Şimdi Ara

Güç kaynakları hakkında bilinmesi gerekenler. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
20.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Anlaşılır dille yazılmış çok güzel bir yazı. Bu konuda hiç bilgisi olmayan kişiler bile güç kaynağı kosununda bir hayli birşey öğrenmiş oluyor. Ben yazıyı okudum fakat aklıma bir kaç soru takıldı. Ekran kartı ve işlemci +12V railinden beslendikleri için buradaki akım değerine dikkat edeceğiz. Peki diğer parçalar ;
    Sata II harddisk,
    DVD yazıcı,
    DDR2 ram,
    PCI kartlar (Ör: DVB-S uydu kartı)
    hangi railden ne kadar güç çekerler? Mesela 8 tane Sata II, 2 tane IDE DVD yazıcı, 2 tane PCI kartı olan adam nelere dikkat etmeli?
  • Net olarak bilmesemde hddler 10 watt çekiyodu galiba, dvd ve pci kartlarında o civarda bişey olması gerekiyo
    Ortalama sistemden 110-120 watt fazla düşünmesi gerekiyo yani kabaca öyle bi hesap çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viper17 -- 1 Ekim 2008; 0:02:45 >
  • Süper çalışma olmuş,emeğin için teşekkürler.
  • selam,

benimde bir sorum olacak.

şimdi benim bilgisayarım diyelim max 300Watt güç istiyor.

buna gidip 800Watt destekleyen bir power suppy alsam mantıklı mı oluyor şimdi?

yazıdan anladığım kadarı ile, 800 Watt max desteklediği güç oluyor. Elektrik şebekesinden bu gücü sürekli çekmiyor. doğgru mu anlamışım?

Peki normalde bilgisayar, o an ne kadar watt isterse o kadar watt mı çekiyor elektrik şebekesinden?

yani yük altında değilken, üzerinde 800 watt yazan bir PSU ile üzerinde 400 Watt yazan PSU aynı miktar elektrik mi kullanıyor?

cevaplarsanız sevinirim,
    tşkler.
  • Benim en çok merak ettiğim konu ise bir güç kaynağının verebileceği gerçek değerleri nasıl öğreniriz.

Mesela üzerinde 600w yazan bir psu nun kusursuz 600w vermesi imkansız. Ama kaç w verebilir.

En azından markanın güvenilirliği ile alakalı olarak tahmini bir liste tarzı database yokmudur.

Yada bir işlemci şu kadar overclock olunca şu kadar watt ve amper gereksinim duyar gibi. Ekran kartı içinde aynı.

Şimdi psu alma arefesinde kafam karıştı gitti.

Ya bi cpu yada gpu değilki bir platform üzerinde test edilsin sonuçlarını görüp alasın.

Bilgisayarın en önemli parçası ve en gizemli parçası bu psu meselesi gerçekten kullanıcılar için kabus gibi.

Hele ben gibi sürekli kullanılabilecek en üst seviyede overclock yapmak isteyen kişiler için çok daha karışık.

Şimdi ben ekran kartım ve işlemcim ne model olursa olsun her zaman overclock yapan bir insanım yani benim için tek rail mi uygundur yoksa çoklu rail tasarım mı?

Şimdi aklımda fiyat açısından ve güç olarak çok farklı 3 psu var.

Ocz nin eliteXstream 800w lık psu su tek rail tasarım 60a

Ocz nin gameXstream 700w lık psu 4 rail tasarım 4*18a

High power Absolute çift rail tasarım 2*25a

Tercihim ne olmalı sizce.

Tak çıkart kablolama ve fan sesi kesinlikle tercih konusu değil sadece verimlillik voltaj regulasyonu ve stabilite önemli benim için.

Ne sorun birikmiş bende de :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 5 Ekim 2008; 10:18:15 >

• bende bugun aldım frisby 400 watt onermıyosunuz ama bi kac arkım cok begendıklerını soledıler fıyatıda uygun olunca aldım
  • Aktif PFC'nin regüle etme mantığını açıklayabilirseniz sevinirim. Çünkü bazı yerlerde regüleyi PFC değil PSU içerisindeki regüle devreleri yapar diye ibareler okuyorum.

Mesela linkteki PFC bilgileri sizin yazdıklarınızla pek örtüşmüyor.

http://forum.hardwarena.com/index.php?topic=15542.0
  • 12 yıl kadar geciktim ama güzel bir anlatım, teşekkürler. 

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.