Şimdi Ara

gtx 680 vs. gtx 7**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu hafta sonu yeni sistem toplayacağım ve sistemime gtx 680 almayı düşünüyordum.

ancak,

bir arkadaşım aradı elinde gtx 650 1gb 128bit ekran kartı var ve satmayı düşünüyormuş 100tl ye alabilirim.

siz ne önerirsiniz gtx 680 alıp kurtulmak mı, yoksa arkadaşın ekran kartını alıp 3-4 ay sonra yeni gtx 7** serileri çıkınca o ekran kartlarında mı almak daha mantıklıdır.

bir de, aralarında beklemeyi değecek bir performans farkı olur mu veya fiyatlarda çok yüksek bir fark olur mu??
    fikirleriniz nelerdir?

bir mesajda çok fazla soru oldu ama fiyatlar çok uçuk olacak diye duydum doğrumudur?

şimdiden teşekkürler.

edit: yanlış yazmışım 2gb değil 1 gb olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan91 -- 18 Mart 2013; 0:07:38 >

• Monster notebook markası bir kampanyasında haswell ve gtx 720 falan satıyordu 15 bin tlden başlıyordu.Bence çok pahalı olur al şimdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin sonu yok, şimdi 650 alcan mediumda anca oynayacaksın full hd oyunlar. Okey dersen al, fiyatı da iyi.
  • şimdi 650 alırsam zaten 700 serisi çıktıktan 2-3 hafta kadar sonra 700 serisi alacağım.(hazirana ertelendi diye hatırlıyorum)
    ancak karar veremediğim nokta 680 ile 700 serisi arasında 3 ay beklemeye değecek bir performans farkı olur mu?
    ben internette herhangi bir karşılaştırma göremedim (zamanım kısıtlı olduğu için çok detaylı da bakamadım doğrusu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan91 -- 18 Mart 2013; 0:38:27 >
  • Senin sorduğun soruları bilmek için nvidiada çalışıyor olmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Senin sorduğun soruları bilmek için nvidiada çalışıyor olmak lazım.

doğru diyorsun.
    Ben sadece internette araştırmış olduğunuz veya karşınıza çıkmış bir karşılaştırma, açıklama var mı diye sormuştum.
    tabii ki net bir bilgi için firmanın içinde olmamız lazım. Yani kısaca tahminlerinizi ve fikirlerinizi almak istedim.
  • Al gtx 680 i hocam. ben cuma gtx 670 aldım bekliyorum dört gözle pazartesi gelmesini kargoyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huzur53

Monster notebook markası bir kampanyasında haswell ve gtx 720 falan satıyordu 15 bin tlden başlıyordu.Bence çok pahalı olur al şimdi.

Sen herhalde arkadaşı batağa sürüklemeye çalışıyorsun

Ghan91 arkadaşım sana gelelim,gtx 700 serisi ile ilgili bilgiyi şu an bilmemiz mümkün değil ama sana bir tavsiyede bulunayım.Eğer şimdi Gtx 680 alırsan,birçok oyun ve uygulamada sürücü desteği oturmuş olduğu için sağlam bir altyapı oluşturacaktır,zaten Titan hariç kendi serisinin en üst seviye tek gpu lu ekran kartıdır.Seni yarıyolda bırakmaz,zaman içerisinde elbette oyun içi ayarları çok yüksek değilde yükseğe getirmek zorunda kalabilirsin ancak bunu yeni çıkacak Gtx 700 serisinde yaşamayacağın ne malum ? Karşımıza çıkacak olan gpu ların nasıl olacağını bilmiyoruz,ama şu ankilerin performansları belli durumda,hatta daha da iyileştirilebilirler.İşin ilginci bunu ferminin ilk zamanında yaptığı gibi Nvidia kartı çıkarttım çıkaracağım der ertelerse elinde 650 kalırsa ne performans alabilirsin ne de kurduğun sistemin hakkını verebilirsin.Benim tavsiyem eğer nvidia alacaksan gtx 680 amd de olabilir dersen 7970 öneriririm.Nvidia daima fiyatları yüksek tutuyor,o nedenle yeni çıkan kartlar ateş pahası olacaktır işte bunu rahatlıkla söyleyebilirim.O nedenle şimdi alacağın ekran kartı en azından 2 senelik yatırım olur eğer böyle ultra takıntısı olup mikroskobik detaylara takılan birisi değilsen

• @kivanch @ kirsof
    cevabiniz icin tesekkurler

@kirsof
    dediklerin cok mantikli bende dusundumde iste arada kaldim fikrinizi alayim dedim. ayrica ekran karti benim icin her zaman nvidia dir neden bilmem eskiden gelen bir sey olsa gerek:) ayrica o dedigin goruntu duskunlugu konusunda oyun icin medium ayara almak sorun degil benim icin yeter ki kullandigim grafik programlari iyi calissin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghan91 -- 18 Mart 2013; 1:54:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 650 ile 680 ile 7xx ile filan uğraşma.
    Vur geç 7950 yi..
  • yeni seri ile eski seri arasında elbet performans farkı olacaktır.fiyat farkıda olacaktır.bence 680 almanız daha mantıklı.şöyle bir durumda var beklerim bütçem olur derseniz yeni seriyi bekleyin derim
  • Asus DırectCUII Top 7970 Tek geçerim 1.015 TL vatan indirimi ile neden daha iyisi varken daha kötüsünü alıyorsunuz anlamıyorum ya paranız çok yada var birşeyler.Intel amd sorunu gibi işte amd fiyat performans ıntel kazık performans.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.