Şimdi Ara

[Güncellendi]Yeni Taktığım İşlemci ve Sıcaklık Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Core 2 Duo e6500 işlemciye update ettim sistemi p4 550den e6500 2.3ghzde çalışıyor. Stok fanımı taktım prime95i 3 dakika çalıştırdım 93 dereyi gördüm. Normal kullanımda basit bir oyun açık arkada YouTubeden şarkı dinliyorken 88 derece gösteriyor sıcaklığı işlemcinin.
    Sıcaklık yüksek belli ama surekli bu derecelerde çalışması sorun yaratır mı yeni fan alasıya kadar?

Edit: Yarım saatlik kullanımımda 93 dereye geldi sıcaklık
    Boşta 44 derece

Fan önerilerinizi de bekliyorum klipsli istemiyorum yeni fanı

Akasa k32 işlemci fanı aldım 3000 devirde dönüyor güçlü de özelliklerine ve kasamdaki hava üfleyişine göre ancak halen sıcaklık sorunum devam ediyor hatta şuan boşta yeni fan ile 44 olan sıcaklık 52 oldu.
    İşlemciyi doğru taktığımı düşünüyorum. İşlemci termal macun sürülü geldi nerede sorun olabilir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 29 Şubat 2016; 19:32:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun olmaz. i7-920'yi boşta 50-55°, yükte 90-95° 2012'den Kasım 2015'e kadar sıcaklıklar bu durumdayken kullandım,herhangi bir sorun yaşamadım. Kurumuş termal macun + tek fan kullandığım için sıcaklıklar bu şekildeydi. Soğutucu Noctua d14.

quote:

Stok fanımı taktım prime95i 3 dakika çalıştırdım 93 dereyi gördüm. Normal kullanımda basit bir oyun açık arkada YouTubeden şarkı dinliyorken 88 derece gösteriyor sıcaklığı işlemcinin.
    Sıcaklık yüksek belli ama surekli bu derecelerde çalışması sorun yaratır mı yeni fan alasıya kadar?
  • Bu işlemcinin Tcase'i 74.1 derece. (Tcase : İşlemcinin stabil olarak çalışabileceği öngörülen maksimum sıcaklık). Tam yük altında 93 derece ve 88 derece elbette çok.
  • Yorum yapan herkese teşekkür ediyorum ama sorun devam ediyor

Akasa k32 işlemci fanı aldım 3000 devirde dönüyor güçlü de özelliklerine ve kasamdaki hava üfleyişine göre ancak halen sıcaklık sorunum devam ediyor hatta şuan boşta yeni fan ile 44 olan sıcaklık 52 oldu.
    İşlemciyi doğru taktığımı düşünüyorum. İşlemci fanı termal macun sürülü geldi nerede sorun olabilir sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 29 Şubat 2016; 19:49:13 >
  • Bu arada oyun oynarken video kaydı yapıyorum 32-37 arası fps alıyorum ve en düşmüyor asla 32nin altına, video kaydı yapılırken hw monitör altta açık kalıyor oyun sonu sıcaklık değerlerine baktığımda en yüksek 96 derece olduğunu görüyorum.
    96 derecede işlemcinin kasması, fps düşmesi meydana gelmez miydi? Acaba sensör filan mı bozuldu bu dereceleri görüyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 1 Mart 2016; 15:03:20 >
  • 100 dereceden sonra sıcaklık artışının önüne geçmek için işlemci frekansını düşürmeye başlar. 90 derece civarında performansta değişiklik olmaması normal.

quote:

96 derecede işlemcinin kasması, fps düşmesi meydana gelmez miydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 1 Mart 2016; 15:12:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arranger.

100 dereceden sonra sıcaklık artışının önüne geçmek için işlemci frekansını düşürmeye başlar. 90 derece civarında performansta değişiklik olmaması normal.

quote:

96 derecede işlemcinin kasması, fps düşmesi meydana gelmez miydi?

Anladım teşekkür ederim :)
    Bakalım sorunu bulabilecek miyiz performans olarak bir sorunum olmuyor şuan ama huzursuz ediyor sıcaklık beni. Anlamadım ki 200TLlik soğutucu mu takalim 30 TLlik işlemciye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InvisibleLord -- 1 Mart 2016; 16:25:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.