Şimdi Ara

🔥 Dolar 35,58 - Euro 37,15 - Altın 3.096 | 21 OCAK🔥 (12198. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Redeemertr , Nickimi_kedi7 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 17 Misafir (10 Mobil) - 9 Masaüstü10 Mobil
5 sn
243.960
Cevap
1.163
Favori
12.244.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1154 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
52. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 1219412195121961219712198
Sayfaya Git
Git
Giriş

Çinlilerde yapıyordu bunu... Aynı şeyi bizde yapmalıyız . Ülkemizde 1 milyon Suriyeli çocuk doğdu bunlar vatandaş oldu/ olacak sanırım bu bizim için olumsuz bir durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

40 yaşında emekli olanlara çok bile . RTE bunların maaşını temelli kesmek yerine kademeli şekilde kesiyor halkın matematik bilmediğini güvenerek . Asıl olan 60-65 yaşında emekli olacak olanlara olmakta ... 60-65 yaşında emekli olacak olanlar en az 25 sene pirim ödeyecek ÖTV ödeyecek yüksek SGK ödeyecek 65 yaşına kadar gelir vergisi ödeyecek vs ... 40-45 yaşında emekli olanlarla 65 yaşında emekli olacak onlarla denge kurulmalı 40 yaşında emekli olanlarda kesinti var ama bu yeni nesle geçmiyor hâlâ

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

bakın eğer 25 yıl çalışarak emekli olunacaksa 45 yaşında emekli olanlara laf edilmemesi gerekir. çünkü adam 20 yaşında işe girmiş bir fiil 25 yıl çalışıp prim ödemişse 45 yaşında emekli olmak onun anasının ak sütü kadar helaldir.

ha sen dersen ki 20 yaşında işe girmiş adam 65 yaşında emekli olacak o vakit 45 yıllık prim ücreti kadar yüksek maaş ödeyeceksin.

bugün 3600 gün ile emekli olan ile 9000 gün ile emekli olan aynı maaşı alıyor böyle bir saçmalık olabilir mi?

şimdi 20 yaşında işe girip 65 yaşında emekli olan adan 16200 gün gibi asronomik bir prim gününe sahip olur.

madem 65 yaşında emekli olunacak o vakit 16200 gün primi olan adama en az 3 kişilik maaşını vereceksin.

5.5 yil ama biz 6 diyelim. (5200 kusur gun var au an) yil sonra gun dolmus olacak ama emekli olmama 23 yil var.

Bu mu adalet. tamam 45 yas erken ama bu nedir ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tla776 -- 21 Ocak 2025; 20:23:55 >
  • Şu anda bende garantideyim, ikinci sefere en iyi orası verdi devam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Böyle borsa mi. Olur

Defacto fiyatı gibi 99.99 da hep kalıyor. Bak sen şu tesadüfe.

🔥 Dolar 35,58 - Euro 37,15 - Altın 3.096 | 21 OCAK🔥

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Zaten hiç işten çıkmamışsa 15 bin gün gibi pirim ödemesi gerekiyor . Ben o kadar süre sürekli çalışan olmayabileceğini de öngörüp en az 25 yıl dedim . Oysa 40 yaşında emekli olan 5bin gün yani 13.8 yıl çalışıyor onunda 1.5-2 senesi askerlik, doğum borçlanması oluyor elde kalıyor 11 sene

16200 günü olan 3 kat maaş almıyor/almayacak tam tersi 5 bin çalışandan %50 daha az alıyor almaya devam edecek

Bugünkü kötü sistem 20 yaşında işe gir 25 sene sigortalı ol 45 yaşında emekli diye oldu . Hatta 5000 işgünü vs indirimlerle 35-38 yaşında da emekli olundu

Açıkçası o kadar bile çalışmadım. İşte EYT li nefret edilen 43 yaşında emekli olmuş kişi grubundan olan benim durumum.2024 haziran ayında doğum günümden hemen sonra başvurarak başladı.

Hayatımda çalıştığım 3.5 4 sene falandır en fazla. Maceram muhasebesi babamın habersizce beni 18 yaşımdan küçükken işe girip çıkmış göstererek başladı. 6442 (fazla bile çalıştım) günle emekli oldum.4 sene aktif çalışma hayatım haricindeki bütün günleri isteğe bağlı sigorta sonrasında çalışıyormuş gibi göstererek sgk şeklinde devam etti. 15.438 den zam alarak 17870 Tl gibi de maaşım var güncel olarak.

Sistem buna izin verdi.Geçmişte de veriyordu.65 yaşına kadar da çalışsak çoğumuz ilerde aynı ücrette sefalette buluşucaz.Bunun gerçeğini herkes kabul etmeli.Toplumsal hareket edilmeyen yerlerde bireysel çözümler getirilir.Emekli maaşımın sponsorluğunu yapıyormuş gibi hisseden arkadaş varsa kendisine teşekkür ederim benim için çalıştığından dolayı.

Ve evet böyle ballı emekli olan eyt liler ve yıllarca para alanlar aranızda.Alınan miktarlara çok takılmayın zaten aklını kullanan çoktan birikimini yapmış,bir şekilde yan gelirlerini sağlamış birkaç tane dairesini almıştır vs vs.Bakın biz EYT liler örgütlü kötülüğün vucut bulmuş haliyiz :) hiç bir güç örgütlü kötülüğün önünde duramıyor.Bkz. mevcut memleketimizim hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 21 Ocak 2025; 23:54:55 >

• 12 eylül darbe döneminden beri ilk defa bir parti lideri tutuklanmış.

Bir çeşit darbe döneminden geçiyoruz sanırım.

Bu şartlarda ekonomiyi ancak Zuik in kağıt üstündeki manevraları kurtarır. .

Ama gerçekler vatandaşı sürünmeye devam ettirir...

yahu bana ne sistemden ben 25 yıl prim ödedim mi ödedim. o halde istediğim yaşta emekli olmam gerek. adil olan budur.

şimdi sen 25 yıl BES ödemiş adam ile 45 yıl bes ödemiş adama aynı brikimi mi vereceksin? 45 yıl çalışmış adam devletin kumbarasına her yarım altın atacak.

sonra kumbaraların açılma günü geldiğinde 25 yıl boyunca yarım altın atan adam ile 45 yıl boyunca yarım altın atan adama aynı miktar parayı vereceksin.

• Deger1i kullanıcısına yanıt

bir düzeltme yapmak gerek . ilk değil çünkü Selahattin Demirtaş var. o da tutuuklandığında parti genel başkanıydı.

ha bir de Doğu Perinçek vardı ergenekon davasından tutuklanmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 22 Ocak 2025; 1:1:33 >

hepsi de akp döneminde....

ileri demokrasi ya o bakımdan herhalde...

Baştan 20-25 yıl emekli olma fikri yanlış zaten . 40-45i geçip emekli olan 20-25 milyon olunca onların maaşı nasıl ödenecek? .Bu durumda çalışan -vergi ödeyen o kadar insan olmayacak ki!. Emekli sayısı 25 milyon çalışan 15 milyon olduğunda çalışanlar 2-3 kat vergi ödemek zorunda kalacak bu durumda kimse ülkede çalışmaz ve ülkeden gitmek ister

En baştan 60 olarak belirlenmeliydi zaten 1949 yılında kamuda üst düzeyde olanlar için 60 yaşında emeklilik getirildi. 60 yaşında kadar kamuda çalışanlar emekli olup maaşınının %70-80ini almaya başladı fakat siyasi popülizm ile sonra Demirel herkesi emekli etmeye çalıştı hemde yaş şartı getirmeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 22 Ocak 2025; 1:5:25 >

tamam gel 56 da anlaşalım. BES şirketleri bile 56 yaş şartını tamamla emekli edelim diyor. erkeklerin ortalama yaşam süresi 75 imiş.

65 te emekli ol 75 te öl yok ya. bu faşistliktir ,kölelik düzeninde dahi böyle zalimlik yok

🔥 Dolar 35,58 - Euro 37,15 - Altın 3.096 | 21 OCAK🔥
    Yeni yasa ile 70e çıkacak emeklilik yaşı inşallah

Boşuna demiyorum emeklilik kalririlsin diye. O primleri kişiler biriktirsin ne yapıyorsa yapsın... Her türlü kardalar.

Kimse oturup hesap etmiyor yıllarca Ödenen primler ne kadar ben ne maaş alıyorum diye. Özel sağlık sigortası da dahil edin yine de kurtarmaz.. Ödenen primler korkunç yüksek..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 22 Ocak 2025; 13:7:59 >
  • x (formerly twitter)
    Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on X
    https://x.com/bosunatiklama/status/1881802124046238191

• İngiliz devi HSBC uyardı: 2025 Türkiye için zorlu olacak....

Biz zor geçeceğini bilmiyoruz sanki. Bizzat survivor gibi yaşıyoruz ülkede. 

• Deger1i kullanıcısına yanıt
    Sanki diğer yıllar çok rahat geçiyor, HSBC bak işine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump geldi,parite terse döndü.

• gram şu an 3165 lira ile rekorun rekorunu kırıyor.

• 
Sayfa: önceki 1219412195121961219712198
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.