Şimdi Ara

gtx295 mi? Hd5870 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @Tolga*

Multisine biraz ben de bakmıştm ama,single player da , yağmurlu bölümde bilgisayar kendisini resetliyordu ,sonradan araştırdım ;sürücü ile alakalı olduğunu buldum.Hatta ati için patch yapıyordu sırf oyun yapımcıları.

Sanırım benim kart zaten problemli

peki şunu kesinlikle söyleyebilir miyiz? hd5870 > hd4870x2
  • Söyleyebiliriz.

Saf performans olarak değil belki ama, tek kart'ın getirdiği avantajlar yüzünden. Aynı performansı veriyor gibi görünselerde, tek kart'ta microstuttering yada CF profilinin çalışmaması gibi durumlar olmaz.
  • Şu fermi çıksada rekabetle fiyatlar alınası seviyeye gelse, şuan için çok yüksek fiyatlar. imkan varsa fermiyi beklemek daha mantıklı bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

Şu fermi çıksada rekabetle fiyatlar alınası seviyeye gelse, şuan için çok yüksek fiyatlar. imkan varsa fermiyi beklemek daha mantıklı bence.

Bir de klüp kurun bari "Fermi'yi bekleyenler klubü" diye...
    Herkes söylüyor bu kartın ne zaman çıkacağı belli değil, bilinmeyen şeyi nasıl bekliyosunuz onu anlamadım bi de milletin aklına giriyorsunuz...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_35904768/tm.htm

bir de tabiki yeni kral 5879 testindeki sonuçları hesaba katmak lazım :)
  • 5870 gayet basarili bir kart, tek gpu olarak simdilik daha hizlisi yok. 5850 nin ufak bir oc ile 5870 e yaklasacagini soyleyen arkadaslar var ama unutmayinki 5870 te gayet guzel oc oluyor. Ozellikle asus yada msi olursa ve bu oc den sonra aradaki fark iyice acilir.
  • peki o halde ikna oldum, Sonuç = hd5870
  • Yazdığımı iyi algıla Rusty, şikayetim fiyatlardan yana çok pahalılar. Yoksa fermi yada ati 5xxx serisi fanı falan değilim. Bu fiyatlar ancak rekabetle düşer, 1400 liraya kart almak her baba yiğidinde harcı değil. Benim hedefimde 5850 var oda 500 küsür tl olduğu sürece o parayı vermem o karta, benim gibi düşünen çok insan var. Alınası seviyelere gelmesi içinde rekabet şart kardeşim, şuan rekabet olmadığına göre fiyatlarda kolay kolay düşmez bu yüzden fermi dedim.
  • kartı sıfır olarak almak istiyorsanız bilemem ama arkadaşların dedikleri gibi sıfır gtx295 e para vermeyin , ikinci el düşünüyorsanız dx 11 piyasası oturana kadar ikinci el bi gtx 295 tavsiyemdir . ben geçen hafta burda bir arkadaştan 550 tl ye gtx 295 aldım ohhh be dünya varmış dedim açıkçası performans konusunda sizi üzmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: am4r3

peki o halde ikna oldum, Sonuç = hd5870

Doğru karar bu sattten sonra DX10 destekli kart alınmaz
  • dx10 ekran kartı ölü yatırım,yarın birgün dx11 teknolojisinin nimetlerini görünce çok pişman olursun iş işten geçer.Kaldı ki yeni oyunlarda çıkacak,onları dx11 farkıyla görememek seni üzer.kesinlikle hd5870 al derim
  • ATİ nin 5xxx serisiyle.. NVİDİA nın hiç bir kartını karşılaştırmayın deymez.. benimde sana tavsiyem 5850 alıp o.c yapmak..
  • Bu saatten sonra dx10 destekli kart alınmaz alacaksanız 5870 alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: serqanz

5870 gayet basarili bir kart, tek gpu olarak simdilik daha hizlisi yok. 5850 nin ufak bir oc ile 5870 e yaklasacagini soyleyen arkadaslar var ama unutmayinki 5870 te gayet guzel oc oluyor. Ozellikle asus yada msi olursa ve bu oc den sonra aradaki fark iyice acilir.

5850 zaten 5870'in çıktığı hızlara çıkıyor hız aşırtmada, GPU olarak(1000+ gibi. 5850'nin varsayılan voltajı 5870'inkinden düşüktür ve o nedenle 5870 GPU hızına ulaşamaz. 5870 voltajı verirsen 850, 870 gibi değerler görürsün. Sonrasıysa ikisinde de voltaj arttırmaya bakıyor). Hatta daha yüksek değerlere bile çıkabilir 5850.

Bellekte ise şans meselesi biraz da. 4750'de stabil kalan 5850 de var, 5000+ gören de.

Sonuç olarak arada kaale alınır bir fark kalmıyor ve bu, 200 TL farkla. O nedenle 5850 öneriliyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Kasım 2009; 20:38:01 >

• Mutlaka ikisinden birini alacaksan HD5870 . Ama bence HD5850 alman daha yararlı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: serqanz

5870 gayet basarili bir kart, tek gpu olarak simdilik daha hizlisi yok. 5850 nin ufak bir oc ile 5870 e yaklasacagini soyleyen arkadaslar var ama unutmayinki 5870 te gayet guzel oc oluyor. Ozellikle asus yada msi olursa ve bu oc den sonra aradaki fark iyice acilir.

Öncelikle birşeyi açıklığa kavuşturalım 58xx serisi üst modelleri birbirine çok yakın 4850 paralel işlemci ünitesi olarak aynı sayıda fakat bellek bant genişliği olarak 4870'e göre düşük kalıyordu 5850 ise aynı 5870 gibi 256 bit. Özelliklerine baktığımızda 5850 1440 shader 72 doku birimi 32 rop 256 bit, 5870 1600 shader 80 doku birimi 32 rop 256 bit. Bu durumda 5850'ye 5870'den çok farklı bir model gözüyle bakmamak lazım. Aslında 5870 2000 shader ve 384 bit olsaydı daha anlamlı bir model olucaktı. Aynı saat hızlarında aralarında belirgin bir fark yok 5850'deki voltaj regülatörleride extra voltaj verilmesini destekliyor yani yüksek oc'da stabilite sorunu yok. 5870'de oc oluyor ancak fazla fark yaratamıyor bu yüzden 5870'e 200tl fazladan vermeye kesinlikle gerek yok diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 30 Kasım 2009; 21:07:39 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.