Şimdi Ara

Gtx980 vs Gtx780ti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hepinize yorumlar için teşekkürler arkadaşlar her mesajınızı dikkate alarak incelemeye devam ediyorum laf arasında bu gpu cooler 980 ile de uyumlu mudur? 780ti ile uyumlu olduğu yazmış ama 980 ya eklenmemiş yada yok.
    http://www.corsair.com/en/hydro-series-hg10-n780-gpu-liquid-cooling-bracket

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELeNDILL -- 27 Ocak 2015; 21:29:58 >
  • B.M.W kullanıcısına yanıt
    980'de en az 780ti kadar iyi oc oluyor.
     Gtx980 vs Gtx780ti Gtx980 vs Gtx780ti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sangokudbgt

780ti 3gb bir kart, 980 ise 4gb. teorik olarak zaten %25 daha performanslı. test sonuçlarında da bunu görebiliyoruz.

illa ki 3gb bir kart alınacak ise 3.2gb lik 970 tercih edilmeli.

amd tarafında ise r290 alınabilir mantle desteği sayesinde 4k'da akıcı oyun keyfi amd'de

Sizin mantığınızla 4 gb gt640 ta yüzde 25 daha iyi 780ti den

• quote:

Orijinalden alıntı: braVe112

980'de en az 780ti kadar iyi oc oluyor.
     Gtx980 vs Gtx780ti Gtx980 vs Gtx780ti

ben size konunun daha iyi anlaşılması için direkt bir kullanıcı testiyle cevap vereyim :

Bu 1555Mhz gibi oldukça yüksek bir hıza çıkarılmış Evga GTX980 Classified in sonucu :

Gtx980 vs Gtx780ti

Buda daha eski bir sürücüyle yapılmış , 1362Mhz e çıkartılmış Asus GTX780 DirectCU II nin sonucu :

Gtx980 vs Gtx780ti

Bu ise 1468 Mhz e çıkartılmış Asus GTX780 Ti Matrix in sonucu :

Gtx980 vs Gtx780ti

980 oc'nin test sistemi windows 8,diğerleri windows 7,sonuçlar ondan farklı çıkmış olabilir.Hadi 780ti yetişebilir de,aynı sistemde 780 Oc ile 980 Oc mutlaka fark olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braVe112 -- 27 Ocak 2015; 23:22:19 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 290x varken bunları kim napsın

• quote:

980 oc'nin test sistemi windows 8,diğerleri windows 7,sonuçlar ondan farklı çıkmış olabilir.Hadi 780ti yetişebilir de,aynı sistemde 780 Oc ile 980 Oc mutlaka fark olur.

bu şekilde yorum yapmak yanlış yani sonuçlar ortada win7/win8 öyle sandığınız gibi bir fark oluşturmuyor, ayrıca 780 eski diyebileceğimiz bir driver ile yapıldı yani 980 deki gibi bir güncel driver olsa daha iyi sonuç alacak, burada 780 nin 980 i geçiyor olması size imkansız gibi gelebilir ama bu iki kartın shader sayılarını göz önüne alırsanız 780 nin 256sp daha fazla olduğunu görebilirsiniz buda unigine gibi testlerde ona avantaj sağlıyor, ayrıca 780 ti nin 980 e yetişmesi gibi bir ibarede çok anlamsız olmuş zaten 780 Ti , 980 den güçlü bir kart, 980 nin ona yetişebilme durumundan bahsedilebilir ancak tersinden bahsetmek abes olur.

Düz 780 oc ile nasıl 980 oc'yi geçebilir?Arada büyük fark var,lütfen biraz araştırın ya.

Gtx980 vs Gtx780ti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braVe112 -- 27 Ocak 2015; 23:42:40 >
  • quote:

Alakası yok.

BMW'nin paylaşmış olduğu kartlar ''extreme'' OC edildikleri için GTX 970 - 980 türevlerinin normal OC ile yetişme ihtimali yok o kartlara. Ancak onlarda extreme OC edilmeliler ki fark biraz azalsın.Yine de GTX 780 - 780Ti'ın OC getirisi daha fazla cuda çekirdeği ve bellek arayüzünün katkısıyla daha iyi olduğu için arada fark olacaktır.

Hele buradaki GTX 780Ti Matrix'e (Extreme OC) yetişmeyi aklından bile geçirmesin GTX 980 sahipleri. Ancak GTX 980'nin de zannımca 1800 Mhz (GPU) üzerine falan hız aşırtılması lazım ki belki yetişebilsin, gerçi GTX 780Ti'daki gibi getirisi olur mu bilinmez.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta; GTX 780 - 970 , GTX 780Ti - 980 kartlarının normal OC ile birbirleri karşısında aynı veya benzer kartlar olduklarıdır.Yani 4 kartında kendi aralarında birbirlerine ezici bir üstünlüğü bulunmamaktadır. İnternet sitelerindeki testleri falan geçin, onlar hep GTX 700 serisinin stock hızlarında alınan testler ve açıkçası bana göre yanıltıcı testler.Çünkü; bir GTX 780 veya GTX 780Ti'ın 1200 Mhz üzeri GPU hızına çıkması gerçekten çok kolay bir durum.Bu hıza çıktıları zamanda GTX 970 - 980'lerin 1500 - 1600 Mhz arasındaki GPU hızları ile benzer veya aynı performans göstermekteler.

Ben de ASUS GTX 780 DC II OC (1215 - 6608 Mhz@Voltajsız) UH 4.0 sonucumu buraya ekleyeyim.Testi az önce tekrar yaptım (sizi bilgilendirmek açısından).

Gtx980 vs Gtx780ti
    _________

Gerçi buradaki testler UH 1.0 testleriymiş.Buna dikkat etmedim, benim paylaştığım 4.0 testi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 27 Ocak 2015; 23:53:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B.M.W

quote:

bu şekilde yorum yapmak yanlış yani sonuçlar ortada win7/win8 öyle sandığınız gibi bir fark oluşturmuyor, ayrıca 780 eski diyebileceğimiz bir driver ile yapıldı yani 980 deki gibi bir güncel driver olsa daha iyi sonuç alacak, burada 780 nin 980 i geçiyor olması size imkansız gibi gelebilir ama bu iki kartın shader sayılarını göz önüne alırsanız 780 nin 256sp daha fazla olduğunu görebilirsiniz buda unigine gibi testlerde ona avantaj sağlıyor, ayrıca 780 ti nin 980 e yetişmesi gibi bir ibarede çok anlamsız olmuş zaten 780 Ti , 980 den güçlü bir kart, 980 nin ona yetişebilme durumundan bahsedilebilir ancak tersinden bahsetmek abes olur.

bu kadar kesin mi konusabiliyoruz 780ti nin 980 den iyi oluşu hakkında?

• quote:

Düz 780 oc ile nasıl 980 oc'yi geçebilir?Arada büyük fark var,lütfen biraz araştırın ya.

Ortada bizzat testlerle deneyim ettiğimiz gerçek varken bu konuyu dışarıda araştırma yapmamızın bir anlamı olmaz değilmi
  • Ben zaten eşit şartlardan bahsediyorum.Yani adam 980 ya da 780ti alacak,oyun oynayıp biraz da oc yapacak,o zaman 780ti daha üstün olmaz 980'den,yani extreme oc,nitrojen soğutma gibi şeyler işin başka boyutuna girer artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braVe112 -- 27 Ocak 2015; 23:54:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ELeNDILL

quote:

quote:

780 Ti de bulunan gpu , 980 den daha güçlüdür, fakat referans olanını baz alırsanız saat hızları düşük tutulduğu için genel ortalamada 980 nin gerisinde görünmektedir, benim burada kastettiğim 780 Ti yi olması gerektiği saat hızlarında test edip kıyaslamak , bu arada elbet 980 e de oc yapılmalı bu kıyaslamada, zaten her iki kartada oc yapıp test ederseniz 780 Ti nin , 980 nin önünde yer alacağını görebilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ELeNDILL

quote:

quote:

780 Ti de bulunan gpu , 980 den daha güçlüdür, fakat referans olanını baz alırsanız saat hızları düşük tutulduğu için genel ortalamada 980 nin gerisinde görünmektedir, benim burada kastettiğim 780 Ti yi olması gerektiği saat hızlarında test edip kıyaslamak , bu arada elbet 980 e de oc yapılmalı bu kıyaslamada, zaten her iki kartada oc yapıp test ederseniz 780 Ti nin , 980 nin önünde yer alacağını görebilirsiniz.

şahsen alacağım karta bir kaç mesaj önce attığım corsair sıvı soğutmayı uygulayacağım ama aklımda herhangi bir oc fikri yok. Nedense de asusa pek sıcak bakmıyorum. Bu gidişle bekleyeceğim gibi gözüküyor yeni mimarinin daha iyi bir gpu yapışını..

• quote:

Ben zaten eşit şartlardan bahsediyorum.Yani adam 980 ya da 780ti alacak,oyun oynayıp biraz da oc yapacak o zaman,780ti daha üstün olmaz 980'den,yani extreme oc,nitrojen soğutma gibi şeyler işin başka boyutuna girer artık

Yukarıdaki yazımı tam olarak okusaydınız kastettiğim şeyi anlardınız.

Ben de zaten bunu kabul ediyorum (eşit şartlar) ve o şartlar sağlandığında bile durum yer yer GTX 700 serisi lehine yer yer de GTX 900 serisi lehine değişiyor.Yani performans olarak benzer veya aynı performanslı kartlar (yerine göre değişir). İki kartında birbirine bariz üstünlüğü yok.Anlatmak istediğim nokta bu.

Bendeki 78oTi Asus dcu II oc ile kendim ayrica oc etmeden 980 msi gaming 4g yi geçtim çoğu testte.

Oc etmedim bakin tekrar ediyorum.
    Her iki kartida kutudan ciktigi gibi taktik.
    ki 78oTi in oc potansiyeli daha iyi diye biliyorum.

Kötülemek gibi olmasim ama 900 serisi benim gözümde bir hayal kırıklığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cikopelo -- 28 Ocak 2015; 0:03:56 >
  • Yurtdışından sitelere baktığımda 980 i daha ucuz olduğundan ve çeşitli özellikleri yüzüden övüyorlar. Burada daha ucuz olan ti yi almak daha mı mantıklı.. Ya arkadaş niye düzgün bi model yapıp ahanda bu en iyisi dedirtmiyorlar
  • braVe112 kullanıcısına yanıt
    Bunu neye dayanarak söylüyorsun?Ben B.M.W hocamın söylediklerine(bizzat kuklanan bir kişi)dayanarak söylüyorum?

• Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    İnternetteki testlere bakarak söylüyorum,sende biraz araştır istersen

• ELeNDILL kullanıcısına yanıt
    İki kartta hemen hemen aynı performansı veriyor,980 daha yeni mimari olduğundan,az güç tüketme,sıcaklık,sessizlik,4gb gibi avantajlarından dolayı tercih nedeni bence.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.