Şimdi Ara

gtx 970 ile kullanmak üzere intel sistem mi amd sistem mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    halihazırda kullandığım 3570k işlemcili ve gtx970 ekran kartlı bir bilgisayar var fakat anakartta bazı problemler olduğundan dolayı değiştirmek istiyorum. ancak bildiğiniz üzere artık sıfır olarak z77 (ve türevi) anakartlar satılmadığından ve ikinci elde bulmak çok güçleştiğinden dolayı 3570k işlemciyi elimden çıkartıp üzerine bir miktar para ekleyerek bir fx 8350 ve anakart ile amd tabanlı bir sistem kullanmalımıyım ? ya da sizin daha mantıklı olacağını düşündüğünüz intel tabanlı bir yapı veya daha farklı bir öneriniz varsa yazarsanız ve de çok fazla verebileceğim para olmadığndan dolayı bunu gözeterek yorum yaparsanız sevinirim

teşekkürler

• Ben 970 + Fx8350 ikilisini yakın zamanda kullandım gayet memnun kaldım ama üzerine baya daha para koyabilirim diyorsanız z97 + i7 4770k ikilisini düşünmeniz daha mantıklı olacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten Fx8350 ikinci elde 400 TL den aşağı pek görünmüyor. İki sene önce aynı işlemci kaçaydı araştırın. Açıkçası ikinci elde değeri sıfırına göre daha orantılı düşen 4. nesil intel sistem toplayabilirsin. Yinede FX 8350 dersen 990FX çipsetli anakart iyi performans verebilir AMD platformunda.
  • vosvos06 V kullanıcısına yanıt
    Hocam elindeki islemci 8350 den kesinlkle cok daha iyi bir islemci. Amd hele elinde de o ekran karti varsa onerilmez. Anakart bulup yola devam etmek en mantiklisi.

3570k işlemcin var iken amd işlemci kullanmamalısın. aynen devam.
  • teşekkürler cevaplarınız için. görece daha ucuz olmasından dolayı aklıma ilk olarak amd geldi fakat sizlerin de yazdığı gibi 3570k işlemci den sonra fx 8350 biraz tuhaf olabilir. ilk mesajda da yazdığım gibi işlemciyi satabilirsem üzerine 300 tl civarında bir para daha koyabilirim. bu yüzden yazdığım kadar olan bir bütçe ile 1150 veya 1151 sistem mi kurmalıyım ya da kurabilir miyim ? yoksa 3570k için anakart mı bulmaya çalışayım ?
    teşekkürler
    Hocam elinizdeki islemci 970 i rahatlikla besleyebilecek gucte. Alacaginiz 4. Nesil i5 de performans anlaminda cok bariz bi fark yaratmayacaktir. 77 serisi anakartlar ikinci elde dahi biraz zor bulunuyor ama eger bulursaniz kesinlikle anakarti alip yola devam etmek en mantiklisi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buraktu kullanıcısına yanıt
    bulamazsam 1150 chipsette 700 tl civarına güzel veya daha iyi bir sistem oluşturabilir miyim ?
    Hocam 1150 de o islemci ayarinda en az 4460 alinir o da en ucuz 600 tl 300 tl de ortalama bi anakart alirsan 900 tl olur. Sistemin sadece biraz daha yeni olur performans olarak elindeki sistemden bi farki olmaz.

• buraktu kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, duruma göre bakacağım
    asus h61m-pro ya da b75m-e33 anakart alabilirsin. sıfır olarak daha iyi seçeneğin olmayabilir.
    şahsen 3470 ile asus h61m-pro kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.