Şimdi Ara

Gtx 970 Oyunlar da Dalgalanma&Kırılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar öncelikle. Galax GTX 970 Hall of fame kullanıyorum. Özellikle CS:GO' da kırılma ve dalgalanma yapıyor. Bunun sebebi ne olabilir veya düzeltmek için öneriliniz varmı? Tam olarak sistemim imzadaki sistem.

Monitörüm SAMSUNG S22d390h bağlantıyı HDMI ile yapıyorum sorun kabloda değil evde ki farklı hdmi kablolarıyla denedim.

• SkumbagTutu kullanıcısına yanıt
    nvidia denetim masasından dalgalanma yaşadığın oyunların düşey senkronizasyon ayarlarını açarak fpsyi 60'a sabitlemek çözüm olabilir. fps değeri monitörünün yenileme hızına göre sabitlenir.
  • yorumcu toplum Y kullanıcısına yanıt
    vysnc açmak istemiyorum ama oyunu oynarken farkedilcek bi yavaşlama oluyo
  • cs go oyle fps 100 altına indiğinde dalgalanma oluyor ama dikey esitlemeyi açma o oyunda gecikiyor oyun. Ben fps sürekli değişmesin diye 100 de sınırlıyorum işlemciyi de kastırıyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K120 -- 9 Mart 2016; 10:24:11 >
    Eğer yanlış bulmadıysam monitörünüzün en yüksek ekran tazeleme oranı 60hz.

Bu da şu demek. Ekran kartınız Cs go'da 140 fps versede monitörünüz en fazla 60 fps gösterebilir. Bunun anlamı da 60 fps üstü bir oranı görüntülemeye çalıştığınız zaman monitörünüz bunu gösteremediği için ekranda yırtılmalar olacaktır.

Ekran tazeleme oranı yüksek monitörlerde pahalı zaten.

O yüzden mecburen fps oranını sabitlemeniz gerekecek. Yoksa ekranda daha çok yırtılma görürsünüz.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    hocam çok aşırı fps takıntım yoktur aslında ama şöyle bi durum var csgo da vsync acınca oyunda yarım saniyelik bi gecikme oluyor
    Aynı ekran kartı bende de var. Benim de monitör 60hz'dan yukarısını desteklemiyor. O yüzden mecburi sabitliyorum fps'si. Durumunu anlıyorum ama yapacak bir şey yok pek.

Çözünürlük olarak ne oynuyorsun full hd oynuyorsun büyük ihtimal. 1600 x 1200 ve 1600 x 900 çözünürlük değerlerini bir deneyin. Ya da çözünürlük aynı kalsın Shader detal'i biraz düşür ve Multisampling antialiasing mode'u biraz düşür.

Bakalım nasıl olacak. Fps'si sabitledikten sonraki hız düşüşleri ekran kartı sürücüsünün adam gibi optimasyonu yapılmadığı anlamına geliyor.

Yapacak pek bir şey de kalmıyor o zaman.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    1280x1024 oynuyordum normalde 1 haftadır falan 1440x1080 oynuyorum ama ikisindede aynı sonuç
    Grafik ayarlarına da biraz düşürmeyi dene. Ekran kartının yetersizliğinden değil.

Sürücü veya oyunun adam gibi optimasyonu yapılmadığından olabilir bu sorunlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.