Şimdi Ara

GUILD WARS 2 'ye özel - Ayrıntılı bilgi Başlığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel yazı olmuş emeğine sağlık fakat PVP açısından pek bilgi göremedim. Örneğin bu oyunda World PVP varmı yokmu tam olarak anlayamadım. Yine BG tarzı belli haritalarda kapışılıyorsa bekleneni vermeyebilir çünkü bu çok klasik bir durum artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: patya

Güzel yazı olmuş emeğine sağlık fakat PVP açısından pek bilgi göremedim. Örneğin bu oyunda World PVP varmı yokmu tam olarak anlayamadım. Yine BG tarzı belli haritalarda kapışılıyorsa bekleneni vermeyebilir çünkü bu çok klasik bir durum artık.

BG ler var SPvP diye geçen, herkes eşit güçte burada. Şimdilik bölge ele geçirmeli versiyonları var. Arathi basinvari.

PvE haritasında PvP şansı yok hiç (mini gameler dışında onlarda da öldürmek yok )
    World pvp olarak sayabileceğimiz bir harita var. WvWvW diye geçiyor, 3 server 24 saat savaş haline bu haritanın kontrolü için. 100 lerce kişilik savaşlar oluyor. Mancınık, kızgın yağ, duvar yıkma, balista gibi her türlü kale kuşatma, savunma mekanizması mevcut. Lojistik çok önemli, haritadaki supply depolarında supply karavanları geliyor sürekli, eğer düzgün bir supply akışı sağlanmazsa ortaki ana kaleyi elde tutmak çok zor. Kale tek başına bile güzel bonus sağlıyor ve içinde açık hava zindanı var ama sürekli 2 taraftan kuşatma altında kalınca oraya odaklanmak zor :)
    Burada kazandığımız noktalar ve puanlar ile PvE yede bonuslar sağlıyoruz.
    Gerçekten çok zevkli bir harita, ilk şöylesine denemek için girdiğimde 5 saat kaldım :) 2. betada bir günümü buraya ayırdım sadece.

• çok başarılı bir yazı olmuş özellikle betimlemeler. daha önce oynamadığım bir oyundu ama anlatım bile oynama nedenim olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siberarmi

quote:

Orijinalden alıntı: patya

Güzel yazı olmuş emeğine sağlık fakat PVP açısından pek bilgi göremedim. Örneğin bu oyunda World PVP varmı yokmu tam olarak anlayamadım. Yine BG tarzı belli haritalarda kapışılıyorsa bekleneni vermeyebilir çünkü bu çok klasik bir durum artık.

BG ler var SPvP diye geçen, herkes eşit güçte burada. Şimdilik bölge ele geçirmeli versiyonları var. Arathi basinvari.

PvE haritasında PvP şansı yok hiç (mini gameler dışında onlarda da öldürmek yok )
    World pvp olarak sayabileceğimiz bir harita var. WvWvW diye geçiyor, 3 server 24 saat savaş haline bu haritanın kontrolü için. 100 lerce kişilik savaşlar oluyor. Mancınık, kızgın yağ, duvar yıkma, balista gibi her türlü kale kuşatma, savunma mekanizması mevcut. Lojistik çok önemli, haritadaki supply depolarında supply karavanları geliyor sürekli, eğer düzgün bir supply akışı sağlanmazsa ortaki ana kaleyi elde tutmak çok zor. Kale tek başına bile güzel bonus sağlıyor ve içinde açık hava zindanı var ama sürekli 2 taraftan kuşatma altında kalınca oraya odaklanmak zor :)
    Burada kazandığımız noktalar ve puanlar ile PvE yede bonuslar sağlıyoruz.
    Gerçekten çok zevkli bir harita, ilk şöylesine denemek için girdiğimde 5 saat kaldım :) 2. betada bir günümü buraya ayırdım sadece.

Anladım güzel gibi görünüyor fakat var olan kasabalarda pvp de yapabilseydik daha başarılı olurdu diye düşünüyorum. Elbette denemeden net birşey denmez. Bu oyun sizlerinde anlatımıyla gerçekten insanı etkiliyor ve meraka sürüklüyor. Wow'daki en büyük hayal kırıklığı monotonluk olmuştu bende... PVE'side PVP side başı sonu belli aksiyonlardı. Resmen şehir içinden hiç çıkmadan oynadım haftalarca bu çok çok saçma ve sıkıcı. Oysaki var olan o muhteşem haritayı tam olarak kullanabilseydik wow tadından yenmezdi. açıkcası bayrak kapmaca gecici olarak bölge kapmaca gibi şeyler insanları etkilemiyor çunku bir karşılığı olmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patya -- 22 Temmuz 2012; 4:09:45 >

• cok umutluydum bu oyundan ama olmadi. bu haftaki betaya katildim, onceden hic oynamamistim. pvp sistemi skiller vs guzel olabilir pek lafim yok ama combat hic iyi degil ya. dan dun skilleri spamliyosun sadece, su soldaki ilk 5 skilli deistiremiyoruz bile heralde sadece silaha bagli. ben combatin kendini hic begenmedim nasil anlatilir onu da bilmiyorum ama biseyler olmamis gibi. melee sin mesela adami seciyosun adam uzakta bile olsa silahi sallayabiliyosun, cd yiyor bosuna, bostayken skili kullanabilmeni hic begenmedim. hp ler cok fazla vurdugun damagee gore, iki saat olmuyor 2 taraf da.
    wowu surekli pve oynadim pvpsinden nefret ettim ama combat sistemi wow kadar saglam degil maalesef. mapler guzel dunya guzel her sey cok guzel wowun combatini koysan buna on numara olur
    her ne kadar rezil bi oyun olsa da knight onlinedan aldigim pvp zevkini hic bi oyundan alamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: acheron

cok umutluydum bu oyundan ama olmadi. bu haftaki betaya katildim, onceden hic oynamamistim. pvp sistemi skiller vs guzel olabilir pek lafim yok ama combat hic iyi degil ya. dan dun skilleri spamliyosun sadece, su soldaki ilk 5 skilli deistiremiyoruz bile heralde sadece silaha bagli. ben combatin kendini hic begenmedim nasil anlatilir onu da bilmiyorum ama biseyler olmamis gibi. melee sin mesela adami seciyosun adam uzakta bile olsa silahi sallayabiliyosun, cd yiyor bosuna, bostayken skili kullanabilmeni hic begenmedim. hp ler cok fazla vurdugun damagee gore, iki saat olmuyor 2 taraf da.
    wowu surekli pve oynadim pvpsinden nefret ettim ama combat sistemi wow kadar saglam degil maalesef. mapler guzel dunya guzel her sey cok guzel wowun combatini koysan buna on numara olur
    her ne kadar rezil bi oyun olsa da knight onlinedan aldigim pvp zevkini hic bi oyundan alamadim.

Valla ben Knight da oynadım PvPsi çok güzeldi ama ben Age of Conan'da PvP yaparken aldığım zevki hala alamadım. Ama GW2 bence güzel, oynanmaya değer, alışık olmadığımız bir sistem, ilk kez bu cuma girmiştim, biraz oynadım saçma geldi çıktım ama dünden beri biraz daha gayret ettim, yavaş yavaş sarmaya başladı. WvW pek deneyemedim. Birazdan da onu deneyeceğim bakalım. Ama dediğim gibi denemeye değer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Falchon

quote:

cok umutluydum bu oyundan ama olmadi. bu haftaki betaya katildim, onceden hic oynamamistim. pvp sistemi skiller vs guzel olabilir pek lafim yok ama combat hic iyi degil ya. dan dun skilleri spamliyosun sadece, su soldaki ilk 5 skilli deistiremiyoruz bile heralde sadece silaha bagli. ben combatin kendini hic begenmedim nasil anlatilir onu da bilmiyorum ama biseyler olmamis gibi. melee sin mesela adami seciyosun adam uzakta bile olsa silahi sallayabiliyosun, cd yiyor bosuna, bostayken skili kullanabilmeni hic begenmedim. hp ler cok fazla vurdugun damagee gore, iki saat olmuyor 2 taraf da.

Valla ben Knight da oynadım PvPsi çok güzeldi ama ben Age of Conan'da PvP yaparken aldığım zevki hala alamadım. Ama GW2 bence güzel, oynanmaya değer, alışık olmadığımız bir sistem, ilk kez bu cuma girmiştim, biraz oynadım saçma geldi çıktım ama dünden beri biraz daha gayret ettim, yavaş yavaş sarmaya başladı. WvW pek deneyemedim. Birazdan da onu deneyeceğim bakalım. Ama dediğim gibi denemeye değer.

ben de gayret ediyorum da olmuyor. bg wvw pve hepsini denedim simdi gene ciktim oyundan sIkIldIm. gene oynarsam wow oynarim heralde ya da hic mmo oynamam, wowdan sonra doydu millet harikulade bisey cikmadikca zor benim icin

• quote:

neyseki b2p

• quote:

Bence tam tersi combat sistemi gayet iyi.En azından diğer mmorpg'lere göre daha fazla emek sarf ediyorsun.Wow gibi hedefi seçip 3-4 skill spamı yok en azından (Örnek olarak Wow'u gösterdim , diğer online oyunlarda da var bu durum yanlış anlaşılmasın) Şimdi beta millet zevkini çıkarmaya çalışıyor dediğin gibi dan dun skillere basarak pvp yapıyor.Oyun çıktıktan sonra bu combat , skill ve trait sistemi ile ne kadar çok kombinasyon yapılabileceğini hayal bile edemiyorum Ha tabi zevk meselesi saygı duyarım.Şahsen Wow ve türevi oyunlarda ki klasik combat , quest , skill vs. durumlarından sıkıldığım için ve açıklandığı tarihten beri heyecanla beklediğim için gayet memnun etti beni Gw2.(En azından bir betaya göre :) Ayrıca bu devirde oyuncuları bu kadar dinleyen , onları memnun etmeye çalışan bir oyun firması olduğu için ArenaNet'e ayrı bir sempatim var

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem3463

quote:

Bence tam tersi combat sistemi gayet iyi.En azından diğer mmorpg'lere göre daha fazla emek sarf ediyorsun.Wow gibi hedefi seçip 3-4 skill spamı yok en azından (Örnek olarak Wow'u gösterdim , diğer online oyunlarda da var bu durum yanlış anlaşılmasın) Şimdi beta millet zevkini çıkarmaya çalışıyor dediğin gibi dan dun skillere basarak pvp yapıyor.Oyun çıktıktan sonra bu combat , skill ve trait sistemi ile ne kadar çok kombinasyon yapılabileceğini hayal bile edemiyorum Ha tabi zevk meselesi saygı duyarım.Şahsen Wow ve türevi oyunlarda ki klasik combat , quest , skill vs. durumlarından sıkıldığım için ve açıklandığı tarihten beri heyecanla beklediğim için gayet memnun etti beni Gw2.(En azından bir betaya göre :) Ayrıca bu devirde oyuncuları bu kadar dinleyen , onları memnun etmeye çalışan bir oyun firması olduğu için ArenaNet'e ayrı bir sempatim var

Ben de klasik combat sisteminden sıkıldığım için bu sistem bana çok iyi geliyor.

• EQ ve WoW türevi combat sistemini çok sıkıcı bulmuşumdur hep, dönemin en iyisi Age of Conan'dı bana göre ama onunda trilyon tane bugı vardı ve firma bazı bugları çözmek yerine resmen oyun mekaniği olarak kullandı...

GW2 de sürekli hareket halinde olabiliyoruz, skiller ile vurabilmek bizim elimizde, görüş açısı ve mesafe ayarlamadan attığımız her skill bize kılıç, sopa, elektrik olarak geri dönüyor. Mekanı ve yuvarlanmayı iyi kullanıp karşı tarafın skillerinden kaçmakda paha biçilemez. Atılan skill ne kadar kuvvetli olursa olsun yolunda çekilebiliyoruz. Ormanlık alanlarda savaşmak çok zevkli, ağaçları siper olara kullanabiliyoruz.
    Ayrıca healer olarak ayarlanmış tam bir sınıf olmamasıda savaşları daha dinamik hale getiriyor(WoW arenada beni "resto druid" 15 dakika kesemeyip teslim olan Rog geldi aklıma ) Düşenleri kaldırma olayı "nuke"çülüğe karşı güzel bir önlem olmuş durumda. Bu arada bir iki sınıfta düşenleri direkt kaldırabilecek bufflar var.
    Sınıfların kendi içlerinde veya başka sınıflarla birlikte yapabildiği combolar var mesela, bunların tam listesini daha yeni buldum ve bu betada deneme fırsatımız oldu. İnanılmaz bir derinlik katıyor savaşa.

Bu savaş tarzı hekesin hoşuna gitmeyebilir tabi ama ben bu beğenmeme olaylarını daha çok GW2 tecrübesizliğine vuruyorum çünkü hiç bir oyunda bu kadar aktif dövüş sistemi yok(Tera var sadece örnek olarak) Çoğu kişi buna alışmış durumda değil haftasonu çok örneklerle karşılaştım: bir kere bile yuvarlanmayan tipler, geri geri adım atıp sadece auto attack ile saldıran rangerlar, geldiği belli AOE yağmurunun ortasında öyle bekleyen tipler ve üzerlerinde conditionı silmeyip savaştan sonra ölenler...

Haftasonu Guardian ile oynadım, kılıç&meşale ile çok canlar yaktım, beklemiyordum bu kadar :) Resmen kutsal ateşle cayır cayır yaktım adamları
    İkinci silah setimde gürz&kalkan dı. Yerine göre çok zor durumlardan kurtuldum. Oyun başladığında kesin Guardian ile devam edeceğim.

Zorlanan arkadaşlara ilk Warrior açmalarını tavsiye ederim, Warların HP leri çok yüksek daha az ölürsünüz alışana kadar.

• benim hoşuma gitmeyen başka bi nokta da herkesin en iyi gearla başlaması bg lere. bu direk hardcore oyuncuları öldürmüş oyunu casual yapmak için bi hareket. wow vanilla niye güzeldi, çünkü deli gibi grinding yapman lazımdı(bu kısım güzel değil tabi) eğer onu yapacak gücün varsa milleti eziyodun, bu da insana kasmak için bi amaç veriyodu. şimdi herkeste aynı gear, adamdan ne kadar yetenekli de olsan eze eze öldüremeyeceksin hiç bir zmana, tek çekemeyeceksin adama. ben herkes işsiz gibi hardcore kassın demiyorum, ki benim de vaktim yok öyle oynamaya ama yapan adamın da bi mükafatlandırılması lazım. benim pvp den aldığım heyecan bu en azından, ben OP olmak için kasarım, öyle tatmin oluyorum napayım knight online da assassin olarak 6-7 mage in arasına girip tekine spike la oneshot çekip sonra bütün partiden kaçmaya çalışmak... bundan aldığım zevki başka oyunda alamadım. wowda bu kadar yapamadım da vanilla zamanı thunderfuryli rank 14 adamlar god mode oynuyolardı böyle. belki oyuncuların %00.1 i bu kademeye ulaşabilse bile onun varlığı beni kastırmaya, motive etmeye yetiyodu, gw de böyle bişey göremedim. d3 bu yüzden battı OP olan şeyleri nerflediler, dropları nerflediler saatlerce oynuyosun sonunda ödül yok ne anladım o işten

• Bu oyun böyle, herkes eşit sPvP de eşya bakımından. İlk oyunda böyleydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 23 Temmuz 2012; 23:44:50 >
  • Adamlar klaslar arası dengeyi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor sen 6-7 kişi arasına girip birini kesip çıkmaktan bahsediyorsun Sen diğer oyunlarda bir adamı öldürebiliyorsan pvp'de , itemin+oyunculuğun sayesinde öldürmüş oluyorsun.Bunda sadece oyunculuk ön planda ve birini öldürebildiğinde aldığın haz diğer oyunlara göre daha fazla bence.Tabi önceki mesajımda dediğim gibi zevk meselesi..İtemin herşey olduğu oyunlar yeterince var piyasada.Gw2 gibi yenilikçi oyunlar lazım şu zamanda , diğer klasik mmorpglerin kopyası başka bir oyun değil.
  • Bakalım beyler, çıksın göreceğiz. BETAya göre kesin yorum yapmak yanlış olur. Benim de sevmediğim şeyler var ama sistem hoşuma giderse belki eğlenebilirim de. Zaten ihtiyacım olan tek şey o.
    BETA'da 3 karakter denedim. Warrior, Thief, Mesmer. Casterlara ezelden beri ilgi duymadığımı bir kez daha teyit etmiş oldum. Thief bana çok eğlenceli gelmedi açıkçası. Ama Warrior'u çok beğendim. Burst DPS diye DW Axe diyorlardı ama Great Sword'un 2. skili resmen beni ihya etti. Kamyon gibi abanıyor adama ama hareket halinde nasıl olur bilmem. Yani headstartta açacağım karakter Warrior olacak büyük ihtimalle.

Bu arada biri "Head-startta hangi karakter açacaksınız" diye bir anket açsa fena olmaz hani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suyheuti -- 23 Temmuz 2012; 23:58:24 >
  • Warrior Great sword çok iyi gerçekten ama 2 skilii(Thousand Blades adında bile asalet var :)) tamamen tutturmak için karşı tarafın hareket etmemesi lazım, stun veya immobileze tarzı bir olayla durduman gerekir adamı. Sonra biçer döver. Hareket edersen de bozarsın.
    Ben 2. silah olarak Bow kullanmıştım (WvW de) güzel yakıyordu ve AOE si iyidi. Duvar üzerinde çok iş yaptı.

Ben Guardian açıyorum kesin, gereğinden fazla hoşuma gitti. Meşaleden alev üflemesi+kendini yakıp etraftakileri yakması birleşince çok iyi zarar veriyor alana. Bir de 5-9 arası 2-3 tane yakma daha aldım, bildiğin Fire mage oldum :)
    Ama bir tane de Charr Warrior açmayı düşünüyorum, Greatsword alıp dolaşsam yeter.
  • Hedef almada(ki kesinlikle alışılabilecek bir sistem) yaşadığım sorunlar dışında oyun mükemmeldi, 1-2 tanıdığı alıp konuşarak combo fieldları aktifleştirip adamların beynine beynine vurmak çok eğlenceli

PvP sistemine umarım kendi aramızda maç yapabilme özelliği eklerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katıksız Manyak! -- 24 Temmuz 2012; 0:48:39 >
  • Güzel paylaşım son beta ve oyun hakkındaki düşüncelerim asura ırkı beklediğim gibi çıkmadı sevimlilik bakımından sınıfta kaldığı kesin. Zıplama koşma efektleri çok güzel elementalist denedim diye sınıf ayrımı yapmadan gördüklerime göre konuşursam en güçlü ve yararlı class olduğunu söyleyebilirim.

Oyunu sırf wvw için aldığımı söylebilirim burada da elementalist ile iyi bir pvp deneyimi yaşadım staff silahında water geçip alan heal atmasından tutun ateşten meteor atması vs. karşı taraf için çok büyük sıkıntı ve tabi kendi tarafı içinse büyük şans tek başıma üsteme gelen 10'larca oyuncuyu bu tür alan skilleri ile durdurabiliyorum ve bunu yapan tek sınıfta elementalist. Grup pvp'yi pek deneyemediğim için pek birşey söyleyemesemde eğlenceli olduğu kesin.

Pve kısmı bana epey doyurucu geldi her yerde bir event yağmuruna tutuluyoruz hep bir aksiyon hep bir eğlence bizleri bekliyor. Hele boss eventleri çok eğlenceli ortaklaşa farklı ve tanıdık dostlarımla event bosslarını kesmek gibisi yok. Wvw paramız ile satın aldığımız çeşitli menzilli ağır silahlar ile kulelerimizi veya aldığımız bir alanı çok eğlenceli bir şekilde korumak veya koruyan karşı serverda ki kişiler ile kapışmak gibisi yok.

Oyunun daha çok küçük bir kısmını gördük gw2 kendini yeni pvp haritaları yeni pve alanları ve sayısız eğlencesi ile biz oyuncuları bekliyor. Oyun mükemmel mi tabiki hayır lag sorunu yaşayan oyuncular oldu ben bile cumartesi Wvw çok sıkıntılar çektim ilk gün süper geçti keşke öyle devam etseydi umarım bu sorunlarıda çözüp oyunu bize sunarlarsa ilk defa bir mmo fanatiği sefiyesine geleceğim.

Oyun hakkında daha anlatılacak çok şey var bu küçük bir kısmı kesinlikle alın ve ağustos sonunu bekleyin pişman olmazsınız.

• peki bisey sormak istiyorum PVP de kastıgımız gear lar ıle mı oynuyacagız yoksa herkes esit mi olacak ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: McmV-TmR

peki bisey sormak istiyorum PVP de kastıgımız gear lar ıle mı oynuyacagız yoksa herkes esit mi olacak ??

Esit

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.