75C o kart için çok değil merak etme. MSI afterburner gibi programlarda fan hızını arttırıp biraz daha düsürebilirsin ama sesli çalısacaktır.
eğlenceli mesajlar var diye konu dışına çevirmeyelim ortalığı arkadaşlar...Orada da sadece smiley içeren yada alakasız msj lar uyarı/ceza sebebi. Hatırlatırım
İyi forumlar.
Herkesin şu konuda hemfikir olduğunu gördüm ; Kasa içi soğutma kaynaklarını temiz ve gücü yerinde olarak bulundur sorunun hallolur,yorum yapan herkese zamanını ayırıp fikir beyan edenlere çok çok teşekkür ederim.Söylediklerinizi kulağıma küpe yapıp saygılarımla iyi forumlar diliyorum :).
Konuyu açan arkadaş;
Öncelikle kullandığınız Zotac marka kartın fan tipi nasıl? Eğer aşağıdaki gibiyse sıcaklıklar çok da garip değil.
Zira GTX460'larda kullanılan en berbat fan tasarımı blower fan tasarımıdır diyebilirim. Kendim de aynı tasarıma sahip bir GTX460 kullanıyorum. Tabi benim kartımda tamamen aliminyum soğtucu blok kullanılmışken sizin kartınızda gpu'ya direk temas eden bakır borular kullanılmış. Bu da soğutma performansını artırır. Ancak Zotac'ın fotoda gösterdiğim modelinin hava çıkışı dar olduğu için soğutma performansı düşmektedir. Yani hemen hemen aynı soğutma performasına sahip kartlar kullanmaktayız.
Tabi blower fanlar çabuk toz tutmaktadır. Bu nedenle arada bir soğutucu bloğu temizlemek gerekir.
Bunlar haricinde GTX460'ta gf104 gpu'su kullanılmaktadır. Orjinal hali ile GTX460'larda 1 adet SM kapalı gelir. G500 serisinde kullanılan gpu'lar revize edilmiş gf114 gpu'larıdır ve orjinal GTX560 TI'da tüm birimler çalışır durumdadır.
quote:
Orijinalden alıntı: M@U
Konuyu açan arkadaş;
Öncelikle kullandığınız Zotac marka kartın fan tipi nasıl? Eğer aşağıdaki gibiyse sıcaklıklar çok da garip değil.
Zira GTX460'larda kullanılan en berbat fan tasarımı blower fan tasarımıdır diyebilirim. Kendim de aynı tasarıma sahip bir GTX460 kullanıyorum. Tabi benim kartımda tamamen aliminyum soğtucu blok kullanılmışken sizin kartınızda gpu'ya direk temas eden bakır borular kullanılmış. Bu da soğutma performansını artırır. Ancak Zotac'ın fotoda gösterdiğim modelinin hava çıkışı dar olduğu için soğutma performansı düşmektedir. Yani hemen hemen aynı soğutma performasına sahip kartlar kullanmaktayız.
Tabi blower fanlar çabuk toz tutmaktadır. Bu nedenle arada bir soğutucu bloğu temizlemek gerekir.
Bunlar haricinde GTX460'ta gf104 gpu'su kullanılmaktadır. Orjinal hali ile GTX460'larda 1 adet SM kapalı gelir. G500 serisinde kullanılan gpu'lar revize edilmiş gf114 gpu'larıdır ve orjinal GTX560 TI'da tüm birimler çalışır durumdadır.
Evet sayın M@U bu kartı kullanmaktayım sanırım normal değerlerde bir ısı değeri alıyorum bir sıkıntım yok gibi temizliğime önem vereceğim bol bol :)
Kullandığınız kartın piyasaya sunulduğu dönemdeki incelemelerine bakarak da fikir sahibi olabilirsiniz:
Msi afterburner yükledim fan speed sürekli %20de kalıyordu benim şuan anladım ki problem fanda %30 a çektim fan speed i ve mükemmel etkileşim aldım şuan masaüstünde 38derece oyunda daha denemedim denediğimde deneyimimi paylaşacağım ancak Afterburner kullanan varsa;bu programın zararı veya yan etkisi olabilir mi? Aydınlatabilirmisiniz?
Herhangi bir zararı yoktur. OSD özelliğini aktif hale getirirseniz eş zamanlı olarak oyun içinde ekran kartı bilgilerini görmeniz de mümkündür. Ek voltajlı yahut voltajsız hızaşırtma yapmak için de iyi bir programdır ve gördüğünüz gibi fan hızı da değiştirilebilmektedir.
quote:
Orijinalden alıntı: M@U
Herhangi bir zararı yoktur. OSD özelliğini aktif hale getirirseniz eş zamanlı olarak oyun içinde ekran kartı bilgilerini görmeniz de mümkündür. Ek voltajlı yahut voltajsız hızaşırtma yapmak için de iyi bir programdır ve gördüğünüz gibi fan hızı da değiştirilebilmektedir.
Teşekkür ederim cevaplar için.
normal
quote:
Orijinalden alıntı: Yetkili Bir Abi
[Konu disi] biri ss alsin Konuya gelirsek, bence sicaklik degerlerin cokta abarti degil.Özellikle benim gtx470 ile karsilastirinca.Kasanin hava akimini kontrol et.Ekran kartinin fanini sogutucu bloktan ayirma sansin varsa ayirip sogutucu bloğun icini ve fanini temizle faydasi olacaktir
SS alındı.
Konu ile ilgili olan arkadaşlar,ekran kartının soğutucusunu tamamen söktüm ve bir toz bloğu ile karşılaştım ve hemen söktüm aldım tertemiz ettim fan'ı yağladım termal macunu sildim tazeledim aynı işlemleri cpu için gerçekleştirdim kasa hava fanlarını tertemiz yaptım ve fotoğraflarını çektim akşama upload edip paylaşacağım ancak hala aynı durumlarda sıcaklıklar sabit nedenini çözemedim format atacağım belki bir yararı olur deneyimlerimi paylaşacağım.Saygılar,,
Ayni karti kullaniyorum. defense grid adli bir oyuna girdim kartin sicakligi 85`e cikti. %60 fan hizi ile :S
Ayrica Real temp`den kontrol ettigimde islemci core`larinin bir tanesi digerlerine gore 7-8 derece daha fazla :S bu normal mi? i5.2500k 4.0ghz
quote:
Orijinalden alıntı: za1
Zotac gtx 460 oc yok default ayarlar 675mhz memory 900mhz shader 1350mhz,battlefield 3 ultra ayarlar 1920reso. sıcaklık 75 76 derece arası değişiyor hon(heroes of newerth) falanda oynuyorum 70 71 derece arası değişiyor sıcaklık,masaüstü değerleri 45 50 arası sizce bu değerler normal mi ? 76max değer gördüm.Donma veya kapanma problemi yaşamadım hiç bir sıkıntı yok ancak korkuyorum sıcaklık fazla diye.Aynı kartı kullanan tecrübe sahibi insanlardan yorum alabilir miyim.Saygılar.
Hocam bende forumda GTX 460 ile söylenilen herşeyi yaptım kasayı kablosuna kadar söktüm. İlk aldığım gün gibi. Hepsini tek tek kompresörle temizledim tabi 30-35 cm uzakta tutarak. Sonra fanları ayrı ayrı yağladım ( Ekran kartı fanı hariç ). Fakat BF3 ü açtığımda ayarlar meduim low dahi de olsa yük altındaşu an 75 derece sıcaklıkta çalışıyo Daha önceden Wow lol gibi oyunları fullde çalıştırıyordu. Bence sorun Bf3te oyun ağır geliyor artık karta :D
quote:
Orijinalden alıntı: za1
Konu ile ilgili olan arkadaşlar,ekran kartının soğutucusunu tamamen söktüm ve bir toz bloğu ile karşılaştım ve hemen söktüm aldım tertemiz ettim fan'ı yağladım termal macunu sildim tazeledim aynı işlemleri cpu için gerçekleştirdim kasa hava fanlarını tertemiz yaptım ve fotoğraflarını çektim akşama upload edip paylaşacağım ancak hala aynı durumlarda sıcaklıklar sabit nedenini çözemedim format atacağım belki bir yararı olur deneyimlerimi paylaşacağım.Saygılar,,
bir sorun yok.benim hd6850 ac:b da 75 i görüyor ki gtx 460 daha çok ısınır.
MSI GTX 460Cyclone 1GB modelini kullanıyorum bende fakat ortalama 870-920mhz arası kullanmaktayım. ( o.c mevcut yani ) default olarak geldiğindede 725mhzmi öyle birşeydi... BF3 Tam çözünürlükte yaklaşık 5-6 saat aralıksız oynadım ve bu süre sonunda öyle bi sıcaklık değeri almıştım. GTA IV , Crysis 2 hepsindede hemen hemen aynı ısı durumdaydı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme