Şimdi Ara

Güç Kaynağı Tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. elimdeki güç kaynağını değiştirmek istiyorum. elimde Nitrox 750W 80+ PSU var bunda bir sorunm yok ama PC yüke girdi mi psu'dan cızırtılar geliyor sanki bobinler veya kondansatörler parazit yapıyor sanki o şekilde bir vızırtı sesi geliyor. Hatta ses kulaklı veya hoparölerden ses açıksa duyulabiliyor. ses kapalıyken PSU ya kulağını dayayınca rahat duyulabiliyor.

Aşağıdaki psu'lardan birini almak istyorum. ama alacağım güç kaynaklarındada aynı sorun çıkar mı bilemiyorum. yada aşağıdaki psu'lardan birini kullanan varsa yada bu sorunun pek yaşanmadığı psu önerisi olan varsa çok sevinirim.

En önemnlisi dayanıklı ve uzun ömürlü olması. İkincisi ise SATA bağlantı kablolarını uzun olması. benim kasa biraz büyük hdd lere şuanki psu 'nun sata kablosu yetişmiyorda ekle uzatıyorum. en az

550mm + 150 + 150+ 150 olabilir. dahada uzun en az bir 3 ülü olsa yeter en alt hdd kasasına. diğerleri yetişir diye düşünüyoırum.

1-) Thermaltake Toughpower Grand 1200W Modüler 14cm Fanlı 80+ Gold Güç Kaynağı

2-) SilverStone Strider Gold 1200W 80+ Plus Gold Single Rail 100A Modüler Güç Kaynağı

3-) Seasonic X-Series 1250Watt 80+ Plus Gold Modüler Güç Kaynağı

4-) Raidmax RX-1200AE 1200W Modular Aktif PFC 80+ Bronze Güç Kaynağı

5-) Huntkey X7 1200W 80+ Plus Gold Modüler Güç Kaynağı

Bu güç kaynaklarından hangisini kullanmamı önerirsiniz?

Sistemim
    GTX580 *1
    SSD 120GB *2 RAID 0
    Q9650
    HDD 500GB WD Cla..Black 7200rpm *2 RAID 0
    HDD 250GB Seagate Barracuda 7200rpm * 2 RAID 0
    8GB RAM
    Gigabyte x48 DQ6
    Thermaltake wh6000 Armor+

Yakın bir zamanda sistem aşağıdaki gibi olacaktır.

Asus P9X79 DELUXE Intel X79 2011 Soket DDR3 USB3 SATA3 PCI-E G3 ATX
    Intel Core i7-3930K LGA 2011 12MB 3.2GHz Altı Çekirdekli İşlemci (Kutu
    Team Xtreem 16GB (4x4GB) DDR3 2400Mhz Low Voltage CL11 Quad Kit * 2
    Nvidia GTX680 * 2 SLI
    OCZ 240GB vertex 3 SSD * 2 RAID 0 SATA3
    WesternDigital Raptor 300GB 10Krpm * 2 RAID 0 SATA3
    HDD 500GB WD Cla..Black 7200rpm *2 RAID 0 SATA2
    LG BluRay R/W SATA2
    Thermaltake wh6000 Armor+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monegal -- 4 Haziran 2012; 16:50:24 >

• Bahsettiğin sorunu forumda yaşayan başkaları da olmuştu. Tabi farklı marka model PSU lar ile.

Bu biraz şans işi diyebilirim yani. Zaten öyle birşey olursa da garantiye gönderirsin. Ama PSU dan geldiğine emin misin ? Aynı olay Ekran kartından da oluyor çünkü.

GTX680 SLI da olsa 1200 lük PSU ya gerek yok

850W bile yeter o sisteme, iyi bir 850W yani.

Corsair HX850 iyi bir tercih olur.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2660
  • Yok abi o ses için ben değiştirmedik donanım bırakmadım. Önce anakartı değiştirdim ilk x38 dq6 vardı ses geliyor diye x48 dq6 ile değiştirdim.. Sonra ses kartı aldım creative SB fatality onda da yaptı. Sonra ekran kartını değiştirdim gtx570 vardı onu gtx580 ile değiştiridim onda da yaptı. Gerçi bunu 570'den memnün olmadığım için yaptımda :) ama ses genden gelmeye devam etti. Hdd leri bu maksatla değiştirmedim ama onlarda yakın bir zamanda değişti. o zamanda değişmedi ses aynen devam. Bir arkadaş formda silverstone 1000w 80+Plus Gold olanını almış ilk aylar sıkıntı yokmuş sonra onda da yapmaya başlamış. SeaSonic veya Thermaltake yöneldim o yüzden. ama o psuları kullanan olupta karşılaşan varsa diye merak ediyorum hatta yakınlarıdna duyan bilen. Tabi dediğiniz gibi şans işi bu biraz ama ben şans yüzdeliğini artırmak için doğru marka ve modeli seçmek istiyorum. iyi bütçe ayırdım 950tl ye kadar sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monegal -- 4 Haziran 2012; 17:07:18 >
  • O alacağın sisteme 1200W çok fazla gelir. En fazla 850W yeterli gelir fazlasıyla.

Dediğim gibi Corsair HX serisi ya da AX Professional serisi alabilirsin. Corsair AX850 de çok iyi bir PSU. Bende HX750 var herhangi bir ses veya farklı birşey sorun yok.Hem de 7 Yıl garantileri mevcut düşün derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

O alacağın sisteme 1200W çok fazla gelir. En fazla 850W yeterli gelir fazlasıyla.

Dediğim gibi Corsair HX serisi ya da AX Professional serisi alabilirsin. Corsair AX850 de çok iyi bir PSU. Bende HX750 var herhangi bir ses veya farklı birşey sorun yok.Hem de 7 Yıl garantileri mevcut düşün derim

teşekkürler inceliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.