Bildirim
● GÜNCEL ● Üst Seviye Güç Kaynakları Hangileri ? - Güç Kaynağı Seçimi Rehberi? (8. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
Halil kardeş senin burada tutumundaki yanlışlık ne biliyormusun, bu listeyi oluşturacak kadar psu dan anlamadığımı psu uzmanı olmadığımı, 15 senedir kendi deneyimlerime göre az çok donanım dan anlayarak listeyi genel olarak doğru bulmam ve faydalı bir liste olduğu için burada paylaştığımı anlamaman. Bu listeyi oluşturan elemanlar burada yer alan ürünlerin hepsini incelemiş test etmiş olma ihtimalleri mi var sence? Toms yada jonny gibi psu incelemesine %100 olmasada %90 güvenebileceğimiz editörlerin incelemelerine göre oluşturulan bir liste. Hepimiz zaten bu incelemeleri örnek almıyor muyuz? Buradaki tehlike kelimesine de anlamsız derecede fazla takılıyorsun, bu İngilizceden bir çeviri. Oradaki anlam psu patlar uçar sistemi yakar gibi değil, yada koruması yok anlamında değil. Sen burada ısrarla ilginç bir tonlamayla hesap sorar gibi, faydalı bir paylaşım yapan kişilere yorum yapıp sonra burada doğru olandan bahsedemezsin, sen konuya katkı sağlamak istiyorsan ve bu işten anlıyorsan şu şu şu ürünler şurada olmalı şu sebepten gibi açıklamanı yapıp konuya fayda sağlasın, böyle bir olumlu geri dönüşün oldu da biz mi nezaketsizlik yaptık? Bunca yıl insanlara tarafsız bakmayı ve fayda değer oranını, ceplerinden fazla para çıkmaması için en verimli ürünleri öneren insanlara böyle yorum yapılmaz. Eğer bir fayda sağlamak istiyorsan önce sen elini taşın altına sokacaksın. Bunu yapmadığın için seni ve düşüncelerini samimi bulmuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Muten kardeş, ben senin gibi bir liste yayınlamadığım için elimi taşın altına sokmamış mı oluyorum? Ben zamanım oldukça foruma bakıyorum, gerek herkese açık olarak, gerekse özelden bana ulaşarak yardım/öneri isteyenlere bilgim dahilinde yardım/öneri yapmaya çalışıyorum. Bendeki bilgiyle uyuşmayan bir bilgi görünce, gördüğüm bu bilgiyi sorgulamak istiyorum. Bunu hem kendi bilgimi kontrol etmek ve yanlış bildiğim bir şey varsa düzeltmek için, hem de diğer insanların en doğru bilgiye ulaşması için yapıyorum.
Bu bağlamda, yüksek keliteli ve tehlike arz etmeyen PSU serileri olarak bildiğim ASUS ROG STRIX, SEASONIC FOCUS, EVGA G3 gibi serilerin burada "tehlikeli olabilecek standart seviye" olarak lanse edilmesi dikkatimi çekti ve elimi taşın altına koyup yaptığın listelemeyi sorguladım.
Kimin ne kadar samimi olduğunu, okuyanların vicdanına bırakıyorum. -
hocam merhaba
Burada ki ürün hakkında ki yorunumuz nedir? -
XPG Core Reactor serisi oldukça kalitelidir. Hiç tereddüt etmeden alabilirsiniz. -
10 numara kaliteli güç kaynağı, tek bir tereddütüm var TR de garanti prosedürü işlemek zorunda kalırsa kim nasıl işletir ve 10 yıl verilen garantiyi sunabilirler mi? Bu sorunun cevabını net öğrenirseniz alın ama kafada soru işereti varsa 50 100 daha fazla verip FSP Hydro G Pro alınabilir, garantiye FSP kendi bakıyor bana kendileri söyledi, ofis olarak bakıyorlar dist. Olarak değil. Buda hızlı çözüm demek yani avantaj. Ha bu seviye psu lar kolay kolay bozulmaz orası ayrı tabi de uzun kullanılacağı için 10 sene garanti sadece kağıt üzerinde kalmasın maksat.quote:
Orijinalden alıntı: RmzBurak
hocam merhaba
Burada ki ürün hakkında ki yorunumuz nedir?
-
Merhabalar. Gectigimiz hafta actigim konuda kasamdan yanik kokusu geldigini soylemistim.
https://forum.donanimhaber.com/bir-anlik-yanik-kokusu-gelmesi--142896493
Yuksek ihtimalle Psu'dan kaynaklandigini dusunuyoruz. Fakat Psu'yu hala degistiremedim. Ban yiyen Yamaci arkadasimizin da arastirmalarina gore bizim yerli markamiz Everest Rampage, paylastiginiz sitede yer alan tier list 4.0'da ust seviyelerde bulunan Sama Forza Gold etx ile klon bir psu'ya sahipmis.
www.everest-global.euEverest Rampage ETX-750-1 750W 80 Plus Gold Aktif PFC 12cm Fan Gaming Power Supply - Bütünü Oluşturan Parçalarhttp://www.everest-global.eu/tr/urun/everest-rampage-etx-750-1-750w-80-plus-gold-aktif-pfc-12cm-fan-gaming-power-supply
(sitesinde de sama fabrikalarında üretildigi bilgisi yer alıyor)
Dolarin iyice yukseldigi, fiyatlarin adeta tavan yaptigi gunumuzde Everest'e guvenip, 750w-Gold sertifikali ve yaklasik 500₺ fiyati olan bu (tırnak içinde)kaliteli Psu'yu sizce sistemime entegre etmeli miyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4ÆM -- 28 Nisan 2020; 7:33:2 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...High Power 600W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J600GD-F12S) | Teknobiyotikhttps://www.teknobiyotik.com/high-power-600w-80-gold-performance-gd-aktif-pfc-guc-kaynagi-hp1-j600gd-f12s.html
-
Psu nun eğer tam marka modeline detayına üreticisine inebilirsen, emin olunursa alınır. Ama buna pek imkan olmadığı için 2.ele yönelmende yada garantisi uzun süre olan 5 yıl gibi ürünlere bakman da yarar var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki corsair lerin nasıl işliyor?quote:
Orijinalden alıntı: Muten Baba
10 numara kaliteli güç kaynağı, tek bir tereddütüm var TR de garanti prosedürü işlemek zorunda kalırsa kim nasıl işletir ve 10 yıl verilen garantiyi sunabilirler mi? Bu sorunun cevabını net öğrenirseniz alın ama kafada soru işereti varsa 50 100 daha fazla verip FSP Hydro G Pro alınabilir, garantiye FSP kendi bakıyor bana kendileri söyledi, ofis olarak bakıyorlar dist. Olarak değil. Buda hızlı çözüm demek yani avantaj. Ha bu seviye psu lar kolay kolay bozulmaz orası ayrı tabi de uzun kullanılacağı için 10 sene garanti sadece kağıt üzerinde kalmasın maksat.
Alıntıları Göster
-
Ban yiyen kişiyle sohbetimiz olmuştu merak edip baktım "kendi isteğiyle uzaklaştırılmış" yazıyor ne alakaysa.quote:
Orijinalden alıntı: 4ÆM
Merhabalar. Gectigimiz hafta actigim konuda kasamdan yanik kokusu geldigini soylemistim.
https://forum.donanimhaber.com/bir-anlik-yanik-kokusu-gelmesi--142896493
Yuksek ihtimalle Psu'dan kaynaklandigini dusunuyoruz. Fakat Psu'yu hala degistiremedim. Ban yiyen Yamaci arkadasimizin da arastirmalarina gore bizim yerli markamiz Everest Rampage, paylastiginiz sitede yer alan tier list 4.0'da ust seviyelerde bulunan Sama Forza Gold etx ile klon bir psu'ya sahipmis.
http://www.everest-global.eu/tr/urun/everest-rampage-etx-750-1-750w-80-plus-gold-aktif-pfc-12cm-fan-gaming-power-supply
(sitesinde de sama fabrikalarında üretildigi bilgisi yer alıyor)
Dolarin iyice yukseldigi, fiyatlarin adeta tavan yaptigi gunumuzde Everest'e guvenip, 750w-Gold sertifikali ve yaklasik 500₺ fiyati olan bu (tırnak içinde)kaliteli Psu'yu sizce sistemime entegre etmeli miyim?
-
Gecikmeli yanıt için kusura bakmayın, bildirim gözümden kaçmış.
Markanın beyanını doğru kabul edersek, kısıtlı bütçe ile alınabilecek bir PSU gibi görünüyor. Marka yalan beyanda bulunur mu, bulunmaz mı, emin olamam. Ancak yalan beyan varsa ve SAMA firması bunu görürse hukuki sonuçları olabilir, Everest SAMA'ya tazminat ödemek durumunda kalabilir diye düşünüyorum. Everest bunu göze alarak yalan beyanda bulunur mu, bulunmaz mı, bunun değerlendirmesini siz yapın. Bana göre Everest bu riski almaz, yani beyanın doğru olma olasılığı bence yüksek.
Gördüğüm kadarıyla çokça satılan bir model ve bugüne kadar şikayet eden kullanıcı görmedim, duymadım. Ürünle ilgili şöyle pozitif bir değerlendirme yapılmış:
Karar sizin... İçinize sinerse alırsınız. Sinmezse, farklı modellere yönelirsiniz. Ancak bugünkü döviz kurlarında 500₺ civarında 750W seviyesinde daha iyi bir model bulunabileceğini düşünmüyorum. Yani farklı model arayışına girerken mümkünse bütçenizi de artırmanızı öneririm.
-
-
12'ye ne kadar yakınsa o kadar iyidir ancak +/- %5 sapmaya kadar güvenli kabul ediliyor. 12,3 olması sorun yaratacak bir durum değil. Yukarıda 12,6'ya, aşağıda 11,4'e kadar yolu var. -
2 psu arasında yapı kalitesi farkı var yorumlanmasını istediğin şey 12v ise eğer bu değerler zaten onu gösteriyor ama sorun var mı dersen bir sorun yok, esas farkı overclock yaptığı. Zaman min max voltaj değerleri arasındaki farkta net görürsün, yani daha az voltaj ve voltaj dalgalanması ile daha stabil akım sunar sana fsp olan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
fsp aldım farkı görünce sormak istedim, evet 3600x işlemcimi daha düsüş voltajlarda daha stabil çalışır olduğunu gördüm -
bu konuda şunu eklemem lazım
çok boş muhabbet yapıyoruz
+12v mevzusu yani...
bu konuda bizzat guru reis zaten hükmü verdi. yazılım okumalarıyla iş görülmez dedi. gördüğümüz değerler hiçbir şeyi yansıtmıyor, aslında milisaniyeler içerisinde değişen voltajlar var.
bizzat 12v railine multimetre koyup oradan voltajı okumadan yazılım üzerinden değerlendirme yapmak aslında çok yanlış
en azından yabancı forumlarda böyle. oraya gidip de hwinfoda 11.8 yazıyor help dersen şak diye bu cevabı alıyorsun. kimse orada yazılımla okunan +12vyi takmıyor çünkü doğruluk payı olmadığını düşünüyor
haklı olabilirler de...
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X