Şimdi Ara

GTX 470 İÇİN NELER GEREKLİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bir kaç sorum olacaktı, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Oyunları üst düzeyde oynayabilmek için yeni bir pc toplamayı planlıyorum. Ekran kartı olarak GTX 470 şu an bütçem için en uygunu gibi.

Sorularım şunlar:

1) GTX 470 ile beraber işlemci olarak intel i5 760 (2.8 ghz) almayı düşünüyorum. Acaba onun yerine i7 930 (2.8 ghz) almam performsı çok etkiler mi? Dediğim gibi amaç oyun.

2) Söz konusu işlemci ve ekran kartı için 4 GB'lık 1600 MHZ ram almayı düşünüyorum. Bu ram yerine 6 GB'lık bir ram almak performansı ne derece etkiler. ayrıca RAM'in markası çok önemli mi? Neyi tavsiye edersiniz?

3) Yukarıdaki özelliklere uygun bir anakart tavsiye edebilir misiniz?

4) Son olarak da yukardaki sistemi kaldırabilmesi için kaç watt'lık bir power (psu) almam lazım?

Şimdiden teşekkür ederim.

• GTX470 yerine HD6950 alıp (590 TL) mod yapıp HD6970 olarak kullanırsanız çok daha iyi performans elde eder ve GTX570'e yakın olursunuz.

GTX470'e 500 TL üzerinde para verilmez, hele de ref. soğutmaslı olanları alınmaz.

i5 760 gayet güzel bir işlemci.

Ramleri 2*2 + 2*2 "dual kit" yapmanız lazım, triple kite herkes takmış durumda ama bir şeyey yaramıyor, X58 çipset için zaten ayrıca o kitler, 4gb rami dolduramadıktan sonrada, fazladan 30gb ram de olsa sisteme bir katlı sağlamaz.

Anakart olarak; ASUS P7P55 LX işinizi görür.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3360

Psu olarak; Enermax üretimli Sapphire Pure 625w yeterli olur.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/sapphire-pure-625w-guc-kaynagi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 9 Ocak 2011; 21:14:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrb33600

Benim bir kaç sorum olacaktı, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Oyunları üst düzeyde oynayabilmek için yeni bir pc toplamayı planlıyorum. Ekran kartı olarak GTX 470 şu an bütçem için en uygunu gibi.

Sorularım şunlar:

1) GTX 470 ile beraber işlemci olarak intel i5 760 (2.8 ghz) almayı düşünüyorum. Acaba onun yerine i7 930 (2.8 ghz) almam performsı çok etkiler mi? Dediğim gibi amaç oyun.

2) Söz konusu işlemci ve ekran kartı için 4 GB'lık 1600 MHZ ram almayı düşünüyorum. Bu ram yerine 6 GB'lık bir ram almak performansı ne derece etkiler. ayrıca RAM'in markası çok önemli mi? Neyi tavsiye edersiniz?

4) Son olarak da yukardaki sistemi kaldırabilmesi için kaç watt'lık bir power (psu) almam lazım?

1) Leon - X in dediği gibi. 6950 + mod + oc. AMD alırsanız artan paraya daha iyi bi ekran kartı alınabilir.

2) O işlemci 3 kanal bellek desteklemez. Çift kanal bellek gerekir. 1333 MHz CL9 gayet yeterlidir

3) ANAKART:
    ASUS P7P55 LX, P55, DDR3, 2X PCIExp, Socket 1156, CrossFireX
    114 $ ( 180,80 TL)

4) Leon-x in dediği psu iyidir

• quote:

Orijinalden alıntı: mrb33600

Benim bir kaç sorum olacaktı, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sorularım şunlar:

Oyun için işlemci : Amd Phenom II X6 1055 T ALmanı tavsiye Ederim. Artan parayi üstüne Koyup Daha Kaliteli Ekran kartı Al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRNorm -- 9 Ocak 2011; 23:30:59 >

• Çok teşekkür ederim öncelikle:

GTX 470'i çok ısındığı ve çok enerji tükettiği için mi tavsiye etmiyorsunuz. ısınsa da performansta düşüş olmuyormuş diye okumuştum. Açıkçası ati kartları pek düşünmemiştim. Nedense n vidia gözümde daha bi iyiyimiş gibi. Bi de bu n vidia larda driver güncellemesi filan oluyormuş. sonraları da performansta artış sağlanabilirmiş. gtx 470 ile olan araştırmalarımdan elde ettiğim bilgiler bunlar.

hd 6950'nin fiyat farkı, değer demek istiyorsunuz sanırım. Biraz yardımcı olabilir misiniz, biraz daha aydınlatabilir misiniz?

Tekrar teşekkürler.
  • gtx 470 in eol sürecine girmiş olması, 6950 nin modlanarak 6970 seviyesine gelmesi. gtx 470 in ısınması gibi özellikler beni bu karttan itiyor. 6950 almak daha mantıklı :D
  • Yerinizde olsam i5 li değil Sandy bridge i5 2500lü bir sistem kurardım. i5 760la yakın fiyatta ama ileriye yönelik daha iyi bir işlemci.

Ayrıca GTX470 yerine bütçeyi artırıp gtx570 almanızı veya 6950 alıp 6970e modlamanızı tavsiye ederim Benim tercihim 6950den yana olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak9006

Yerinizde olsam i5 li değil Sandy bridge i5 2500lü bir sistem kurardım. i5 760la yakın fiyatta ama ileriye yönelik daha iyi bir işlemci.

Ayrıca GTX470 yerine bütçeyi artırıp gtx570 almanızı veya 6950 alıp 6970e modlamanızı tavsiye ederim Benim tercihim 6950den yana olurdu

Bazıları Geçiş Yapabiliyor 6970 e ama Performansı Yükselmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.