Şimdi Ara

gtx 470 yerine? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    760 öneririm ben şu an bf3 ve bf4 de yüzde 10-20 önde en azından 270x diye

Ama şu anki işlemciniz yeterli ama ancak yeterli.. Ilerinde zayıf gelebilir. Mantle işlemci yükünü üstüne çektiğinden performansta artış da sağlayabilir... Hani mantle da genelleşecek deniliyor...

Arkadaşım fx8320 ile 760 önerdim ona...ancak siz r270x e doğru yönlenebilirsinşz... Taktir sizin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Temizlik derken, yüzeysel temizlik değil de, kartın soğutucusunu tamamen söküp, GPU'nun üzerindeki termal macunu da yenilemen faydalı olabilir. Tabi soğutucuyu çıkarınca temizliği daha bi iyi yaparsın. Buna rağmen sorun devam ediyorsa yeni kart alırsın, sorun giderse kullanmaya devam edersin. Çünkü GTX 470 gerçekten iyi bir kart.

Yeni alacak olduğunda da 760 ve 270X arasındaki fark cüz'î olduğundan ve linkini verdiğin 760'ta referans model olduğundan 270X tavsiye ederim.

Üstadı bu konuda dinlemelisin.... GPU macununu değiş yıllar sonra kuruyor... Bitiyor yaniii... Bence de 270x en iyisi... Ama 500 lirayı vermeden once bi denilenleri yap istersen

• Sarisakal S kullanıcısına yanıt
    Şu konuyu da incele sitersen kararını vermeden önce: AMD ASUS R9 270X TOP Battlefield 4 Mantle Test
  • quote:

Orijinalden alıntı: karahan_1900

quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Temizlik derken, yüzeysel temizlik değil de, kartın soğutucusunu tamamen söküp, GPU'nun üzerindeki termal macunu da yenilemen faydalı olabilir. Tabi soğutucuyu çıkarınca temizliği daha bi iyi yaparsın. Buna rağmen sorun devam ediyorsa yeni kart alırsın, sorun giderse kullanmaya devam edersin. Çünkü GTX 470 gerçekten iyi bir kart.

Yeni alacak olduğunda da 760 ve 270X arasındaki fark cüz'î olduğundan ve linkini verdiğin 760'ta referans model olduğundan 270X tavsiye ederim.

Üstadı bu konuda dinlemelisin.... GPU macununu değiş yıllar sonra kuruyor... Bitiyor yaniii... Bence de 270x en iyisi... Ama 500 lirayı vermeden once bi denilenleri yap istersen

size ve bana yardım etmek isteyen herkeze teşekkür ederim. şunu belirtmek isterim bendede epey bir tecrübe vardır:). o yüzden şu anda yaşadığım sorun ekran kartının soğutmasından macunundan falan değil. şu anda ekran kartımı hemen hemen herşeyiyle aynı olan, zaten seneler önce benim kurduğum ablamın sisteminde test ediyorum.

benim sistem: 620 watt cooler master moduler kablolu psu, Gigabyte P35-DS3L, intel q9650, 8 gb 800 mhz ram, nvidia gtx 470.

ablamın sistem: 520 watt cooler master moduler kablolu psu, Gigabyte P35-DS3L, intel e6550, 4 gb 800 mhz ram, ati radeon 3850hd.

denemelerimde şimdiye kadar hiç bir sorun olmadı. msi kombustor la her türlü stress testi yaptım. biraz sonra futurmark 11 ile test edeceğim, bioshock infinite kurup 10 dakikada onda takılacağım. hiçbişey olmazsa ki olmayacak gibi sorunun 2 nedeni kalıyor.

1. ve en olası neden psu arızalı yeterli gücü veremiyor. ablamın psu sunu kendi sistemime, benim psu yuda onun sistemine takıp denemeler yapacağım. işim baya uzun yani. aslında keşke ekran kartında olsaydı sorun, hiç bu kadar uğraşmama gerek olmayacaktı:)

2. nedende anakart göçmek üzere. işte bu en kötüsü olur. anakart değişimi demek, işlemci ve ramde değişecek demek. yani neredeyse sistemi baştan toplamak demek. umarım sorun bu değildir.

bakalım hayırlısı:)

• Sarisakal S kullanıcısına yanıt
    Diğer PC'de çalışması iyi ama benim kastım macundan ziyade, kullandığın kart referans model olduğu için, yani kapalı bir soğutucuya sahip olduğu için içinin temizlenmesi yönündeydi. Yani kartta sorun olsun veya olmasın, ortalama 3 yıldır kullanılan bir kartın için oldukça tozlanmış, hatta tortulanmıştır bile. Yaşadığın sorun onu temizlemene bir vesile olur diye düşünmüştüm.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.
  • çok enteresan. ablamın ve benim sistemimin anakartlarının aynı olması hayli işe yaradı. ablamda ekran kartı testlerinde hiçbir sorun olmayınca bir biosuna bakayım dedim. bendekiyle şu farklar gözüme çarptı.

ablamın: robust grapic booster - auto
    benim: robust grapic booster - turbo

ablamın: performance enhance - standard
    benim: performance enhance - turbo

kartı kendi sistemime taktım tekrar ve biosdan yukardaki ayarları ablamınkiyle aynı yaptım. unigine heaven,valley testi ve msi kombustor la test ettim. şu anda sorun gözükmüyor. sadece biostaki bu 2 ayarmı bikaçgüne kadar belli olur. ama kartta bir sorun yok gibi. bakalım hayırlısı.

olmadı tam bu mesajı yazarken yine karardı ekran ve sistem restart yaptı. araştırmaya devam. ama kafayı yedim en güzeli hiç yapmadığım şeyi yaptıp kasayı aldığım gibi bi bilgisayarcıya götürüp donanım arızasını orada tespit etmek olcak galiba. evde fazla olanak yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 2 Nisan 2014; 18:50:10 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.