Elimde 350 watt guc kaynagi var pek yetmedigini dusunuyorum. 480 filan yapmayi dusunuyorum ama degermi de diyorum. Ne akdar fark etirebilirki performansta? (sonradan o/c edilcek sekilde, simdi guvenmedigim icinde fazla yuklenmedim)Siz nediyorsunuz guc kaynagi cok fark ettirirmi?
Perf. arttırmaz sadece sistemin stabilitesini belli bir yerdne sonra arttırır
Istedigim cevapta buydu. Peki ozaman baska birsey soriyim. amd 64 3200+ var ve 244 fsb den daha fazla cikamiyorum bende bunu guc kaynagina bagliyordum. Ozman diyebilirmiyiz baska bir sorun var yada denemeye devam...
quote:
Orjinalden alıntı: Markandeya
Istedigim cevapta buydu. Peki ozaman baska birsey soriyim. amd 64 3200+ var ve 244 fsb den daha fazla cikamiyorum bende bunu guc kaynagina bagliyordum. Ozman diyebilirmiyiz baska bir sorun var yada denemeye devam...
Güç kaynağının kalitesi o/c ile dahada belli oluyor. Özellikle voltaj dalgalanmaları kalitesiz PSU'da çok fazla oynayarak sistemin kilitlenmesine ve hatta PSU'nun patlamasına neden oluyor. Kalitelide ise voltaj dalgalanması az olduğundan sistemin stabilitesi artıyor.
O/C işine gelince PSU kaynaklı bir sorunda olabilir, donanım kaynaklıda olabilir. Yani RAM'den yada yaptığın bios değişikliklerinden.
quote:
Orjinalden alıntı: ShaRLooT
Perf. arttırmaz sadece sistemin stabilitesini belli bir yerdne sonra arttırır
bingo işte benim de aradığım cevap buydu ha yaşa da iyiki açmışsın şu konuyu..
bende de aynı sorun var bir yere geliyorum venicelerin çok rahat çıktığı yere ben daha fazla voltajla ulaşıyorum...benim düşüncem voltaj veriyorum diyor ama gücü tam veremiyor...yani basit elektirk prensibi voltaj tamam ama çektiği akım olayı hatta voltajda da oynama yaparsa senin dediğin gibi stabilite bozuluyor...