"ama cehape yönetemez ama" gibi ipe sapa gelmez argğmanların işi de bitti. sanki akp yönetebiliyormuş gibi. gıdayı kesiyor millet, gıdayı.. bir kısım, lüksten vaz geçmiyor. medyanın büyük kısmı da bunlardan vaz geçmiyor diye, ülke komple lale devrindeymiş gibi algı kasmaları da işe yaramıyor. vatandaş kendi hayatına bakmaya, yaşadığı rezilliklere uyanmaya başladı. |
🔥 Dolar 35,58 - Euro 37,15 - Altın 3.096 | 21 OCAK🔥 (12192. sayfa)
-
-
tarihi biraz eski olmasına rağmen, lütfen şunu okuyup, bilgileniniz.
birgun.netSine-i Millet ne getirir, ne götürür?https://www.birgun.net/haber/sine-i-millet-ne-getirir-ne-goturur-156348 -
şu andaki meclis dağılımı, seçmen iradesini YANSITMIYOR. ama öyle evirip, çevirdiler. öyle mevzilendiler ki, bunu değiştirmek için, yine bu adaletsiz dağılıma mahkumsunuz. uzaktan gelen davul sesi hoştur, ama yanına gidince rahatsız olabilirsiniz.
normal bir ülkede, hukukun olduğu bir ülkede, çoktan seçim kararı alınmış, tarih belirlenmiş olurdu.
-
akp, meclisteki kendi ve yan sanayilerinin dağılımına güvenerek, sabit ve dar gelirlilerin ümüğüne çöktükçe çöküyor. biliyor ki, seçim kararı alamk için en büyük koz kendi ellerinde. oysa seçim yapılsa, o koz, koz helva gibi parça pinçik olacak.
-
En basitinden örnek vereyim yurt dışından 150 Euro olan gümrük sınırı 30 Euro düşürdüler yetmiyormuş gibi şimdi 27 Euro çektiler +3 Euro da kargo parası istiyorlar ürünü getiren firma ücretsiz kargo verse bile faturada belirtilmediğinden
3 Euro haraç vermek zorunda kalıyorsun malum kişiye yani kargo ile birlikte toplam da 30 Euro aşmamak gerekiyor yoksa ürün gümrükte kalıyor Asya ülkelerinden alınan ürünler için yüzde 60 vergi Avrupa Ülkelerinden alınan ürünler içinse yüzde 30 vergi alınıyor iken bunlar yetmiyormuş gibi şimdide 3 Euro kargo parası çıkardılar koskoca ülkeyi 3 Euro peşine düşecek kadar muhtaç halle düşürdüler demekki yazık işte 100. yılımızda geldiğimiz noktaya bak ☹️
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 18 Ocak 2025; 12:52:41 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ülkeyi ekonomik darboğaza sokan akp ve mhp. ceremesini ödeyen dar ve sabit gelirliler. ve seçim kararı almak için, vatandaşı yoksullukta nirvanaya ulaştıranlara mahkumsunuz. başka sorum yok.
not:akp seçimi alacağını bilse, yarın tarih belirler.kendisi ve yancıları ile bile ALAMIYORLAR VE ALAMAYACAKLAR.
-
bilmem miyim, biliyorum. bunlardan önce hobi olarak elektronik işleriyle uğraşırdım. gerek aliex, gerek gearbest falan ufak tefek ıvır zırvır alırdım. tek derdim 1 ay falan bekleme süresiydi. şimdi keşke 2 ay beklesek de, bunlardan önceki hale dönsek diye umar hale getirdiler.
-
chp'yi itibarsızlaştırmak
oyunun yeni adı bu. peki neden hedefte chp? bkz. son seçim sonuçları ve anketler.
-
Şimdide sosyal medyada ve haber sitelerinde başkentleri değişen ülkeler diye haberler çıkıyor... Yavaştan yavaştan alıştırıyorlar başkenti değiştirme planları var sanırım... Tabiki öncesinde anayasayı değiştirmek gerekiyor...
Bu haberlerin yorumlarını okudum. Kimi başkent Diyarbakır olsun kimi Konya olsun kimi kars olsun kimi Erzurum olsun diyor... Bizim millet de bir acayip herkes memleketi başkent olsun istiyor... Valla anayasa değişikliğini başkent değişsin diye yapsalar evet çıkar... AKP yine sinsi sinsi planları işletiyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstanbul yapılacaktır hiç şüpheniz olmasın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İtalya'ya ihraç edilmek istenen çam fıstıklarımızda ağır metale rastlanırken, Danimarka'ya ihraç edilen asma yaprakları da pestisit sebebiyle geri gönderildi!
-
bildiğin zehir yiyoruz.
-
hani Halep 82,Şam 83. ilimizdi? iller arası vergi mi olur? hani Suriye sanki artık Türkiye toprağı oldu sanıp naralar atanlar? neredesiniz? Araplar dan daha kaç kez kazık yiyeceksiniz?
Özlem GürsesyoutubeDestek Olmak İçin: https://www.youtube.com/channel/UCojOP7HHZvM2nZz4Rwnd6-Q/join Özlem Gürses'le 5 Dakikada Dünya Gündemi Podcast Linki : https://open.spotify.com/episode/2BrfT4VHgTtUJcevyM2cLn?si=rIy-2Q8eS7O0y9zvblRArw Özlem Gürses gündemi sizin için yorumluyor... ••• Yeni Videolardan Haberdar Olmak İçin - https://bit.ly/3dEwomR ••• - Sosyal Medya - https://www.instagram.com/ozlemgurses/ https://twitter.com/OzlemGurses http://www.ozlemgurses.com/ ••• Bize Ulaşmak ve İşbirliği Yapmak İçin : iletisim@ozlemgurses.com #ÖzlemGürses #Suriye #Gümrükhttps://www.youtube.com/watch?si=0zD73k69GY5StOfW&v=ewV9m44Cv0o&feature=youtu.be -
Dövizin bu kadar baskılandığı için iş yapamıyoruz; İç pazarla ne kadar döner bu iş bilinmez. Yine büyük şirketler köşeyi döndü. Yine olan küçük şirketlere oldu. İhracat konusu çocuk oyuncağı değildir.
-
Bilerek mi basıyorlar kara listeye girmek için, anlamıyorum ki. Bol keseden zirai ilaç dağıtıyorlar ve basın basabildiğiniz kadar yeter ki diyorlar sanki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunu anlatıyoruz ama işi bu olmayanlar çözemiyor. Bu bir denge işi.
İhracat durma noktasına gelirse döviz geliri de sıfır olur. Yerli piyasa tavan yapmaz çünkü öyle bir talep yok olamaz da.. Üretim kapasitesi yerli piyasanın çok üzerinde. Bakınız en basiti otomotiv fa fabrikaları. İnsanlar sanıyor ki Toyota Hyundai Renault sadece burada satmak için otomobil üretiyorlar.. Olay öyle degil olmamli da.
Aynı durum beyaz eşya için de geçerli.. Hatta çoğu durumda üretici firmaların İhracat kapasitesi toplam kapasiteni yarısından fazladır. Bu kısım çöktüğü de, yerli piyasada fiyatlar DÜŞMEZ, ARTAR. Çünkü genel giderler çok daha az üretime bölünür ve malın maliyeti artar..
Enflasyon düşmez yükselir...
İkinci negatif etkisi, olması gerektiğinden fazla değerli yerli para birimi, ithalatı artırır çünkü ithal mal ucuz olur. Bu da yerli üretimi daha da düşürür, istihdam azalır, düşen satışlar ile yine birim maliyetler artar, enflasyon artar.. Mal (arz) azalırsa malın fiyatı artar..
Trump in değerli dolar istemiyor olması da bu. Örneğin alman makine üreticileri eskiden abd ye daha zor mal satardı çünkü parite 1.2-1.3 lerdeydi. Şimdi ise almanlarin en büyük pazarı haline geldi çünkü kaliteli makineyi daha ucuza alıyor abd li üretici..
Aynı durum bizim için de geçerli. Yerli üretim ithal den pahalı, neden yerli alayım ki :) ha birde kalitesi de yerlinin daha düşükse zaten saçmalık.
Burada da "gümrük vergisi" işin içine giriyor ve hükumet yerli satıcıyi korumak için vergi koyuyor. Ama bu Vergiler 9 kadar yüksek ki, korumak gibi görünse de nihai tüketiciye zarar veriyor ve enflasyon artıyor. Bakınız otomobiller.
Telefonlar. Beyaz eşya, küçük ev aletleri ve daha bir çok ürün.. Anti damping uygulanan bir çok kalem ithal mallar çok ucuz olduğu için değil (etken ama tek sebep değil) yerli malı çok pahalı olduğu için konuyor şu an..
Bu bir çözüm değil..
Bu şekilde uzun vadede ithalat ihracat dengesi saglanamaz ve cari açık vermeye devam eder, İhracat ta pazar kaybeder, körler sağırlar birbirini ağırlar durumuna geliriz. Öyle olunca da yerli satıcı "locals"a güzel (!) fiyatla ürün satmaya çalışır..
Türkiye ekonomisi bu jadar basit aslında, karmaşık hale getiren rant sevdası oldu.. Şimdi çözemiyorlar paradoksu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 18 Ocak 2025; 18:36:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Örneğin alman makine üreticileri eskiden abd ye daha zor mal satardı çünkü parite 1.2-1.3 lerdeydi. Şimdi ise almanlarin en büyük pazarı haline geldi çünkü kaliteli makineyi daha ucuza alıyor abd li üretici..
Yazdığınız bu bilgi doğru mudur bilemiyorum ama Instagram'da gördüğüm bir şey var aklım almıyor; dudak uçuklatan fiyatları olan New York konutlarında Beko markalı ürünlerin kullanıldığını görüyorum ve hayret ediyorum, TLC ve DMAX'teki yapımlarda da pek Türk markası yok, kalite farkı var olsa bile orada ürün satabilmeleri çok garip geliyor kulağa. Türkiye'deki Koç grubu beyaz eşya servis elemanları aşırı kaba ve artık eskisi gibi ucuz da hizmet vermiyorlar, en son Çerkezköy'de üretilen bir Arçelik gördüm bildiğiniz çöptü, oyuncak gibi duruyor BSH ve Samsung ürünlerine göre...
Bence artık konuyu bilinmeyenlere getirmelisiniz; burada sizi eleştirenlerin yazdığı üzere konunun odağını saptırmamalısınız. "Almanya bizi kıskanıyor" diyenler gibi olmayın, yüksek kur istemeden önce ülke içinde yüksek fiyat ülke dışında sadaka gibi fiyat belirleyip bir türlü bize katkısı olmayan bir ailenin gerçeklerinden bahsetseniz...
Yuh 🤦♂️🤦♂️🤦♂️
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 18 Ocak 2025; 19:36:28 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Son paragrafinizi anlayamadım?
1.Yüksek kur istediğimi nereden çıkardınız?
2. 10 yıl beyaz eşya üretim firmasında çeşitli görevlerde çalıştım bilmediğiniz çok nokta var, gerçekler sizin gördüklerinizden çok farklı :)
3. İlk cumlenizdeki "bilmiyorum" ifadesine karşılık "bilmediğim bir şeyi doğru gibi yazmadım yazmam" diyorum ve bilmiyorsanız o konu üstüne yorum yapmanı çok kısıtlı olacaktır.
Ve lakin, sizinle tartışmak isterdim ama son kelimeniz malesef tartışmamizin yersiz olacağı izlemini verdi bana zira "seviye" olarak pek şık değil. Sehven yazmış olabilirsiniz belki tekzip etmek isterseniz detaylı bilgi paylaşmak isterim aksi durumda malesef bu pek mümkün olmayacak.
Edit : bir kaç konunuzu inceledim, malesef düşünce yapınız ve ifade şekliniz çok ilginç.. Bir DH yöneticisini bile uzaklaştirmissiniz :) sanırım bu tartışmaya girmek sonuç getirmeyecek vakit kaybı olmasın.. Mesajlarımı yok saymaniz daha sağlıklı olacaktır.. İyi günler dilerim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 18 Ocak 2025; 19:22:5 >
-
Apostoyoutube00:00 Orta sınıfa ne oldu? 01:10 Turgut Özal, neoliberalizm ve orta direk 03:00 2000'ler ve yalancı bahar 04:00 Orta sınıf kimdir? 06:35 Orta sınıf nasıl eridi? 11:30 Orta sınıfı nasıl yeniden inşa edebiliriz? Türkiye'de aylık 100 bin liranın altında maaş alanlar artık orta sınıf sayılmıyor; maaşlı çalışanların büyük çoğunluğu asgari ücret kazanıyor. Peki literatüre Turgut Özal ile giren "orta direk" nasıl ortadan kayboldu? Bu bölümde Alp Akiş ile hem ekonominin hem demokrasinin bel kemiği sayılan orta sınıfın yolculuğuna odaklanıyoruz. 1980 askerî darbesi sonrası neoliberal politikalar ile ortaya çıkan bu ekonomik sınıfın 2001 sonrası dönemde nasıl geliştiğini ve ilerleyen yıllarda ekonomik kriz, enflasyon, faiz tartışmaları ve KKM gibi enstrümanlarla artan gelir eşitsizliği aracılığıyla nasıl ortadan kalktığını inceliyoruz. Ekonomist Murat Kubilay orta sınıfın yolculuğunda bize eşlik ediyor; artan gelir eşitsizliğinin ve siyasi hamlelerin bu yolda nasıl etkili olduğunu anlatıyor.https://www.youtube.com/watch?si=Jpp97tiUh50O8IOa&v=PLVvODkVIxI&feature=youtu.be
-
Orta direk, direk ile butunlesti hocam..
Artık "direk" ve "zenginler "var.
Edit :
Orta direk kalmadığına dair farklı bir delil.instagramCNBC-e on Instagram: ""İlk önce en pahalı olanlar bitiyor..."#sinema #film #bkm #bilet #tiyatro #kültürsanat"https://www.instagram.com/reel/DA2zFsiuJVT/?igsh=ZHMxc3JuYjF3djRu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 18 Ocak 2025; 23:2:49 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X