Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (256. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.235
Cevap
165
Favori
629.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

en büyüğünden panel al

eğimi kışı düşünerek sabitle, doluya karşı avantajlı, kar tutmaz (ucu boş olsun) vs.

gerisi gelir...

o kadar çok detay, püf noktası var ki

gölbaşındayım

• yüta Y kullanıcısına yanıt
    Peki maliyet olarak ne tutar . Siz yapıomusunuz
  • bahçemde uyguladım

maliyetin ucu açık

• internette on grid sistem kumuş bir video izledim. mesela ben de bundan kurup gündüz kafayı rahat ettirmek istiyorum

• Merhaba; işin üstadlarından yardımlarını rica ediyorum. 2yıl içinde 2tane jel aküyü bitirdim hala verim alamıyorum. Elimde;

2 adet Suneng 280 Watt Polikristal 

2 adet Suneng 270 Watt Polikristal panel

Tommatech 3kva 3750va 3000w Akıllı Tam Sinüs Inverter

2 adet 135 amper sulu akü var.

Bağlantıları nasıl yapmam lazım, invertörde yapmam gereken herhangi bir ayar var mı? çalışan A++ buzdolabı ve 3 adet led ampül.

• yörük ali Y kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Buzdolabı, led ve diğer cihazların güçleri neler?

jel akülerin bitme problemi aşırı akım çekilmesi, dip deşarj ve hızlı şarj olabiliyor, bunların önlenmesi için akü sayısını artırmanız gerekebilir.

Şarj akım dağılımını ve yüksek olmama durumunu iyi yapmanız gerekiyor.

Ayrıca deşarj(kullanım sırasında) aşırı akım çekilmemesi bununda akım dağılımının yapılması şart.

örnek :

şarj için; 100Ah kaynak için akülerin %10 kadar(akü kitapcığında yazan değer olmalı) akımla doldurmalısınız yani akünüz 135A ise 10Ah ile dolar, 100Ah kaynakta bu aküden 10 adet akü gerekli.

deşarj içinde aynı mantık olması gerekiyor.

Anlık(2-3sn) peak akımlar ve voltajlar sorun yaratmaz sorun uzun süre olduğunda başlar aküleriz hep pert olur.

• merhaba; Buzdolabın Yıllık Enerji Tüketimi (kWh)288 günlük 0,7890 led ampüller 12 watt. Panellerin 3 tanesini söksem 1 adet şarj için yeterli olur mu ? şuan akü alacak maddi durumum yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yörük ali -- 29 Aralık 2020; 14:47:49 >
  • Merhaba, bağ evim için bir güneş enerji sistemi kurmayı düşünüyorum. 1.2-1.5 kw bir sistemin yeterli olacağını düşünüyorum. Normal bir buzdolabı, tv ve 2 led ve telefon şarjı için gerekli. Hangi marka hangi ürünleri (panel, inverter, akü) kaç adet önerirsiniz? Ayrıca buzdolabı hemen ilk başta kullanmayacağım için bazı ürünleri başta almayıp daha sonra ekleme yapabilecek bir sistem önerebilir misiniz? olarak ürünleri nereden almamı tavsiye ederseniz, ürünlerin gerçek/sahte ürünler olması sebebiyle.

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...

• panelleri güneşin hareketini bölüşecek şekilde konumlandırabilirsin

şarj zamanı uzar, daha lineer olur

ör: ikisi güneydoğu, ikisi güneybatı

• En Verimli Güneş Paneli Şarj Kontrol Cihazı Mppt mi Pwm Mi Solar Regülatörü Güneş Panelleri için MPPT ve PWM Şarj Kontrol Cihazları ile ilgi Videomuz Yayınlandı. İzlemenizi tavsiye ederiz.

Kaynak: https://satis.powerenerji.com/sarj-kontrol-cihazlari-fiyatlari

• Uzun süreden sonra merhaba...

Foruma 2 senedir pek bakmamıştım. Ancak Yenilenebilir enerji gibi popüler bir konuda ancak 4-5 sayfa daha eklenecek kadar az paylaşım olmuş. Sorulan sorulara bakınca her konudaki forumlarda oluşan genel sorunumuz karşımıza çıkıyor. Detaylı cevap vermiş olduğum bu sorulara kimse geri dönüp bakmamış ve sanki daha önce sorulmamış bir soru gibi sormuş. Elbette buraya eleştirmeye gelmedim ama üzücü olan bu durumu görmemezlikten de gelemiyorum.

Bu mesajı yazma sebebim daha önce teorik ve yarı pratik olarak paylaştığım bilgilerin artık pratikte de çalıştığını ve işe yaradığını görmüş olmam. Kurduğum off-grid solar sistem 4. Seneyi geride bıraktı. 400 metrekar evim havuzum ve kuyu sistemim, akülerim panellerim hepsi sağlıklı şekilde yola devam ediyor. Akülerimde en ufak bir performans kaybı yok. Şebeke olmayan bir evde, her türlü elektrikli cihazın en büyüğü, hidrofor, derin kuyu pompası ve yüzme havuzu mükemmel şekilde çalışyor. Sistemi kendim kurmuştum. 1 yıldan fazla araştırıp tam kurallarına göre yapınca oluyor. Ancak forumda gördüğüm kadarı ile herkes ucuzcuların kurbanı olmuş. Her sene yeni akü alanlar, sistemi çöpe atanlar, güneş enerjisinden nefret edenler çoğalmış. Seneler önce yazdıklarım okunup ona göre hareket edilse idi bunlar olmayacaktı. Bunu deme hakkım var zira senelerdir sorunsuz çalışan bir sistemim var ve hepsini hesap kitap dahilinde kendim kurdum. Sorun yaşayan arkadaşlarımızın mümkünse eski mesajlarımı tümden bulup okumalarını ve ona göre hareket etmelerini tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yörük ali

Merhaba; işin üstadlarından yardımlarını rica ediyorum. 2yıl içinde 2tane jel aküyü bitirdim hala verim alamıyorum. Elimde;

2 adet Suneng 280 Watt Polikristal 

2 adet Suneng 270 Watt Polikristal panel

Tommatech 3kva 3750va 3000w Akıllı Tam Sinüs Inverter

2 adet 135 amper sulu akü var.

Bağlantıları nasıl yapmam lazım, invertörde yapmam gereken herhangi bir ayar var mı? çalışan A++ buzdolabı ve 3 adet led ampül.

Sistemi kurmadan önce bu forumda attığım birçok mesajı gözden geçirseydiniz şimdi zarar etmek yerine sağlıklı ve düzgün çalışan bir Solar sistemi kullanıyor olurdunuz... 3000 watt invertere 2000 watt aşağısında panel bağlanmaz. Bağlanırsa inverterin harcadığını anca üretir akü ölür bu bir. Yerli panel kullanmayın diye defalarca attığım mesajlar var. Bu paneller bir işe yaramaz. Yabancı panel alın bu iki...

4 x 200 AH aküden aşağı led lamba sistemi bile kurmayın. Solar enerji hala pahalı bir enerjidir. Doğru sistem kurarsanız 10 senede amorti eder. Yanlış sistem kurarsanız 1 senede çöker..

• "4. Seneyi geride bıraktı....... Akülerimde en ufak bir performans kaybı yok"

etkileyici......

• quote:

Orijinalden alıntı: yüta

"4. Seneyi geride bıraktı....... Akülerimde en ufak bir performans kaybı yok"

etkileyici......

Ben henüz etkilenmedim o kadar zira hedefim 10+ sene. 7 seneyi geçersem güvenim artar, 10 seneyi bulursam mutlu olurum, 10 sene üzerine ilave ettiğim her sene de kutlama yaparım.

5 seneden önce iflas eden akü zevk için uçurumdan aşağı atılmış araba gibidir. 5 senede az giderse hata vardır, 3 seneden az giderse büyük hata vardır, 1 senede işi biterse satış tarafındaki hırsızlık, dolandırıcılık ve alış tarafındaki bilgisizliğin (ya da çok bilmişliğin) karışımı vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: vdss

Ben henüz etkilenmedim o kadar zira hedefim 10+ sene. 7 seneyi geçersem güvenim artar, 10 seneyi bulursam mutlu olurum, 10 sene üzerine ilave ettiğim her sene de kutlama yaparım.

5 seneden önce iflas eden akü zevk için uçurumdan aşağı atılmış araba gibidir. 5 senede az giderse hata vardır, 3 seneden az giderse büyük hata vardır, 1 senede işi biterse satış tarafındaki hırsızlık, dolandırıcılık ve alış tarafındaki bilgisizliğin (ya da çok bilmişliğin) karışımı vardır.

Alıntıları Göster

Merhaba sayın @vdds.

Forumu geriye doğru, özellikle sizin paylaşımlarınızı okudum, hesabı az çok yapabiliyorum ama sağlama yapmam lazım.

Benim iki tane on grid sisteme ihtiyacım var. Birinin günlük tüketimi 9kw, diğerinin 20 kw.

İhtiyacım olan panel inverter ve diğer malzemeler için zahmet olmazsa bir liste yapabilir misiniz?

Çok teşekkür eder , saygılar sunarım .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: akkus45

Merhaba sayın @vdds.

Forumu geriye doğru, özellikle sizin paylaşımlarınızı okudum, hesabı az çok yapabiliyorum ama sağlama yapmam lazım.

Benim iki tane on grid sisteme ihtiyacım var. Birinin günlük tüketimi 9kw, diğerinin 20 kw.

İhtiyacım olan panel inverter ve diğer malzemeler için zahmet olmazsa bir liste yapabilir misiniz?

Çok teşekkür eder , saygılar sunarım .

Alıntıları Göster

On Grid sistemler genelde Akü kullanılmayan sistemlerdir. (Gündüz üretir satar, gece satın alır tüketirsiniz.) Eğer gece tüketimi yoğun ise ve panel sayısı az ise anlamlı değildirler. Eğer On grid sistemi akü yedeklemesiz istiyorsanız, hesap çok değişkendir. Ben bir on Grid sistem kuracak olsam hesabı kurabileceğim maximum panel sayısına göre kurardım. Böylece benim ihtiyacımın üzerindeki tüm elektrik satılır, ve ona göre karlı çıkardım. 9 kw ve 20kw ihtiyacım var dediğiniz sistemler için benim hesap yapmam mümkün değil. ON GRID kuracaksam mevcut olan tüm sahayı panelle kaplar, böylece ürettiğim miktar artar, sattığım da o oranda artınca daha fazla para kazanırdım.

Açıkçası ON GRID projeniz için önce TEDAŞ ile bağlantı kurup, bulunduğunuz bölgelerde altyapının sizden elektrik alınmasına müsait olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Bunun ışığında yapabildiğiniz kadar büyüğünü yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: vdss

On Grid sistemler genelde Akü kullanılmayan sistemlerdir. (Gündüz üretir satar, gece satın alır tüketirsiniz.) Eğer gece tüketimi yoğun ise ve panel sayısı az ise anlamlı değildirler. Eğer On grid sistemi akü yedeklemesiz istiyorsanız, hesap çok değişkendir. Ben bir on Grid sistem kuracak olsam hesabı kurabileceğim maximum panel sayısına göre kurardım. Böylece benim ihtiyacımın üzerindeki tüm elektrik satılır, ve ona göre karlı çıkardım. 9 kw ve 20kw ihtiyacım var dediğiniz sistemler için benim hesap yapmam mümkün değil. ON GRID kuracaksam mevcut olan tüm sahayı panelle kaplar, böylece ürettiğim miktar artar, sattığım da o oranda artınca daha fazla para kazanırdım.

Açıkçası ON GRID projeniz için önce TEDAŞ ile bağlantı kurup, bulunduğunuz bölgelerde altyapının sizden elektrik alınmasına müsait olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Bunun ışığında yapabildiğiniz kadar büyüğünü yapın.

Alıntıları Göster

Teşekkür eder , iyi çalışmalar dilerim.

• 100 Amp 2 adet jel aküyü paralel olarak 1kw tam sinüs akıllı invertöre bağlayacağım. Aküleri paralel yaparken ve aküden invörtere hat alırken evlerde ana giriş olarak kullanılan 6 lık kablo kullansam yeterli olur mu. Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.

• Kartallar Yuksek Uçar K kullanıcısına yanıt

1000w ÷ 12v = 84a

yetmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartallar Yuksek Uçar

100 Amp 2 adet jel aküyü paralel olarak 1kw tam sinüs akıllı invertöre bağlayacağım. Aküleri paralel yaparken ve aküden invörtere hat alırken evlerde ana giriş olarak kullanılan 6 lık kablo kullansam yeterli olur mu. Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum.

Kablo 80 cm'den uzun degilse en az 16mm olmali.. daha uzun olmasini tavsiye etmem. Belki 1 metreye kadar olabilir.. aķüleri paralel bağlarken eşit boyda 16 lik kisacik kablo ile baglayin. Invertere giden kabloları da paralellenmis akülerden birinin pozitifi digerinin negatifine baglayin. Bu sekilde esit desarj olurlar. Yoksa iki kabloyu da ayni aküye baglarsaniz uzakta kalan daha az desarj olur. Hem ömürleri kisalir hem performanslari düser.. bu son söyledigim çok çok önemli.

• 
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.