Şimdi Ara

Güncel Buzdolabı, Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi Önerilerine İhtiyacım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Nasipse temmuz ayının sonunda evleniyorum. Kuracağımız evin eşyalarını haziran ayının sonuna kadar tamamlamayı planlıyorum. Forumda yaptığım araştırmanın sonunda "candogan62" ve "memnun olan" beylerin yazdıkları sayesinde kafamda bir fikir oluştu. Fakat gerek verilen tavsiyelerdeki kıstasları bilmediğim gerekse bu sıralar yeni çıkacak modeller olması sebebiyle, tavsiyeleri güncellemek ve modelleri netleştirmek adına yardımlarınızı rica ediyorum. Malum yaz döneminde evlenip eşya alacak çok sayıda çiftin olması dolayısıyla herkesin faydalanması amacıyla özel mesaj atmak yerine konu açmayı uygun gördüm.

Kafamda oluşan liste aşağıdaki gibidir.

Çamaşır Makinesi:

Electrolux EWF1286 LEW
    Electrolux EWF1486 GDW

(Aralarında sıkma devri farkından başka fark göremedim. Göremediğim bir şey varsa bilgilendirirseniz sevinirim.)

Buzdolabı:

Liebherr CNPESF 4613
    LG GN B559PLCZ

(Hacimleri bana az geldi. Hacim olarak 500lt üzeri ve kombi tipi no frost modelleri tavsiye edebilirseniz sevinirim.)

Bulaşık Makinesi:

Siemens SN26M832TR
    Electrolux ESF8630ROX

(Koku problemi olmaması için sırf çelik olması, sessiz olması, temiz yıkama ve düzgün kurulama yapması önemli)

Ortalama 10 sene kullanacak olsak da o 10 sene içimizin ve kafamızın rahat etmesini istiyoruz. Bu yüzden bütçeyi esnek tuttum. Beyaz eşyada istekler az çok bellidir; az ses yapması, sık arıza vermeyip kronik sorununun olmaması ve temel görevlerini yerine getirmesi vb.. Tavsiye verirken miktarı örnek veriyorum 1500 TL'ye kadar bu ürün, 2000 TL'ye kadar bu ürün diye verebilirseniz değerlendirecek herkes için daha faydalı olacaktır sanırım.

Yukarıda belirttiğim marka ve modeller haricinde de tüm önerilerinize açığım.

Katkıda bulunan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

• Tanguz kullanıcısına yanıt
    Merhaba öncelikle hayırlı olsun Allah bir yastıkta kocasın
    Camaşır makinesinde sıkma devri avantajından eğer bu sizin için önemliyse Electrolux EWF1486GDW modelini öneririm
    1200 devirde çamaşırda ıslaklık oranı %50 1400 devirde ıslaklık oranı %48 olması lazım çok bir fark değil ama sıkma devrini önemsemeyecekseniz de Electrolux EWL1286LEW modelini de alabilirsiniz
    Seçtiğiniz çamaşır makineleri güzel modeller su jeti buhar programları 3 lu amörtisor sistemi geniş yükleme ağızı 66 lt tambur hacmi özel tambur dokusu ile öne çıkan makineler
    Altarnetif olarak çamaşır makinesinde Profilo CMG140DTR modeline de bakabilirsiniz o da sizi pişman etmeyecek fiyat uygunluğu ile güzel makinedir ama bu 2 makiner arasından Electrolux daha iyidir
    Hele ki 1400 tl ye bulabilirseniz fiyat performans şampiyonu olur
    Buzdolabında ise pahalı gelmezse Lieherr nemli soğutma teknolojisi ve uzun ömrü ile LG de iç hacmi kalitesi ile çok güzel buzdolapları
    Eğer hacimleri az geldiyse ve illa kombi tipi olması zorunlu değilse LG GC-M502HQHM modeline bakmanızı öneririm . İç hacmi 546 lt A++ enerji seviyesi ve 70 cm genişliği vardır
    Bulaşık makinesine gelirsek Electrolux 15 kişilik yıkama kapasitesi iç hacmi ve donanımı ile Siemens den daha iyidir. Bulaşık makinesinde altarnetif olarak Profilo BM6481MG modeline de bakabilirsiniz
    Yalnız büyük şehirlerde yaşamıyorsanız LG nin de Electrolux un de servisleri bulunmayabilir . Ama büyük şehirlerde Ankara İstanbul gibi yerlerde servisleri vardir
    Servis olayını göz önünde bulundurun derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -DanceOfEternity- -- 12 Mayıs 2015; 21:32:14 >

• 1486GDW'de su jeti yok; ikisi arasında 1286LEW daha mantıklı olur. Fakat 1400'e göre %4-5 daha nemli çıkarır çamaşırı.
    Hem devri yüksek, hem su jeti olsun derseniz AEGL87494EFL modeli de var ama fiyat da artar.
  • Profile ile bosch arasında kalite farkı var mı? Aynı fabrikada üretiliyor fakat benzer ürünler arasında ciddi fiyat farkı var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scylla_40 S kullanıcısına yanıt
    Yoktur sadece bazen ufak tefek özellik farkları olabiliyor

BSH'nin yerli-muadil ürünlerinde ön panel ve görünüm dışında herhangi bir fark olmadığını sürekli dile getiriyordu zaten üstatlar. Gene de %100 emin olmak istiyor insan. Geçen gün akrabalarıma gelen BSH servisine durumu aktardım. Kendileri de aynen teyit etti. Hatta arızalarda hangi marka olursa olsun, aynı parçayı istediklerini, sisteme herhangi bir marka bilgisi girmediklerini, gelen parçanın her 3 markaya da uyumlu olduğunu dolayısıyla dıştan görünüm harici aralarında herhangi bir fark olmadığını söyledi(tabi muadil ürünlerde). Yani Profilo CMG140DTR varken Bosch WAT28480TR ya da Siemens WM14T480TR için ekstra para ödemeye gerek yok. Çevremdekilere bunu söylesem de, ne yazıkki insanların markalara olan algısını değiştiremiyoruz.
  • geçen siemensten SN26M232TR modeli beğenmiştim. profilo da aynı kalite diye söylenince profilodan benzerine baktım. BM6481MG olanı inceledim. fiyatı 150TL daha ucuz. inox. özellikleri de hemen hemen aynı gibiydi. forumdan bu modeli araştırdım ve ciddi kurutma problemiyle karşılaşanlar olmuş.

quote:

Orijinalden alıntı: t_i_t

Almayı düşünenler hala vardır diye söylüyorum. Yeni modeli BM6481MG olanı aldık
    kendini beyaz eşya uzmanı sanan kişiler bolca bu markayı ve bu modeli F/p ürünü olarak tavsiye ediyorlar ancak bence fiyatını haketmeyen bir ürün

Genel olarak şikayet edilen kurutma problemi kesinlikle var
    Eski Arçelik makinemizde kısa program(30 dakika) bile bunun ekstra kurutmasından kesinlikle daha kuru çıkarıyor

isteyenle özellikle beyaz eşya uzmanı kesilen kişilerle her türlü iddasına girerim henüz arçelik makineyi birine vermedim

Keşke almadan önce burdaki yorumları okusaydım. sırf eşim inox istedi diye aldık ama fena yanıldık

Yine annemde olan 15 yıllık Bosch(aynı grubun) makinesi bile bunu çarpar böler katlar çöp tenekesine atar

Eski makineler çok yakıyor vs.. diyenler olabilir eski makinemiz(10 yıllık) A sınıfıydı bundan muhtemelen biraz fazla yakar ama her bulaşıktan sonra elimizde kurulama yaptıktan sonra varsın 50 kuruş çok yaksın

quote:

Orijinalden alıntı: firtina34

100 numaralı adam misali... candoğan beye güvenip alacaktım profilo 6480 i ... bosh siemens ve profilo grubu son bulaşık makinalarında kurutma kronik bir sorun gibi duruyor.. ürünler aynı sadece markaları değişik geliyor insanın aklına... candoğan bey alınmayın sizde bir art niyet olacağını düşünmüyorum(satıcı falan değilsiniz herhalde).. hem fiyat olarak hem performans olarak ürünler üst seviye duruyor ve bu nedenle tavsiye ediyorsunuz sanırım.. arkadaşların siemens bosh ve profiloda yaşadakıtları kurutma sıkıntısı nedeniyle gidip ya arçelik ya da uzakdoğu bir makina alacağım sanırım.. arçelik biraz ne bileyim zayıf kalıyor ama kurutma sorunu göz önüne alındığında sanki albenisi daha yüksek gibi..

quote:

Orijinalden alıntı: eteksen

Diğer konuda siemens incelemesi koydum. Videoları incelemenizi tavsiye ederim. Cihazlarda kurutma sorunu yok.

Hatta toz deterjan ile parlatıcı olmadan bile güzel sonuç aldım.

http://forum.donanimhaber.com/m_71488264/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scylla_40 -- 14 Mayıs 2015; 19:40:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çamaşır makinesi önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam yerli modellerin aynı fabrikada üretilip birebir aynı olduğu doğru. Fakat sizin bahsettiğiniz modeller ithal, dolayısıyla birebir aynı olmasını falan beklemeyin. Bosch-Siemens ithaller Almanya'dan, Profilonun bu modeli ise İspanyadan geliyor. Kataloglarını açıp incelerseniz özellikleri bakımından muadil olduklarını görürsünüz fakat kalite olarak 3 marka da farklıdır. İthalde Bosch-Siemens birbirine yakındır ve de Profilodan bir adım öndedir.
    İnox renk ve/veya 3.sepet isteyen birisi için 6481MG f/p olarak daha öndedir Bosch/Siemens muadillerinden. Bu demek değildir ki Profilo daha iyidir ya da aynı kalitededir. Forumda genelde f/p olarak öneri yapıldığından/istendiğinden dolayı bu model öne çıkıyor. Yok daha iyisi olsun derseniz bütçeyi biraz daha artırıp Bosch/Siemens muadillerine yönelmek gerekiyor.

Gelelim bahsettiğiniz soruna. Enerji verimliliğinden dolayı günümüz bulaşık makinelerinin çoğunda var kurutma problemi. Misal Bosch SMS68N02TR aldık ve biz de memnun kalmadık kurutmasından(parlatıcısını koyup, tüm önerileri uyguladığımız halde) Ancak ekstra kurutma fonksiyonunu açtıktan sonra bu sorun ortadan kalktı(Son durulama suyunun sıcaklığını artırarak daha kuru çıkmasını sağlıyor) Tabi bu fonksiyon da sadece ithal modellerde var diye biliyorum BSH'nin. 6481MG'de de var bu ekstra özellik. Bunu açıp da hala memnun kalmıyorlarsa bilemiyorum sorun neden kaynaklıdır. Tabi ekstra furutma fonksiyonu bile eski makinelerin kurutma performansına yaklaşamaz bunu da gözardı etmemek lazım.

• Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Koşuşturmadan dolayı ancak yazabiliyorum. Hepsini siemensten almaya karar verdik. Karar verdiğimiz modelleri aşağıya yazıyorum.
    Çamaşır makinesi: 14W560
    Bulaşık makinesi: 26M832
    Buzdolabı: KG57NPI34 veya KG57NP72

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat alma fırsatı oldu mu hocam?

Seçtiğiniz ürünler güzel buzdolabı dışında buzdolabını Siemens den alacaksaniz Low Frost tavsiye ederim

• BSH grubunda no frost işe yarar makine yok mu gerçekten? low frosta bir türlü sıcak bakamadım. diğer markalarında servisi sorun olacak gibi. kaldım arada.
  • Teşekkür ederim memnun olan. Nişanlım no frost istiyor. Ama tavsiye ettiğiniz bir model varsa bakıp inceleyip ikna edebilirim
    En ucuz 5700TL gibi bir fiyat aldım. Son pazarlığımızı yapmadık henüz. Tahminim 5500 olur. Diğer yerler 5900 6000 civarı bir fiyat çıkardılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanguz -- 19 Mayıs 2015; 0:47:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch un no frost buzdolaplarında kronik buz kirma sesi var ve çok şiddetli. Bir de arıza yapma riski daha fazla. O yüzden no frost buzdolaplari önerilmiyor

No frost olarak tavsiye edebilecegim LG nin buzdolapları olur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.