Şimdi Ara

Gümrük kanunu değişikliğinde gözden kaçan vergi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
2.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vatandaş istedi tek adam tayyip de çat çut halka giriyorsa direk geçiriyor.Tayyip tutupta silah zoruyla anayasa değişikliğini kabul edin demedi ve beni seçinde demedi.Üzerine halkın seçtiği belediye başkanlarının derken chp ye ait olanların yetkileri tak diye elinden aldı.Resmen halkın kararı zerre umrumda olmaz ben ne istersem o dedi.Haklı adam bu yetkiyi verenler milyonlar.Tayyip arkandayım devam aynen devam.
  • Vergi de vergi. Ben bile cebime 20 lira harçlık alır çıkardım şimdi yemek yersem çok şükür diyorum. Yetmiyor artık hiç bir şey 50 lira alıp çıkıyorum nasıl bittiğini anlamıyorum gerçektende Rezil ettiler bizi tüm dünyaya.
    Yahu bi elektronik kompanent alıyorum 5 lira vergi veriyorum bu ne biçim iştir ? Osmanlıda mı yaşıyoruz arkadaş şaka gibi. Aliexten bişeyler alayım diyorum 30 dolarlık malzeme 50 dolar oluyor....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yine vatandaşa girdi, hamdolsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay önce aldigim adaptor hsla gelmedi vergi almayi mi bekletiyorlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avrupa bizi kıskaniyaeh

• o 5.2 tl oldu 7.55 tl.

Gümrük kanunu değişikliğinde gözden kaçan vergi

Şu an en az 7.55 tl vergi ödüyoruz 1 tl lik ürüne 7-8 lira vergi iyi dudukleme maşallah hamd olsun devletin kasası doluyir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 4 Temmuz 2019; 1:47:40 >
  • Ülkeden kaçmak için bir sebep daha

• quote:

Orijinalden alıntı: Osiris34

o 5.2 tl oldu 7.55 tl.

Şu an en az 7.55 tl vergi ödüyoruz 1 tl lik ürüne 7-8 lira vergi iyi dudukleme maşallah hamd olsun devletin kasası doluyir.
    yakında gümrüğe sunma,gümrükte işlem görme,gümrükten çıkma ücreti,suriyeli kardeş besleme fonu,sen geçmesende paketlerin köprüden geçiyor ek vergisi,paketi açmadık açsaydık daha çok öderdin ek göstergesi,pakette yaşa takılanlar için çift dikişsiz vergisi,biz yapamıyoruz diye dışardanmı almak lazım ulan vergisi,neyse bir halk değimi ile patates sırası bekleyen bir amcanın değimi ile uçiyik...

• quote:

Orijinalden alıntı: dobrasam

Ülkeden kaçmak için bir sebep daha
    Maalesef.
  • Aliexpress den gelen 10 dolarlık (60 TL) ürüne 17 TL vergi ödedim, bu 17 TL nin 5 TL si gümrüğe sunma ücreti+damga vergisi.
    Hani sadece %20 vergi alacaklardı. gümrüğe sunma ücreti+damga vergisi nedir ya, bunların vergisi mi olurmuş.

• Sıkıntı sistem sıkıntısı cok partili sisteme geçildikten sonra iktidar olabilmek için populist politaklar buna canak tutan hem muhafelet hem iktidar hem de ileriyi düşünmeden kucuk bir menfaati için destek veren saf yurdum insanı . Bunla birlikte cok kotu yonetim cok kotu anayasa ve darbeleri de hatırlatmak lazım.....unutmayın devlet havadan kaynak bulamaz biryerlerden toplayacak birilerine dağıtacak yani devletin kaynagı gene bizleriz ancak tekar seçilebilmek adına bir ton yanlış iş yapılıyor..yaklaşık 13milyon emekli varken 22milyon çalışan var 37 yaşında vatandaş emekli edildi bu ülkede..eğitim,sağlık ve savunma giderlerini düşünün 3milyon memur 18milyon öğrenci var bildiğim kadarıyla.Topcudan popcudan vatana millete hiç bir fayda sağlmayan sozde spor kuluplerinden vergi alınmaması ve habire cıkan afları da ekleyelim...dunyada ki gelişmeleredi ekleyince iyi dayanıyoruz valla..sonuc bu vergiler az bile daha da artacağını bence aşikar..

• 5.2 TL sunum vergisi olmayaydı iyiydi.
  • Bu şekilde vergilendirmeye gideilmesinin cari açık v.s. gibi şeylerle ilgisi alakası yok kanımca. En büyük olasılık maalesef yurt dışı alışverişlerin büyüklüğünden kaynaklanan payın ithalat yapan firmaların iştahını kabartmasından kaynaklanıyor olması. İthalat yapan firmalar devlete ne kadar vergi veriyor yada veriyor mu ki. Zaten para kazanıyorlerken bi o kadar da kazanalım derdindeler. Bu kadar da adilik olmaz.

• complete_ kullanıcısına yanıt
    güzel yorum

• Amatör telsiz almaya niyetim vardı. 200 dolar cihaz 80 dolar vergi Allah belanızı versin.
  • siz de yerlisini kullanın zorla mı aldırıyorlar?
    pardon ya tüm fabrikaları kurumları sattılar kapattılar artık yerli üretim hatta tarım falan da bitti, teknoloji geliştirecek gücümüz de kalmadı. bir an unutmuşum kusura bakmayın
  • Artık yeter. Devlet vatandaşını enayi yerine koyuyor. Bütün beceriksizliklerini halkın omuzlarına yüklüyor. Şakşakcıları sinmişler seslerini çıkarmıyorlar. Ülkecek ruh sağlığımızı bozdu şerefsizler. Sinirlenmediğim bir gün bile olmuyor .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.