Şimdi Ara

Güncel Asistan Doktor Maaşları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
14.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu mesaji anlamadim aciklar misiniz birde devlette uzman aile hekimi ile psikiyatrist ort. gelirleri ne kadar tahmini

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Hocam yalan mı söyleyeceğim

Histoloji asistanıyım bir üniversite hastanesinde

En son yatan maaşım 32.8 maaş

10.5 taban

Teşvik almıyorum 0

Öğrencisiniz daha, hiç maaş almamışsınız Ne biliyorsunuz ki bu kadar iddialı konuşuyorsunuz Yalancılıkla itham ediyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Asistan tabanı 10.5

Boş boş yazıp çiziyorsun burada

Teşvik 0 ama ss atamıyorum Yok çünkü

Güncel Asistan Doktor Maaşları

• yksyks41 Y kullanıcısına yanıt

Sizin taban ödeme kat sayınız 3.40 değil mi. Niye Sanki %35 vergi kesintili şeklinde yatıyor. Bu haksızlık bence bulunduğun üniversitede herkese senin gibi taban mı yatıyor yoksa sizin gelire katkısı olmayan bölümde olduğunuz için kat sayı farklı mı yatıyor anlam veremedim.

Bazen şöyle olabiliyor. Sen pratisyen kadrosundan asistanlığa geçtiğin zaman kadron pratisyenlikte olduğu için taban ödeme pratisyen gibi yatıyor ama o da değil. Sen bir mutemet ile görüşsen daha iyi olur. Bu tabloyu göstererek veya çevrendeki arkadaşlara danışarak niye fark var diye. Her ay 3 bin 3 bin yılda 36 bin tl fark ediyor. Yıl geçtikçe bu fark daha da açılacak.

Bence bir çevre araştırması yap diğer arkadaşlarına da aynı ödeme yatıyorsa sorun bizde ama bizim asistan arkadaşlara 12 bin yatıyor (%27 vergi kesintili olduğu için)

konsapp yani tusbuddy uygulamalarına da bak istersen (diğer ünilerde, eahlarda bölümdaşların da mı aynı alıyor) Anketler filan yayımlıyorlar.

SON EDİT 30.10.2023=> Temel Tıp Asistanlarının Taban Ödeme Kat Sayısı 3 (diğer asistanların 3.4) sizin vergi dilimiz %27 vergi kesintili hal ile öyle oluştu. Aslında aynı şeyi konuşuyoruz ama taban ödeme kat sayınız farklılığından bunlar oluştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aİ_HUMAN -- 30 Ekim 2023; 23:46:58 >

Taban maaş çok değişiklik gösteriyor. Bu sene pratisyen olanlara da 32-34 arasında yattı. Evli olduğun, eşinin çalışıp çalışmadığı, dil tazminatının olup olmadığı, bölge tazminatına göre, BES kesilip kesilmediğine göre değişiklik gösteriyor Hatta 30 bine kadar da inebiliyorken 36 bine kadar da çıkabiliyor.

Bu herkeste şu kadar maaş algısı yanlış. Ortalama şu denilebilir.

• Şimdi sonuç olarak pratisyen maaşı ne kadar ortalama

• 50-60k civarı

• Güncel Asistan Doktor Maaşları

Eğer pratisyenlikte işyeri hekimliği sınavına girip işyeri hekimi olmak istiyorsanız ücretler 3 aşağı 5 yukarı bu civarıdadır.

Pratisyenlikte sadece acil yok tsm, 112 kkm, msb kadrosu, alternatif tıp uygulamaları, basit estetik işleri (botoks gibi) vs vs birçok alanda çalışabilirsiniz. Belli bir sermayeniz varsa özel hastane de kurabilirsin.

İzin kullandığında ya da rapor falan aldığında hangi kalemler kesiliyor

• Hala maaş mı konusuyonuz arkadas hacettepe tıp 5.sınıf ögrencisi canına kıymış bırakın artık su maas mevzusunu daha ciddi sıkıntılarımız var

• yksyks41 Y kullanıcısına yanıt

HAKUK teşvik ödeme kat sayısı

Pratisyenlerde normalde 1.2 (acilde çalışanlar için %50 ek artırımlı oluyor)

Temel tıp asistanları dışında. Ana dal uzmanların HAKUKu 3, yan dal uzmanların HAKUKu 3.3

Bu da taban ödeme kat sayısı

Normalde gelire katkısı olmayan temel tıp asistanlarına 0.8 kat sayıyla 3263 tl verilmesi gerekiyordu. Sonra itirazlarla bu kat sayı yükseltildi. Ne kadara yükseltildi bilmiyorum. Ama gelire katkısı olan asistanlardan farklı bir şekilde düzenlenmiş. Bu yüzden diğer asistanlar arasında bu fark oluştu.

Gündemi yakından takip ediyorsan anayasa mahkemesi disiplin cezasının ek ödemede kesintiye yol açacağına sebep olan düzenlemeyi iptal etti ardından ek ödeme kısmının yönetmelikle düzenlenilmeyeceğini kanunla düzenleneceği konusuna da değindi. Bu karar 9 ay sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor. Hükümetin de 9 ay içinde bu yönetmeliği kanuna taşıyacak. Umarım burada tüm TIP MEZUNLARINA adaletli bir şekilde ödeme kat sayılarında değişikliğe gidilir. Fark oluşturmayacak bir şekilde.

SON EDİT 30.10.2023=> Temel Tıp Asistanlarının Taban Ödeme Kat Sayısı 3 (diğer asistanların 3.4) sizin vergi dilimiz %27 vergi kesintili hal ile öyle oluştu. Aslında aynı şeyi konuşuyoruz ama taban ödeme kat sayınız farklılığından bunlar oluştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aİ_HUMAN -- 30 Ekim 2023; 23:46:34 >

• Bir temel bilimci olarak mit de doktora sonrası yapan herhangi biri de karın tokluğuna yaşıyor bunun eğitimle onla bunla alakası yok kapitalist dünyanın arz talep dengesiyle alakası var matematik fizik ilim bilim satılabilir bir şeye dönüşmedikce kimsenin sikinde değil

Edit: ha bu arada doktora senin dediğin anlamda eğitim meğitim falan değil işcisin sen yoksa öyle olsa emin ol amerikalılar onun parasını alırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeopolDedalus -- 5 Kasım 2023; 16:15:47 >
  • BaronVladimirHarkonnen kullanıcısına yanıt
    Amerikan eğitim sistemi sayesinde demek istediniz herhalde hocam :) doktora ücretli bir şey değil amerikada üstelik o ücretli eğitim sistemi sayesinde açık ara en yüksek üç kuruş parayı amerikanlar veriyor doktora öğrencilerine en azından kiralarını ödeyip yaşayabiliyorlar avrupadakiler onu bile zor ödüyorlar

• LeopolDedalus kullanıcısına yanıt

Amerika’da PhD ücretlidir sanıyordum,siz deyince şaşırdım.Avrupa’da sistem nasıl ve niye onlar daha çok zorlanıyor?

• BaronVladimirHarkonnen kullanıcısına yanıt
    Amerikan okulları lisanstan aldığı ücretler ve kapitalist ekonominin yarattığı güçlü şirketlerin fonları sayesinde çok daha yüksek bütçelere sahip avrupada paranın kaynağı çoğunlukla devlet ve sınırlı haliyle çok daha az para veriyorlar doktora öğrencisinden profesörune o yüzden zaten avrupadan amerikaya yoğun bir nitelikli akademisyen göçü var

• Maaşlar doğru sayılır

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.