Baslikta belirttigim gibi yeni bir ekran karti alicam gtx 770 olarak karar verdim ama hangi markayi alacagima bir türlü karar veremedim.Benim icin en önemlisi sessiz calismasi iyi sogutmasi.Ayrica 2048 mi yoksa 4096 olsun onuda bilemedim su anda 24 inch ekran kullaniyorum (1920x1200) ilerde ekrani daha büyük almayi düsünüyorum.Psu olarak da be quiet 500w var yeterli olurmu yenilemek zorunda kalirmiyim.
Ayri bir konu acmak istemedim kullandiginiz önerebileceginiz gamer maus varsa onuda yazarsaniz ayrica tesekkür ederim.
Asus ile msi arasında pek bir fark yok. Msi gtx770 kullanıyorum gayet sessiz ve güzel soğutuyor. 500w Psu yetmez değiştirmek zorundasınız.
Ek olarak Logitech g300 gamer mouse kullanıyorum şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.
ben de eş zamanlı araştırıyorum fakat 8 serisini beklemeye karar verdim;gtx 770 için ne kadar para ayırdın acaba malum baktıysan en ucuzu zotac markalı ürünler ama sonrasında 1 milyara kadar asus direct cu2 ve msi twin froz var en popüler;daha az popüler olan gigabyte ve evga markaları var.1milyar üstü de aynı markaların daha özel soğutma ve oc profilli olanları.Genelde sana ya asusu ya msiyi önerecekler yanılmıyorsam msi asusa göre daha oclu çıkıyor kutudan,asus ise fan profillerini daha az tutup sessizliği ön plana çıkarıyor ama ikisinden de memnun kalırsın yorumlara bakınca.Gb ye gelince 4 gb modelleri hep 4k monitörleri olan veya birden fazla monitörü ekran kartına bağlayan kişiler için öneriliyor;fakat ram oyunlar için de bir ihtiyaç henüz 2 gb yeterli daha yol var.Psu yetmez demeden önce işlemcin ne onu sormak lazım ve 500 w gerçek mi;fakat yetse bile biraz sınırda olacağını söylemek lazım.
Watch dogs 2gbdan fazla istiyor. Bende de gtx 770 var. Lakin birtek bu oyunda çuvalladı. Eğer wd oynamayacaksanız iyi karttır. Yinede bence siz 4gb olanını alın.
quote:
Orijinalden alıntı: gholen
Watch dogs 2gbdan fazla istiyor. Bende de gtx 770 var. Lakin birtek bu oyunda çuvalladı. Eğer wd oynamayacaksanız iyi karttır. Yinede bence siz 4gb olanını alın.
Almışken 4gb almak lazım ama inanılmaz pahalı bence gtx770.Ama illa gtx770 olsun diyorsan gigabyte windforce modelini tavsiye ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Slim Charles
Almışken 4gb almak lazım ama inanılmaz pahalı bence gtx770.Ama illa gtx770 olsun diyorsan gigabyte windforce modelini tavsiye ederim.
Baslikta belirttigim gibi yeni bir ekran karti alicam gtx 770 olarak karar verdim ama hangi markayi alacagima bir türlü karar veremedim.Benim icin en önemlisi sessiz calismasi iyi sogutmasi.Ayrica 2048 mi yoksa 4096 olsun onuda bilemedim su anda 24 inch ekran kullaniyorum (1920x1200) ilerde ekrani daha büyük almayi düsünüyorum.Psu olarak da be quiet 500w var yeterli olurmu yenilemek zorunda kalirmiyim.
Ayri bir konu acmak istemedim kullandiginiz önerebileceginiz gamer maus varsa onuda yazarsaniz ayrica tesekkür ederim.
Markaların performansları birbirine yakın. Önceliğin sessizlikse kesinlikle MSI öneririm. Gaming serisinin fanları sessiz çalışıyor ve soğutması iyi. Şu ana kadar iki tane MSI kullandım bir sonraki de MSI olur.
quote:
Orijinalden alıntı: smolderas
6 Adet kartin test edildigi bir sayfa buldum 2gb olani. oyun performasnlari hepsi ayni ses olarakta ayni. Bu soruyu cahil sorusu olarak kabul edin bu sonuclar ile 4 gb kartlar asagi yukari ayni olur mu ?
quote:
6 Adet kartin test edildigi bir sayfa buldum 2gb olani. oyun performasnlari hepsi ayni ses olarakta ayni. Bu soruyu cahil sorusu olarak kabul edin bu sonuclar ile 4 gb kartlar asagi yukari ayni olur mu ?
Alıntıları Göster
Arkadaslar su iki ürün arasinda kaldim yarin bir kac baska parca ile birlikte siparis verecegim yaninda oyun olarak Borderlands veriyorlar.Bir fikir yada kullanan varsa hangisini almam gerektigini söylerse yada yazi tura at ikiside iyidir yorumlara ihtiyacim var tam olarak isimlerini yaziyorum gigabyte iki ayni urun iki ayri fiyatta var bu biraz daha hizli sanirim
4096MB Asus GeForce GTX 770 DirectCU II OC Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail) 4096MB Gigabyte GeForce GTX 770 WindForce 3X OC Rev. 2.0 Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
quote:
Arkadaslar su iki ürün arasinda kaldim yarin bir kac baska parca ile birlikte siparis verecegim yaninda oyun olarak Borderlands veriyorlar.Bir fikir yada kullanan varsa hangisini almam gerektigini söylerse yada yazi tura at ikiside iyidir yorumlara ihtiyacim var tam olarak isimlerini yaziyorum gigabyte iki ayni urun iki ayri fiyatta var bu biraz daha hizli sanirim
4096MB Asus GeForce GTX 770 DirectCU II OC Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail) 4096MB Gigabyte GeForce GTX 770 WindForce 3X OC Rev. 2.0 Aktiv PCIe 3.0 x16 (Retail)
1.kartı kullanıyorum çok memnunum.
ve soğutmada ASUS > Giga
O kadar para verip gtx 770 alacagina r9 290 tri-x al
quote:
Orijinalden alıntı: Boreas_1
O kadar para verip gtx 770 alacagina r9 290 tri-x al
Asus gtx 770 directcu yu öneriyorum ayrıca 4k monitörünüz yoksa şuanlık 4 gb belleğe kesinlikle gerek yok şuanda hiçbir oyun 2 gb belleği aşmıyor bence 2 gb olanı tercih etmelisiniz
Asus al, soğutması daha iyi
quote:
Orijinalden alıntı: Reid Rider
Asus al, soğutması daha iyi
kart özellikleri bunlar arada performans farki cok olurmu 2gb versiyonlar bir biri ile olan karsilastirmasini buldum ama 4 gb bulamadim hepsi baska kartlar ile karsilastirilmis. gigabyte 30 euro daha düsük fiyatta sogutma olarak 2gb versiyonlar nerdeyse ayni 4gb fark cok fazla olurmu ?
asus GPU Modell: GeForce GTX 770 Edition: DirectCU II OC Codename: GK104-425-A2 Schnittstelle: PCIe 3.0 x16 GPU Anzahl: Single GPU GPU Takt: 1058MHz Boost Takt: 1100MHz Shader Model: 5.0 Anzahl der Streamprozessoren: 1536 Einheiten Fertigungsprozess: 28nm
hocam win 8.1 deneyin çok fazla etkisi oluyor 650 ti ile bile oc edip high +fxaa 1080p
quote:
Orijinalden alıntı: Enes P.
hocam win 8.1 deneyin çok fazla etkisi oluyor 650 ti ile bile oc edip high +fxaa 1080p
win 8.1 kullaniyorum ben oc falan yapmicam karti kötü bir huyum var ha iste bu diyip alamiyorum onun icin kararsiz kaldim.
smolderas
kullanıcısına yanıt
aslında bende oc etmedim etmeden bi müddet götürüyor etsem diyordum ama kıyamıyorum açıkcası hem yakında satacağım zaten o yüzden hiç etmem
8.1 kullanıyorsan sakın ha 7ye dönme 8.1in pek karşıma çıkmayan bi özelliğini bu oyunla keşfettim bellek kullanımınıda iyileştiriyor önbellek kullanımınıda
kasanızdaki diğer bileşenler sessizse msi alın derim hem daha sessiz hemde daha düşük devirde aynı soğutmayı sağlıyor yoksa asus alıp kurtulun zotacle falan uğraşmayın bence
Arkadaşlar 2gb üst seviye kart almayın beni dinleyin watch dogs ve gibiler gelecek ardı arkası kesilmeyecek. Misal bir oyun 2gbden fazla rame ihtiyaç duydu ,olayın yan etkisi şu: Normalde 2ve 4gb performansları aynı zaten ancak 2gbyi aştığı anda fps dibe iniyor bir anda mesela watch dogsta 10saniye 70 fps oynadıktan sonra birden 20 oluveriyor. Uyarmadı demeyin. Bu kartlarla full detay oynamak isteyeceksiniz. Ağlamayın sonra. Önümüzdeki yıl bu tür oyunlar dolup taşar. Demedi demeyin. E karta bin lira verdikten sonra full açmak istersin. Medium değil.