Şimdi Ara

GTX 750 league of legends fps düşmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 1 ay öncesinde konu açmıştım fakat cevap gelmemişti tekrar açma gereksinimi duydum. Sistemimi yenileme kararı almıştım işlemci ve anakart dışında her parçayı yeniledim.

+Bad sectorlu hdd yerine sanddisk ssd plus
    +3 gb dd2 r rama 1 gb takviye (4gb) +
    +Zotac gtx 750
    +Bross atx 400 güç kaynağı

Daha öncesinde 300 w everest psu ile neredeyse 3 yıldır lolü 60 fps de sabit oynadım 9800 gt 1 gb ekran kartı ile. Fakat ekranda çizgiler oluşması sonucunda parçaları yenilemeye başladım. Gtx i almadan önce eski kartı fırınladığımda fps leri 100 civarında akıcı oynuyordum bile sadece bir süre sonra çizgiler yeniden oluşuyor görüntü donuyordu. Şuanda 9800 gt ile yazıyorum taktım 1 saat kullandım lol bile oynadım. 120-04 fps arası gidip geldi :) Takma amacım msi afterburner ile değerleri almaktı.

9800 gt ile değerler;

GTX 750 league of legends fps düşmesiGTX 750 league of legends fps düşmesi

Gtx 750 ile değerler

GTX 750 league of legends fps düşmesiGTX 750 league of legends fps düşmesiGTX 750 league of legends fps düşmesi

Ram şuan 4 gb daha öncesinde ekran görüntülerini aldığım için onları paylaştım. Ram frekansını 800 mhz ye kadar çıkarttım değişen bir şey olmadı. İşlemciyi 3. çekirdeğe düşürüp(orjinal) 3.2 ghz den 3.6 ghz ye kadar çıkardım fps ye bir etkisi olmadı. W7 8.1 w10(şuan) sürümleri denedim değişen bir şey olmadı. Şuan oyunda ram kullanımı 2.8.- 3.4 arasında gidip geliyor ram ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Kendimce denemediğim çözüm kalmadı.. Funmark vb testleri yaptığımda gpu kullanımı %98-99 larda oluyor ve ekran kartı 45-50 dereceyi geçmiyor(35-40fps) 9800 gt ile teste soktum sıcaklığı hiç yazmama gerek yok :) fps 13 civarı. Gtx 750 Boşta 27-28 gb yükse 35-40. Termal macunları yeniledim.

Bu sistem darboğaz mı yapıyor? Amd athlon x3 450 - Gtx 750

Lolde efektler artınca 45 fps ye kadar düşüyor. Onun dışında 160-90 fps arası geziniyorum. İşlemci kullanımı da çok nadir %90 lara çıkıyor.. Oyun sırasında istemciyi kapat modunu denedim bir değişiklik olmadı. Geforce exprence uygulaması oyunu full kaliteye ayarlıyor. Fakat fps sorunu devam ediyor. Minimum yada orta ayarlarda da böyle. Denetim masasında pc performans modunda- yada kişisel ayarları denesem de sorun aynı. Her şeyi detaylı yazdım umarım bu kez cevap veren birisi olur şimdiden teşekkür ederim :)

Ek olarak işlemci sanki benimle konuşuyor.. Fanları temizlememe rağmen(Her yerini) Bu ses hiç durmadı. Videonun sonunda daha çok belli olmuş normalde kat ve kat fazla. Sayfaları yüklerken mausu haraket ettirirken bile değişiyor, azalıp çoğalıp kalınlaşıyor :D

https://www.youtube.com/watch?v=gqOIZizmcpw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenk_sago -- 17 Kasım 2018; 12:3:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.