Şimdi Ara

GTX 260 mı HD5850 mi almalıyım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • madem idareten alıcaksın ikinci el alki fazla para vermeyesin. tabi 5850 nin 2 elini bulamazsın.sıfırı zor bulunurken

ikinci elde çok güzel kartlar var
    mesela 4850 150-170 tl civarı
    4870 190-225 tl arası
    gtx 260 225-260 arası ben çok gördüm.
    bu kartlara hem fazla para vermezsin.ilerde değişincide yüzde 30 eksiğine satarsın yani 5-6 kullanırısn kaybın 50 lira felan olur kanımca
  • 5850 tabiki
  • GTX260 derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

5850 yi gtx260 la bir tuttugun icin tebrik ediyor,2 ekran kartı arasındaki farki bilmiyorsan hangisini alırsan al diyorum.ne alsan boş cunku.

En güzel yorum bu işte

Arkadaşım ben performans kıyaslaması yaptımmı ki böyle bir cevap veriyorsun.1 haftadır zaten internette araştırıyorum konuyu.Maya programı kullanırken ati kartların sorun yaşattığını duydum.Böyle bir sorunla karşılaşan varmı forum ahalisinden merak ediyorum.Artı 5850 ile ilgili de bi çok şikayet okuyorum.Daha önce ati kart kullanmadığım için tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.Kaldı ki kimse kimseye yardım ederken eksilmez.Yardımcı olmyacaksan bazen susmak en iyisidir.Belki benim gibi 3D Maya programı kullanmak isteyipte bu sorun yüzünden Ati almayan biçok insan vardır.En azından aydınlanmış olurlar dimi.Buyrun performans kıyaslaması.Bu kadar araştırma yapabiliyorum.Teşekkür ederim tavsiyen için.
    http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

• tabiki 5850..fermi çıkınca düşer fiyatı...
  • Adam tavsiye istemiş,dediklerinize bir kez daha bakın.Kişilik,insanlık seviyenizi ölçmenizde veya mesajınızı editlemenizde yardımı olacaktır.

Herneyse benim size önerim GTX260'dır.Neden derseniz;Nvidia kartlar çizim programlarında rakibi ATI'dan daha çok başarılı artı olarak seninde dediğin gibi bazı sorunlar verebilmekte.Ha sırf oyun oynayacağım derseniz tabiki HD5850 ekran kartını kesinlikle öneririm.Ancak 3D programı kullanacağınız için GTX260 ekran kartı almanızı tavsiye edeceğim.Hatta 2.el bir GTX275'de alabilirsiniz sıfır GTX260 ücretine:).Kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kadir59

hoca googledan aratıp testleri kendin görüp karar vermek başka, buradaki ustalardan 1.ağızdan tavsiye almak başka bişey.

ekran kartı alcak olsam ama ekran kartlarıyla ilgili hiç bi bilgim olmasa, son danışacağım yer DH'deki "ustalar" olurdu
  • tok açın halinden anlamaz kardeş, peşin konuşması bu durumda kolay.anladın sen onu
    quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

quote:

hoca googledan aratıp testleri kendin görüp karar vermek başka, buradaki ustalardan 1.ağızdan tavsiye almak başka bişey.

ekran kartı alcak olsam ama ekran kartlarıyla ilgili hiç bi bilgim olmasa, son danışacağım yer DH'deki "ustalar" olurdu
  • powerınız 5850 ye yeterli gelir ve 260 dan çok daha iyi ve sağlıklı bir seçimdir 5850 daha az ısınır,daha az elektrik harcar ve daha performanslıdır ayrıca direct x 11 desteğide mevcut..

Kartı kullanmadım,görmedim ama 5850 sorunu diye birkaç konu görmüşlüğüm vardır.Tavsiyem yüzeysel olarak karar verdikten sonra derinsel olarak araştırmanız.
  • Quantum-C tşk. ederim.Kadir 59 boşver be arkadaş.Yardımcı olanlar sağolsunlar.Aslında 5850 almayı düşünüyorum.Ama Maya konusu kafamı karıştıran.Ati kartlarla sorun yaşatıyosa o zaman Nvidia ya yönelmek zorundayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skywalker_l

Quantum-C tşk. ederim.Kadir 59 boşver be arkadaş.Yardımcı olanlar sağolsunlar.Aslında 5850 almayı düşünüyorum.Ama Maya konusu kafamı karıştıran.Ati kartlarla sorun yaşatıyosa o zaman Nvidia ya yönelmek zorundayım.

3D çizim konusunda Nvidia üstündür birde soft-mod yaptınızmı tam olur.
  • 5850
  • Kesinlikle HD 5850'yi öneririm ki zaten karşılaştırman hata sikletleri bir değil.5850 müdürse gtx 260 çaycıdır.
  • yani aralarında o kadar fark var diyosun öylemi
    quote:

Kesinlikle HD 5850'yi öneririm ki zaten karşılaştırman hata sikletleri bir değil.5850 müdürse gtx 260 çaycıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadir59 -- 6 Mart 2010; 0:26:50 >
  • quote:

yani aralarında o kadar fark var diyosun öylemi
    quote:

Kesinlikle HD 5850'yi öneririm ki zaten karşılaştırman hata sikletleri bir değil.5850 müdürse gtx 260 çaycıdır.

Utanmasalar 5850 , GTX in 2-3 katı frame veriyor diyeceklerde, şimdi fanlığımız ortaya çıkar diye söylemek istemiyorlar.
  • quote:

quote:

Ekran kartı alacaksınız, ekran kartı hakkında hiç bir bilginiz yok, ama buradaki ekran kartı "Ustaları" nı çok iyi tanıdığınızı düşünerek danışacağınız son kişiler olacağını söylüyorsunuz. Bu bence çok saçma.

Buradaki "Ustalar" ın usta olmadığını anlamanız için ekran kartı hakkında bir yığın bilgi sahibi olmak gerekmezmi sizcede?

• Arkadaşlar yersiz eleştiri yapmak için konuya yorum yazmayın, bizler bile konu açıp soru sorabiliyoruz, gerçi hoş ben konu açınca bazı arkadaşlar şok olmuştu ama onun cahilliğine veriyorum tabi, kimse kimseyi kırmasın, fikir vermek isteyen yazar geçer...

Konuya gelirsek söylenmesi gerekenler söylenmiş zaten iki kart denk değildir, HD5850 bariz üstündür.

GTX260 için HD5770/HD4870 gibi kartları karşılaştırmak lazım.

300-350 TL bütçe için HD5770.

500-550 TL bütçe için HD5850.
  • 5850
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre Candemir

quote:

quote:

Ekran kartı alacaksınız, ekran kartı hakkında hiç bir bilginiz yok, ama buradaki ekran kartı "Ustaları" nı çok iyi tanıdığınızı düşünerek danışacağınız son kişiler olacağını söylüyorsunuz. Bu bence çok saçma.

Buradaki "Ustalar" ın usta olmadığını anlamanız için ekran kartı hakkında bir yığın bilgi sahibi olmak gerekmezmi sizcede?

Buradaki "Ustalar" ın usta olmadığını anlamanız
    işte bunu sevdim sahte ustalar , usta dediğin ya onları Üretecek , yada Onları tamir edecek , oturup kart tavsiyesi eden yada onları inceleyen adamları büyültmüş bizim arkadaşlar o abi en iyisini bilir hesabı :D

• benim kimseyi rencide edicek bi yorum yapmıslıgım yok.aynı sekilde kasama en ufak parca alırken burdaki insanların yorumu nu almadan almam hic biseyi.benim demek istedigim.

gtx 260 in atideki karsiligi 4870 4890 5750 5770 dir.
    gtx 275 deseydin ozman tamam ama gene gorusumuz 5850 olurdu.cunku 5850 nin karsisindaki isim gtx 285 dir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.