Şimdi Ara

##Güncel Sistem Tavsiyeleri (Güncellendi 27.01.2008)## (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.372
Cevap
1
Favori
56.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni alacağım plazma tv'de kullanmak için kesemi zorlamayacak bir htpc kurmak niyetindeyim. Tek amacım hd rip, dvd, divx izlemek ve müzik dinlemek başka hiçbirşey yapılmayacak. Belki ilerde bir blue-ray rom alınıp seyredilebilir. Bulduğum parçalar ve yaklaşık fiyatları aşağıda.
    ANAKART:
    Sapphire AMD690G DDR2 VGA+GLAN+SATA+HDMI 16X 940p 100 usd
    İŞLEMÇİ:
    AMD Sempron LE-1100 1900Mhz Socket940 256KB BOX 53 usd
    DVD ROM
    Asus 18X DRW-1814BLT SATA Siyah 50 usd
    HDD
    Samsung 160 Gb 7200 rpm SATA2 8 MB 69 usd
    KASA
    AOpen G325 350W 100 usd (Küçük bir kasa htpc için uygun diye düşündüm ancak bu akrtlara uyar mı fikrim yok?

Şimdi yukarıdaki bileşenler uygun mudur? Buraya ekleyeceğimiz ram ne olmalıdır 1gb yeter diye tahmin ediyorum? İşlemci uygun mudur değilse şöyle bir alternatif var ne dersiniz?
    AMD ATHLON 64 X2 4000+ DUALCORE SOKET 940 ENERGY 94 usd
    İlgilenen arkadaşlar şimdiden çok teşekkürler.

• otnemem

Yazdığınız kasa için microatx bir anakart seçmelisiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÖnceVatan

otnemem

Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Peki hdmi olan microatx bir anakart önerebilir misiniz? İkincisi de tüm bilgisayarlarımda amd işlemci kullanıyorum o yüzden amd'yi seçtim ancak video performansı açısından intel amd arasında tercihim ne olmalı? Ya daha açık şekilde sormam gerekirse bu kasada çalışabilecek işlemci + anakart (tabi bu anakartta ekran kartı ve ses kartı ob olmalı ve bu bütçeyi çok aşmamalı) tavsiye edebilir misiniz? Aslında bu anakartı incelediğim sitede yanlış bilgi kurbanı oldum. Bürün planlar değişecek şimdi.

• Microatx anakartlar hakkında incelemelere göz atın, benim de detaylı bilgim yok. Aşağıdaki bağlantı işinize yarayacaktır.

Yazının üzerine tıklayın
  • İlginize çok teşekkürler. Bakalım işin içinden çıkabileek miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÖnceVatan

otnemem

Sayın ÖnceVatan bimeksin sitesinde bu kasa için atx ibaresi var micro atx yazmıyor? Acaba yanlış mı?
    http://www.bimeks.com.tr/product.jsp?productId=12539&categoryId=1077&path=1000:1065:1077&ref=007.1
  • öncevatan ve oerdem,

bu konuyla çok ilgileniyorsunuz. sayenizde birçok arkadaş butçelerini doğru kullanarak güzel sistemlere sahip oldular olacaklar. sizleri tebrik ederim. ben de ufak birkaç katkıda bulıunmak isterim.

p35 çipsetli intel anakart alacak arkadaşlara bir alternatif daha: dfi blood iron p35 t2r (dfsbilgisayarda 160$ dan 120$ a inmiş. ben birkaç incelemsini gördüm alınası bir kart hele bu fiyata kaçırmamak gerekir. sizler de bir araştırın sakıncası yoksa intel sistemlerde bu kartı önerebilirsiniz.)

http://www.dfsbilgisayar.com/asp/brands.asp?brand=DFI&group=OEMMBDINT (alışveriş için bu link)

http://forum.donanimhaber.com/m_16338617/tm.htm (fx57 nin haberi için)

http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=543 (dfi blood iron p35 incelemesi)

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=165714 (bu da xtreemsystems forumlarından)

ram konusundaki alternatif ise: corsair xms2 675mhz(800mhz garanti) ddr2 2*1gb dual kit 59$ (mavibilgisayarda)

http://www.mavibilgisayar.com/yeni/index.php?Page=DetayliBilgi&No=4786

• Çalışma bence çok güzel olmuş ellerine sağlık ama 2000ytl biraz fazla değilmi yav
  • @silikon tabancası
    teşekkürler, hemen dfi ın o güzel anakartını ekliyorum fiyatı ilk geldiğinde 320 dolar idi, bu kadar inmesi ancak p45lerin yakın olduğunu gösterir...

@xpunisherx
    2000ytl nin üstü için de tavsiye isteyenler oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

@silikon tabancası
    teşekkürler, hemen dfi ın o güzel anakartını ekliyorum fiyatı ilk geldiğinde 320 dolar idi, bu kadar inmesi ancak p45lerin yakın olduğunu gösterir...

@xpunisherx
    2000ytl nin üstü için de tavsiye isteyenler oluyor

azıcık katkım olduysa ne mutlu bana.

o anakartı alacak arkadaşlara sesleniyorum:

ilerde ikinci elden satacak olursanız bana öncelik verin lütfen. şuan param olsa e6550+dfi blood iron p35+ 8800gt alırdım ama malesef param yok.
  • sistemler güncellendi

düzeltme:
    @silikon tabancası eğer dfi için uyarmasaydın o kadar ucuzlayacağını tahmin etmem zor olurdu, yavaş yavaş sistemler yenileniyor, yakında günlük basıma geçebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OErdem -- 17 Kasım 2007; 16:15:10 >
  • Rica ederim. OErdem hocamın da sistemleri çok güzel.

OErdem hocam; biz konuyu sürekli böyle üste taşıyoruz ama neden sabit hale getirilmiyor? Başvurdun mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ñolofinwë -- 17 Kasım 2007; 20:46:14 >
  • böyle şikayete can kurban. şu dfi ın kartını elime alıp incelemyi çok istiyorum. ankarada olup da yeni sistem toplayacak ve bu kartı alacak arkadaşla bizzat ilgilenebilirim. isteyen pm atsın. bu fiyata güncel bir dfi kartı aşık oldum doğrusu. kutusu da çok şık.
  • Yöneticileri ÖM atarak ta üstkonu olmasını isteyebilirsiniz.
  • güncellendi
  • bu ati hd3870xt'nin fiyatını bilen var mı ?? hemde nereden alcağımızı ??
  • @rckf
    özel mesaj olarak cevaplandı...
  • Arkadaşlar sizlerden ricamız diğer sistem tavsiyesi isteyen ve mükerrer konu açan üyeleri bu konuya yönlendirmeniz olacaktır, diğer konuları şikayet ederek kapatılmasını sağlarsanız forum düzenini beraber sağlamış oluruz.

Konuyu açan ve emek harcayan herkese teşekkür ederiz.

Forum Yönetimi
  • Çok yararlı bir başlık.

• Üst konu olmuş tebrikler

Sistem tavsiyesi isteyen arkadaşları buraya yönlendirelim... Her bütçeye göre sistem bulmak mümkün...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.