 >
  • Bugün Türkiye de olmayan bir markanın kutusunda yazan birşey dikkatimi çekti.

GTX 1070TI Ekran Kartinin Ideal Fiyati Nedir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Custom Rx Vega modelleri piyasaya çıkınca son kullanıcıya da alma imkanı doğar sanırım.
    Tabi son kullanıcı da ellerini çabuk tutmak zorunda. Fiyatlar düşsün diye beklerse daha çok bekler.
  • lofer_freud kullanıcısına yanıt
    Custom RX Vega kartları birkaç şanslı kişi haricinde geri kalanlar ancak teknoloji sitesi incelemelerinde görebilecek gibi duruyor ki onlara bile verilmedi doğru dürüst.

Not: uzun süre Vega kartları bekledim. Hatta GTX 1080 kartlar 2000Tl civarına düştüğündeki kampanyalarda bile almadım.

Sonuç : G-synch monitör ve oldukça pahalı bir 1080Ti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 31 Ocak 2018; 17:35:3 >
  • En fazla 2000tl eder
  • bu gözler 2600 liraya strix 1080 gördü daha hiç bir karta para veresim gelmiyor.
  • Bitcoin dusuyor ama serefsız ETH dusmuyor. Piyasayi bu hale getiren bas seytan!

Dun gece Newegg'de istemedigim bir model/marka normal stokta yakaladim. almayacaktim ama zaten onlar da turkiye'ye gondermiyorlarmis.

Amazon'da denk gelirsem ona da bakacagim. Ama Newegg kesinlikle bize gonderim yapmiyor yeni stoklari. Ondan eminim.

• Sonunda dayanamayip Asus Rog Strix 1070 Ti Advanced Edition'i 3400'e aldik.

Bu gunden sonra fiyatlar dusmeye baslar.

• wolwes kullanıcısına yanıt
    2600 liraya strix birşey değil, kaç kere türkiyede 1080 armor 1800 TL'ye, 1800 gaming x + z270 anakart 2300 tl ye filan satıldığı oldu. Türkiyede 890 TL'ye 6gb 1060, 1050 TL'ye rx 480 gaming x satıldığı olmuştu. Daha bir ay önce 450 dolara 1070 Ti FTW2 ve strix yakaldım hesapladım 2100 TL ye değmez diyip almamıştım.

Bunları bildiğim için gidip 2000 TL'ye 1060/580 alanları hayretle izliyorum ve bu kişiler bu fiyatlardan aldıkça fiyatlar düşmeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 2 Şubat 2018; 19:16:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kultablasi

Sonunda dayanamayip Asus Rog Strix 1070 Ti Advanced Edition'i 3400'e aldik.

Bu gunden sonra fiyatlar dusmeye baslar.

dün itopyada 2700 tlye vardı expedition versiyonu :(
  • Ether’in de düşüşü gelecektir o gün geldiğinde kartları ellerinden çıkarmak isteyen minerların kartlarını da ellerinde patlatmak boynumuzun borcudur.

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    850 -1000 Wattlik PSU da yok piyasada. 750 bakmadim ama o da yoktur. 300-400w kalmis sadece.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.