Şimdi Ara

GTX760 VS R9 280 ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şöyle bir sistem topladım ve almayı düşünüyorum tek takıldığım konu ekran kartı.

GTX 760'mı yoksa R9 280'mi ? Bir sürü video izledim ve kafa kafaya gidiyor iki kartta R9'un oyunlardaki fazla animasyonlu yerlerinde +7 +6 FPS veriyor onun haricinde pek bir farkı yok diyorlar. Fakat neden herkes r9'u bu kadar övüyor onu anlayamadım biri açıklarsa sevinirim.

Sistem şöyle :
    İşlemci : Amd FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm İşlemci
    Anakart : GIGABYTE 970A-DS3P AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) Anakart
    Ekran Kartı : Zotac GTX760 O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart(Böyle bir sisteme kesinlikle yeterli bir ekran kartı hiçbir sıkıntı çıkarmayacağına emin olabilirsin.)
    Ram Bellek : Corsair Vengeance 4 GB DDR3 1600Mhz CL9 (Bunu tek modül olarak vatanbilgisayardan bulup 2 tane alabilirsin.)
    Bilgisayar Kasası & Güç Kaynağı : Aerocool GTR Black Adv.Edition USB 3.0 750W SSD Ready ATX Siyah Oyuncu Kasası (AE-GTR-750)
    İşlemci Soğutucusu : Cool Master Hyper 212 EVO

• 10 fps fark var ama daha ucuz r9 280, belki cigolaytçı derler bana ama 3 gb vram var kartta ultra için 2 gb artık yetmemeye başladıki 3 gb bile sınırda. Şimdi daha avantajlı r9 280 dururken neden 760 alsınlar?
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    R9 280 Çekirdek Hızı = 850Mhz /http://www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r9-280-dual-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html#ozellikler
    Bellek Hızı = 5000MHz
    &

GTX760 Çekirdek Hızı = 1059Mhz /http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-kart.html#ozellikler
    Bellek Hızı = 6008MHz

Arasında 50 tl bir fiyat farkı var

• rays0 kullanıcısına yanıt
    Stok bitirmek için büyük bir ihtimal fiyatı sabit kalmış çünkü diğer modelleri 700 liranın üzerinde şuanda. Dediklerimin arkasındayım hala ama senin durumun başka ucuza bulmuşsun, bunu seçtiysen bir şey demem ama diğer modellerini alacak olursan 280 derim.
    gtx 760 vatanın sadece topkapı şubesinde kalmış, stok eritmek için ucuza verdi o kartları vatan.

Forumdan edindiğim bilgilere göre, R9 280 biraz o.c yapınca 280X performansına erişiyormuş, heryerinden performans fışkıran bir F/P kartıymış.
    Zaten FX 6300 işlemcinle boşuna gtx 760 kullanma, R9 280 ile daha güzel bir kombinasyon olur hem 3gb bellek var kartta hemde mantle filan var uçak gibi kart, 2gb belleği aşacak grafik ayarları olan oyunlarda o ayarlarıda açınca muhteşem bir görsellik ve oyun performansın oluyormuş
  • fps açısında pek fark olmaz. R9 280 in 3 gb vram avantajı var. Hangisini seçerseniz seçin pişman olmazsınız.
  • Iki kart birbirine denk icinize hangi model sindiyse onu alin sadece bir vram ve bit farki var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FairLighty -- 5 Mart 2015; 3:29:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    R9 270 mi r9 280 mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Rx 580 Vs Gtx 1050 ti
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açıkçası Gtx760 içime daha çok siniyor çok üst düzey oyun oynamıyorum aslında gtx760 bana fazla bile gelebileceğini düşünüyorum
  • Bende aynı ikilemde kaldım R9 285 aldım.
  • Hyperchondriac kullanıcısına yanıt
    Oynadığın oyunlar nedir peki memnunmusun ?
    bende aynı duruma düştüm zaman geçtikçe driverlar güncellendikçe r9 280den daha iyi fps almaya başladığını gördüm neredeyse tüm oyunlarda aynı fpsleri almaktalar ama bir kaç oyunda gtx 760 2-5 fps daha iyi sonuç almaktadır.İkisinin de aynı gibi olduğunu düşünürsek ve yazılımsal kaliteyi öne alırsak kesinlikle gtx 760 derim ben ama seçim sana kalmış
  • gtx 760 var memnunum tavsiye ederim. oynadigim oyunlar Wow,Diablo 3,Starcraft 2, Skyrim, swtor hepsinde ultra da sorunsuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperchondriac

Bende aynı ikilemde kaldım R9 285 aldım.

ayni soruyu sormus olacagim ama forumda 285 kullanicisi gorup yorum test alamiyorum bir baslik acip mevcut ne varsa gostermeniz mumkun mu ya da burada kisaca bir tanitim olabilir.o karti ben ciktigindan beri savunuyorum ama 2gb olmasi yuzunden sanirim kimseye tavsiye etmedim simdiye kadar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında benim sıklıkla oynadığım oyunlar starcraft II, league of legends , cs:go(en düşükte bile sıkıntı çıkabiliyor bazen) falan fakat sistemim kaldırmıyor diye başka oyunlar oynayamıyorum. Sanırım tanıdığımın dediğine göre ve sizlerinde söylediğine göre gtx760 alıcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.