Şimdi Ara

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
673
Cevap
37
Favori
233.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ege Solar

Oncelikle kuzeymak basinclidan altin kaplama da olsanuzak durun derim. Bircok yerde sorun yasaniyor. Hatta yarin bir adet kuzeymak basincli sistem sokecegiz. Dilerseniz fotosunu paylasirim. 304 krom 430 kroma gore daha kalitelidir. Ici 304 disi 430 krom olan urunu tercih ediniz. 304 krom asla ve asla miknatis tutmaz. Elinize bir miknatis alip denemenizde fayda var. Urun yapisi saglam 24lu krom urun en az 1600 TL olmali. Kaliteyi bu fiyati goz onune alarak degerlendiriniz.
    Tesekkur ederim

Ustam verdiğin bilgiler için teşekkürler.Bütün verileri,servis,kalite,marka,güvenilirlik olarak hepsini harmanladığımda Kuzeymak vakumlu'da karar kıldım. Hatta 18'li yeter dediler 2-4 kişiyiz zaten. Modeli netleştirip bunu taktıracağım.Servisini tanıyoruz hemde yakın.En azından ihtiyaç olursa destek bulmuş olacağız.Marka'da bilinir ve en eskilerden. Sizde basınçlıdan uzak durun dediniz vakumlu için olumsuz birşey yazmadınız.

İç-dış krom.18'linin modelini netleştirip krom kalitesini kontrol edip taktıracağım.3 kata sıcak su gelir ama duş olmaz, 2.katta duşta problem olmaz denildi.İnşallah olmaz :S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kuzeymak konusunda biraz daha düşünmenizi tavsiye ederim. Vakum tüplü modeller klasık sısteme göre daha kullanışlıdır. İçiniz rahat olsun ama markayı tekrar düşünün. Tanıdık olmasının size avantaj sağlayacagını düşünüyorsanız ben birşey diyemem. İyi günlerde kullanın.
  • quote:

Kuzeymak konusunda biraz daha düşünmenizi tavsiye ederim. Vakum tüplü modeller klasık sısteme göre daha kullanışlıdır. İçiniz rahat olsun ama markayı tekrar düşünün. Tanıdık olmasının size avantaj sağlayacagını düşünüyorsanız ben birşey diyemem. İyi günlerde kullanın.

Evet vakumlu. Bölgede başka yok.İşlersan için olumsuz şeyler yazmıştınız.İşlersan servisi 300 tl daha ucuz fiyat verdi ama güvenemedim.Birde yerel bir marka vardı tanımadığım onuda es geçtim.Onun dışında Kuzeymak kalıyor.Tekirdağ tarafı için başka öneriniz varsa değerlendiririm.Bayram öncesi bu işi halletmem gerekiyor ve kafam iyice bulandı açıkçası ürünler,özellikler ve markalarla... :)

Şunuda belirteyim herkesin bilmesi açısından.
    Kuzeymak,İşlersan,Ezinç ve bir firmaya daha mail atıp bilgi ve fiyat teklifi talep ettim. Sadece kuzeymak bölge servisine bilgi vermiş hemen arandım.Diğerlerinden ceval bile gelmedi :) Satıştan önce böyleyse satış sonrası yandık.

Kuzeymakı savunmak için yazmadım yanlış anlaşılmasın.Sizin halen önerinizi bekliyor olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 30 Haziran 2016; 0:21:00 >

• Neyse ustam onayını verdim ben.Zaten bu iş iyice uzamıştı benim açımdan.Anladığım kadarıyla her markada problem yaşayanda var memnun olanda.Bakalım artık inşallah aylar sonra buraya olumsuz şeyler yazmak zorunda kalmam :) Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Hemen hemen tüm mesajlarınızı okudum ve bilgi sahibi oldum.

• Neyse hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım iyi günlerde kullanırsınız
  • quote:

Neyse hakkınızda hayırlısı olsun. Umarım iyi günlerde kullanırsınız

İnşallah :)
    Teşekkürler.

• Merhaba, Yeni Foça'da oturuyoruz. Müstakil Triblex yazlığımız var. Yaz kış sıcak su kullanabileceğimiz arıza problem çıkarmayacak güneş enerjisi sistemi taktırmak istiyoruz. Malum buraların suyu çok kireçli. Su kesintisi yaşadığımız da pek söylenemez. Bize önerebileceğiniz marka ve sistem türü nasıldır. Şimdiden teşekkürler.
  • king_of_the_darkness K kullanıcısına yanıt
    30 vakum tüplü basınclı iç krom dış boyalı sistemi önermekteyim.
  • Ustam kısmet olmadı taktıramadım sistemi.Arefe günü yetiştiremedim mevzuyu.Bayram sonrası ise daha derin düşünüp kuzeymak taktırmadım.Ezinç bayisi varmış burada bunuda görmüş oldum.2300 tl basınçlı kapalı sistem.3 yılda bir defa antifriz koyuluyormuş.Bütçemi aşıyor ama bu sene taktırmayıp seneye bunu alacağım. Zaten sizde ezinç hakkında bayağı olumlu bilgiler paylaşmıştınız :) Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 15 Temmuz 2016; 22:11:40 >
  • Merhabalar, Mersin mezitlide oturmaktayım. 14 katlı bir binanın 8. katındayız. Yaklaşık 7 yıldır kullandığımız klasik sistem güneş enerjisi artık her sene arıza vermeye başladı. Son 2 gündür yine su sızıntısı var oldukça ve bu havada suyu ısıtmıyor. Bende yeni bir sistem taktırmayı düşündüm. Konuyu baştan sona okudum ancak kafam biraz karıştı açıkçası. Kuzeymak alırım diyordum ancak yorumlarınızdan sonra vazgeçtim. Vakumlu sistem mi yoksa yine klasik sistem mi önerirsiniz. Basınçlı olmasına gerek yoktur sanırım, sistem 6 kat üstümüzde olacak. Denize yaklaşık 100 m mesafedeyiz, buranın suları da sanırım kireçlidir. Değerli yorumlarınızı ve marka ile beraber sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Şuan bu havada doğalgaz ile ısıtıyoruz suyu! :) Teşekkürler.

• Vigilant kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Klasik sistem yerine vakumlu sistem her zaman daha pratiktir. Kişi sayınıza bağlı olarak 24 ya da 30 vakum tüplü iç krom dış boyalı ürünü tercih etmelisiniz. Marka olarak da şimsek solar ya da akdeniz güneş enerjilerini tercih edebilirsiniz.
  • İzmir'de bir yakınım güneş enerjisi taktıracak bu krom olayi filtre mevzusu vakumlu tüplü filan olaylarını anladım ama marka konusunda kararsız kaldım. İzmir'de ezinç markası var mi ? Taktırıp memnun kaldığınız marka varsa tavsiye ederseniz sevirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bLind

İzmir'de bir yakınım güneş enerjisi taktıracak bu krom olayi filtre mevzusu vakumlu tüplü filan olaylarını anladım ama marka konusunda kararsız kaldım. İzmir'de ezinç markası var mi ? Taktırıp memnun kaldığınız marka varsa tavsiye ederseniz sevirim.

Bu sayfada sorulara cevap veren bir arkadaş var.Onun firmasıda zaten o bölgede. Diğer sayfalara bakın.
    Bende onun etkin bilgileri ile yaptığım araştırmaları da örtüştürüp Ezinç basınçlı sistemde karar kıldım.
    Kuzeymaktan gün konusunda küçük bir aksaklık sayesinde son anda vazgeçtim iyi oldu. Tekirdağda Ezinç bayiside buldum. Seneye yaptırıyor olacağım allah nasip kısmet ederse.

• ArcaDas adlı kullanıcı arkadasımız sanırım benden bahsediyor. Kendisine teşekkür ederim. Dediğiniz gibi İzmir ve çevresinde hizmet veriyorum. Sizlere her konuda yardımcı olabilirim. Sadece İzmir'in hangi bölgesinde kurulum yaptıracaksanız detayları paylaşırsanız sevinirim. Tsk ederim
  • Merhaba, sorumu cevaplarsanız sevinirim.

Güneş Enerji Santrallerinde panellerin seri mi yoksa paralel mi bağlanır? neden?
  • merhabalar
    erikli/keşan / edirne bölgesi için firma önerisinde bulunabilir misiniz?
    yazlığımızda site içerisindeki 3 aile kuzeymak 24tüplü ( sanırım1 tanesinin ki basınçlı ) krom sistem taktırmıslar . 50-180 lt depolar (şekillerinden tahmin ediyorum) fiyat olarak 1500-ve (basınçlı olduğunu düşündüğüm kişininki) 2400 tl 6 taksit...şekilsel olarak 2400 e takılan depolar grı renkli ve yanları siyah plastik gbi 1500olananın ıse krom beyaz parlak her tarafı
    2400 taktıran mal sahibi müthiş memnun şuan ancak okuduğum kadarıyla 2 yıldan sonra problemler çıkmaya başlıyor... site olarak kuyu suyu kullanıyoruz sukireçli ve kum taneleriyle dolu
    yazlık triplex ancak 3.katta suyla alakalı bir yer unsur yok. senede 3 aylığına kullanıyoruz ve 4 kişilik bir aileyiz
    bunların ışığında ne tavsiye edersiniz?

teşekkürler
  • vhkm kullanıcısına yanıt
    Firma olarak bölgenizde tanıdığım yok ancak yazlık için düşünüyorsanız basınçlı sistemi öneririm. 24 basınclı yeterlı olacaktır. Mutlaka kireç önleyici de kullanmalısınız.
  • merhabalar edremit balikesir de oturuyorum. 5.5 sene once takdirdigim ismini bilmedigim bir marka 18 tuplu basincli sistem soguk su deposu 20lt lik falan kullaniyorum. gecen ay su kacirdigi gordum baktigimda boru kaciriyordu degistirttim simdi tekrar kacirmaya basladi baktim bubseferde soguk su deposundaki samandira bozulmus diger borulara da baktim her an catlicak ve su akitacak gibiler borularin yarisindan cogu beyazlamis muhtemelen kirec tutmuslar. siz den beklentim su sistemi tekrar baktirip onarmakmi yoksa yenisinimi almak gerekir. eger degistirmek gerekirse ne tavsiye edersiniz hangi markayla degistirmemi onerirsiniz??? bu arada triblex evimde gunesli bir bolgede olmamiza ragmen kis aylarinda suyu isitamiyor.
  • alpay 21 A kullanıcısına yanıt
    Bizimde edremitte yazlık var ve bu sene bizimde enerjideki tesisat borularından yine sızıntı oldu evde olmadığımız için yan komşu terasından tamirci catıya çıkıp komple boruları söküp yerine siyah boru taktı ben siyah yap dedim özellikle güyya daha iyi imiş, çatıda gözüken tüm borular sıfırlandı

Bizim bu durum 2.kez başımıza gelmekte
    Bu borulardaki çatlak yada sızıntı neden olur sürekli anlamış değilim açıkcası,

Siyah boru daha iyi diyorlar ama nesi iyi pek fikrim yok sadece rengi değişik gibi,

Tamirci 400 tl ye yaparım dedi elimiz nahkum orda olmadığımız ve gidemiyeceğimiz için el mahkum yap dedik

Bilen varsa ne yapmak lazım bu boru patlaması ve sızmasına karşı nasıl tedbir almak lazım,alümimyum kaplı yuvarlak süngerle kendim iyice sardım ama ümidim yok şahsen.

• alpay 21 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba...

18 vakum tüplü basınclı ürün kış aylarında kesinlikle yetersiz kalır. Zaten bu urun bildiğim kadarıyla su anda Türkiye'de belki sadece bir firma tarafından üretiliyordur. Hatta üretilmeme ihtimali oldukça yuksek. Artı olarak vakum tüplü basınçlı ürünlerde şamandıranın çok fazla fonksiyonu bulunmamaktadır. Eğer şamandıra sorunu yaşıyorsanız sürekli kontrol edilmesinde fayda var. Kireç önleyici ile birlikte, sistemin borularını değiştirmeniz sanki biraz daha az maliyetli gibi. (Klimaflex yani boruları kaplayan parlak izolasyon mutlaka takılması gerekir) Ancak kışın ısıtmama sorunu yaşamak istemiyorsanız 24 basınçlı sistem ile değiştirmeniz de faydalı olabilir. Benim Dikili'de yerim var. Sizin bölgenize hizmet verebilirim. Akçak bölgesinde Taşkın Isı, Edremit bölgesinde de Yaşar Metal'den de destek alabilirsiniz.
    Umarım yardımcı olmusumdur.

Not: Bahsettiğim firmalara gitmeye karar verirseniz, gitmeden önce bana ulaşınız ki, sizin gideceğinizi kendileriyle paylaşayım. Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.