Şimdi Ara

Günde en az 3 kere büyük abdest için tuvalate gitmek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
83.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bendede aynı sorun var ama ben daha fazla gidiyorum özellikle sabahları ve gün içerisinde de yediğim şey anında dokunuyor hemen tuvalete atıyorum kendimi doktorada gittim bütün tahlil sonuçları normal çıktı büyük idrar tahlili kan tahlili çölyak testi sonra doktor endoskopi ve koloskopi yapıcaz dedi bende korkudan yaptırmadım şimdi başka doktora gitsem oda endoskopi ister diye gitmiyorum hiçbirşekidle yanma kanama felan yok sadece çok tuvalete gidiyorum varmıdır bilgisi olan yoksa yine doktoramı gideyim...
  • Nasıl yani? ishalle hemoroidin ne ilgisi var? ben kabız olup tuvalette çok oturmayla okur diye biliyordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: harmonyoa

arkadaşlar bendede aynı sorun var ama ben daha fazla gidiyorum özellikle sabahları ve gün içerisinde de yediğim şey anında dokunuyor hemen tuvalete atıyorum kendimi doktorada gittim bütün tahlil sonuçları normal çıktı büyük idrar tahlili kan tahlili çölyak testi sonra doktor endoskopi ve koloskopi yapıcaz dedi bende korkudan yaptırmadım şimdi başka doktora gitsem oda endoskopi ister diye gitmiyorum hiçbirşekidle yanma kanama felan yok sadece çok tuvalete gidiyorum varmıdır bilgisi olan yoksa yine doktoramı gideyim...

Aynen yediğim dokunuyor ya.Benimde tahliller temiz çıkmıştı...Napıcam bilmiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lu£

quote:

Orjinalden alıntı: harmonyoa

arkadaşlar bendede aynı sorun var ama ben daha fazla gidiyorum özellikle sabahları ve gün içerisinde de yediğim şey anında dokunuyor hemen tuvalete atıyorum kendimi doktorada gittim bütün tahlil sonuçları normal çıktı büyük idrar tahlili kan tahlili çölyak testi sonra doktor endoskopi ve koloskopi yapıcaz dedi bende korkudan yaptırmadım şimdi başka doktora gitsem oda endoskopi ister diye gitmiyorum hiçbirşekidle yanma kanama felan yok sadece çok tuvalete gidiyorum varmıdır bilgisi olan yoksa yine doktoramı gideyim...

Aynen yediğim dokunuyor ya.Benimde tahliller temiz çıkmıştı...Napıcam bilmiyorum.

valla hocam pazartesi doktora bi daha gitcem gittigim doktora pek güvenemedim hemen endoskopi dedi bakalım pazartesi günkü doktor ne dicek burdan sonucu bildiririm artık

• Bildirirsen sevinirim valla , benimde bir gözükmem lazım.
  • Tahlil sonuçları enfeskiyon ,mikrop vs açısından temiz duruyor.Yalnız günde 3 kere ishal şeklinde dışkılama anormal ,bana kalırsa çok sık yediğin içtiğin bir gıdaya karşı emilim sindirim sorunu var ya da barsak sendromu tipinde bir olay.Doktor ne dedi bu arada tahlil sonuçları normal olduğu için endoskopi yapmak geleceğiniz açısından faydalı olabilir
  • Konuyu yeniden yukarıya taşıma ihtiyacı duyuyorum.

1 haftadır ne yersem anında tuvalete gitme ihtiyacı duyuyorum. İshal şeklinde oluyor sürekli. :S
  • Var mı bilen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorun mu bilmiyorum ama. Bende Günde 4 seferi buluyor.. Ekmeği tamamen kesmeyi düşünüyorum..
    Sabah 2 - 3 saatin için de 2 sefer yapıyorum..
    Bu sıkıntı yaşatmaya başladı..

• Günde 4-5 defa yapıyorum ben. İshal değilim normal tuvaletimi yapıyorum. Çok fazla hareket ettiğim ve çok fazla spor yaptığım için yediğim miktarda fazla oluyor. O yüzden çok tuvalete çıkmam gerekiyor. 1.92 boyum var. 90 kiloyum. Sabahları aç karnıma 90 kilo oluyorum. Gün içinde tartıldığımda 92 kilodan aşşağı hiç olmuyor. Tahminimce günde 2kg yemek yiyorum. 15 yıldır aynı kilodayım.

• İbs olabilir tabi doktora danışın

• spastik kolon (ibs) olabilir. endoskopi + kolonoskopi olman lazim. korkulcak birşey yok 2 ay önce yaptırdım bende. bayıltarak yapıyorlar zaten gözünü bir açıyosun olmuş bitmiş =)
  • sağlıklı olan biri normalde her yemekten sonra tuvalete gitmesi normaldir ama drlar genelde günde 1 defa gidilmesini normal sayıyorlar
  • Bazı saf arkadaşlar basur olursun demiş, ne alaka.. Sık sık Kabız olursan basur olursun, büyük tuvaletin olmadığı halde çok zorlansan basur olursun.. Götünde çok oturursan falan basur hemoroid olursun.. Tam aksine geldiği zaman wcye gidersen basur olmazsın.

Ayrıca ishal farklı bişi, günde 3-5 defa dışkılama başka bişi.. Gün ortasında sürekli ishal gibi oluyorsan, tutamıyorsan, basit dokunmayan şeyler yediğin halde oluyorsa, üroloji ya da dahiliye hekime gözükebilirsin, hastalık olabilir.

AMA

Sağlıklı dışkılıyorsan, günde 3-5 defa da olsa normal, bir sorun yok, belli bir yaştan sonra olabiliyor böyle. Kişiye göre değişiyor, yaşa döneme görede değişiyor.. Metabolizma hızlı yakma falan herkeste değişir. Tam tersi 2-3günde wcye gidende oluyor. Tıp bazı konularda hala geride, nedenini tam çözemiyorlar, ama sorun yok.

www.hurriyet.com.tr
    Günde 3-4 defa büyük tuvalete çıkmak normal mi yoksa sağlık sorunu mudur?
    https://www.hurriyet.com.tr/egitim/gunde-3-4-defa-buyuk-tuvalete-cikmak-normal-mi-yoksa-saglik-sorunu-mudur-42065618

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 8 Ekim 2024; 22:58:55 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.