Şimdi Ara

Gümüş de altın gibi bozdurulur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
40.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kuyumcuya gidip verdiğimizde altın gibi tartıp değeri neyse hesaplıyıp verir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gümüş Bozdurulur mu?

Gümüş, altın gibi değerli bir metaldir ve bozdurulabilir. Gümüş bozdurma işlemi, çeşitli şekillerde gerçekleştirilebilir.

Külçe Gümüş Bozdurma

Külçe gümüş, genellikle yatırım amaçlı satın alınan saf gümüştür. Külçe gümüşü, bankalarda, kuyumcularda ve özel yatırım şirketlerinde bozdurabilirsiniz.

Gümüş Takı Bozdurma

Gümüş takılar, genellikle 925 ayar gümüşten üretilir. Gümüş takıları, kuyumcularda, takı atölyelerinde ve bazı ikinci el mağazalarında bozdurabilirsiniz.

Gümüş Bozdurma İşlemi

Gümüş bozdurma işlemi, genellikle şu adımları içerir:

• Gümüşün tartılması ve ayarının belirlenmesi
    • Güncel gümüş fiyatının kontrol edilmesi
    • Gümüşün piyasa değerinin hesaplanması
    • Gümüşün nakit olarak ödenmesi

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gümüş bozdururken şu noktalara dikkat etmelisiniz:

• Gümüşün gerçekliğini ve ayarını kontrol edin.
    • Güncel gümüş fiyatlarını araştırın.
    • Saygın ve güvenilir bir bozdurma kuruluşunu tercih edin.
    • Gümüşünüzün ağırlığını ve değerini doğrulayın.

Gümüş bozdurma işlemi, altını bozdurma işlemine benzer şekilde gerçekleştirilir. Gerekli adımları izleyerek gümüşünüzü güvenli ve verimli bir şekilde bozdurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: BozkurtH

değerli bişeysse neden olmasın
  • 50 ye aldım
  • Herhalde sevgililer günü ile ilgili birşey aldın ve satmak istiyorsun.
  • Aynen öyle hocam
  • Çok Bişey Bekleme Gümüş Satarken Para Etmiyor Malesef 3 tl Alırsın Bilemedin 5 tl :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam aldığın yere geri vermeyi dene.

Adam geri almıyorsa sende hala parayı kurtarmak istiyorsan fiyat kır.

Adam hala geri almazsa sende hala parayı kurtarmak istiyorsan %50 fiyat kırmayı dene.
  • altın gibi olmuyo cok küçük bi miktar alırsın.kaybında gereğinden fazla olur
  • her kuyumcu almayabilir ama gümüşünde ayarı vardır bu ayara göre tartıp alıyarlar kapalıçarşıda kuyumcu atölyeleri var onlar kesin alırlar
  • benim arkadaşım 6 yıllık kuyumcu ondan aldığım izlenim doğrultusunda soyleyeyim... altın şu an tavan yapmış durumda gramı 41 tlymiş ama gümüş herzamanki gibi ucuzmuş arkadaşımın ustasına küpe yaptırdım abi dedim ne kadar istemez bişe dedi abi dedim malzemeyi veriyim dedim t....kmı geçiyosun benle işçilik bile daha fazla eder dedi onun dışında titanyum ve platin gibi malzemelerde en az altın kadar pahalı
  • eski konuyu hortlatmış olacağım ama külçe gümüşler satışta 10-20-50-100 gr gibi külçeler halinde satılıyor.bunlar bozdurulması hakkında bilgisi olan var mı ? sarraflar mı bozuyor yoksa alınan firmalar mı bozuyor(iar,nadir gibi).istanbul dışındaki illerde bu firmalar yok çünkü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.