Şimdi Ara

Güneş paneli hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    önümüzdeki ay şehir dışında kamp yapmayı planlıyorum. orada telefonumu şarj edebilmek için solar şarj aleti yapmaya çalıştım.
    2 adet 5W 21V 0.3A güneş panelini paralel bağladım. bunların + ucuna zener diyot bağlayıp 9V'luk pille beraber 2576t 5V 3A destekleyen güç regülatörüne bağlayıp output'a dişi usb bağlayıp devreyi tamamladım. yaptığım sistem telefonumu şarj ediyor fakat uzun bir süre zarfında. bu süreyi düşürmek istiyorum bunun için akımı arttırmam gerekiyor sanırım. bunun için ne kullanmalıyım sizce?
    Teşekkürler şimdiden.

Güneş paneli hakkında Güneş paneli hakkında

• sanırım akımı arttırmak gerekiyor ama o nasıl olur bilemyorum. benimde bir adet 20v5w lık panelim var bununla 12v 1.2A akü şarj etmek istiyorum ama panelin çıkış akımı 0.3A ve regüle etmem gerekiyor bu yaptığınız devreyi 12v için ve bu halde 5v için nasıl yaptığınızı anlatırmısınız malzemeleri ile beraber, yeni konu açmak istemedim
  • benim kullandığım regülatör 2576t, çıkışa sadece 5V veriyor bu regülatör. bir de bunun ayarlanabilir olanı var, 2576t-adj. bunu kullanarak 12 çıkışa ayarlayabilirsin. devre şeması bu;

altta ki formülü kullanarak almak istediğin output değerine göre direnç hesaplaması var. R1 ve R2 değerlerini ordan bularak devreyi kurabilirsin. bunun haricin de 1 adet 1microH sarma bobin, 1 adet 1N5822 diyot ve 1'er adet 1000microF ve 100microF kondansitörlere ihtiyacın var.regülatör devresi için bunlar kullanılıyor. güneş panelinin + ucuna da 1 adet zener diyot bağlayıp yükün geri akmasını önledikten sonra sistem tamamlanmış oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Paneli ve USB
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.